Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. Luciala
7. mamitzica
8. mama42
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 118145
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 56014
3. Bilantz olguta12 49952
4. J D E monica70 40308
5. A murit Laura! craciunitza 30541
6. Un nou inceput...(2) danangie 29257
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 27714
8. scrisoare catre mama Picasso 23047
9. Curiozitate! Ana68 22636
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20971

post an entry in your weblog   Jurnalul lui olguta12  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
olguta12
Declaratie tarzie de amor ghebos
Acest mesaj a fost trimis de olguta12 pe data de 07/04/2008 la 11:16 .:. 11379  vizionari .. Exista 43 raspunsuri la acest anunt
Nu mi-a scris niciodata vreun baiat scrisori de "amor". Nici versuri. Mi-a compus un ametzit, odata de mult, un cantecel penibil, in care ma compara cu un "coshuletz cu capsunele".Apleca-ti-s-ar de la capsuni sa ti se aplece, Charlie. Numai cu un kilogram de fructe nu fusesem comparata. Bine ca nu s-a gandit la patlagele cand a facut pe compozitorul- ca atunci sigur o bagam pe maneca.
Tre sa recunosc ca la capitolul "amor ghebos" am fost un adevarat esec.
Oricum, cariera mea de "sex symbol", de "femme fatale" n-a luat fiintza decat pe la vreo 25-26..ok..28 de ani,cand l-am cunoscut pe Bombonelu. Atunci a fost prima data in viata cand m-am simtit iubita,apreciata, si admirata cu adevarat.
Si cand ma dadeam jos din pat dimineatza, ma ondulam toata, si eram mai mult salcie decat una bucata femeie. Mult timp am avut senzatia ca fac parte dinr-o trupa de trapezisti de la Cirque de Soleil. Circareasa in devenire, deh. Si mai spun gurile rele ca dragostea nu poate muta munti. tz tz tz...
Mereu am incercat sa aflu unde gresesc, de baietii ma "ocoleau" cand era vorba despre dragoste, iubire, sau lipsa de. Sigur n-avea de-a face cu faptul ca EU ii tineam la distantza cand era vorba de "gagicareala".
Daca stau sa ma gandesc bine, de la prima incercare a unui baiat sa ma sarute, viitorul meu in ale problemelor de amor a fost blestemat. Deloc. Si faptul ca i-am dat branci in jos pe scari...poate si asta a avut ceva de-a face cu esecul total pe care urma sa-l am ani de zile.
Mereu am preferat prietenia- in adevaratul sens al cuvantului- decat sa am "gagic" doua saptamani, si apoi sa ne ciomagim, sa ne jignim si sa ne dispretuim. Prefer un prieten pe viata decat un gagic de "scurt metraj". In generala ca si in liceu- n-am avut niciodata problemele pe care celelalte fete le-au avut. Zilele mele erau pline de "distractie" la greu. Mai intai joaca copilareasca, apoi mai tarziu, in Hollywood, iesiri in oras, la film, plimbari in parc, intalniri "adhoc" cu o armata intreaga de baieti, fara complicatiile si situatiile penibile care se nasc dintr-o "idila" adolescentina de o saptamana, doua.
Daca e sa fiu sincera cu mine, poate, POATE si faptul ca semanam cu un pui de cimpanzeu durduliu cu o singura spranceana, a avut mare influentza asupra flacailor cu care imi petreceam timpul. Eram vorbareatza( una din poreclele pe care le aveam era PUPU- pt ca imi turuia gura toata ziua, exact ca o pupaza), dar stiam sa si tac, sa si ascult "interlocutorul", si sa-l povatuiesc "de bine". Sportul mi-a placut intotdeauna; de la hochei si arte martiale,pina la volei,alpinism, si traforaj viteza- ORICE. Nu ma dadeam batuta cu una cu doua, de catzarat in copaci sau pe stalpi ma catzaram, escaladam garduri, si nu imi era frica de "ei"- mici, mari, fiorosi sau blanzi, pt mine toti erau o apa si-un pamant.
Aveam impresia ca sint imuna in ceea ce priveste baietii.
Prima data cand l-am cunoscut, l-am auzit, nu l-am vazut. In curtea unei scoli, in inima Holywoodului, in Octombri 1982, am auzit un "*&%^ gura ma'tii de cioban" foarte hotarit si manios. "Da-mi ba, prostule biletele de masa. &^%$*#& %&^$&%...$^%#*&^"...s.a.m.d
Un pustulica, putin shifonat, cu un ciuf in crestetul capului, ochi mari caprui, un nasuc prea "carn" pt un baiat, si o pereche de evazati pe el, de-ar fi putut trece Dunarea fara barca sau shalupa. "Smecheru' " se certa cu o trupa intreaga de asiatici pe niste cupoane de masa. El pe limba lui, ei pe limba lor.
Imi aducea aminte de baietii de la "noi" din cartier, din Pantelimon. Imi aducea aminte de "acasa"...

revin...

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...

Trimite reactia ta
Previous page | Next page
# /5  

olguta12
Voi invinge!

Posted 12/04/08 @ 19:54 (Edited 12/04/08 @ 19:58) Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Asa cum am promis Mimozelor (), m-am hotarit azi dimineatza sa imi fac curaj, si sa intru in pozele vechi, din tinerete, sa ma admir.
Inca nu mi-am revenit.
Nici acum nu-s rupta din soare, dar intre 14 si 20 de ani, am fost ceva de nedescris. Un proiect anatomic si biologic esuat, din toate punctele de vedere. Si de-abia acum realizez ceva. IN SFARSIT! N-a atentat nici un flacau la "onoarea" mea, deoarece...da, eram URITA CU SPUME. De la un an la altul, am luat-o in jos la vale, vertiginos. De la bucalata la durdulie, de la durdulie la plinutza, de la plinutza la "rotungioara", si de la rotunda..la grasa. Dar GRASA, nene!! Eram cat Valea Prahovei, si eu ma vedeam dama bine si fioroasa. Daca mai iau in consideratie si "textilele" pe care le alegeam, plus frezele de melc turbat cu care ma pricopseam, apai nici un mos de 78 de ani nu mi-ar fi pus gand rau. PIEDICA, poate mi-ar fi pus. Dar altceva...nimic. Vad din poze ca in primele luni dupa ce am venit din Ro, aveam pletele lungi, aproape ca acum. Dar de-a lungul lunilor si al anilor, se scurta "peruca" mea din ce in ce mai mult,si mai aparea cate un "ciuf" in frunte, sau cate o mana de zulufi facuti la "presa", de zici ca ma atacase o turma de berbeci. Ca sincer, cu o capra de munte semanam. Oare n-am avut vreo oglinda prin casa, timp de 7-8 ani?. Nu inteleg nici macar cum ma lasau ai mei sa ies din casa in halul ala. Dar acum inteleg si eu de ce au imbatranit inainte de vreme. Saracii

olguta12

"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 12/04/08 @ 21:21 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Am luat o pauza de cateva minute, si am mai tras o geana printre poze. brrrr.
Cand Gabi si Cristi au terminat "generala"(junior high school aici), am tot sperat ca lucrurile vor ramane la fel. Speram si visam la un miracol. Chiar daca aveam sa nu mai mergem la aceeasi scoala, cu sigurantza avea sa le fie dor de mine, de frumusetea, inteligenta, si perfectiunea mea.
In ultima zi de scoala- deh, inceputul sfarsitului- Gabi ne-a invitat la el, la o petrecere, ca pt "farshit" de an. A fost si sorela- Bleu- invitata. Buun.
Unde mai pui ca ne-a instruit sa ne aducem si costumele de baie, ca cica aveam sa ne scufundam in piscina complexului unde locuia cu parintii. Da,da... o sa ma vezi tu in bikini cand oi avea eu ochi albastri, varule. NICIODATA!!!! Numai intr-un sfert de metru de material nu te lasam sa ma vezi. Pesemne baietul credea ca bausem gaz.
...Merjem noi la paranghelie, sora-mea deh- gajica bine, la "suten" si itzari bengosi, costum de baie din 2 piese, nu tu pic de grasime pe ea, nu tu pic de celulita( la 15 ani ar fi fost chiar culmea!!), si eram tare mandra de ea, de parca era gagica mea.
Totul a inceput bine, mancarica, bauturica, scuzele mele de rigoare, motivele pt care nu ma despoi la pielea plina sa ma admire flacaii (ma doare gatul, capul, cu...curucucu paloma..ma dureau toate shele... si atit timp cat faceam pe racita in temperaturi de 42 grade Celsius, in California!!!, eram ok, in sigurantza).
Si cum stateam eu si il admiram pe Gabitza de la kilometrul 6, il vaz cum incepe sa o admire si el pe sorela- de la kilometrul 4. Hmmmm. Ticalosul!!!Mishelul!!!Canalia!!! Cu cat incercam eu sa-i atrag atentia mai mult, cu atit incerca el saracul sa ma ignore mai mult, si sa-i acapareze atentia lui Bleu. Fiecare cu ce-l durea, deh. Sorela, si ea matura si isteatza foc, se simtea magulita si ciugulita, precum Marilyn Monroe la prima ei premiera.
Uitandu-ma la fotografii, inteleg si eu de ce ar fi placut ORICUI. Era chiar frumoasa. Inalta, subtirica, finutza, cu un chip de copil nevinovat, si cu niste ochi albastri, de ar fi bagat pe oricine in boala. Extrem de neobisnuita, atragea tocmai prin calmul si naturaletzea ei.Nu degeaba ma mandream cu ea! Eu eram ca o furtuna care distruge si nimiceste tot ce-i iese in cale... Nu degeaba nu ma mandream cu mine
Prima ocazie care s-a ivit, am gasit o scuza infima, ca sa pot pleca acasa. Dar nu am putut evada inainte de a lansa Gabitza o invitatie la film , pt urmatorul weekend. Colac peste pupaza, alta ocazie sa stau sa ma holbez la el doua ore, in TACERE, in timp ce si EL se chioraste la sora-mea mai mare si mai frumoasa, tot in tacere. Romica si Julita n-au avut noroc de-asa o idila.
Am ajuns acasa, si nu am facut nimic decat sa ma vir in asternut. Nu am vorbit cu nimeni vreo 2 zile. Cu sorela n-am vorbit cam o saptamana, cand a sosit timpul sa merjem la "intalnire".
Si am plans in fiecare zi, ca o dama tragica, parasita pe peron, in gara, de catre amantul chipes si netrebnic.
Ahh.. Anna Karenina... esti o amatoare pe linga mine si suferintzele mele!

olguta12

"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...
Back to top

ELIZA MIRON
membru incepator

Posted 13/04/08 @ 08:01 Reply with Quote
Tot caut in fiecare zi pe la "bilant", pe la "jurnal" si nik. Dar e bine ca incep sa mai gasesc cate ceva aici....
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 13/04/08 @ 16:35 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Eliza,

baga geana la Bilantz, pls.

olguta12

"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 14/04/08 @ 19:41 Reply with Quote
m-ai ucis, unde e continuarea?

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 14/04/08 @ 21:09 Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
e pe drum, coana draga.
Trag chiulul de la munca, sa va povestesc "tineretile" mele. Am impresia ca-s in comunism, din nou.
Hai ca promit sa ma fac "femeie serioasa" si sa ma pun pe treaba.
Off topic- multzam fain pt ajutorul cu "hot subject", you hot momma, you

olguta12

"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 14/04/08 @ 21:56 Reply with Quote
pai si cum, ma lasasi cu ochii in soare
deci intru eu, cu sperante mari cat casa boborului si cand colo? nic, doar promisiuni???
pai asta e adevarat comunism, curat murdar!

Doamne'ajuta!

POZE
Back to top

olguta12
Voi invinge!

Posted 15/04/08 @ 10:07 (Edited 15/04/08 @ 10:28) Visit olguta12's Homepage Reply with Quote
Pina cand am nascut-o pe Galushca, am fost(cel putin paream) o tipa destul de ..."tare". Nu ma pierd repede, nu baga frica in mine mai nimeni,si cum am mai spus, ma aprind repede si ma sting incet; la manie sint crunta si acum; cand se umple paharul pot fi chiar cruda, iert usor, dar uit greu.
De cand sint "mama eroina" (!) am ajuns de plang si la reclamele pt hartie igienica si mancare de pisici. Seaman cu tata 200%- amandoi am devenit doua babe "plangaretze". Cand stam la televizor impreuna, e jale- din toate punctele de vedere. Asa ca, de mai bine de 3 ani, in family room -unde avem tv-ul, exista mereu o cutie cu shervetzele.
La 14 ani inca nu plangeam din orice, dar emotiva eram. Si cand era vorba de Gabitza, deveaneam o veritabila tava de piftie. Vai si-amar de oscioarele mele.

Stau cateodata si ma intreb daca el avea macar cea mai mica idee ca eram "dusa de-acasa", ca eram "amorezata lulea" de 'mnealui. Ma indoiesc, ca prea era calm si nepasator in preajma mea...
Iesirea la film a fost un calvar. Cu toate ca tin minte si poeziile pe care le-am invatzat la gradinitza- intr-o singura saptamana pe care am petrecut-o acolo in toata viata mea- nici in ziua de azi nu-mi aduc aminte ce film am vazut. Ce-mi aduc aminte este faptul ca am petrecut 2 ore cu gatul stramb, uitandu-ma la Nea Casanova, cum se uita la sorela. Am iesit din sala de film cu gatlejul "ondulat", ca o barza deshalata, si cu sufletul distrus. Din ziua aceea nu l-am mai vazut, chiar l-am ocolit, dar cand ma apuca disperarea de pustanca tembela(vezi aere de Anna Karenina), il sunam. Misterios, dar aproape niciodata nu era acasa. Ca sa fie treaba rotunda, si sa-l disper la culme, il mai sunam si la servici, ca sa-l deranjez si sa-l enervez si-acolo, sa-i dau si mai multe motive sa ma urasca.

In Septembrie am mers la alt liceu, departe de casa, departe de Bitza, dar tot abatuta si nefericita eram. Nesedusa si abandonata. Erau ore, chiar si zile- una, doua- cand aproape ca uitam de el. Si apoi iar suspinam si oftam, de ziceai ca-mi plecase amorezul la razboi. Eram o "dama tragica", sufeream in tacere, dar nici eu nu stiam de ce si pt ce sufar. Acum rad, chiar ma amuza amintirile, dar acum aproape un sfert de secol, aveam impresia ca era sfarsitul lumii, asa cum o stiam eu. Cateodata credeam ca o sa imi pocneasca inima in piept, si imi faceam tot felul de ganduri, si scriam tot felul de "scenarii" lugubre si dramatice in tzeasta mea de barza deshalata. Aveam sa mor, si el avea sa vina la inmormantarea mea, cu bratzele pline de trandafiri si orhidee(de unde dreq ajunsesem la orhidee, HABAR NU AM), si avea sa se arunce cu tot cu flori- si ochelari de soare- pe mormantul meu. Si avea sa planga lung si mult, si avea sa ma strige disperat, si avea sa-mi declare dragoste nemuritoare. Si ACOLO aveau sa-i ramana oscioarele... cel putin pana cand avea sa mearga inapoi la munca (ca deh, facturile trebuiau platite cumva!). Oricum, viata lui urma sa fie o serie de momente triste, pline de remuscari si regrete, de ganduri si "sentimiente" de amor si pasiune catre persoana mea...Ce mai,eu si Penelopa, el si Ulise. Eu si Leana, el si Costel.El Tarzan.. Eu Cheetah. Ca Jane, nici o sansa.

L-am intalnit de-abia dupa 2 ani, uimitor, tot in oras, si tot la un film, el cu fratele lui vitreg si un prieten, eu cu sorela si o amica recent sosita din Romania. Filmul il vizionasem la balcon. Din pacate, ne-a vazut cand de-abia incepusem sa coboram scarile. A fost si ramane singura data in viata mea cand mi s-au taiat genunchii. Nu stiu cum am coborat treptele alea blestemate. Cred ca in gene. Tin minte ca m-am tinut si de balustrada, si de perete... si am numarat religios.. 1..2...3...4... In total am coborat 42 de trepte. Cum, nu stiu. Mare mirare insa, ca nu m-am dus de-a dura, ca un bolovan. Bine inteles ca sorela era toata senina , zambareatza, si calma ca Dunarea; a coborit scarile alea nenorocite, de zici ca era Scarlett O'Hara in Pe Aripile Vantului; numai perdeaua transformata in rochie-i mai lipsea. Iar eu am devenit - in mai putin de 5 secunde, o ratza beteaga si balbaita. "Gagagaga..gabi..cccce.. sususurpriza". Si m-a apucat si sughitzatul. Ca sa fie tot tacimul complet. Bine ca nu m-au intrebat niciunul ce mai fac. Ca sigur ieseau la pensie pina le raspundeam. Bibibi-uhuhuh...bibibine]. Cu toata balbaiala mea, si cu zambetul timp si chiaun, tot invizibila ramasesem... In cele din urma, tot
o pitica inodora, incolora eram pt el...
C'est la vie... si a dreq de era roza macar la 16 ani...

olguta12

"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;

POVESTEA DREI PISHCOT

Amintiri de alta data...
Back to top

emag
membru incepator

Posted 15/04/08 @ 15:43 Reply with Quote
Eu zic sa ai mila de noi, cele care iti sorbim cuvintele, sa faci cumva sa tragi chiulul la servici si sa pui repede aici continuarea...
Nu pot sa mi te imaginez asa cum te-ai descris mataluta, adica "o ratza beteaga si balbaita", dar, cum am mai spus, in cazul in care chiar ai fost macar cateva momente asa... ce lebada a iesit din rata cu pricina... ce lebada!!!

Ziana - povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116417
Back to top

maru
Are we there yet?

Posted 15/04/08 @ 19:51 Reply with Quote
doamne ce bine descrii varsta aia ciudata, cu iubiri aprinse si nemuritoare, cu ciudatenii. Tin minte ca i-am cantat serenade, da de adevarat, lui Marius, de care eram teribil indragostita, si care a picat din gratii cand a luat note mai mici ca mine la admitere, sac!

Doamne'ajuta!

POZE
Back to top
# /5  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page | Next page