Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Dezamagita, INR-ul meu este 1.27 cu o valoare max de 1.2, iar proteina S este in limite, dar spre limita inferioara.
Chestia asta cu INR-ul n-am inteles-o, caci eu nu luam anticoagulante, iar la persoanele care nu sunt in tratament cu anticoagulante, valorile INR sunt aproximativ 1. Cu cat este mai mare valoarea INR coagularea se realizeaza mai greu si viceversa. Deci la mine inteleg ca coagularea se realizeaza mai greu. Cu toate astea, timpul de coagulare este de 6.3 mine, iar valorile de referinta sunt 6.00-10.00. Iar timpul de sangerare este de 3.4 (valori de referinta 2.00-4.00). Totul se bate cap in cap!
Deci tu ai fost la Avram si nu te-a lamurit cu privire la tratamentul pe care trebuie sa il iei? O sa fie un pic diferit la noi, pt ca eu voi face fiv, iar dr-ta va tine cont si de asta.
2bobocei, mi-a placut asta cu "de capul meu"! Pai asa facem , ca daca plecam de la hematolog fara doze, lamuriri si alte cele! Am asa o senzatie ca si eu voi veni de la Avram nelamurita.
Ma gandeam ca daca dr-ta Vladareanu (hematolog) are preocupari pe linie de patologie hematologica in sarcina, atunci poate si sotul ei are preocupari pe partea asta. Am mai citit si pe un alt forum ca o tipa care a avut probleme de genul asta a fost supravegheata in sarcina de el.
Dar Avalon la cine mergea?
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!


Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

cristina97 merci pentru indrumari!

Si pentru ca mi-ati dat curaj, am sunat si eu la Coltea si m-am programat pe 8 dec la dr Avram. Intre timp mi-au iesit si analizele de la Synevo:

Anticorpi anticardiolipinici IgG 2.626 GPL/mL, cu interval
Negativ: <12
Echivoc: 12-18
Pozitiv: >18

Anticoagulant lupic negativ
Antitrombina III 113 % , normal > 80
Proteina C 144 % , normal intre 70 - 130
Proteina S 112 % , normal intre 55 - 140
Mutatia factorului V Leiden negativ
Mutatia protrombinica (factor II) negativ
Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) - risc trombofilie
Mutatia C677T negativ
Mutatia A1298C negativ

Deci, in afara de proteina C care e prea mare restul sunt OK.

Va rog, spuneti-mi si mie daca mai trebuie sa imi fac si homocisteina, APTT, Fibrinogen, INR (sau eventual alte analize) ca sa acopar tot profilul de trombofilie, sau pt ca analizele deja facute au iesit OK inseamna ca nu am probleme de trombofilie si pot sa trec mai departe.
Oricum o sa ma duc si la hematolog, dar as vrea si parerea voastra.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Goldi cu cine ai facut histero si unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaady
Goggy multumim de adresa , si eu am salvat-o , sigur o sa ma decid la anul unde voi comanda si ce. Imi poti spune te rog cind ai tu putin timp cum le vei lua , adica cite pastilute din fiecare pe zi? Stiu ca in schema ta de fiv erau vitaminele pt MTFR luate si in timpul stimulari, corect? Ca ma cam deruta schema data lui Tamy....
Mutatia protrombinica (factor II)- genotip heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot Sarcina pierduta la 5-6s in ian 2009


Medyn 1/zi
Femibion 1/zi
Taxofit 1 1/2 pe zi




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Scuze fetelor, aseara nu am putut sa fiu prea explicita, ca nu eram acasa, dar acum am sosit si pot sa ma desfasor :
tamaryllis, schema mea nu este vreo compilatie, este ceea ce mi s-a dat la clinicile din Austria (eu merg pe mana austriecilor si in privinta vitaminelor, pt ca mi se par foarte profesionisti). Mi s-a spus ca, cu minim 2 luni inainte de FIV sa iau Medyn forte sau FolMit, sa completez acidul folic pana la 5 mg/zi; din perioada inhibarii, sa adaug 1 Thrombo ass/zi. Cand incep stimularea, schimb Medyn forte/FolMit cu Femibion 800 + 5mg Acid folic si bineinteles incep injectiile cu Clexane.
Despre doza de 0.4 de Clexane (Lovenox), chiar daca as avea doar MTHFRul, eu as face 0.4 din Z1 de stimulare. Am citit prea multe lucruri rele de MTHFR ca sa imi asum vreun risc, plus ca 4 medici (2 hematologi: Uscateasca si cel de la Budapesta si 2 specialisti in FIV, ambii din Austria) mi-au spus ca 0.4 nu este o doza mare.
adrianaady, Medyn forte il intrerup doar ca sa il schimb cu Femibion 800 + 5 mg acid folic (deci oricum iau vitamine continuu, nu se pune problema sa le opresc).
goldi, o sa te intreb ceva despre histeroscopie la 'FIV in Ungaria'.



mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Balanta multumesc pt raspuns. Deci cind vei incepe stimulare vei schimba Medyn cu Femibion800, in plus vei mai lua acid folic 5mg. Eu inteleg ca pe timpul stimulari singurele b-uri pe care le vei lua vor fi din femibion si acid folic( este cel romanesc?). corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

adrianaady, da, ai inteles bine: cand incep stimularea, voi lua doar Femibion 800 si 5 mg acid folic romanesc. Dar, la momentul la care incep eu stimularea, voi avea la activ pe putin 3 luni de tratament cu Medyn forte+2.5 mg acid folic, deci o oarecare rezerva de Buri.


mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Balanta interesanta varianta asta. E posibil sa fie una castigatoare, tinand cont ca de multe ori b-urile in primele zile dupa et sau inainte nu fac tocmai bine daca sunt in exces. O sa tin minte si aceasta abordare.
Am citit la fiv in ungaria, intrebai daca tre sa iei antibiotic, si vroiam sa iti zic ca da, e bine sa iei macare citeva zile pt mai multa siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Tamryllis m-ai facut sa rad. Ai cea mai lunga semnatura de pe DC. At cand nu vrei sa apara la un subiect inainte de a trimite mesajul poti deselecta casuta unde te intreba dc vrei sa fie vizibila semanatura. A... o poti face si mai lunga dc pui mutatiile
Balanta vad ceva nou la semnatura ta, "insuficienta venoasa cronica bilaterala" . Cine ti-a pus ac diag si ce simptome ai?

Pt fetele care nu vor sa-si cumpere 2 homozigote frumoase si vor sa se mai caute, pot da 270 ron pe analiza Gena PAI I la Synevo http://www.synevo.ro/gena-pai-polimorfism-675-4g5g-risc-trombofilie/ . PAI I are Claudia 79 graviduta noastra prin FIV care care si MTHFR.



Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

buna fetelor

prin cate tre sa treaca o familie sa faca o bucatica de copil.
dupa ce mi vine menstra o sa mi fac si eu analizele pt trombofilie, macar sa stiu ce si cum, astea erau singurele analize pe care nu le am facut.

off
pup fetelor

Mergi la inceput