Oligospermie-Cap.32

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimpia70 spune:

Din motive ce tin mai mult de o anumita retinere, am preferat sa-mi ascund identitatea, respectiv sexul. M-am inscris cu numele de Olimpia70 desi sunt barbat. Haideti sa va spun povestea mea:
In luna septembrie 2007 am fost diagnosticat cu oligospermie, spermograma indicand urmatoarele valori:
Volum lichid seminal 3.5 ml pH 7.6 Aspect Opalescent
Timp de lichefiere 30 min.
Concentratie 1.4 ml./ml
spermatozoizi
Leucocite 0.2x10A6/ml
Mobilitate A 15%
Mobilitate B 3%
Mobilitate C 3%
Mobilitate D 80%
peste 2.0 ml peste 7.2
pana la 40 min. peste 20.0 mil./ml
pana la 1.0x10A6/ml
A - peste 25 %
sau A+B - peste 50 %
Morfologie spermatozoizi 40% spermatozoizi atipici
(defect de piesa intermediara si de acrozom)
Evaluare spermograma:Oligospermie - Teratoastenonecrospermie.
Am cautat sa gasesc solutii la aceasta problema, insa nu aveam de unde, fiindca in Romania nu exista medici andrologi. Solutia care imi ramanea era sa recurg la ICSI (injectie intracitoplasmatica-cca 150 milioane lei si sanse de reusita 10%). Am cautat sa obtin mult mai multe informatii de pe net, si am descoperit acest site.M-am inscris si am urmat unele dintre sfaturi, respectiv:aproape zilnic am facut jogging, cca.4 km, iar ca medicamentatie am utilizat 3 capsule/zi de Branca ursului, si 3 capsule/zi Potent Power. Precizez ca de aproximativ 5 ani nu mai fumez. In luna iulie 2007, am efectuat un nou control cu urmatoarele rezultate:
Valori de referinta
corespunzatoare varstei si sexului pacientului
volum lichid seminal:5.0 ml
Timp de lichefiere: 30 min
Concentratie spermatozoizi 7,2 mil/ml
Mobilitate A:85%
(mobfi. rapid progresivi)
Mobilitate B:
Mobilitate C
Mobilitate D: 15%
Morfologie spermatozoizi Evaluare spermograma
Spermatozoizi atipici: 10%
Rezultat: oligospermie
In ciuda rezultatului, medicul urolog a mentionat cu pixul pe foaia de rezultat:"Are potential bun". Mai ramanea o singura problema: sa depistez cu precizie perioada fertila.In acest sens, in cursul lunii noiembrie am cumparat mai multe teste de ovulatie, iar la sfarsitul lunii februarie, sotia m-a anuntat ca nu i-a mai venit ciclul. Acum este in luna a 5-a. Concluzia:se poate, doar daca iti doresti cu adevarat sa ai copii, fiindca trebuie sa renunti la multe vicii:sedentarism, fumat, consum de alcool.Dar eu cred ca merita. As vrea sa va mai spun ca sfaturile voastre mi-au fost de un real folos, mai ales ca nu am avut ocazia in orasul in care locuiesc, nu exista un medic specialist (androlog) si pentru toate acestea, va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Olimpia,cine ti-a dat medicatia vreun dr. sau dupa auzite? ai tinut si vreun regim anume sau ai mincat ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Olimpia70
Felicitarile mele! O intrebare... decand e povestea ca nu prea se intelege, adica decand ai depistat si pana cand ati avut testul de sarcina pozitiv..
Si eu sunt o fericita mamica de baiat obtinut dupa oligoastenoteratospermie si acum ne dorim al doile bebe si se pare ca problemele persista... deh....

ma bucur tare mult sa aud un BARBAT ATAT DE HOTARAT SI ....da-mi niste sfaturi, cum sa il mai determin si eu pe sotul meu sa faca ceea ce ai facut tu pentru a obtine un copil....

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

Citat:
citat din mesajul lui sun_flower04

Dragele mele,

am si eu o intrebare-intrebatoare. A vazut ieri cineva reportajul despre cancer si infertilitate, realizat de cei de la Stirile ProTV? Reportajul il puteti gasi si pe site-ul lor, stirileprotv.ro. Oricum, ideea este ca ziceau ceva de o operatie, care poate fi realizata la Institutul Clinic Fundeni, care rezolva problema infertilitatii masculine. Stie cineva despre ce operatie este vorba? Ca eu pana acum nu am mai auzit de asa ceva si nici ei nu specifica numele operatiei.
M-am uitat si pe site-ul Institutului si am gasit asta: "microchirurgia infertilitătii masculine (prioritate si exclusivitate natională)".

Daca stie cineva ceva....as aprecia.

pentru toate,
Sun_Flower


Buna, fetelor

eu nu mai sunt activa pe forum, dar cineva de pe ...forum mi-a spus ca se discuta la ''oligo'' despre operatia pe care o face dr.Voinea.

Sun_fl - hiperlincul cu postarea mea, pe care l-a creat April, te poate ajuta sa afli amanunte despre operatie. Sotul meu, dupa operatie a trecut de la azoo la oligo. Sa speram ca suntem pe drumul cel bun...
Iata primul reportaj despre ac.subiect : http://stirileprotv.ro/stiri/social/barbatii-responsabili-pentru-infertilitatea-in-cuplu.html


Am sa raman insarcinata natural !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesika spune:

...si reportajul de saptamana trecuta :http://stirileprotv.ro/stiri/social/daca-vreti-sa-aveti-urmasi-lasati-va-ajutati.html

Am sa raman insarcinata natural !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daisymaria spune:

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna fetele
Vin si eu cu vesti bune , sotul are o saptamana de cand sa operat de varicocel se simte super ieri a inceput munca operatia a fost facuta de dr Damian care este un super medic si un super profesionist, acum asteptam 3 luni sa se refaca spermatogeneza dupa care o sa faca sotul o spermog. si cu rezultatul va merge la dr. dr. ne-a dat mari sperante ca o sa fie ok avand in vedere ca celelalte analize sunt toate bune. Sper sa reusesc natural sa nu mai fie nevoie de FIV.
O zi buna si succes.

sper viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Salutari, domnule olimpia70. Si cuplul nostru se confrunta cu oligospermia, la noi mai e si putina cantitativ. Vai de noi! Suntem inca in stadiul in care cautam un medic care sa il ajute pe domnu' sa gaseasca solutia pentru problema lui. Momentan ia capsule naturiste. Stie cineva un medic specializat care sa ne ghideze in demersuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreiutasg spune:

Draga Gabrielarusu imi poti spune te rog unde il putem gasi pe dr. Damian? Are si cabinet privat?

Multumesc

MOTTO: Nu pot schima directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna,
Andreiutasg pe dr. Damian il gasesti la cab.Gynera in fiecare miercuri dupa-amiaza telef. 0727833833 sau la policlinica spitalului Theodor Burghele (fost Panduri) telef.(021) 410 69 10 la spital il gasesti in fiecare dimineta de la 7.30.
Poti suna de pe acum daca vrei o programare la Damian este super ocupat noi am obtinut prog dupa o luna dar merita sa astepti.
Ce pb are sotul?
Dc mai vrei alte amanunte i-ti stau la dispozitie.
Sanatae maxima.




sper viitoare mamica

Mergi la inceput