RH negativ - 2

RH negativ - 2 | Autor: sia_o

Link direct la acest mesaj

partea 1


buna fetelor dragutelor
mi-a luat ceva timp pina am reusit sa citesc tot ce s-a scris. asa ca documentata pina la cer si inapoi sint tot in ceata. dar mai intii detaliile.
in 1998 am facut doua avoturi la cerere unul dupa altul si nu am stiut ca am rh-. in 2002 am nascut un baietel frumos si sanatos tot cu rh- ( eu am 01- sotul A2+ iar pustiul AB4-)deci nu am facut nici un vaccin. pe perioada sarcinii am facut controlul anticorpilor in fiecare luna si din luna a 7-a din doua in doua saptamini si au iesit 0 de fiecare data.totul e bine si frumos pina aici, insa acuma sint insarcinata in 14 saptamini, am 31 ani si locuiesc in canada. aici medicul incearca sa ma lamureasca ca trebuie sa fac vaccinul in saptamina 28 chiar daca titrul anticorpilor este 0. daca am vazut ca este atit de insistent am inceput sa citesc pe net o gramada despre rh- , am citit chiar si articolul dr. tutunaru , i-am trimis chiar si un email ( dar nu a binevoit sa-mi raspunda) si , in concluzie sint in ceata totala(pe mine nu m-a lamurit de loc articolul lui).
acuma , o sa incerc sa va scriu care sint nelamuririle mele si daca stie careva sa-mi raspunda si daca nu, daca ajungeti mai repede pe la medicul vostru incercati sa puneti o intrebare despre cazul meu concret (asta daca va permite relatia cu medicul respectiv).
deci,in Romania se face controlul anticorpilor in fiecare luna , aici nu(nici macar nu stiu cind se face), vaccinul se face in saptamina 28 dar daca pina atunci apar anticorpi nu se mai face(aici parerile sint impartite , deci nu reusesc sa inteleg). ok , dar daca e posibil sa apara anticorpi mai repede de saptamina 28 , de ce nu se face vaccinul mai repede? daca pina in saptamina 28 nu au aparut de loc anticorpii si nu se face vaccinul , e posibil ca dupa aceasta saptamina sa se produca brusc cantitati mari de anticorpi si sa apara probleme la copil? din cite am citit problemele mari si cazurile de transfuzii intrauterine au aparut doar in cazurile de anticorpi in cantitati mari si inainte de s28 si cu alte antecedente negative. iar in cazul meu nu este asa. aceasta a doua sarcina , organismul meu o percepe ca si cum ar fi prima dpdv al incompatibilitatii rh-ului. cel putin asa mi-a explicat medicul meu din Romania la prima sarcina. nu inteleg de ce medicul de aici este atit de prapastios si efectiv ma streseaza si ma sperie cu tot felul de exemple nasoale. eu de meserie sint farmacista si cit de cit mai inteleg unii termeni medicali si cum reactioneaza organismul uman dar nu inteleg de ce sa fac un vaccin daca in saptamina 28 nu am nici un anticorp( nu stiu inca , este doar o supozitie). va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri clare pentru ca vreau sa fiu pregatita cu informatie pe cind ma duc la urmatorul control(care nu am nici cea mai vaga idee cind va fi pentru ca mi-a spus ca o sa anunte telefonic).

bafta tuturor mamicilor si astept raspunsul vostru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Sia, din cate stiu eu vaccinul se face numai daca nu ai dezvoltat anticorpi, pentru a preveni aparitia acestora, altfel este inutil.
Cred ca se face in saptamana 28 pentru a acoperi ultimele saptamani de sarcina in care creste riscul dezvoltarii anticorpilor datorita imbatranirii placentei. Are valabilitate 12 saptamani. Alta explicatie mai academica nu am gasit nici eu.
Intr-un fel il inteleg pe medicul din Canada datorita celor doua avorturi din tara. Ar fi trebuit ca dupa fiecare avor sa iti fi facut vaccinul, altfel e foarte probabil sa dezvolti anticorpi dupa un avort.
Ce nu mi se pare in regula e ca nu vor sa te testeze inainte de de a face vaccinul. Ar trebui sa stie daca ai facut anticorpi ca sa nu ti-l faca degeaba. Sau poate am inteles eu gresit.
Nici la noi nu se face titrarea chiar in fiecare luna. Mie mi-au facut la cate 2 luni pentru ca nu aveam anticorpi. Se face mai des acolo unde sunt riscuri.
Multa sanatate!

Diana 35+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sia_o spune:

gabdyd la medicul de aici nu i-am spus de cele doua avorturi. sarcinile erau mici cind am facut avorturile , 6-8 saptamini. si oricum daca organismul meu ar fi produs anticorpi cu cele doua avorturi la a treia sarcina trebuia sa se vada cit de cit ceva la dozare ( asa cred ), dar totul a decurs bine iar medicului din Romania i-am spus de cele doua avorturi si nu s-a ingrijorat de loc , ba nici macar nu m-a intrebat daca am facut ceva vaccin dupa ele. medicul de aici spunea ca o sa se faca o dozare a anticorpilor inainte de vaccin dar indiferent de rezultat eu tot trebuie sa fac vaccinul. asa ca din cauza asta nu inteleg. pentru ca medicul din Romania la vremea respectiva imi spunea ca daca nu am produs anticorpi pina in saptamina 28 , nu mai exista teoretic nici o problema doar trebuie sa fac in continuare dozarea lor ca sa stie daca va fi cazul sau nu de o nastere prematura. dar iti zic , el era tare linistit si increzator incit eu am stat tot timpul linistita fara sa ma gindesc la tot felul de prostii. in schimb asta de aici face ca si in povestea cu drobul de sare( trebuie sa i-o spun cind ma duc la control ) asta este , merg mai departe si o sa vad ce o sa se mai intimple.
v-am pupat si va doresc o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Intru in mare graba sa-ti spun Sia_o ca la aceasta a treia sarcina nu au aparut anticorpi pentru ca baietelul este Rh-, deci nu exista motiv sa apara.
Medicul din Canada vrea sa previna aparitia lor si isi face datoria pentru ca asta este profilaxia Rh-.
Medicul din Ro are si el dreptatea lui, el spune ca organismul percepe sarcina de acum ca prima sarcina cu risc, asta in urma presupunerii ca in timpul primelor doua sarcini nu s-au produs anticorpi. Dar daca s-ar fi produs si bb de acum este Rh+ eu cred ca deja ti-ar fi iesit la dozare ceva, deci tind sa cred ca tu nu esti izoimunizata sau varianta doi ca bb din burtica are Rh-.
Important este ca totul este bine pana acum.


Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Sia-o,vaccinul se face ca preventie, ca orice vaccin,(vaccinul pt hepatita il faci inainte si nu dupa ce ai capatat-o_) deci daca nu au aparut anticorpi. E adevarat ca in Ro se face oricum, dar parerea mea de nespecialist,este ca daca au aparut anticorpii,nu mai are rost vaccinul,asta este si explicatia logica pe care am primit-o de la medicul meu. Totusi, exista medici in Ro, nepregatiti suficient, zic eu,care-l fac oricum.Se pare ca pana in 28 de sapt e putin probabil sa apara, de-aia s-a fixat data asta ca limita pentru primul vaccin.Dar, da, se poate face si mai devreme, in cazul unei sangerari la inceput de sarcina deex, in caz de banuiala ca bebe ar fi Rh pozitiv, adica se face totul asteflincat sa se previna izoimunizarea, pentru ca daca asta se-ntampla,atunci e mai complicat decat un simplu vaccin.In Ro,dozarile nu se fac neaparat lunar, asta e `procedura standard, daca nu sunt probleme pana in 28 de sapt, dar se pot face si mai des, daca medicul cere.
Cam atat, eu ti-am mai raspuns si pe un subiect de la clinica virtuala, off topic, e adevarat.Daca te mai putem ajuta cu ceva sau daca mai ai o intrebare care mi-e scapat, scrie-ne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Salut,
Am si eu o intrebare: dr mi-a dat trimitere sa fac dozarea de anticorpi in sapt 18, dar nu stiu daca sa ma duc in cursul sapt 18 sau dupa ce am intrat in sapt 19...ma poate lamuri cineva?

Sim 17+ Stefan
Asa creste bebe
Poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Ar trebui sa te duci dupa ce ai intrat in sapt 18, asta fiind a 18-a saptamana. Dar mai bine il intrebi inca o data. Si, depinde si de programul de la titrare. La noi de exemplu se fac recoltari doar in doua zile din luna si atunci te duci dupa programul laboratorului.

Diana 36+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Buna fetelor,
Mi-am facut un pic de timp sa mai i ntru sa vad ce se mai spune pe aici...Facem curatenie la maxim si e vraiste aici.
Vreau sa urez bun venit noilor mamici si o nastere usoara fara probleme
Sia_o, este foarte bine ca nu au aparut anticorpi, nu cred ca o sa apara la tine.Vaccinul in saptamana 28 se face chiar sa nu existe vreun risc, dar DOAR daca nu ai dezvoltat anticorpi.Deci, il poti face fara grija, chiar e bine.Eu una am niscaiva urme de anticorpi si nu l-am facut desi mi s-a recomandat sa-l fac(am ales eu de capul meu sa nu-l fac tocmai pentru ca am anticorpi).E posibil ca si acest bebe sa fie cu RH-ul tau si de aceea sa nu ai probleme, ceea ce este minunat!
Parerea mea este ca nu o sa apara acesti anticorpi la tine din moment ce nu au aparut pana acum...
Sim_stoian, eu stiu ca prima dozare se face in sapt.16, dar nu e batut in cuie.O poti face de cate ori vrei.Eu una am facut la 16, apoi la 24.La 16 nu erau, la 24 deja erau...Cand am vazut ca apar a trebuit sa o fac la 4 sapt, iar ultima data am facut-o la 2(sa fiu eu sigura).
Asa, sa va dau ultimele vesti:nu s-a mai modificat nimic la noi...avem acelasi titru.Si, s-a stabilit data cezarienei(oricat de mult am vrut sa nasc natural, nenea dr nu vrea) pe 18 mai...Suntem bine, bebelina e bine, i-a facut Doppler si totul e in regula ceea ce va doresc si voua!!
Va pup si mai astept vesti de la voi

Ioana30+ cu bebitza Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Ionice spor la treaba!
Deasemenea spor la curatenie si gatit la toate fetele, ca na...vine Pastele!
Maine merg si eu la Medicaltest sa-mi fac dozarea de anticorpi!
Pupicei!

Alina-Mirela 27+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Am fost azi sa-mi dozez anticorpii! Cu trimitere de la medicul de familie nu am platit nimic (Medicaltest). Aici vinerea se lucreaza aceasta analiza! Asa ca voi astepta nerabdatoare pana atunci!
Numai bine!

Alina-Mirela 27+ cu MARIA
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Alina, sa vii cu rezultate bune! Cadou de iepuras pentru noi toate! Trebuie sa mergem si noi saptamana asta pentru dozare, cat mai repede...

Lia S23

Mergi la inceput