Cum ati dat examen auto!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Buna.
Sa imi spun si eu experienta cu luatul carnetului. Am invatat bine legea si am facut toate chestionarele posibile pe care le-am gasit la timpul respectiv, mergand si la orele de la scoala de soferi, nelipsind de la nici una. Cu practica mergeam cu instructorul si doar de vreo 2 ori am mers si cu masina cu tata sau cu sotul sa exersez prin vreo parcare (mi-era frica sa nu ma prinda vreun politist ca sofez fara carnet). Mai frica mi-a fost la oras deci decat la sala. La sala am facut 25 sau 26 de intrebari. La o singura intrebare nu am fost sigura daca am raspuns bine sau nu. Nici pana in ziua de azi nu am aflat. Era o intrebare cu droguri ce se intampla daca conduci sub influenta drogurilor ceva de genul asta. In fine. Apoi la oras am avut bafta ca nu m-a frecat prea mult, ba chiar deloc, am mers vreo cateva sute de metri si m-a pus sa opresc nu tu parcari nu nimic. Cred ca nu avea nici un chef politaiul. Oricum nici prin cap nu mi-a trecut sa dau bani cuiva ca sa trec examenul, m-am gandit cum au mai spus si alte fete inainte ca daca as fi facut asa ceva nu as mai fi avut incredere in mine sa pornesc la volan stiind cum am luat permisul. Voiam sa il iau pe bune si asa l-am luat. Oricum asa cum a mai spus cineva, scoala nu este nimic pe langa adevaratul sofat de dupa aia. Numai cand ai masina ta si mergi zilnic cu ea poti sa spui ca incepi sa stii cu adevarat ce e aia soferie.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

poze
Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natali spune:

Multumesc pentu sfaturi si cuvinte calde.Dupa ce a trecut o saptamina incep sa inteleg care au fost probleme. In primul rind am primit chestionarul 13 si am simtit ca creerul meu deja sa blocat. Cred ca vreo 5 minute ma uitam la cifra 13 mare si rosie. Alta gresala a fost ca am facut chestionare doar de pe net.Doar cind am vazut intrebarile scrise pe hartie a fost alt ceva. Ultima problema a fost ca in intrebarile cu grila nu trebue sa te gindesti prea mult, daca incepi se dispici in doua , in patru pe urma nu te mai opresti si nu mai stii care e raspunsul corect.
Ma deranjaza cel mai mult ca data viitoare doar peste o luna. Stai in stare suspendata iar o luna... nu pot sa ma concentrez pe alt ceva pina nu termin cu examan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Spor la invatat in continuare.

Dar cum ai reusit sa te programezi peste o luna?? Anul trecut poe vremea asta trebuia sa dau si eu. Am terminat scoala in ianuarie si abia in aprilie m-a programat. Am picat si am fost reprogramata pe 27 iulie.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natali spune:

Toti care au picat au fost reprogramati peste o luna, data a fost afisata de la inceput pe tabla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

Ei, nu te mai gandi... cum sa se i-a examenul doar pe aranjamente... nu cred... eu mi-am luat permisul in 1998, am facut 18 ore de traseu, si am schimbat 3 instructori... ba unul tipa la mine, ba unu nu mergea decat cu mana pe genunchiul sau umarul meu, si am ajuns la un mos care daca mergeam cu mai mult de 30/h zicea ca zbor . Am inceput in septembrie scoala de soferi si... dupa cele marete 18 ore, am dat examenul .... de Sf. Nicolae in decembrie....
Tre' sa-ti spun ca eram in anul II de facultate si nu invatasem pt. facultate cum am invatat pt. examen... eram zoombie... si am luat 25 p. Sa-ti zic ca eram suparata ca n-am luat 26 ? Am intrat apoi la traseu, si spre norocul meu, si ghinionul soferilor dupa aia , mu m-au pus decat sa merg drept, fara parcari laterale faraplecare din panta, pt. ca ninsese si pe langa drum erau nameti.... si n-aveam unde. Asa ca am scapat ieftin... Dupa vreo 6 luni mi-am luat masina si atunci a inceput sa-mi fie frica... ba la parcare, ba la intersectiile nesemnalizate... pt. ca aici nu-i doar treaba de reguli ci si de reflex... E, dupa aia, cand am inceput (de nevoie) sa merg zilnic si sa traversez Bucurestiul de cateva ori pe zi, lucrurile au intrat pe un fagas de normalitate....
Asa ca parerea mea un examen auto e si o chestie de noroc (ca apropoape in orice din viata noastra)... dar sa u faci din asta o melodrama...
In plus toti barbatii din familia mea au picat sala cel putin o data... si sunt soferi desavarsiti...
Iar in ceea ce priveste studiile, la examenul auto, parca e mai bine sa n-ai prea multe scoli, uite unchi-miu, om cu doctorate si n studii, a dat sala de 6 ori!!!
Iti doresc din tot sufletul sa iei permisul!

Deni mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

nu te mai stresa. este nasol sa fii stresata, gandeste-te ca-l vei lua, si mai repeta intrebarile.La traseu este chestie de noroc, eu am dat peste un politist dragut si am fost singu8ra fata ca re a luat in aceea zi. Dar in ziua in care am dat examen am imbatrinit cu 2 ani, din cauza stresului, imi spusese o colega ca nu se daui intrebarile dein carte ca se dau nu stiu ce chestionare, si eram atat de speriata ca nu mai stiam nici cum ma cheama...Asa ca fii tare si gata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

eu am carnet din decembrie (sfarsitul lui decembrie mai exact).
scoala am facut-o in Bucuresti si in Alexandria (unde am dat examenul) deci practic de 2 ori. am venit din bucuresti cu multe reflexe proaste dar si bune (am o orientare de speriat pe multe benzi, ca ma forta instructorul sa ma uit in oglinda din dreapta tot timpul, desi in alexandria nu a fost nevoie).
de invatat -daaaa am invatat legea aia; am facut si chestionare (cartea galbena- sunt de bun simt, cartea albastra- cel mai mult am facut 19 puncte la un chestionar din ala) si am plecat ferm convinsa ca nu il iau.
eee - seara inainte de examen beam cu niste amici si m-a palit pe mine pe la 11 noaptea "bai io maine dimineata am examen ma scol de la 6 ca sa plec din bucuresti), am plecat relaxata, am dormit ca bolovanu' pana in alexandria... am intrebat soferul unde e polita ca eu nu stiam; toti prin sala erau stresati io... nu prea. ma simteam aiurea ca erau numa' d-aia de 18 ani parca eram magarul intre oi; erau si cativa mai in varsta dar nu multi. la o tanti i s-a facut rau (de ce? ca chiar nu vad stres in examenu asta...); am dat, am sunat acasa "bai io nu il iau..."; am asteptat (cat am stat dupa rezultate am mai condus masina prin oras ca sa nu pierd lectia tot ma intalnisem cu instructoru...) cand ma duc la rezultate surpriza. luasem....
hai la traseu. ma pune in masina (singura) cu un politai mistooooooo mamaaa imi venea sa il iau in brate. avea niste ochi albastri de numa' la el m-as fi uitat. cand sa ma urc totusi sa conduc- stop. nu aveam pantofii de condus in picioare. la loc comanda, io nu pot sa conduc pe tocuri... intr-un final glorios plecam. pe drum m-am prins eu ca am uitat de o prioritate de dreapta; el ma tinea de vorba (da ce facultate ai facut? da nu ti-e frica de examen? ce naiba sa ii zic... nu! nu mi-e frica ca am tot dat de m-am saturat la viata mea). nu m-a pus sa ma parchez sa intorc alea alea. nimic. ma trage pe dreapta, "ce crezi ai luat?" (opaaa.... deja vorbim la "tu"... )"pai nu stiu" "pai eu zic ca mai vii" "asta e am picat sanatate" "nuunuuuuu ai trecut felicitari".
distractia adevarata a inceput de cand conduc prin bucuresti...

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Eu am platit traseul dupa ce l-am picat de 3 ori fara sa imi spuna cineva ce anume am facut gresit, retin doar ca prima oara a fost o doamna acra care a picat pe absolut toata lumea.
Reprogramarile erau la interval de o luna jumate - doua, mi-am refacut cazierul si analizele, alti bai alta distractie, asa ca am decis ca trebuie sa inceteze povestea asta mai ales ca instructorul imi spunea ca merg foarte bine si sunt doar timorata de prezenta politistilor.
Zis si facut, au trecut vreo 4 ani de atunci, am mult si bine in Bucuresti, apoi in Cluj, unde m-am mutat, si pe drumurile patriei pe unde am avut treaba. N-am avut nici un incident asa ca am foarte mare incredere in mine desi mi-am luat permisul platindu-l pe politist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Eu mi-am luat permisul in mai 2005, din prima incercare. Am invatat din cartea galbena, am rezolvat intrebarile de acolo si niste chestionare dintr-o mapa cu coperti albastre, dar nu am fost la orele de legislatie rutiera organizate de scoala de soferi din lipsa de timp. Nu pot sa spun ca m-am omorat cu invatatul pentru ca invatam numai pe la serviciu si tot acolo lucram din chestionare. Traseul l-am parcurs pe un drum pe care mai fusesem si cam stiam posibile capcane, iar masina mi-am luat-o imediat si conduc zi de zi. Totusi, pot sa spun ca sunt multe chestii pe care le-am invatat in trafic, nu la scoala de soferi.
Ah, in aceeasi masina cu mine si de la acelasi instructor era un tip care daduse deja examenul de mai multe ori dar tot il picau la traseu pentru ca avea un cazier cam "gros". In ziua in care am dat examenul, el a platit 100 euro, cel putin asa zicea el, si politistul l-a trecut si pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

eu am dat examen acum 8 ani.l-am luat pe bune.cand am iesit din sala stiam ca am facut 22-23 bune.asa a fost.23.

orasul a fost fara probleme.deci se poate si fara bani.

multa bafta!

Mergi la inceput