Copil nascut cu sifilis!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

treba asta cu analizele... e buna, intr-adevar, dar nu stiu daca e un criteriu de alegere: la urma urmei, daca l-ai naste tu, n-ar fi al tau indiferent de analize, nu l-ai lua ca atare?!
Sau daca il nasti tu nu poti avea surprize?! Ba ce mai poti...


Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

pai exact asta am zis si eu... doar ca nu am folosit cuvantul "alegere". dupa cum am mai spus, noi nu am fost de acord sa ne alegem copilul, pt ca nici daca il faceam eu nu puteam alege daca e fata sau baiat, daca e sanatos sau nu, sau destept, si asa mai departe...
cred foarte tare ca fiecare copil ajunge la parintii lui, indiferent daca e prin nastere sau prin adoptie...


alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Draga Cetin,

In perioada adoptiei m-am interesat si eu de acelasi lucru observand ca multi micuti au astfel de pb si am inteles ca daca se face tratamentul corect recuperarea este totala. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nici noi nu i-am facut analize lui Victor, in afara de HIV-ul pe care il cereau ei.

Mult noroc, Cetin! Doamne-ajuta sa ne dai doar vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LeeAnn spune:

Sunt sigura ca fetita se va recupera total, ai sa vezi! Acum multi ani am cunoscut si eu doua tinere insarcinate bolnave de sifilis, ele faceau tratament si copiii urmau sa fie bagati in tratament imediat dupa nastere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

"treba asta cu analizele... e buna, intr-adevar, dar nu stiu daca e un criteriu de alegere: la urma urmei, daca l-ai naste tu, n-ar fi al tau indiferent de analize, nu l-ai lua ca atare?!
Sau daca il nasti tu nu poti avea surprize?! Ba ce mai poti... "

Subscriu la ce spune Elise...
Noi nu i-am facut analize Alexandrei inainte de a o lua acasa. A avut ceva probleme pe la 7 luni si pareau sa fie foarte serioase. Insa aceste probleme n-ar fi schimbat cu nimic faptul ca este copilul nostru. In plus, asta mi-a intarit convingerea ca Alexandra trebuia sa ajunga la mine si ca numai asa problemele ei au putut sa se rezolve.
Te intreb, acum dupa ce ai vazut-o: ai mai putea renunta le ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cetin spune:

Bunaaaaaaaa
Sa va spun corect: in famile avem cativa medici ne-specialisti in acesta problema, si ne-au dat un pronostic dezastruos (ex: moare in jur de 2 anisor, sau 5-7 ani cand se schimba dintisorii apar dintii permanenti cresc in toate directiile... sau mai tarziu o iau razna - inebunesc...). Dupa am inceput sa ma documentez pe net si incet incet am inteles ce este acesta boala si eventualele consecinte..
Vreau sa le demonstrez ca titulatura de medic nu le poate permite sa isi dea cu parerea atat de usor depre un subiect pe care nu sunt stapani. Plus sotul meu si parintii mei au intrat in panica si au tabarat pe mine sa ma conviga sa ma razgandesc. Trebuie sa ma lupt cu toti pentru a avea liniste tot restul vietii.
Oricum, in sufletul meu stiu ca bebita este OK... Mai avem maxim o saptamana si vom avea confirmarea faptului ca nimic rau ni i se va intampla ... De la DPC ne-au spus ca multe familii refuza sa vada un copil care a fost nascut cu sifilis congenital. Am deschis acest subiect pentru a ajuta si alte cupluri care vor intampina aceste situatie si sa le impartasesc din experinta noastra.
Bebita noastra este minunata: din ce in ce mai frumoasa, mai dulce, mai vesela.. plina de surprize placute. O vizitam de 2 ori pe zi si tot mi se pare insuficient timpul petrecut cu ea. Mai ales seara ne dorim sa o vedem in casa sa ne jucam cu ea sa vorbim...
Multumesc inca odata pentru sprijin si sper cain curand sa va trimit poze cu frumoasa mea.
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cetin,
iti doresc si sa iti iei frumoasa acasa cit mai repede.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Cetin sa stii ca lumea din jur este sceptica la problema adoptiei si spun tot ce le trece prin cap fara sa gandeasca prea mult.Am cunoscut si eu un medic care incerca sa ma descurajeze desi stia f bine ca sansele ca eu sa raman insarcinata era aproape nule.Imi amintesc ca si pe forum pe undeva citisem despre un preot care vroia sa-i descurajeze pe viitorii parinti sa adopte.
Mai ales daca ai o familie mai conservatoare poti fi sigura ca iti vor spune numai despre cazurile extreme citite prin cine stie ce tratate de medicina.
Desigur , este alegerea ta, noi doar ne dam cu parerea dar nu ai idee cat de mult se schimba un copil si cate progrese face din clipa din care il iei acasa.Au mai fost fete de aici care acum nu mai intra ( )si se parea ca au probleme mari cu copii insa odata ajunsi acasa si fiind inconjurati de multa dragoste si beneficiind de un tratament adecvat au scapat de toate problemele.
Noi nu ne dam seama dar ei sunt atat de puternici ....si nu cer decat dragostea nostra parinteasca.
Asteptam vestile bune , va tinem pumnii si fie ca Bunul Dumnezeu sa va lumineze calea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Si hai sa-ti mai spun ceva daca tot am intrat .
Acum o sapt m-am intalnit cu mama unei prietene si mi-a spus ca si ea ( prietena ) se chinuie de ani de zile sa ramana insarcinata prin tot felul de spitale , tratamente etc si i se parea nedrept ca Dumnezeu a pedepsit-o astfel de fata ei.
Eu i-am spus ca fata ei este un om puternic si deosebit iar Dumnezeu n-a pedepsit-o ci a ales-o pe ea dintre multi altii sa adopte un copil care vrea doar dragostea ei .Dumnezeu trimite ingeri pe pamant , copii ( altii sanatosi, altii mai putin sanatosi ) care au nevoie de dragoste , de parinti si doar o parte din oameni au privilegiul sa aiba si sa cresca acesti ingeri.
Daca tu simti ca e a ta , daca esti fericita cand o vezi , inseamna ca tocmai de aceea a trimis-o Dumnezeu la tine , pt ca TU esti singura persoana de pe pamant care poate avea grija de ea si care o poate iubi asa cum merita orice copil.
Intotdeauna cauta sa vezi jumatatea plina a paharului si o sa fie bine.

Mergi la inceput