Copil nascut cu sifilis!!!!

Copil nascut cu sifilis!!!! | Autor: cetin

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata si Hristos a inviat!
M-am inscris pe acest forum cu ceva timp in urma cand am decis sa adopt un copil. Pana acum nu am scris nici un mesaj, insa am citit cam tot ce ma interesa in materie de adoptie. Iata ca am facut progrese remarcabile, deja sunt in procedura de evaluare si care sunt convnsa ca va avea un rezultat pozitiv. Din fericire am intalnit o persoana speciala la DPC care ma ajuta foarte mult cu tot ceea ce trebuie sa stiu si sa fac. Pana aici totul este perfect. Dilema a aparut de curand, la a doua vizita a domisoarei de la DPC cand mi-a prezentat dosarul unei fetite de 8 luni care culmea .. seamana cu mine. Fetita este exact ceea ce ne dorim, dar.. are o problema - s-a nascut prematur cu diagnosticul SIFILIS PRIMAR. Fetita a fost tratata si in prezent in sangele ei nu a mai fost depistat inficosaturul microb. Dar totusi am inteles ca acesta boala poate recidiva mai tarziu cu urmari foarte urate. Am decis sa consult medici de specialitate, dar pana atunci gandesc ca poate gasesc aici cazuri similare sau pareri sau sfaturi. Are cineva cunostinte despre acest subiect?
Oricum maine am sa merg sa vizitez fetita dar sunt convinsa ca se va lipi de sufletul meu si nu stiu ce sa fac.
Va pup si astept vesti de la voi

liliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Cetin, bine ai venit si Doamne - ajuta sa fie bine fetita !
Eu nu ma pricep sa-ti dau sfaturi despre asta dar pot sa-ti spun ca am cunoscut pe cineva pe cand eram odata internata in spital, care trebuia sa faca o intrerupere de sarcina din cauza ca avea aceasta boala si exista riscul ca bb sa se nasca cu probleme (dar nu neaparat). Tipa nu stia ca avea boala iar cand a aflat de ea nu stia cum a contactat-o pt. ca sotul ei nu avea (si nici nu putea fi suspectata de alte cele), probabil ca se transmite si prin ace de seringa, nu stiu , zic si eu. Stiu ca dr. i-a spus ca trebuie sa renunte la acea sarcina, sa faca tratament, stiu ca facea un antibiotic + polidin, si apoi poate avea din nou copii. I-a mai spus ca anticorpii specifici vor ramane tot timpul in organism.
Eu am tras concluzia ca nu e ceva atat de grav daca dr. i-a spus ca mai poate face copii dupa tratament, dar repet, nu ma pricep.
Sper ca doctorii sa-ti dea o veste buna si sa poti lua bebelusha acasa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca daca ti se lipeste de suflet o sa o iei oricum... am auzit si cazuri mai grave cu happy end.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cetin spune:

Helooooooo
Am vizitat-o pe Mihaela astazi... este o minunatie... este vesela, fericita... rade foarte usor, este grasunica si SEAMANA CU MINE.. este extraordinara asemanarea dintre noi.Sunt atat de fericita si emotionata ca imi vine sa plang non-stop
Sa dea Domnul ca la exmenele medicale pe care am sa i le fac saptamana viitore, totul sa sie bine.
Domnisoara de la DPC sct 2, nici nu putea face o potrivire mai buna. Va tin la curent cu vesti despre rezultate. Rugati-va pentru Mihaela sa fie sanatoasa.
Va pup, Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Adevarat a invitat!
Pai, daca ai dubii sau daca nu crezi ca vei face fata unei probleme aparute in dezvoltarea fetitei, mai bine nu mai merge sa o vezi si incepe sa cauti un alt copil, care sa nu aiba probleme de sanatate de acest gen. Oricum e mai bine sa renunti din timp, decit sa te legi afectiv de copil, el sa se lege de tine si, pina la urma, sa va provocati suferinte... In rest, Doamne ajuta, sa gasesti bebelusul tau, liliana!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamea spune:

quote:
Originally posted by anaisanais

Adevarat a invitat!
Pai, daca ai dubii sau daca nu crezi ca vei face fata unei probleme aparute in dezvoltarea fetitei, mai bine nu mai merge sa o vezi si incepe sa cauti un alt copil, care sa nu aiba probleme de sanatate de acest gen. Oricum e mai bine sa renunti din timp, decit sa te legi afectiv de copil, el sa se lege de tine si, pina la urma, sa va provocati suferinte... In rest, Doamne ajuta, sa gasesti bebelusul tau, liliana!



madalina



subscriu

Arta este lunga, viata este scurta
Catalina - Mamica de printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cetin spune:

este adevarat ca am dubii, insa sper ca parerea unor medici specialisti sa imi spulbere orice urma de indoiala... astazi am vazut-o de 2 ori - dimineata si seara... este fntastica.. s-a lipt de sotul meu si se uita fix in ochii lui... nu vorbeste dar si el si eu am simtit ca spunea "ia-ma cu tine" .. cu mine se comporta normal dar cu el deja s-a produs fenomenul... chiar sper din tot sufletul ca medicii sa ne redea linistea si sa o putem lua cu noi in scur timp.... va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Din cate stiu eu, sifilisul primar se trateaza cu antibiotice si nu recidiveaza. Da, exista anticorpii care vor aparea la analize toata viata, dar asta inseamna doar ca a avut boala. Daca ai dubii medicale, intreaba un specialist. Bafta! Sa ai parte numai de vesti bune! Viziteaza boboaca si ai incredere in intuitia ta!

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cetin spune:

buna seara,

multumesc pentru incurajari din tot sufletul. chiar am nevoie...
de maine incepem investigatiile; deja am vorbit cu un medic pediatru, care m-a asigurat ca vom face toate testele si dupa interpretarea lor vom avea mai multe detalii despre starea de sanatate si eventualele riscuri sau complicatii. Sufletl meu imi spune ca totul este OK. am vazut-o si astazi si am petrecut impreuna aproape 4 ore. este un inger. proit sa va tin la curent cu tot ce se va intampla de acum inaine. este posibil sa mai apara si ale situatii asemanatoare cu a mea, iar parintii sa aiba minime cunostinte despre copiii nascuti cu sifilis. Am inteles de la DPC ca in general familiile care doresc sa adopte, refuza un copil cu asemenea probleme. Eu nu pot sa cred ca totul este atat de negru si ca acesti copii sunt condamnati pe viata. Dumenzeu sa ii aiba in grja pe toti.

Pupice, Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Mai mult nu pot sa spun... sunteti niste ingeri!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

cetin, sa va ajute Dumnezeu ! sunteti minunati !!!
asa am procedat si noi. pana la urma s'a dovedit ca fetita noastra era sanatoasa, dar, cu toate ca multa lume ne'a condamnat, noi am stiut deja ca e a noastra inainte sa ii facem analizele de sange (nu se stia nimic despre starea ei de sanatate cand am cunoscut'o, decat ca, teoretic, este ok. dar nu i se facuse nici o analiza). i'am facut analizele doar sa stim daca trebuie sa fim atenti la ceva in mod special. pana acum suntem ok... daca o sa intervina ceva pe parcurs, o sa vedem atunci. dar stim ca le vom rezolva pe toate, pentru ca suntem impreuna !
si asa va fi si in cazul vostru !

va pupam cu drag si va dorim tot binele din lume ! multa sanatate !!!



alexa si mami

Mergi la inceput