Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-6

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Flori de cires, ma bucur c-ai avut un pic de timp sa ne spui ce mai faceti si ma bucur ca per total sunteti bine, cu toata conjunctivita de care v-ati lovit acum. Nu-i o problema mare, trece si o sa scapati de ea. Tu cum te descurci cu ea acasa? Spune-ne si noua ce ma iface, daca zambeste, gangureste, cum doarme noaptea etc.
Cum stati cu greutatea?

Mi-ka din ce stiu eu, ingustarea aortei afecteaza oxigenarea corecta per total a organismului. Dar faptul ca ea nu de albastreste si ia bine i ngreutate e o dovada ca afectiunea ei este foarte usoara. De-aia te-a si chenat peste 6 luni, sa vedeti cum stau lucrurile atunci. Se stie ca pana la doi ani se mai pote remedia de la sine anumite astfel de afectiuni.
Logic gandindu-ma, faptul ca aorta resp. e mai ingusta asta afecteaza viteza cu care circula sangele pe vasul de sange respectiv. Dar daca e vorba de vasul care merge de la inima la plamani inseamna ca e vorba de sangele cu dioxid de carbon care se intaaorce din corp si merge la plamani sa faca schimbul: se descarca de CO2 si se incarca cu oxigen. Cred ca era mai rau daca era vorba de vasul care transporta sangele oxigenat in sensul ca oxigenarea ar fi fost mai afectata. Inca o data, asta e dupa logica mea din cate informatii mai si eu despre ce am invatat la anatomie in scoala. Roaga dr. specialist sa-ti explice mai mult, pe intelesul tau.
Se stie ca bebelusii cu afectiuni ale inimii, aparatului circualtor iau mai greu in greutate, deci faptul ca Alexia a luat bine-n greutate inseamna ca afectiuena ei e foarte usoara.
Si adrian al meu are o gaurica la inima intre cele doua ventricule ceea ce inseamna ca o parte din sangele oxigenat se amesteca cu cel neoxigenat si deci gradul de oxigenare generala a organismului nu e perfect, insa gaurica lui e atat de mica incat oxigenarea este afectata mai mult teoretic, caci practic are o insemnatate foarte mica, deci nu trebuie sa-mi fac probleme. Si adrian al meu i-a mai greu i ngreutate (desi nu cred ca gaurica la inima sa aiba vreo influenta aici, el a avut alte motive pt. care a ramas mai in urma).
Asa si la Alexia ta, faptul ca ea evolueaza bine inseaman ca problema ei e foarte usoara si nu necesita nici un fel de interventie, tratament sau recomandare. Daor sa fie urmarita mai atent in viitor.

Si-acum despre voinicu' lu' mama: dupa ce in primele 2 nopti s-a trezit de 5 ori (cam din 2 in 2 ore), apoi a urmat o noapte mai putin placuta cu trezit des in care am cedat eu si l-am luat cu mine-n pat de la 12 la 2 noaptea si apoi mi-a fost tare greu sa-l reculc in patut ca plangea si nu vroia sa se mai culce acolo. Mi-am dat seama c-am gresit, asa ca am zis ca odata ce-am hotarat sa il culc in patut, sa nu-l mai iau cu mine-n pat ca-l bulversez si pe el de tot. Urmatoarea noapte mi s-a trezit din ora-n ora de m-a terminat. Dupa 4 dimineata insa a decis sa doarma mai bine. Aseara m-am pregatit sa fac iar tur-retur de 10 ori la el, asa ca odata ce l-am culcat pe el, m-am dus si eu la culcare. S-a trezit la 10:10 si am reusit sa-l reculc fara sa-l iau din patut. Dar la 10:20 s-a trezit din nou. A tras de 2 ori din tzitzi si s-a culcat la loc, ca de obicei, de fapt. Si apoi culmea culmilor s-a mai trezit la 4 dimineata si-a mancat bine dintr-un tzitzi. S-a culcat la loc si s-a mai trezit la 7 dimineata. Asa ca baiatu' lu' mama a fost tare cuminte azi noapte. Sper s-o tina tot asa.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Andra draga, asa imi place sa ne povestesti de baietii tai! Tare sunt dragi!
Iar Adrian e un mare smecher! Mama-mama ce succces o sa aiba la fete si cum o sa stie el sa le vrajeasca ca vad ca se pregateste intens de acum!
Si ai mei se trezesc noaptea de 2 ori sa suga! Indiferent ce maninca si la ce ora maninca ziua!
Da nu ma deranjeaza prea mult dimpotriva ma bucur ca papa lapticul meu!


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Sheannamp, multumesc de raspuns si proptitudine .
O sa incerc "sa traduc" cate ceva din ce a scris dr. pe fisa si imi cer scuze daca pocesc cuvintele, dar scrisul e ingrozitor:
- suflu sistolic gr.1-2/VI parasternal stang
- aorta 9 mm si aorta (inel) 9 mm
- atriul stang -8 mm
- ventriculul drept 9 mm
-septul interventricular 5 mm, aparent intact. septul interatrial-aparent intact
- VS telediastolic 30, VS Telesistolic 20
- fractie ejectie VS 5 70%, fractie scurtare VS% 33%
A mai scris ceva ce nu inteleg Undor "P" ascut...A2, A3 aVF??? iar la restul scrie "normal", asa ca nu le mai scriu.

Daca din ceea ce am scris eu aici poti sa imi mai spui cate ceva, eventual daca e vreuna din cele doua situatii spuse de tine raman datoare . La Bucuresti nu avem cum sa ajungem ca e mult prea departe de noi...docamdata merg pe mana cardiologului de aici si apoi probabil ne indreptam catre Timisoara.

Multumim inca o data


_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Try, multumesc mult de incurajari, nu vazusem mesajul tau ca de vreo 3 ore tot ma chinuiam sa mai scriu cate ceva printre picatele la mesajul anterior. Ceea ce spui tu este logic, eu nu ma gandisem la asta si sper sa fie "ceva" mai usor asa cum zici tu.



_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Flavia -Ioana, am uitat sa iti spun ca am vazut pozicile cu puiutele tale si sunt fooaartte, foarteee frumoase

Am pus si noi 3 pozici noi si proaspete, sa vedeti ce domnisoara mare suntem


_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Flavia ai niste fetitze superbe.

Mi-ka am vazut-o si pe printesa voastra. Ii sta asa frumos in rochita rosie.


Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Anna, am si eu o intrebare la tine. Adrian a facu conjunctivita, azi s-a trezit la l doilea somn cu secretii la ochisori si dupa ce le indepartam imediat facea altele noi. Asa am ajuns la concluzia ca are conjunctivita. Din cate-am inteles cele mai comune sunt virale si bacteriene si ca cele bacteriene s-ar manifesta asa cu secretii galben-verzui abundente, cu ochisori lipiti dupa somn. Iar cele virale se caracterizeaza mai degraba prin lacrimarea ochilor.
Banuiesc ca ce are adrian e de tip bacterian. Vroiam sa stiu daca este contagioasa cea de tip bacterian. Unu la mana pt. ca acelasi lucru mi-a facut alex acum vreo 2 sapt. (a durat cam o sapt. timp in care nu i-am facut nimic, doar ii spalam bine dimineata ochisorii cu apa calda ca sa poata deschide ochii - nici nu m-am gandit ca are conjunctivita).
Maien ajung la dr., dar vroiam sa stiu cat mai repede ca avem invitat iin weekend si sa stiu sa le spu nsa nu mai vina caci au si ei copiii mici.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Mi-ka, cu parere de rau iti spun ca nu pot sa imi dau seama din rezultatul ecografiei ce fel de forma de ingustare a aortei este.
Nu cred ca e vorba de coarctatie de aorta, probabil se gandesc la o stentoza supravalvulara pentru ca, in mod normal, diametrul aortei la inel trebuie sa fie mai mic decat cel al aortei ascendente, dar la Alexia vad ca sunt la fel.
Totusi, nu pomenste de alte modifcari si nici de aparitia unor diferente de presiune intre cele doua portiuni ale aortei (lucru bun).
A si mai e o chestie f importanta. Valorile normale ale masuratorilor ecografice se stabuilesc in functie de greutate, inaltime (nu le am).

Concluzionand, nu reiese f clar din ecografia respectiva daca este sau nu o ingustare clara a aortei. Nu intra in panica pt ca nu pare ceva f grav dar trebuie sa mergi la control cardiologic in mod constant. Cardiologia din Timisoara e renumita, in plus e un centru excelent de chirurgie cardiovasculara inclusiv pediatrica (daca este cazul de asa ceva), asa ca esti pe maini bune.

Andra, daca are doar secretie purulenta fara inrosirea conjunctivei probabil ca este o blefarita (inflamatia pleoapelor).
Oricum daca secretia e purulenta probabil ca e bacteriana.
Ca masuri de precautie fierte toate obiectele care vin in contact cu Adrian iar Alexutzu nu are oie sa puna mana pe fatza lui sau daca o face sa spele f bine dupa. La fel si cu lucrusoarele care au venit in contact cu secretia resp.


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Sheannnamp, multumesc din suflet mult de tot, parca m-am mai linistit putin

Am uitat sa-ti spun ca am mai deslusit ceva de pe analize: "stenoza pulmonara ...." si iar ceva ce nu pricep ce scrie

Acum sa vin si cu o veste mai buna: ieri am fost la control cu Alexia la neurolog, care a zis ca a recuperat foarte bine si ca a ajuns la zi cu dezvoltarea neuro-motororie

Pupam gagalicile si mamicile

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Anna, merci de raspuns.
Am reusit s-ajung la dr. azi si mi-a zis ca nu-i conjunctivita, ca ar fi trebuit sa fie mult mai rosu ochiul. E adevarat ca azi dimineata dupa ce i-am indepartat ca la carte secretiile de la ochisori si i-am pus iar laptic in ochi nu a mai facut nici o secretie desi ochisorul e inca micsorat, pleoapa inferioara usor umflata. Dar ieri il stergeam si la juma de ora facea iarasi secretie. Dr. a zis ca mai degraba e o infundare a canalului lacrimar (desi sincer eu nu cred, ca prea a facut acum 2 sapt. si alex aceeasi chestie si eu, dar intr-o forma muuult mai usoara ca la alex). Alex insa doar facea secretiile astea abundente fara a acuza nici un fel de durere, discomfort, nu roseata, nu iritare nu nimic. Doar ochii plini de secretii dimineata de nu-si putea dezlipi pleoapele, dar i ncursul zilei nu facea nimic. I-a trecut intr-o sapt. Dar pe atunci nici nu m-am gandit ca are ceva el, credeam doar ca-i o chestie pasagera si asa a fost in final.

Adrienutzu iar m-a trezit de 6 ori azi noapte...dar las ca dovedim noi si somnul de noapte. Nu stie inca sa readoarma singurel dupa ce se trezeste, caci nu de foame se trezeste. La alex a fost mai simplu ca sugea suzeta si i-o dadeam si era mai usor. Dar adrian nu mi-a acceptat suzeta pana acum (si de-acum incolo nu ma mai chinui sa i-o dau).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput