La France (52)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Otilia, scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte, am trecut asa razant peste discutiile voastre! Vroiam doar sa iti spun doua lucruri (si daca repet ce au spus altii, ma scuz, e fiindca nu sunt la curent):

-acum e libera circulatie, cred ca stiti, se iese fara invitatie si nu mai exista termen maxim de sedere (asta de la legea aceea din februarie, daca te intereseaza uita-te la politia de forntiera, vis a vis de "libera circulatie in spatiul S..."

-pentru asigurarea medicala, orice s-ar intampla (adica ca vei reusi ori ba sa ii faci actele legale, vezi carte de sejur, tatalui tau) are dreptul
Eu i-am facut mamei, care era aici iregulier deja (anul trecut) si am si cunostinte ireguliers care au rezolvat la fel!
Deci cand s-a depasit termenul de 3 luni de la intrarea in Franta, poti merge la serviciul de asistenta medicala (eu am fost la Spitalul ST Roch, la urgente, si m-am adresat la un asistent social de acolo). Nu stiu pt zona ta unde sa te sfatuiesc.
Mama fiind bolnava, am explicat situatia ei, ca nu imi pot permite la prise en charge medicale si am intocmit dosar de "aide medicale d'etat", un serviciu ce permite oricarei persoane straine, fara acte, sa beneficieze de ajutorul securitatii sociale. Este une prise en charge de 100% (fara sa se avanseze bani, oarecum ca si CMU) pe un an, cu posibilitate de reinnoire.
Pt asta trecuie dovedit ca tatal tau e de minim 3 luni in Franta, o sa ceara viza de intrare de pe pasaport, dar cum la intrarea in Franta nu se pune stampila vamala, ci la intrarea in spatiul european trebuie sa dovedesti altfel. Cand tatal tau ajunge aici, mergi cu el pt un motiv oarecare la un medic! Pastreaza cu sfintenie ordonanta, cu care vei dovedi ca a fost prezent in tara la data de....
Apoi iti vor cere sa semnezi un dosar si sa dai o declaratie ca iti intretii tatal aici, cu o suma de aproximativ 200 euros pe luna (poti scrie si mai putin) -e un barem de nu stiu cat a nu se depasii- . Dai dovezile tale de domiciliu (chitanta EDF, ori telefon pe luna precedenta) si gata! Dosarul e inaintat la SS si vei obtine o hartie cu un nr de securitate sociala pe numele tatalui tau, un fel de carte vitale pe suport de hartie!
Pt rest iti voi da explicatii cand va fi cazul (cum obtii gratuit medicammentele pt el, etc)... Si bineinteles ca il vei declara ca personne à charge pe foia de impozit, se va tine cont ca si pt Adelie.
Sper ca nu am fost prea incalcita.

Pt actele necesare in a-i face carte de sejur aici, te poti interesa la consulatul francez la Bucuresti (iti dau lista, trebuie cupon de pensie, si o gramada de alte alea). Tine cont ca pt a-l regulariza aici va trebui sa faci demersurile in asa fel incat sa faca OMI in termen de 3 luni neexpirate de la sosirea in Franta, altfel obtinerea cartii de sejur este imposibila (cazul lui fiica-mea care e si ea ireguliera intr-un fel dar fara drept de expulzare ).

Numai bine!



Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

http://www.ameli.fr/212/DOC/704/fiche.html

aici vei gasi absolut toate informatiile legate de AME. Singura durere e ca trebuie asteptat 3 luni sa depui dosarul si inca o luna sa obtina nr de securitate sociala.

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Subscriu la ce a zis Mihaela. George a avut un an de AME pt ca a ajuns la spital cu crize de rinichi (pietre) si atunci a cerut sa i se faca AME. I l-au dat pt un an, dar dupa aceea nu am mai incercat sa i-o reinnoim. Apoi, la fel s-a intamplat si la mine, cand am ramas gravida, am avut infectia in urina, am ajuns la spital si am cerut sa mi se faca AME. Cand s-a nascut Seb l-au trecut pe a mea si la cateva luni dupa ce a expirat am consultat o asistenta sociala pt a incerca sa ii reinnioasca macar lui Seb si a zis ca ne face demande de reinnoire pt toti trei, si in nici o luna aveam raspunsul pozitiv pt inca un an. Si a spus ca inainte sa expire si asta face iar demande la SS sa o reinnoiasca. Deci noi, irregulier, avem gratuit totul. Deci, nu ezita sa o faci si pt el, Otilia daca altfel e mai greu sau imposibil, desi ma indoiesc ca nu i-ar da. Curaj scumpa!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"

POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE

SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Ca tot se discuta de AME... Este valabil nu mai pt persoane in stiuatie iregulière, deci: daca esti turist sau rezident cu acte nu ai dreptul!!! Cum Otilia vrea sa-l ia te tatal ei cu acte in regula...

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Vad ca fetele te sfatuiesc si-ti aduc sprijinul lor astfel incit totul sa -ti fie cit mai usor ,doamne ajuta sa rezolvi cum este mai bine !!!
Eu bintui pe aici ,ma evadez pe aici este ca o gura de aer proaspat sa vin sa stau pe forum....
La 13,45h am un oral unde trebuie sa-mi prezint EP-ul vreo juma de ora si ma streseaza atit de mult sa vorbesc in fata unui juriu ca tare as bea un paharel inainte!
Iar astea nu-s decit simularii pentru examenul adevarat din iunie !!
Dar hai ca ajunge cu lamentarile (unde sa ma pling si eu daca nu la voi ? cine altcineva ma mai asculta?!)
E soare si frumos afara astazi asa ca dupa oral plec sa hoinaresc singura .......prin oras.
Elena nu te-am intrebat tie cum i-ti merge la noul serviciu si daca esti multumita ,caci mie tare mi-e frica de ce ma asteapta vara asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Iar am pierdut un mesaj

Otilia, iti ziceam ca anul trecut eu am fost aici, la Prefectura din Vendée, ca vroiam sa ii fac mamei viza de long sejour, eu nu e bolnava chiar asa, ca tatal tau, dar are mari probleme cu sanatatea...De vedere, osteoporoza avansata cu fracturi vertebrale, nu e usor, si si eu as vrea sa o am aici...Dar mie mi-au zis ca e IMPOSIBIL de aici, ca actele trebuie pornite din Bucuresti, de la Ambasada...sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, si sa gasesti o portita, acolo, la voi!
Daca vrei adresa de traducator din Bucuresti, sa imi zici, mama merge la unul de pe Magheru. Daca ai nevoie de cazare in Bucuresti, sa imi zici, incerc sa vorbesc eu cu cineva din prietenii sau rudele mele de acolo. Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa reusiti!

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Sibylle, draguto, ma bucur ca esti curajoasa si nu te lasi! dar vezi, ai grija de finut(a) !!! Bine, Mara e nasica, dar imi dai voie sa zic si eu ca ea un pic si ...a(l) mea? Uff, chiar ca ne-ai tras o sperietura, dar totul e bine cand se termina cu bine!

Auras, cand veniti in "La Tranche sur mer"? E tare frumos acolo; si nu departe de noi, cam 50km, puteti veni pe la noi, daca vreti, sau daca nu aveti cand/cum, poate putem noi trece pe la voi, sa bem o cafea impreuna...ce parere ai? Si apropos de asta, daca ti s-a facut lehamite de vremea de acolo ...haideti in Vendée! Eu atata soare ca aici, niciunde nu am avut, zau!

Va , franzuzoaicelor,

Miru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Otilia, am uitat! Si eu ziceam ca tine, ca sa intre odata Ro in CE, si nu ma mai doare capul cu invitatii si alte minuni pentru mama, dar, sti care e baiul? Cu Sec Soc, ca nu e suficent sa il poti tine pe tatal tau aici, daca nu e asigurat medical, e DE NEPLATIT un sejour la spital...asa ca, da, ai dreptate, trebuie sa faci toate demersurile pentru asta, si inca ceva: AME in sus sau in jos, dar ce faci daca taticul tau are nevoie de spitalizare in primele 3 luni de stat aici? Eu zic sa incerci marea cu sarea in Bucuresti la Ambasada, sa explici ca tatal tau NU POATE ramane singur acolo, sa ceri audienta, sa faci tot ce se poate sa plece DE ACOLO cu viza de long sejour, sau macar cu actele depuse si o promisiune ferma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mirunda sarutmina de invitatie ,este chiar foarte dragut din partea ta iar invitatia super tentanta ,o sa-i fac parte sotului meu de ea si sper sa ne vedem in saptamina aceia ,poate nu la tine acasa caci nu vreau sa deranjam (lasa ca ai tot avut musafiri de cind te-ai mutat aici !!!)
Sa ne intilnim insa intr-o dupa amiaza sa petrecem impreuna ar fi minunat ,sper ca au si francezii terasse la mare ca si la noi ,caci eu nu-mi mai aduc bine aminte cum era in 2001 la Royan .....
Gata eu dadui o raita prin magazinele "discount" gasii o lenjerie de pat cu SUPERMEN pentru pustiulica care m-a costat in tot vreo 27 € si asta pentru pat de doua persoane ,e incintat cupilu ,de cind vroiam sa-i iau si ma dadeau inapoi preturile de la quelle si de la redute!!!
La oralul meud e astazi n-am putut sa iau mai mult de 10,5/20 da am fost multumita ca am scapat de el si basta !
TRAIASCA VACANTA !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Am depus in sfirsit actele pentru cetatenie (am recipisa cu data de 10.04), dar m-au convocat la prefectura (tre'sa sun marti sa iau rdv) cu pasaport, avis d'impôt, buletin de salar...voua vi s-a intimplat asa ceva? Ca stau si ma intreb ce are una cu alta, adica resursele mele cu demande de nationalité par mariage...

Mergi la inceput