@ construit CASA! (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Bebe zi mersi ce bine ai iesit cu baia.Noi numai pe vana cu baterie cu tot am dat 24mil.Noi inca nu am luat chiuveta in baie ca nu am mai avut bani dar si asa ne-a costat 52 mil din care am platit doar mesterul pt gresie-faianta cu 5.5 mil si in rest pus de rigps pe peretele cu geamul, facut de masca din rigips pt camuflarea tevilor, montat de vana, bideu, wc le-a facut sotul.Oricum sa nu platesti diverse manopere faci multa economie la buget.Caloriferele noastre sunt Korad din otel.Centrala e Vaillant si intr-adevar nu mananca mult gaz.E adevarat ca avem termostat de ambient si asta conteaza f mult.Conteaza f mult pt caldura din casa si consumul mic de gaz sa pui caloriferele eficiente(adica mari).
Deocamdata eu miercuri incep sesiunea iar sotul vineri asa ca pana la sfarsitul lui februarie nu facem nimic.Atunci ne apucam sa continuam de smirgluit, zugravit, montat parchet in camera Biutzei.
pupici la toate, spor la lucru, sanatate si muuuuuuulti bani

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

nicol - voi ce ati pus pe jos?dusumea?adik scandura si ce anume i-ati facut.

sotul meu tot asha vrea sa puna pe jos.
sunt anumite chestii ptr care sotul va lua decizii, si daca el vrea dusumea dusumea o sa puna.
pe mine nu prea ma incanta dar nici nu stiu cum va arata, eu stiu doar cum au bunici la tzara si nu prea e grozava.

de asta nicol te intreb cum ati facut.

eu vreau:caldura(aici e oproblema ca in eforire inca nu sunt gaze) , apa calda (deja am un boiler), si usa spre veranda, astea asha in mare.




jo si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

magda, multumesc pentru raspuns, si pe noi ne-a ajuns baia pina acum vreo 50 si ceva de milioane asta ca am pus faianta pina sus pe pereti si a fost intinsoare mare ca baia are 12mp iar peretii au o inaltime de 2,70mp...dar cada nu are hidromasaj de aceea e numai 8 mil...
noi v-om pune radiatoare pt. incalzire din aluminiu, probabil voi aveti calorifere cu elementi daca sunt din otel...la centrala ne mai gindim s-ar putea sa optam pina la urma pentru Vaillant, si nu Ferolli
jone, noi la etaj am pus dusumele din dulap de 4 mm, din lemn de pin care are o culoare alb-galbui, sotul a imprumutat de la cineva o masinarie care slefuieste, si le-a raschetat ca pe parchetul din lemn masiv, apoi le-am dat cu lac si au iesit super, inca nu sunt terminate ca trebuie lacuite de 3 ori, abia le-am dat o data si arata bine...noua ne-a placut, fiindca suntem innebuniti dupa genul rustic, si usile interioare sunt tot la fel din lemn natur de brad care e lacuit si se asorteaza cu dusumelele, noi nu am folosit deloc termopan...ci foarte mult lemn, in living vom pune si noi insa parchet laminat ca e mult mai simplu de asezat decit dusumeaua, cind mai vii in braila te invit sa vezi cum arata...

pina atunci numai bine, spor la construit celor care s-au apucat deja sau succes la examene pt. magda si sotul ei
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

am gasit alta echipa din ploiesti care ne cer 60 mil si i-am angajat pe ei.
bebe din nefericire noi nu putem face treaba asta din mai multe motive printre care si faptul ca joburile noastre nu ne permit. sotul meu va face instalatie electrica deci vom scuti niste bani aici si socrul meu caloriferele, si tot noi vom pune parchetul. oricum nu va fi gata pana la 30 martie cand trebuie sa ne mutam noi in apartament, ca asta este un alt motiv pentru care nu putem face si noi o parte din treaba, ca nu stam inca acolo.

dupa ce spui tu mi se par preturile la romstal cam maricute... eu m-am uitat la niste chiuvete mici pt baia mica in selgros am vazut chiuveta 800.000 si suport 400.000 si la depozitul de materiale de contrusctii era o chiuveta mult mai mica cu tot cu suport 1.950.000.

pe mine ma ingrojoreaza cada, inca nu am gasit nimic care sa imi placa, imi zicea un mester de o marca germana dar nu mai stiu cum se numea.

casa de la valeni - am vorbit cu arhitectul, trebuie sa vada cum este solul si cred ca pe saptamna viitoare candva imi va da planul casei. noi o vom face din lemn ca sunt foarte calduroase si sunt mult mai ieftine. Va spun ca abia astept sa incep casa de la valeni, imi doresc foarte mult sa am unde ma duce in weekenduri, sa pot sta linistita si sa fie casa mea, sa imi invit prietenii la sfarsit de saptamna la gratare etc.

Fetelor va doresc o saptaman buna si mult spor la treba sa iasa toate asa cum vreti voi!

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

flafi, intradevar preturile la romstal sunt mari, dar dupa unii produsele sunt de calitate, cind am cumparat cada si cabina de dus am cumparat de acolo indemnati de o cunostinta si bucurosi ca ne-a facut o reducere de 10% la ce am cumparat...cind am luat chiuveta ne-am reorientat ca cele de acolo ajungeau la 12-15 mil, de, erau de firma!, asa ca am luat cam acelasi produs la juma de pret din alt magazin da nu de firma x sau y...e ca atunci cind ai lua un costum de firma sau unul din piata...acuma depinde de buget sincer as fi vrut si eu o cada cu hidromasaj dar erau toate peste 25 de mil, numai cada...asa ca ne-am limitat...
spor la construit
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

V-am gasit!...bine v-am gasit

Chiar nu stiam ca exista si un asemenea subiect. Si cum sunt noua aici, am intrebari la greu .
Deci, suntem pe cale sa pornim un proiect...constructia casei noastre si sunt interesata, sa aflu de la voi ce taxe ati platit ptr diferite autorizatii si bransari (energie, canalizare, gaze, apa, etc) sau ce alte taxe inventate de edilii oraselor voastre. Difera aceste taxe de la primarie la primarie? O sa citesc ce ati scris si sigur c-o sa am intrebari.
Deja deschisesem un subiect referitor la fundatie si am si primit raspunsuri.
Spor la treburi!

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Aime, bine ai venit! Mult succes, ca o sa aveti nevoie. Autorizarile nu costa cine stie ce, mai mult mananca timp...ce sa spun, povestea asta cu hartiile pe noi acum ne blocheaza teribil, sper sa rezolvam curand si sa reluam lucrarile in martie. Vorbin de brasamentele la utilitati....astea- s cu cantec. Depinde mult de distante....daca trebuie sa faci extindere de retea, pe banii tai, e nasol - pe noi doar electricitatea ne-a costat 67 mil. Mi-e teama sa ma gandesc cat or fi gazele.

Si ca am ajuns la utilitati - cat costa un put, oameni buni? Inteleg ca pt o apa buna trebuie sa ajungem la a 3-a panza freatica, asta e pe la 38-40 m in zona noastra. Vecinii nostri au dat 110 mil pe un astfel de putz. E un pret normal, sau si l-au facut ei din aur cu pietre pretioase? Nu pot sa cred ca costa atat, e aberant..

Inca o intrebare, pt cei care lucrati de zor la bai: cada se monteaza peste gresie sau direct peste sapa?

Mersic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Deborah mama ...67 mil ptr energie? Aoleu...pai o platesti pe viata ? acuma, fara gluma, unde e situata casa? Nu avea electricitate deloc?
Uitai sa va spun, poate e important, noi pe teren avem o casa veche pe care o s-o daramam, deci avem apa curenta, electricitate si gazul e adus in poarta, nu e facuta legatura in casa. Si pe la noi am auzit ca ptr electricitate au dat 18-20 mil.
Ca sa-ti spun si eu ce stiu, ce-am vazut, cada, daca nu e cu picioare din acelea ornamentale, se pune pe sapa si apoi o imbraci in faianta...mie mi se pare risipa, s-o pui pe gresie, daca tot nu se vede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

buna fetelor
noi pentru curent electric am platit 15 mil, stilpul era chiar in fata casei, se poate ajunge si la sume mai mari (67 de mil)cind reteaua de distributie e la distata mare si platesti stilpii, cablu si altele...
despre put pot sa-ti spun deborah ca pe noi in urma cu 2 ani ne-a costat 10. mil dar am sapat manual si am bagat tuburi de ciment si doar la 10 metri in pamint...apa e buna chiar si de baut...dar o s-o folosim ca apa menajera doar, vara e atit de rece de zici ca esti la munte la izvor, insa mie imi este frica sa o beau ca nu i-am facut nici o analiza inca sa vedem ce contine, e limpede, mult mai limpede ca cea care vine pe conducte in oras dar mai stii ce are si nu se vede... la 30 si ceva de metri cred ca asta-i pretul plus ca nu se poate sapa manual...
despre baie noi am montat gresie peste tot si apoi vom pune cada care e pe colt si are si o masca, deci nu v-a mai fi nevoie sa punem faianta in jurul ei...noi am procedat asa la indicatia instalatorului deoarece a zis ca sta mai bine si nu e nici o diferenta de nivel, plus ca gresia trebuia taiata in jurul ei si nu arata bine, asa ca nu ne-am zgircit la 1,5 metri de gresie am vrut sa iasa bine..
sper ca v-am fost de folos..
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Electricitatea si gazele sunt la 120 m de casa, fiind 2 vecini s-a impartit la 2...adica mai putin la el, ca-i mai aproape. Deci...cam 1 mil pe m. A fost cu factura, la Electrica, deci zic eu ca n-a fost teapa.

Mai spuneti-mi va rog despre fosa septica, cum se face? La noi e canalizarea bagata de cativa ani chiar, doar ca nefunctionala inca. Nimeni la Primarie nu stie cand va fi gata, cica asta tine de Apa Nova, ei nu stiu nimic. Dar, cum poate fi un orizont destul de scurt de timp 1-2 ani, nu vrem sa investim intr-o chestie de-aia profesionista care se vidanjeaza la cativa ani 1 data. Dar nici sa chem vidanja de cate ori fac un dus mai prolungit. Cine si-a facut deja fosa, poate ma ajuta cu niste sfaturi...

Mergi la inceput