Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(12)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Vreau sa intreb daca e asa de pacat mare sa intri ,ca femeie,in biserica ,cind esti pe "stop"?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

salutik, dragelor! am intrat cu incurajari celor care continua cu Postul si un gand bun, sa va mearga bine in continuare.Irina, succes la curs.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by Mia.

Vreau sa intreb daca e asa de pacat mare sa intri ,ca femeie,in biserica ,cind esti pe "stop"?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze



In tara stiam ca n-ai voie sa intri deloc, aici parintele spune ca pot intra femeile in biserica, dar sa nu se atinga de cele sfinte...sa stea si ele mai departe.

Va doresc tuturor numai bine!
Eu cred ca am spus niscai prostii si m-a pedepsit Dumnezeu ca am ragusit asa de tare, nu pot vorbi decat in soapta! :) Sunt o sotie perfecta momentan. ;)

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Ingerii si oamenii, Intrarea Fecioarei sa o cinstim, caci cu slava a intrat in Sfanta Sfintelor

Astazi credinciosii sa dantuim in psalmi si in cantari, domnului cantand si cinstind sfintit cortul Lui, chivotul cel insufletit, care pe Cuvantul cel neincaput L-a incaput.Ca se aduce lui Dumnezeu mai presus de fire, cu trupul prunca fiind, si marele preot Zaharia o primeste pe aceasta, veselindu-se, ca pe un locas al lui Dumnezeu.

Astazi Biserica cea insufletita a sfintei slave a lui Hristos, Dumnezeului nostru, singura binecuvantata intre femei, curata, se aduce in Templul Legii, sa vietuiasca in cele sfinte. Si se bucura impreuna cu dansa Ioachim si Ana, cu duhul. Si cetele fecioresti Domnului canta, cu psalmi laudand si cinstind pe Maica Lui.

Tu esti propovaduirea prorocilor, slava apostolilor si lauda mucenicilor si a tuturor pamantenilor innoirea, Fecioara Maica lui Dumnezeu. Ca prin tine cu Dumnezeu ne-am impacat. Pentru aceasta cinstim intrarea ta in Templul Domnului si impreuna cu ingerii strigam: Bucura-te, cea preacurata, cu rugaciunea ta mantuindu-ne.

Astazi Biserica ce a incaput pe Dumnezeu, Nascatoarea de Dumnezeu, in Templul Domnului este adusa si Zaharia pe dansa o primeste. Astazi Sfintele Sfintelor se bucura, si ceata ingerilor cu taina praznuieste. cu care si noi praznuind astazi, cu Gavriil sa strigam: Bucura-te, ceea ce esti cu har daruita, Domnul este cu tine, Cel ce are mare mila.

Veniti toti credinciosii sa laudam pe cea singura fara de prihana, pe cea marturisita de proroci si in templu adusa. Care mai inainte de veci a fost randuita a fi Maica si in anii cei mai de pe urma s-a aratat Nascatoare de Dumnezeu. Doamne, pentru rugaciunile ei, da-ne noua pacea Ta si mare mila Ta.

Cu bucurie, din cantarile vecerniei de azi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Doamne ajuta fetelor dragi,

Mia cel mai bine e sa vorbesti cu duhovnicul tau. Al meu cel putin nu interzice intratul in biserica, eu stau mai in spate si nu ma ating de cele sfinte in perioada respectiva.Am avut insa o mare surpriza (si neliniste) cand anul trecut a venti un parinte tanar cu sfintirea caselor de Botezul Domnului si eu i-am spus sa nu ma stropeasca ca sunt la perioada insa el a zis ca nu e nici o problema ca si Domnul Hristos s-a atins de femeia cu scurgere de sange.

Irina.c. bunul Dumnezeu sa te ajute cu lucrarea !!Si sa nu ne parasesti mult timp cu cuvintele de folos!

Irina(bagoiu) multumim pentru cuvintele de azi, mi-ai intarit gandul de a merge diseara la vecernie , mai ales ca la noi luni seara se face si Sf. Maslu inainte.

Conchita multumesc pentru incurajari, mergem inainte cu postul chiar daca mai am si sipite "culinare" ca sa le zic asa...nu ne lasam.

Fetelor voi stiti ca eu am fost incercata cu boala , ma simt mult mai bine , am urmat tratament homeopat si se pare ca la mine a fost eficient. Voi ce parere aveti de genul asta de medicina ca eu deja am auzit si pareri mai putin "ortodoxe" .

Va pup

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

buna dragelor.Sper sa tin si eu ceva din postul asta...

am fost asa de necajita cu Sofia(are pneumonie...ia augmentin si inca o mie de siropuri si acu e mai bine)si abia azi nu-mi mai curge nici mie nasu....
Doamne ajuta!



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by Mia.

Vreau sa intreb daca e asa de pacat mare sa intri ,ca femeie,in biserica ,cind esti pe "stop"?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze



Buna, dragelor! Chiar duminica l-am vazut intr-o conferinta pe Pr. Teofil Paraianu de la Man. Sambata si cineva l-a intrebat despre acest lucru. Si a raspuns ca NU ESTE INTERZIS, nici vorba si ca problema se punea pe vremuri din motive de igiena, dar acum nu mai este cazul, ca ne-am modernizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata!
Sabina,ce mai face Sofia,e mai bine?Saracuta!Si mie mi se rupe inima cand o vad pe Ilinca bolnava!
Nicol,am auzit ca parintele a fost si in Bucuresti.
Mey,daca auziti de conferinte in Bucuresti puneti si aici un anunt,ca vreau si eu sa merg.
Irina Claudia eu nu stiu prea multe despre medicina homeopata,dar am folosit cu mult succes Stodal(sirop de tuse homeopat).Parca am auzit ca exista o carte despre asta,dar nu stiu amanunte.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

IrinaC,

hai sa-ti raspund la intrebarea cu tratamentul HOMEOPAT, si eu stau prost cu sanatatea si am apelat la acest gen de tratament, am fost si eu si sotul, Doctorita parea ok, adica icoane in cabinet ce mai...ziceai ca totul e in regula , pana sotul meu a descoperit ca ea pe sub masa in tip ce-i punea intrebari sotului folosea anasa(o chestia de spiritism), sa-ti mai zic ca tratamentul ei nu a avut nici un efect, de atunci sant foarte sceptica.
Poti inainte sa te informezi chiar sa intrebi dr. direvt ce metode foloseste, eu iti doresc multa sanatate si insanatosire grabnica, daca nu sant indiscreta ce probleme ai, eu stiu un dr. in Bucuresti care foloseste apiterapia(produse apicole) si pe mine m-a ajutat foarte mult,
Doamne ajuta!


Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!Cum merge cu postul?
Referitor la homeopatie,eu n-am fost la medici homeopati pana acum.Stodalul l-am cumparat de la farmacie.Dar nu cred ca ar fi vreo problema cu homeopatia,avand in vedere ca de fapt e vorba de medicamente din plante.Cred ca mai degraba trebuie sa fim atenti la ce fel de medici ne ducem.Am gasit ceva despre principiile homeopatiei:
"#8220;Principii
-Principiul similitudinii:un medicament administrat in dilutie mare (zisa infinitezimala) face sa dispara simptomalogia asemanatoare celei determinata de administrarea lui in concentratie mare.Cu alte cuvinte,o substanta,un medicament administrat yn doze ponderale(mari)unui organism sanatos,determina cu timpul aparitia anumitor simptome,anumitor efecte.Totalitatea acestor simptome se cheama patogenezia acelui medicament.
Daca un bolnav are totalitatea simptomelor lui foarte asemanatoare sau similare cu patogenezia unui medicament,inseamna ca pe principiul legii similitudinii,aceste simptome dispar daca bolnavului I se administreaza acel medicament in dilutie infinitezimala.
-Principiul dilutiei mari sau infinitezimale decurge din observatia ca asupra unui organism bolnav au efecte si dilutiile foarte mari.Dilutia infinitezimala nu actioneaza prin efect contrariu ca in terapeutica clasica,prin anulare de simtome,ci ca modificator al reactivitatii,determinind organismul sa indeparteze simptomele bolii.Folosirea dilutiei mari este lipsita de reactii adverse periculoase si permite folosirea unor substante foarte active (care pentru medicina clasica sunt#8221;otravuri#8221;) la care efectul toxic,agresiv dispare prin diluare si nu ramane decat efectul benefic.
-Principiul dinamizarii:exista dovezi(pentru chimisti lucrul acesta este cunoscut)ca o solutie medicamentoasa daca este agitata,supusa unor sucusiuni (in homeopatie se spune #8220;dinamizat#8221;) isi schimba proprietatile,efectele clinice fiind astfel mai mari decat daca se face o simpla dizolvare.
-Principiul strictei individualizari este unul din cele mai fascinante din punct de vedere stiintific si practic.Acest principiu porneste de la constatarea ca aceeasi substanta,in aceeasi doza,poate avea efecte diferite la oameni diferiti.Din punct de vedere practic homeopatia a stabilit cateva reguli de diferentiere si de asemanare a oamenilor sanatosi si bolnavi,reguli care atrag dupa sine tratamente diferite,chiar daca este vorba de aceeasi boala (dar la oameni diferiti) .#8221;
MEDICINA NATURISTA-DR.PAVEL CHIRILA-EDITURA MEDICALA-BUCURESTI 1987 "Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput