Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(12)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Doamne ajuta,

BellaDonna de mine era vorba. totusi , asa cum a citat si Irina.c. nu vad legatura dintre homeopatie si radiestezie...
In plus eu am fost la o doctorita care practica de peste zece de ani homeopatia , preda chiar si cursuri in domeniu si e si o crestina desvarsita.
In plus chiar seara am gasit in "Boala si moartea" a Sf. Teofan Zavoratul recomandari pentru homeopatie...deci eu una m-am decis sa continui.

In rest, ma pregatesc pentru spovedanie pe sambata. Nu stiu voi cum simtiti inainte de spovedanie, eu parca ma duc la un examen asa am niste emotii, si parca mi-e rusine de mine ...

Va pup

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Irina_Claudia

Doamne ajuta,BellaDonna de mine era vorba. totusi , asa cum a citat si Irina.c. nu vad legatura dintre homeopatie si radiestezie...
Cred ca asta a zis si Bella,sa fim atenti la ce fel de medici homeopati mergem,ca unii fac pe ortodocsii,dar de fapt actioneaza dupa alte credinte si amesteca homeopatia(care e un remediu naturist) cu radiestezie,yoga,bioenergie sau mai stiu eu ce.
E bine ca tu o cunosti pe doctorita care te trateaza si stii ce fel de persoana e si ce convingeri interioare o anima.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

BellaDonna si multa sanatate si Irina.c. si sa ma iertati. Cred ca sunt un pic euforica ...adevarul e ca dupa nici un tratament (cu antibiotice) nu m-am simtit asa de bine...

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,citesc Jurnalul ultimului duhovnic de la Optina si mi-a atras atenta o explicatie referitoare la pilda talantilor.V-o impartasesc si voua:
"Se fac asemenea celor care isi ingroapa talantul cei care nu fac ceea ce trebuie sa faca in locul in care i-a asezat Dumnezeu."Sa aveti o zi frumoasa!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

aveti grija fetelor cu homeopatia, ca multi parinti n-o recomanda (de exemplu pr Pasie Aghioritul). tocmai ca are legatura si cu radiestezia,fiindca pornesc din aceeasi radacina, tot de la filosofia orientala.descoperitorul ei considera de exemplu ca prin agitarea amestecului se elibereaza energii dinamice in preparat. vorbeste de forta vitala, armonia cu universul, corpul eteric. alti homeopati de renume spun ca "remediile homeopatice pot reface armonia fluxului fortelor vitale in fiecare celula umana", ca "un remediu homeopatic va avea un efect cu atat mai bun cu cat frecventa undelor pe care le emite este mai apropiata de cea a undelor emise de organul bolnav" (unde care se masoara cu pendulul radiestezic). eu zic ca e suficient ca sa va puneti semne de intrebare daca intr-adevar homeopatia e asa inofensiva precum pare la prima vedere.e altceva decat un simplu tratament pe baza de plante

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by adita

aveti grija fetelor cu homeopatia, ca multi parinti n-o recomanda (de exemplu pr Pasie Aghioritul). tocmai ca are legatura si cu radiestezia,fiindca pornesc din aceeasi radacina, tot de la filosofia orientala.descoperitorul ei considera de exemplu ca prin agitarea amestecului se elibereaza energii dinamice in preparat. vorbeste de forta vitala, armonia cu universul, corpul eteric. alti homeopati de renume spun ca "remediile homeopatice pot reface armonia fluxului fortelor vitale in fiecare celula umana", ca "un remediu homeopatic va avea un efect cu atat mai bun cu cat frecventa undelor pe care le emite este mai apropiata de cea a undelor emise de organul bolnav" (unde care se masoara cu pendulul radiestezic). eu zic ca e suficient ca sa va puneti semne de intrebare daca intr-adevar homeopatia e asa inofensiva precum pare la prima vedere.e altceva decat un simplu tratament pe baza de plantemamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Adita,dar medicamentele homeopate gen Stodal si osciloccocinum or fi avand legatura cu radiestezia?Ma gandesc ca sunt produse intr-o fabrica,deci presupun ca nu au legatura cu o filozofie anume.Nu stiu,intreb,ca eu le-am folosit si am fost foarte multumita de efect.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Irina, si noi am folosit Stodal pana sa aflam lucrile astea, dar n-a avut nici un efect. acum, citind, ma si mir cum ar putea avea totusi efect.homeopatii incearca sa foloseasca doze foarte mici ale unui remediu, pt a-i diminua toxicitatea. asa ca se ia 1 cm3 de substanta activa obtinuta dintr-o planta si se amesteca cu 9 cm3 de alcool si se obtine dilutia D1. din asta se ia un cm3 si se amesteca cu 9 de solvent si se obtine D2. si tot asa pana la dilutii foarte mari (am inteles ca in mod frecvent se foloseste D12, adica un cm3 de substanta cu 100.000.000.000cm3 de solvent), adica apa chioara, la asa dilutie nu mai ramane nici picatura de substanta activa. chiar si pe site la Boiron spun ca in substanta obtinuta nu se mai gaseste nici pic din subtanta initiala, dar zic ei ca cu toate astea, inca nu se stie de ce, dar proprietatile terapeutice raman (Experience has shown that, in spite of the very high dilution of the active ingredient, the therapeutic effect remains.Homeopathy confirms that substances diluted beyond the known limits of matter* possess the detectable, measurable, reproducible and specific biological or physical activity of the diluted substance even though there isn’t the slightest trace of the substance. A great many hypotheses have been put forward to check this postulate. However, the infinitesimal remains a scientific challenge. http://www.boiron.com/en/htm/01_homeo_aujourdhui/connaitre_homeo.htm )


mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fairy_adina spune:

Si noi, ortodocsii vorbim despre lumina necreata. Acesta este termenul consacrat in Romania, pentru acea viata care exista si care nu se vede.... si care in alte sisteme religioase se numeste forta vitala... sau mai stiu eu cum.

Cititi-l pe parintele Staniloae, si pe cei care au fondat Rugul Aprins. Crestinismul ortodox este cel mai mistic dintre toate ramurile credintei crestine. De exemplu se stie ca atunci cand se oficiaza cele 7 taine (botez, mirungere, casatorie, maslu, spovedanie, impartasanie, hirotonie) Mantuitorul este prezent. Ca nu preotul, ci insusi Mantuitorul slujeste impreuna cu preotul.

Suna ciudat.... Cine nu crede in minuni nu prea are ce sa caute in credinta crestin ortodoxa.

Cea mai mare minune este Iubirea. Asa cum spune Mantuitorul. Dumnezeu este iubire....

VA pup


Ajutati-l sa cante din nou-http://www.geocities.com/claudiucioca
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele
http://romanian.lwstaff.com/adina/HomePage-Engish.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Adina bine ai venit la acest subiect!Dragelor,am vazut aseara filmul "the exorcism of Emily Rose".Mi-a placut foarte mult.L-a mai vazut cineva?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Adina bine ai venit la acest subiect!

Dragelor,am vazut aseara filmul "the exorcism of Emily Rose".Mi-a placut foarte mult.L-a mai vazut cineva?


Da, l-am vazut eu, dar mai demult. Pe mine m-a cam speriat filmul...desi stiu ca si in realitate exista asemenea grozavii. Doamne fereste-ne !!

Fetelor, cum stati cu postul?

Mergi la inceput