M-am hotarat......adoptie(partea a 11-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by Briantis

N-am inteles inca de ce Dpc a mai trecut numele mamei in dosar ,desi copilul e declarat cu parinti necunoscuti .Daca dosarul nu era in regula ,nu trecea de comisii si de ORA ,pentru ca noi n-am avut nici o "pila".
In ceea ce priveste datul in judecata al Dpc ,sincer nu imi arde ,si nici nu cred ca as avea de ce .Vreau doar ,ca Andrei sa fie oficial al nostru ,pentru ca varianta pierderii acestui copil este inacceptabila .



Brianis, mama e trecuta pe dosarul copilului pentru ca ea, la nasterea lui, si-a declarat datele in fisa de internare. Nu stiu ce virsta are baietelul tau, daca a fost abandonat inainte ca legea abandonului sa nu mai fie in vigoare (stiam ca a fost abrogata de la 1 ianuarie 2005, se pare ca ea insa nu mai e valabila de prin august 2004), Andrei poate intra sub prevederile ei. Atunci, mama era decazuta din drepturi (dupa 6 luni) si salutare...
Acum lucrurile sunt f. complicate. Fetele au dreptate, un avocat specializat pe asa ceva ti-ar putea fi de folos. Incearca sa obtii un sfat juridic si de la o asociatie pentru protectia drepturilor copilului, ei stiu cel mai bine care-s mecanismele...
Iar, in ultima instanta (din suflet imi doresc sa nu se ajunga aici), daca ai epuizat toate caile de atac, poti sa reclami aceasta aberatie in presa. Voi fi (si sunt de pe acum) alaturi de tine.

PS. Fetelor, daca faceti asociatia, va ajut cu mediatizarea ei. Va apreciez si va admir din toata inima!

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am intrat doar sa ma laud cu poze noi!
Daca doriti sa vedeti o mogaldeata, poftiti aici


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Buna Aissa,
Am vazut pozele. Sa va traiasca si sa fiti fericiti alaturi de ea. Este o scumpa.
Irina_g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

Rozi este normal sa ai emotii toate avem in toate etapele noi pe care trebuie sa le parcurgem iti tin pumnii.
Cristina sa va traiasca mogaldeata pe zi ce trece se face tot mai frumoasa
Briantis iti tin pumnii si curaj trebuie sa reusiti sa rezolvati si,,problema asta"
si ca sa va mai povestesc si eu despre puiutul meu care atunci cand l-am luat acasa de la spital dormea numai pe burta, eu ca o mama avida de tot ceea ce insemna informatie despre copii am citit (inclusiv pe internet) despre moartea subita la bebelusi asa ca ne-am chinuit vreo doua zile si i-am schimbat pozitia de somn. Acum dumnealui care se rasuceste cum doreste si-a reluat pozitia favorita ba mai doarme si pe o parte si este asa de dulce de iti vine sa il mamanci.
In rest in vocabular am mai adaugat un papa asa cand avem noi chief.
Sincer simt ca ma bucur din toata inima de zilele si clipele astea este minunat sa fi mama este cea mai grea meserie din lume dar atat de frumoasa.
Asa ca fetelor cu toate emotiile pe care le avem TOT INAINTE

Lorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina1973 spune:

Buna Aissa,


Pozele tale sunt SUPERBE...e scumpica foc, parca e o prajitura...
Sa va bucurati de ea, sa fie sanatoasa....




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy spune:

Buna!Imi pare rau ca s-au sters mesaje,de aceea va spun din nou
HRISTOS A INVIAT!
Briantis iti tin pumnii si cred ca un avocat specializat daca asa ceva exista iti este necesar.Eu stiu ca legea abandonului e abrogata ,dar in momentul cand eu am fost la dpc mi s-a spus ca un copil care are linie la ambii parinti e cel mai clar caz ??? deci de unde e mama in dosarul lui ?? sau nu am inteles eu bine...Nu pot decat sa va incurajez si sa sper ca nu va mai dura mult.
Eu nu am noutati dar sper ca mai in toamna sa am.
Va doresc numai bine si formalitati usoare in toate partile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Buna, fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Buna, fetelor.Am revenit dupa o perioada de 2 luni de absenta,timp in care am fost si in spital pentru ca sunt bolnava, dar nu m-am lasat si am alergat cum am putut dupa acte si AM DEPUS DOSARUL pentru atestat.
Irina_g :Acea declaratie notariala este prevazuta in Normele Metodologice de aplicare a Legii :"HOTĂRÂRE Nr. 1435 din 2 septembrie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopției
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 868 din 23 septembrie 2004
.............................
ART. 1
Persoana sau familia cu domiciliul în România care dorește să obțină atestatul de persoană sau familie aptă să adopte formulează o cerere scrisă adresată direcției generale de asistență socială și protecția copilului, denumită în continuare direcție, în a cărei rază teritorială domiciliază, în vederea evaluării garanțiilor morale și a condițiilor materiale prevăzute de lege.
ART. 2
La cererea de evaluare pentru obținerea atestatului de persoană/familie adoptatoare solicitanții trebuie să anexeze următoarele acte:
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate, copie legalizată de pe certificatul de naștere, căsătorie/hotărâre de divorț, copie legalizată de pe titlul de proprietate sau alt titlu care să ateste dreptul de folosință a locuinței, certificat de cazier judiciar, certificat medical tip Ministerul Sănătății, cu semnătura și parafa fiecărui medic specialist, și adeverințe de venit;
b) certificatul de cazier judiciar al persoanelor cu care locuiește solicitantul;
c) caracterizări de la ultimul loc de muncă (minimum două pentru fiecare persoană/membru al cuplului conjugal);
d) certificat medical privind starea de sănătate a celorlalte persoane cu care domiciliază solicitantul;
e) declarație pe propria răspundere a persoanei/fiecărui membru al cuplului conjugal, dată în fața notarului public, că nu au fost decăzuți din drepturile părintești;
f) declarație privind motivația de a adopta și așteptările persoanei/familiei în legătură cu vârsta, sexul și situația psihosociomedicală a copilului pe care doresc să îl adopte;
g) declarație privind indicarea motivelor pentru care unul dintre soți nu dorește să adopte, în cazul în care cererea este formulată numai de către unul dintre soți și celălalt nu se asociază la cerere."
Actele solicitate noua sunt:(pentru cele interesate)
ACTE PENTRU OBTINEREA ATESTATULUI
.
de persoana/familie adoptatoare


1. COPIE DE PE BULETIN/CARTE DE IDENTITATE;


2. COPIE LEGALIZATA DE PE CERTIFICATUL DE NA~TERE;
3. COPIE LEGALIZATA DE PE CERTIFICATUL DE CASATORIE/HOTARARE
DE DIVORT:


4. COPIE LEGALIZA TA DE PE TI1LUL DE PROPRIETA TE SAU AL T TI1LU CARE SA ATESTE DREPTUL DE FOLOSINTA A LOCUINTEI;


5. CERTIFICA T DE CAZIER JUDICIAR;


6. CERTIFICA T MEDICAL TIP MINISTERUL SANATATIT, CU SEMNATURA ~I PARAFA FIECARUI MEDIC SPECIALIST+VIRUSUL IMUNODEFICIENTEI UMANE;


7. ADEVERINTE DE VENIT;


8. CERTIFICA T DE CAZIER JUDICIAR AL PERSOANELOR CARE MAI LOCUIESC CU SOLICIT ANTUL;


9. CARACTERIZARI DE LA UL TIMUL LOC DE MUNCA (MINIMUM DOUA PENTRU FIECARE PERSOANA/MEMBRU AL CUPLULUI CONJUGAL - caracterizari sau recomandCiri informate $i verificabile);


10. CERTIFICA T MEDICAL PRIVIND STAREA DE SANATA TE A CELORLAL TE PERSOANE CARE DOMICILIAZA CU PERSOANA SAU FAMILIA ADOPTATOARE;


11. DECLARA TIE PE PROPRIA RASPUNDERE A PERSOANEI/FIECARUI MEMBRU AL CUPLULUI CONJUGAL, DATA IN FATA NOTARULUI PUBLIC, CA NU AU FOST DECAZUTI DIN DREPTURILE PARINTE;;TI;


12. DECLARATIE PRIVIND MOTIVATIA DE A ADOPTA ~I A~TEPTARILE PERSOANEI/FAMILIEI IN LEGATURA CU VARSTA, SEXUL ~I SITUATIA PSIHOSOCIOMEDICALA A COPILULUI PE CARE DORESC SA-L ADOPTE;


13. DECLARA TIE PRIVIND INDICAREA MOTIVELOR PENTRU CARE UNUL DINTRE SOTI NU DORE~TE SA ADOPTE, IN CAZUL IN CARE CEREREA ESTE FORMULATA NUMAI DE CATRE UNUL DINTRE SOTI ~I CELALAL T NU SE ASOCIAZA LA CERERE.
Am avut si prima sedinta de testare .Saptamana viitoare vin acasa.
Ma bucur pentru cele care au reusit sa definitiveze actele.
Briantis, imi pare rau ca treci prin asa ceva.La inceput, cand doar imi formam o parere si culegeam date despre ce am de facut , dupa o scurta citire a legislatiei am concluzionat ca imi trebiue avocat specializat in adoptii , dupa etapa de obtinere a atestatului.
Cateva dintre voi mi-au scris ca nu am nevoie, insa eu imi mentin parerea si din ce am vazut ca a patit Briantis, inclin sa cred ca am luat hotararea cea mai buna.
Inca nu stiu in situatia lor, de exemplu daca avocatul familiei adoptatoare are dreptul sa verifice dosarul intocmit de DPC din care rezulta ca acel copil e adoptabil sau nu, nici pana unde are avocatul competenta sa se implice, dar asta nu-i treaba noasta, e treaba avocatului, de aceea va fi platit.
Eu va doresc bafta si cum aflu ceva nou va scriu.
O intrebare:am inteles ca sunt minimum 6 intalniri.Voi cele care ati obtinut atestatul dupa legea noua, puteti sa ne povestiti in ce constau intalnirile?Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Rozi, ce ai facut ieri? Ai un raspuns?

Briantis, tu ai primit hotararea acasa? Eu tot astept, stiu ca Oana a primit-o exact la 2 saptamani si eu nu mai am rabdare sa o vad cu ochii mei. Si ce ai mai facut, ai pus lucrurile in miscare?


Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Nu am primit-o nici noi ,nici Dpc .Mi-am intins antenele dupa avocat si atat. Mai mult nu am ce sa fac deocamdata .Trebuie sa stiu pe ce baza legala ne-au respins adoptia ,ca sa stim cu ce contraatacam.Pana atunci citesc legile la care se face referire in actele noastre ,studiez din nou legea adoptiilor veche si noua.Si ma straduiesc sa-mi ridic moralul de sub nivelul marii .

Mergi la inceput