Romania: locuri care merita vizitate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex1971 spune:

Un loc despre care na-i scris ANDUSCA, cred ca este masivul PIATRA CRAIULUI.Un munte care ascunde frumuseti care iti taie rasuflarea.Merita parcurs cu piciorul sa vezi privelistea muntilor IEZER vazuti de pe creasta PIETREI CRAIULUI sau a muntilor BUCEGI,sau cheile DIMBOVICIOAREI,culoarul RUCAR-BRAN. In APUSENI am intilnit cei mai amabili oameni din ROMANIA.Multi locuitori ai zonei incercau sa intre in vorba cu noi, sa ne indrume ,sa ne dea sfaturi despre trasee sa ne dea informatii.M-am simtit super acolo.Cel mai romantic a fost in mocanita(trenuletul ala mic)pe a carui usa nu se putea trece cu rucsacul in spate pt ca era prea ingusta.PADISUL, CETATILE PONORULUI ale RADESII sau PESTERA URSILOR sint unice in lume.Merita vazute .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Va recomand Minastirea Rohia daca vizitati Maramuresul. Eu m-am indragostit de acel loc. Sper sa apuc sa-l revad.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Va recomand din sufletul sa vizitati Gura Portitei ...un loc de o frumusete salbatica, inca neatins de raii civilizatiei si cu conditii de cazare si dovezi de profesionalism rare...ai si Delta si Litoral, poti pescui ( daca ai permis !!!) sau face plaja...cred ca asa erau mai demult Litoralul...fara terase urlatoare si comercianti .

Vizitati si nu veti regreta... pacat ca am gasit locul asta cu cateva zile inainte de a emigra in Canada...dar daca ar fi sa aleg intre Portita si Litoral, Portita as vota cu ambele maini !!!

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

am gasit un site super despre Gura Portitei

http://www.guraportitei.ro/index_truer.htm

Fetele de pe DC

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Marea Neagra, cel mai vizitat loc din Romania

Marea Neagra, se afla pe locul trei din Europa dupa Marea Mediterana si cea a Nordului, cu suprafata de 411.540 kmp. Adancimea maxima de 2.246 m, cea medie de 1.200 m o fac sa ocupe locul al II-lea dupa Marea Mediterana potrivit parametrilor si volumului.

Salinitatea este mult mai scazuta decat a celorlalte mari, iar o caracteristica este ca nu are maree. Este o mare tipic orientala, in care temperatura paturilor de la suprafata urmeaza evolutia temperaturii apei, atingand in timpul verii 26°- 28°C. Una dintre cele mai importante caracteristici este nepoluarea si lipsa faunei periculoase.

Clima este maritima de litoral, caracterizata de un mare grad de stabilitate termica a atmosferei, temperatura medie anuala fiind de 11°C, media in iulie 22°C, iar in ianuarie peste 0°C.

Plaja, orientata catre est, este insorita aproape tot timpul zilei, nisipul fin ce atinge in timpul verii temperatura de 45°C este ideal pentru aeroterapie si bai de nisip.

In vegetatia si flora marii putem gasii specii de plante care s-au adaptat la conditiile climaterice de umiditate redusa, flora mediteraneana si balcanica, tufe de paducei, migdali pitici alaturi de garofite, clopotei etc.

Rezervatii naturale putem gasi la:

Masivul Cheia: pe malul stang al vaii Casimcea, adaposteste aproximativ 565 de specii rare de flora.

Dunele de la Agigea: comuna Agigea la 50 kilometri de litoraul Marii Negre cu 120 de specii de plante.

Lacul Techirghiol, cel mai intins lac salin din Romania, cu o suprafata de 10.7 kmp., populat cu o microfauna adaptata mediului salin alcatuita din bacterii, alge verzi, crustacee.

Reciful de la Topalu, intre Cernavoda si Harsova, cu o suprafata de 8 ha. Cuprinde un complex de calcare de varsta jurasica a caror fauna include corali, resturi de viermi spongieri si calcarosi.

Pesterile de la Gurile Dobrogei, in apropierea comunei Limanu, cuprinde pesterile Limanu, Liliecilor, La Adam. Pestera Liliecilor are o lungime de 480 m. Aici s-au descoperit peste 20 de specii de fosile.

Poate cele mai interesante locuri de la Marea Neagra, sunt statiunile. Iata o mica discriere a acestora:

Mamaia: situata la 5 kilometri de municipiul Constanta, de-a lungul timpului si-a cucerit renumele de "Perla Marii Negre" datorita nisipului fin al plajei. Statiunea dispune de 27.000 locuri de cazare in 61 de hoteluri de 1-3 stele si de restaurante, cluburi de noapte, discoteci, terase toate amenajate in stil modern. Satul de Vacanta este un loc pitoresc avand 31 de restaurante, decorate in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta.

Eforie Nord: amplasata la 14 kilometri de Constanta, este recomandata turistilor atat pentru petrecerea concediului cat si pentru tratarea anumitor afectiuni reumatice, dermatologice, respiratorii si ginecologice. Statiunea dispune de o baza de tratament in aer liber, pe malul lacului Techighiol si de inca doua baze conectate la reteaua hoteliera Meduza, Delfinul si Steaua de Mare, precum si la Clinica Institutului de Balneoterapie si Recuperare Medicala. Bazele au in dotare aparatura medicala moderna si dispun de personal medical calificat. Statiunea dispune de 3.300 locuri de cazare in hoteluri si vile de 1-3 stele, din care aproape 1.400 se afla in Complexul Turistic-Balnear.


Eforie Sud (Carmen Sylva): statiune renumita inca din secolul trecut, situata pe falia de litoral intre Marea Neagra si lacul Techirghiol, la numai 5 kilometri de Eforie Nord si 19 kilometri de Constanta. Foarte atragatoare datorita vilelor si falezei ce amintesc de perioada inceputului de secol XX. Este recomandata pentru tratarea afectiunilor reumatice si a anumitor forme de dermatoza. Aici se afla un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatismale. Dispune de 2.500 locuri de cazare in hoteluri si vile de 1-2 stele.


Costinesti: la 28 kilometri departare de municipiul Constanta, construita pe raza comunei Tuzla. Statiunea este locul tinerilor si al studentilor. Incepand cu 1 Mai al fiecarui an, locul devine "zona de tinerete fara batranete". Statiunea dispunde de locuri de cazare variate: hoteluri, vile, bungalow, casute, precum si de numeroase terase, discoteci, baruri. In satul din apropiere se pot inchiria camere de la sateni.


Olimp: foarte aproape de Neptun, intr-o zona plina de verdeata se afla statiunea Olimp. O retea moderna de hoteluri, restaurante, discoteci, baruri si locuri pentru practicarea sporturilor se desfasoara in mica, dar eleganta statiune.


Neptun: la 38 kilometri distanta de municipiul Constanta, este cotata ca fiind una dintre cele mai elgante statiuni ale litoralului romanesc. Teatrul de Vara, Satul de Vacanta, cinematograful, alaturi de cele 14.700 locuri de cazare in luxoase hoteluri si vile au facut din Nepun un loc ideal petrecerii concediului. Statiunea are o Policlinica Balneara cu regim permanent, pentru refacere si tratament. Policlinica afiliata hotelului Doina dispune de o baza moderna de tratament, fiind echipata cu aparatura moderna si avand un personal medical specializat. Discotecile, cluburile, fast food-urile, restaurantele, barurile si salile de biliard sunt locuri atractive.


Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn #150; statiuni mai mici, dar cu hoteluri moderne, campinguri, terase, restaurante si discoteci ce sunt foarte atragatoare.


Mangalia, oras istoric cunoscut sub numele de Callatis. Este un important centru turistic vizitat pentru istoria si frumusetea sa. Dispunand de 282 de locuri de cazare Hotelul Mangalia ramane deschis tot restul anului.


2 Mai si Vama Veche: cele doua sate care te intampina la iesirea din tara spre Bulgaria si-au capatat celebritatea datorita atmosferei placute.








Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Superb Adusca. Tot ce mi-as dori de la ceste locuri este sa iaba si web site in engleza. oare chiar nu0si dau seama citi de multi turisti ar atrage?cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

site'ul este facut profesional, nu de un amator, sper sa se fi gandit si la varianta pe care o sugerezi.

Fetele de pe DC

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput