DIN CANADA IN AUSTRALIA/NZ...???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

O fi mai bine prin Montreal . Pe la noi concerte or fi dar copii pe la ele nu prea. Oricum nu avem atmosfera si festivalurile Montrealului. Chestia cu sportul nu tine in zona noastra cel putin. Ca sa faci ceva mai mult de odata pe saptamina si aia in dorul lelii chiar trebuie sa umblii binisor la buzunar si chiar si atunci nu prea ai pe unde de cit poate hokey si... cam atit. Cred ca tine mai mult de buzunarul parintilor de cit de dorinta.
Pt cei din Austr-Puteti sa ne dati si noua ceva impresii din zonele unde locuiti, mai exact unde , cum ati ajuns acolo( de la inceput sau nu), cum este zona d p. d v. al incepatorilo in ale Aust, ce avantaje si dezavantaje are din p. vostru de vedere? Cam ce dif sint intre marile orase Sidney, Melborn .....Cam care este zona cea mai placuta din pt de vedere al climei?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Si eu vreau sa aflu mai multe despre Aussie, nu neaparat ca as emigra acolo, dar imi place sa aflu cat mai multe lucruri noi despre locuri noi. Asa ca fetelor, just shoot , imi face placere sa va citesc si sa v-aud povestind de vremea insorita de acolo.

Gorjan, sa stii ca si in Canada copiii merg aici nu la concerte, dar la piese de teatru gen Cinderella, Disney on Ice, Hansel & Gretel... iarna se face patinaj, dans sau balet, destul de serios...eu d-abia astept sa incep cu fiimea de la anul programul de activitati, deocamdata are numai 2 ani...e adevarat ca scolile private sint scumpe, dar nu cred sa fie asta doar in Canada, ci mai degraba peste tot in lume

PS: Gorjan, off-topic: Acum am vazut ca stai in Kitchener....nici mie nu mi-a placut acolo si am fugit rapid de-acolo

Cristina

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by gorjan
M-ar interesa mai ales pt copii. Aici nu sint incurajati sa faca nimic fie iarna fie vara. Cultura de baza e televizorul si jocurile pe calculator. Scolile particulare sint f scumpe , in Ontario, peste 8-10 mii CAd /copil asta in orasele mai mici. CAm cit este acea contributie extra in cazul Aust?(/copil). Cred ca mai relevand ar fi salariul minim de cit cel mediu. De ex. in Ont. este 6.85 Cad , bani cu care nu poti de cit sa supravietuiesti.


fiica-mea face sport de 4 (PATRU!!!) ori pe saptamana la scoala (privata e drept), luni au educatie fizica, se intind, sar coarda, chestii din astea , miercuri si joi au sporturi pe care le-au ales, in general iti recomanda macar un sport de echipa, baietii au fotbal, rugby, afl, cricket...si alte sporturi ciudate, fetele au numai sporturi ciudate , apoi au sporturi individuale, tenis, gimnastica, karate, calarie, etc, iar vineri au inot obligatoriu pentru toata lumea. Pentru copiii foarte talentati la unul din sporturi se organizeaza antrenamente inainte si dupa scoala. Exista competitii intre scoli si in cadrul scolii intre case, in general inotul este foarte popular, copiii australieni sunt cumva inruditi cu delfinii . Pretul la scolile particulare variaza foarte mult, o scoala catolica sau anglicana unde se face scoala serios poate fi si 1500-2000 aud/an, sunt scoli care pun mai mult accent pe invatatura chiar daca sunt sub patronajul unei biserici, altele care au prea multa religie (pentru gustul meu), parintii sunt liberi sa se informeze si sa aleaga ce doresc. Scolile sub patronaj religios sunt unisex sau combinate, mie ideea de scoala unisex nu prea imi place . Scolile fara patronaj religios sunt ceva mai scumpe, pentru ca nu primesc donatii de la biserica si de la comunitatea de credinciosi, pornesc de la 4000-5000 aud/an, sunt in general foarte bune, nu sunt separate pe sexe si pun accentul pe formarea liderilor, dezvoltarea individuala, etc. Scolile astea incearca sa formeze un om 'intreg', copiii studiaza macar un instrument, cei mai talentati pot studia mai multe, au ore de arta, desen, drama, biblioteci foarte interesante, incurajeaza copiii sa citeasca, sunt tehnic foarte dotati, fiecare copil are calculatorul lui in laboratorul de computere, invata copiii sa se poarte in societate, sa argumenteze, sa-si exprime ideile mai ales atunci cand sunt in contradictie cu ideile celorlalti. Sumele care le-am dat sunt cele de la care se incepe, sunt scoli particulare care costa 40k/an. Salariul minim in Australia cred ca este 13 aud/ora.

quote:
Nu stiu cum e la voi dar aici e asa o mare lauda ca esti " workooholic" nici macar nu stiu cum se scrie corect si in acelasi timp toti injura pe sub mustata si ar da cu workul asta de pamint.



nu am auzit pe nimeni sa se laude cu asa ceva, majoritatea celor pe care-i cunosc abia asteapta sa se termine saptamana, sa mearga la pescuit sau la golf. Un batran mi-a spus odata: 'ca sa faci o munca solicitanta, bine si eficient ai nevoie NEAPARAT de un hobby', el este medic si crede ca nu poti fi un bun profesionist daca lucrezi 6-7 zile/saptamana si in ziua libera zaci pe canapea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Koky,
in cazul vostru cel mai bine aplicati pentru cetatenie acolo si intre timp pregatiti dosarul aici. Daca unul din voi isi face recunosterea ca vet nu inseamna ca trebuie sa lucreze asta cand ajungeti aici, puteti sa va orientati pe ceea ce faceti acolo si ceea ce va place, recunoasterea este doar pentru obtinerea vizei, si...DA, trebuie facuta inainte sa puneti aplicatia pentru emigrare. Deci, prima data trebuie luat legatura cu bordul si trimise diploma, foaia matricola, ceva recomandari, ei evalueaza situatia si iti spun daca poti sau nu sa te inscrii la examenul scris. Etapa asta costa 300 aud si nu pune probleme pentru ca scoala romaneasca de veterinara este considerata ok. Ca sa te inscrii la examenul scris trebuie sa ai 7 la IELTS nivelul academic. Examenul scris se da de 2 ori pe an, si se poate organiza in toate tarile. Taxa de examinare este 2000 aud. Daca treci examenul scris te inscrii la examenul practic care se da o data pe an la University of Queensland in Brisbane, costa 5000 aud si primesti o viza de turist ca sa vii sa-l dai. Fiecare examen poate fi dat numai de 2 ori, la cel scris exista o mentiune ca daca rezultatul s-a imbunatatit si daca bordul considera ca mai meriti o sansa te lasa si a 3-a oara. Doar in momentul in care ai luat examenul practic esti cu meseria recunoscuta si poti aplica pentru emigrare. Trebuie sa ti cont de faptul ca la dosarul de emigrare iti cere sa ai 12 luni din ultimele 18 lucrate pe meseria nominalizata, adica sa ai experienta recenta ca si medic veterinar nu ca tehnician in laborator sau cercetator sau...altceva.

O alta varianta pentru voi ar fi sa veniti cu viza de munca si unul din voi sa studieze aici ceva care v-ar ajuta sa obtineti rezidenta permanenta, sau sa stati cuminti acolo si unul din voi sa studieze ceva de pe lista care probabil va fi recunoscut automat aici fara probleme. Dezavantajul primei variante este ca nu beneficiati de ajutor si trebuie sa faceti asigurare medicala sa platiti gradinita/scoala copiilor si studiile ca si student international. A 2-a varianta este mai rezonabila pentru ca stati linistiti in Canada, dar dureaza cel putin 3 ani scoala si apoi inca 1 an de experienta pe meserie...

pentru recunoasterea meseriei iti trimit un mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pork spune:

...De unde ai scos draga OZ salariu minim 13 dolari pe ora (dublu fata de Alberta -Canada)...se vede ca esti binisor rupta de realitatile "muritorilor de rand" din Australia...salariu minim in OZ dupa cate stiu eu e de 10 AU$ ora, majoritatea slujbelor platinte prost (casual jobs) incep insa de la 12 $ (in NZ de la 10 $)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Pork, si care e diferenta? Ce mi-e 12 AUD? Ce mi-e 13 AUD? Oricum ... e mai mult decat in Canada, unde poti lucra la McDonald's pe 7.5 CAD pe ora .. si munca e munca, nu gluma! Stiu eu cateva persoane care au facut-o ...

Matei

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Hei Oz, da cu bisericile ortodoxe cum sta treaba?mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu vreau sa stiu mai multe de cum se descurca un prof acolo de exemplu, cu ceva certificate luate (gen TESOL, TESL, FSL), cu un degree canadian ( e recunoscut acolo???) sau ca traducator (franceza-engleza). M-ar interesa concret gradul de recunoastere, in mod normal n-ar trebui sa existe probleme, fiind recunoscute international, nu? Cam care sint castigurile, cum e cu pension plan-urile, an sabatic ceva exista? Poate exista ceva profe pe aici cu niste raspunsuri pt. noi ...merci anticipat,

Cristina

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA

Hei Oz, da cu bisericile ortodoxe cum sta treaba?


tot ce stiu e ca exista, eu sunt catolica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

si eu vreau sa stiu cum e cu profii - mai ales profii universitari, dar nu numai. multumesc

si as mai avea o intrebare - aveti idee cum functioneaza distinguished talent visas? tre' sa fii chiar o supersomitate in domeniul tau sau e suficient sa ai un doctorat, niste articole publicate si citate, niste scrisori de recomandare de la oameni tari din domeniu eventual din mai multe tari? inteleg ca tre' sa te recomande si cineva din Australia + sa demonstrezi ca n-ai avea probleme sa-ti gasesti de lucru -> ca cercetator/universitar asta presupune practic sa ai o oferta de lucru si sa te recomande cineva din departamentul care ti-a facut oferta?



Lai

Mergi la inceput