M-am hotarat............adoptie(partea a-8-a)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monagan spune:


Va felicit pe toate sinteti niste mamici extraordinare si experimentate. Citesc de ceva vreme ce scrieti.......asa ca m-am hotarat sa va intreb, poate ma lamuriti si pe mine cum e cu adoptia deoarece doresc si eu un copilas dar am o problema. Sotul meu deocamdata nu are servici este somer. Poate acest lucru sa ne impiedice??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

S-ar putea sa va impiedice. Trebuie sa tii cont ca pentru a fi atestat trebuie sa prezinti adeverinte de salariu, caracterizari de la serviciu.. Plus ca trebuie sa dovedesti ca ai conditii materiale suficiente pentru a creste un copil. Nu cere nimeni lux, stai linistita, dar faptul ca sotul e somer ridica un semn de intrebare in sensul ca daca ambii soti lucreaza si unul isi pierde slujba tot ramane un salariu in casa, dar la tine deja numai tu aduci bani...Cred ca ai priceput ce vreau sa zic.
Oricum, poate ca e somer dar aveti voi venituri ca altfel nu v-ati permite sa adoptati. Dar trebuie sa retii ca nimic din ce nu poti dovedi cu acte nu e trecut la catastif. Sa fiu mai clara, cand am fost intrebati ce alte proprietati mai avem am spus de casa de la tara, dar care e pe numele socrului meu decedat si nu ne-am invrednicit sa facem succesiunea. Si nu s-a luat la socoteala ca facand parte din averea familiei. Asa ca, chiar daca voi aveti niste venituri dar nu le puteti dovedi cu acte nu se pun. Si daca duci o adeverinta de salariu cu cateva milioane....nu cred ca te atesteaza.
In rest, ce altceva te mai intereseaza? Cu drag o sa-ti raspunda oricare dintre noi.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Vreau si eu o lamurire, chit ca am citit si ras-citit noua lege: daca exista un copilas caruia nu i se cunoaste nici mama nici tatal (abandonat in scara blocului, pe camp etc, cum au fost atatea cazuri) si no chance sa se dea de vreo ruda, cum va putea fi declarat abandonat si adoptabil acel copil?
In al doilea rand, cei care au avut ghinionul sa nu-si rezolve toate demersurile anul trecut, sunt rugati sa povesteasca evolutia evenimentelor de anul acesta, ne ajuta si pe ceilalti. Oricum, din ce am inteles eu pana in acest moment de la DPC-ul de aici, mai devreme de doua trei luni nu vor exista copii adoptabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Monagan ,nu e obligatoriu ca sa fie un impediment faptul ca sotul tau nu e angajat.Cand am depus noi actele pentru atestat ,nici eu nu eram angajata .Tocmai terminasem o specializare si ,desi lucram ceva intr-un regim "semilegal" nu am putut aduce adeverinta de venit. In plus ,mai aveam si un credit de platit . Si prietenii nostri au adoptat o pereche de gemeni ,iar el lucra "la negru" si nu au avut probleme .Am fost intrebati daca credem ca o sa ne descurcam si am raspuns afirmativ .E drept ca depinde si ce venit aduci tu ,daca aveti casa voastra ,ca sa nu se adune mai multe lucruri de care s-ar putea lega comisia de atestare.
Va doresc multa bafta!

nc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Originally posted by www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=15011" target="_blank">camypro


Fetele, lasati legea ca ne-om descurca noi pana la urma, dar unde ne gasim un copilas??? am inteles ca prin maternitati, daca cunosti o asistenta, voi cum intentionati sau deja v-ati gasit??? pt ca eu vreau unu' mic de 1-2 sapt???? cum sa fac???
sfatuiti-ma si pe mine, mai ales ca sunt noua pe site si vreau un ursulet cat mai curand, simt ca un copil m-ar linisti si mi-ar completa singurul locsor gol din viata asta.



Bine ai venit, camypro

Am mutat aici postarea ta pentru ca aici se discuta despre toate etapele adoptiei, de la A la Z.

Succes,
Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Bun venit pe forum-ul nostru Camypro!!!!
... si curaj si rabdare in cautarea ta.

Initial cam la fel am gandit toate care suntem aici pe forum - ca vrem un bb cat mai mic, eventual pana intr-o luna. Dar putine au fost fetele care au si reusit sa puna in practica aceasta dorinta - vezi Lily Csaki si Aissa. Unele am gasit bebei de 2 sau trei luni, cum a fost si cazul meu care l-am intalnit pe Eric cand avea 2 luni si o saptamana si am reusit sa il aduc acasa abia la 2 luni si trei saptamani. Alte fete, cum este iarasi Lily si Meme au fetite mai marisoare dar asta nu a reprezentat un impediment pentru nici una dintre ele. De fapt vreau sa iti zic ce mi-a spus si mie Lily cand am intalnit-o prima oara: fii cu sufletul deschis ca nu se stie cine se va lipi de el!!!!

Cel mai bine, in cazul in care ai deja atestatul, ar fi sa te apuci sa dai sfoara in tara pe la absolut toti cunoscutii tai. Nu se stie de unde sare iepurele. La mine cel putin a sarit de unde ma asteptam cel mai putin. E vorba de o persoana care stia ca vreau sa adopt pentru ca imi era foarte apropiata dar nu pentru ca ii cerusem ajutorul. Si tocmai de acolo a venit salvarea.
Doreste-ti ca totul sa se fi intamplat ieri si vei vedea ca in felul acesta vei reusi sa faci astfel incat totul sa se intample maine!! Ofera-ti timp si porneste de la ideea ca orice lucru bun se obtine greu!!!! Nu uita nici o clipa ca merita sa te chinui si, atunci cand vei trece prin momente grele - prin care am cam trecut toate! - pastreaza-ti calmul si increderea ca ceea ce faci este un lucru bun, pe care ti-l doresti si la care nu vei renunta!!!!

Bafta si tine-ne si pe noi la curent cu mersul lucrurilor pentru ca, eu si Viorel, am vrea sa terminam anul acesta in cinci: noi doi, Eric, viitoarea lui surioara si Baron (cainele nostru).

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Sinteti tare dragute. Multumesc ptr. raspunsuri si ptr. incurajari.
Acum vrem sa depunem actele dar inca mai asteptam sa-si gaseasca sotul un job (sa speram ca DA). Venitul meu nu e foarte mare, avem doar un apartament 2 camere.Eu sint increzatoare ptr. ca imi doresc f. mult acest lucru desi am o varsta cam inaintata (sa spunem ca sint cam matura ).Spuneti-mi dureaza foarte mult??????? Trebuie urmate si ceva cursuri???????( asa am inteles.)
De o saptamana ma uit la toate pozele voastre cu bebe. Sint niste copii extraordinari,frumosi si reusiti.Va felicit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Permiteti sa raportez, scurt si la obiect (ca e tarziu si e treaba multa):

Azi Victoras a implinit 5 luni si tot azi aniversam 2 luni de cand suntem impreuna. As vrea sa-i vedeti ochisorii acum si sa-mi spuneti daca mai sunt acei ochisori tristi din primele poze!

Are 8 kg, se rostogoleste (cand vrea el) de pe spate pe burta, e mandru ca un leu, sta cu capul ridicat intotdeauna, rade cu hohote de te topeste! I-a cucerit pe toti prietenii si pe toate rudele.

Cred ca ar manca si pietre daca i-am da, e cam sensibil la raceli, i s-au intors genele (erau drepte), ma trezeste cam la 2 ore noaptea sa-i dau suzeta si sa-l intorc pe cealalta parte si cate si mai cate as putea sa spun despre el.

Sotul meu a recunoscut ca a ras in aste 2 luni mai mult decat in intreaga sa viata...

Iar eu inca ma uit la el cand doarme sau cand imi zambeste si imi dau lacrimile de fericire. Inca nu-mi vine sa cred...

Fericire pe care v-o doresc si voua, cu mult drag!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Rozi, sa va traiasca si sa va bucurati de el. M-am repezit sa vad poze noi dar m-ai pacalit.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Fetelor, orele alea la care ati postat mesajele sunt adevarate? Adica voi asta faceati azi noapte?

Mergi la inceput