M-am hotarat............adoptie(partea a-8-a)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mi-e rau.........Sper sa te amane doar pentru ca nu stiu mai departe ce trebuie facut cu dosarul ca nu se stie daca merg direct la tribunal avand in vedere ca s-a desfiintat CRA. E si guvernul nou, nu are cine sa-i lamureasca. Sper sa nu le vina idei cu legea noua, desi am mai zis, nu vad ce ne-ar putea cere noua, care avem incredintarea luata anul trecut. Pentru ca la vremea respectiva copiii nostri erau adoptabili si s-a luat aceasta masura. Om trai si om vedea.
Carmens ce fata mare ai, si Oana la fel, ditai flacaul. Lingurita mea tot micuta e, a mai pus si ea carnita, mai ales la bulanase, dar inca nu-i ies si ei manutele sau picioarele din costumase. La vara o sa fie si a mea domnisoara si o sa ne plimbam in parca cu Victoras, daca nu ne da teapa si isi gaseste pe alta



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Aissa ai rabdare si sa vezi ce repede creste. Tu ai marele avantaj ca treci prin toate etapele pe cand eu am avut-o langa mine pe Otilia abia de la 7 luni. Nici nu stiu cand au trecut aproape patru luni si am momente cand uit ca nu e nascuta de mine. Seamana si cu mine si cu sotul meu, este vesnic in miscare si atunci cand doarme se rasuceste.


carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Am uitat sa va spun. Daca doriti sa vedeti un alt copil minunat priviti pozele de la botez. Cea care este cu Otilia, este Daria fetita prietenilor nostri, de fapt nasii Otiliei, care a fost adoptata.
Atunci cand au adoptat-o era un copil micut, cu parul drept iar acum are parul carliontat ca taica-su.



carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkk spune:

Mai fetelor am citit pe forum este adevarat ca nu poti adopta daca nu primesti semnatura ambilor parinti????Daca nu ai semnatura parintilor poti lua in plasament bebitul???
Am vesti bune sotul meu mi-a promis ca in 2 saptamani ne depunem dosarul!!!
Imi raspundeti si mie???Ha?Ha?Ha? multumesc frumos!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pai si inainte cred ca erau intrebati ambii parinti, in ideea ca sunt 2. La noi de exemplu, desi se cunoaste si cine e tatal, cand au facut certificatul Alexandrei nu l-au incurajat sa-si declare copilul (nu ca ar fi avut de gand, dar asa ca forma), tocmai pentru a nu ne trebui ambele semnaturi, astfel ca nu apare decat mama si deci nu s-a luat decat consimtamantul ei. Ce e nou acum, din cate stiu eu, e ca e intrebata familia largita, adica si alte rude in afara de parinti, daca nu cumva vor copilul. De aici prelungirea termenelor. nu cred ca se vor mai putea lua copii asa mici, ca numai pana obtii termene la tribunal, pana ii gasesti pe toti...nasol oricum. Asa cum e subiectul deschis nou aici: copiii astia sunt condamnati la orfelinat. De fapt la o viata in familii de maternali ca nu mai sunt dusi in centre de plasament.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Dragele mele, am vorbit cu asistenta sociala (intre timp ne-a facut si noua prima vizita) care mi-a confirmat urmatoarele:
- au foarte mult de lucru, deoarece reiau la analizat dosarele tuturor copiilor care NU ERAU INCREDINTATI in vederea adoptiei la sf anului 2004;
- cei care erau incredintati la sf anului urmeaza procedura de incuviintare a adoptiei conform legii vechi, deci situatia lor e stabila si clara si nu se schimba! Deci fetele care ati reusit sa obtineti incredintarea pana la sfarsitul anului 2004, NU VA FACETI GRIJI (asa mi-a confirmat si mie);
- la noi urmeaza vizite nu numai ale asistentei sociale ci si ale psihologului; initial am intrebat daca i s-a pasrut ceva suspect la Victoras cand a fost in vizita, dar mi-a zis ca nici vorba, dar asa e procedura acum (initial am vrut s-o contrazic, dar mi-am dat seama ca in legea noua se spune ca doar procedura de incuviintare, de catre instanta, a adoptiei, ramane dupa legea veche in cazul nostru, nu si restul) - si mi-am amintit ca, intr-adevar, in noile rapoarte pe care trebuie sa le puna la dosar cei de la DPC, dupa vizitele acasa, este si o rubrica pentru raportul psihologului.

ACUM ESTE, pe REALITATEA, ceva despre "protectia copilului in Romania" - nu stiu despre ce e vb, ma uit si eu acum.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Am discutat si eu cu asistenta si mi-a spus ca nu stiu unde sa trimita dosarul pentru ca s-a desfiintat CRA si s-a infiintat Oficiul Roman pentru Adoptii si dureaza putin pana se organizeaza. Important e ca Otilia este la noi,este a noatra si restul sunt doar niste hartii (incerc si eu sa fiu optimista ).

carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Buna! Sa va spun ce-am mai aflat - a mai fost sotul meu odata la DPC si asistenta sociala spune ca se sare peste faza cu comisia si acordul CRA ,se merge direct la tribunal cu dosarul cu actele reactualizate.Ni s-a spus însa ca adoptia se va face dupa legea noua si ca dupa parerea lor ar trebui sa mearga mai repede .Noi le-am spus ca nu vrem sa ne întalnim fata în fata cu mama copilului si se pare ca nu se pune problema asta pt. ca aceasta nu a vrut nici macar sa-l declare ,iar în actele copilului la parinti sunt doar două liniute.Nu stiu însa cum o fi pt. cei care au trecuti parintii în certificat .Parerea mea e că înca nu stiu nici ei cum se procedeaza desi a trecut aproape o luna de la începutul anului .
Sunt foarte nemultumită ca nu ne-au spus de reactualizarea actelor mai din timp pt ca acum nu facem altceva decat sa pierdem niste zile în plus .Chiar nu mi se pare normal sa nu se stie inca cum vom proceda mai departe ,pt ca toate informatiile pe care ni le dau sunt cu "ar trebui " ,"probabil" ,etc.
Cand mai aflu ceva mai concret o sa mai scriu.

nc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Strutul spune:

De curând, am aflat de existența acestui site și m-am hotărât să devin și eu un membru activ. Iată povestea mea.
Am găsit un copil în pediatrie. Frumos foc. Ne-am hotărât pe loc să-l adoptam, dar problemă: nu găsim mama!
Am intocmit o gramada de acte (plan de servicii, certificate, adeverințe, declarații notariale date de către bunic și o mătușă că nu au posibilități de creștere a copilului, etc) am depus dosarul, dar ...nu gasim mama(daca se poate numi mama)pentru a-și da acordul. Ni s-a spus că poate dura și câteva luni soluționarea dosarului, dacă nu o vom găsi pe "mamă". Ce putem face pentru a avea copilul mai repede acasă? Are 9 luni bombonelul și nu stă în funduleț, este răcit, iar noi căutăm "mama".

bella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna
si bine ai venit printre noi.Eu cred ca cei de la Protectia Copilului vor trebui sa ia o masura pentru el deoarece nu-l pot lasa la nesfarsit in spital si atunci puteti sa cereti momentan incredintarea lui catre voi.Asa il puteti lua acasa si sa continuati cu actele si cu cautarile dar el sa fie la voi acasa.
Succes si intreba ca fetele sigur te vor ajuta.

Mergi la inceput