Am nevoie de un sfat

Am nevoie de un sfat | Autor: Cosmy

Link direct la acest mesaj

Salut!
Sa va spun pe scurt despre ce este vorba:am o fetita de 8 luni, genul de copil ideal(papa toata mancarica, doarme noaptea, are chef de joaca oricand, etc), dar, din pacate, eu va trebui sa incep serviciul in luna martie.
Am la dispozitie urmatoarele posibilitati:
-sa o rog pe soacra mea sa aiba grija de Daria(asta presupune ca va trebui sa duc fata zilnic acasa la ea, pt ca ea nu va veni la noi)
-sa-mi caut o bona care sa vina la noi si sa stea 10 ore cu copilul.
Sa fiu sincera, as avea mai mare incredere in soacra mea decat in bona, dar nu ma gandesc decat la zilele cu timp urat cand voi fi nevoita sa ma plimb cu copilul pe drumuri.....
Voi ce parere aveti, ce ma sfatuiti sa fac?
Cosmina&Daria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Dupa parerea mea cea mai indicata solutie ar fi sa o lasi pe Daria cu soacra ta,pt ca tu insati ai spus ca ai multa incredere in ea si din ce am citit pe forum cu bonele e ca la loterie.Pentru tine va fi foarte important faptul ca ti-ai lasat copilul cu o persoana in care ai incredere,te va feri de foarte mult stres,In ce priveste distanta pe care o ai de parcurs pana acolo pe vreme urata nu stiu ce sa zic ca nu ne-ai dat nici un indiciu in privinta asta,dar cred ca daca iti ei masuri de precautie asta nu va fi o problema.Eu am o fata de 9 luni pe care o iau cu mine in fiecare zi cand ma duc sa-mi iau baiatul de la scoala si pana acum ,in ciuda vremii capricioase,nu s-a imbolnavit,asa ca eu cred ca ei sunt mai rezistenti decat credem noi,oricum tu faci cum crezi ca e mai bine.

Andra ,mamica lui Robert si a Mariei si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin.Codrici spune:

Cred ca mai bine este sa lasi fetita la soacra ta caci este de incredere. mai ales ca este si un copilas cuminte si nu o va obosi prea mult , decat sa iei o bona despre activitatea carei nu vei sti. Si oricum o bunica isi iubeste maimult nepotica, decat o persoana straina.

Numai bine
Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu vreau sa te intreb de ce nu poate soacra ta sa vina la voi? Ar fi mult mai usor. In zilele cand va fi bolnava ce vei face? o vei scoate afara cu febra sau tuse? Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi sa vina soacra ta la voi.

April & Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si noi o ducem pe mara zilnic la mama. am incercat si varianta cu venit bunica la noi, insa dupa cateva luni s-a dovedit a fi foarte obositor pentru ea. a fost mai greu la inceput insa acum mara s-a obisnuit cu plecatul de dimineata. iar seara, daca chiar am treaba, stau fara grija ca ma asteapta bona acasa nervoasa ca intarziem...

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Si eu zic sa o duci la soacra, daca e o femeie de calitate si ai incredere in ea. In fond, e din familie, si risti mai putin decat cu o bona. Sta departe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

cu soacra ta e mai sigur, dar incearca sa o faci sa vina la voi in cazurile extreme!

Dana si Diana-Maria http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Bona - numai daca iti gasesti prin cunostinte, sa fii foarte sigura de ea. Si e pacat, daca o aveti pe bunicuta doritoare si iubitoare sa nu se ocupe ea. Vorba unei prietene: bunicii, cu defectele lor, dar important e ca il iubesc pe bb. Si inca foarte mult, sa stii.

Si din martie e primavara, pana la iarna urmatoare mai e mult, creste fata.... e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai bine cu bunica, dar cel mai bine e la voi acasa. Copilul este cu jucariile lui, in camera lui... sau, o sa ajungeti ca noi, sa aveti un sac de jucarii la bunici, si unul acasa.
Eu, candva, intrebam acelasi lucru, si am zis ca e mai bine cu bona, pentru ca avem bunicii la niste sute de km. Dar daca voi sutneti MACAR in acelasi oras, daca nu chiar cartier, e si pacat.
Pe de alta parte, eu nu sunt pentru cresterea copiilor de catre bunici. Multi ajung la un rasfat maxim, dar fireste, sunt foarte curati si bine hraniti.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Luca sta la mama mea, la 45km, dar cand il aduc la Bucuresti, il duc la soacra mea, care nu vrea sa vina la noi, nu ca nu poate ci pentru ca "se descurca mai bine la ea in casa". Sotul il duce dimineata, seara il iau eu, cu taxi si e un chin. Plec la 6 de la serviciu, si abia la 7.30-8 ajung acasa. Plus ca totul e cumparat la dublu, daca nu la triplu..razatoare, storcatoare (are 1,6 ani si inca folosim). E tare greu pe drumuri, mai ales daca nu ai masina. Poate o convingi sa vina la voi, dar ce sa mai zic, am zis ca-i platesc si taxi si tot nu vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Of, Doamne.........
Se pare ca sunt necesare niste detalii suplimentare care sa stabileasca lucrurile cat mai clar:soacra mea nu este o "bunicuta iubitoare".......a venit sa-si cunoasca nepotica abia cand a implinit 3 saptamani, desi stam la 3 statii de autobuz.
La noi nu va veni pt ca .....desi sunt casatorita de aproape 4 ani cu fiul ei, ne-a calcat pragul doar de 4 ori.
De cate ori am fost la ea in vizita s-a purtat destul de frumos cu Daria, dar a avut grija sa ne spuna de fiecare data ca ea si-a crescut copiii fara ajutor!
Ba chiar, la ultima vizita ne-a spus ca o vecina i-a oferit 3 mil.ca sa-i vada de copil si ca a refuzat-o.Sa nu credeti ca daca este bunica Dariei nu va trebui sa cotizam din plin!!!De aici porneste si dilema mea; daca tot trebuie sa cotizam, de ce sa nu aducem o femeie acasa, care sa se ocupe exclusiv de copil.......

Va multumesc tuturor si va pupam dulce,
Cosmina&Daria

Mergi la inceput