MONTIGNAC (187)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

caress, te astept cu saratelele!
am luat dispozitiv de facut pestele la gratar!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Caress, eu nu sunt de acord cu tot ce-ai spus tu la ultima postare. Dar nu critic si nu judec parerea sau decizia nimanui. Fiecare are liber arbitru si decide ce e bine pentru el. Eu asa fac. Iar informatia este necesara, daca o folosesti cu discernamint

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Ariadna, asa este, este nevoie de discernamant...problema este ca pentru a avea discernamant si pentru a lua decizii corecte, trebuie sa ai cunostinte solide ce nu se pot dobandi citind articole care sunt in marea majoritate pseudo stiintifice, si care se gasesc la cautare pe Google.Aia e problema...luam de bun imediat ceea ce auzim de la unul si de la altul si ne indoim de tot ceea ce am facut, sau am crezut pana in acel moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Buna dimineata

Si eu am citit studiul China si m-a convins doar ca intr-adevar omul modern mananca multe proteine si am incercat sa lucrez la capitolul asta. Dar atat. Inca nu am citit/vazut nimic care sa ma determine sa devin vegetariana.

Cum a zis si Caress, e foarte greu sa discerni intre adevarul stiintific si propaganda. Imi placea de ex blogul sotiei lui Andi Moisescu, imi scapa acum numele. Pana am citit un articol scris de ea in care motiva alegerea ei de raw vegana. Si a inceput cu nimicuri de genul: din cauza carnii facem cancer, din cauza carnii facem de toate fara nici un fundament stiintific. A mai scris niste ineptii despre care cred cu fermitate ca nu se pot explica dpdv medical. Dar cineva care nu are legatura cu domeniul medical putea crede toata tirada aia fara rezerve. Asa ca imi permit sa fiu suspicioasa la multimea de articole de pe net care nu au explicatii fiziologice si logice. Doar sunt emise de diversi guru in ale alimentatiei.

A nu se intelege ca nu respect alegerile vegetarienilor sau raw veganilor, ca doar fiecare are liber albitru cum a zis Ariadna. Doar ca abundenta de informatii nefiltrata corespunzator ne poate face rau la un moment dat.

Fructoza intr-adevar nu e grozava pt ca stimuleaza parca sinteza de trigliceride la nivelul ficatului. Dar noi cred ca o mancam totusi in cantitati rezonabile. Oricum o alternativa perfect la zahar nu cred ca este.

Brandusiko, Lorelei, ce artiste aveam printre noi si nici nu stiam Daca asta va relaxeaza si va binedispune go for it

CarmenMarieta, ai grija cu tensiunea intraoculara marita ca nu e bine. Sanatate

Carolinah, asta e cuvantul cheie la monti, FIZIOLOGIC. A fost singura dieta care am inteles-o cum functioneaza si de ce.


Meniu azi:
MD: quinoa cu ciuperci( a mai ramas o portie de aseara)
P: placinta mea cu leurda & co
C: mancare chinezeasca cu taitei de fasole, carne de vitel si legume

O zi faina sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Nu se poate compara Studiul China cu articolase luate de pe net, scrise de diversi... Da, cartea este scrisa pt publicul larg, dar in spate are studii stiintifice serioase, intinse pe ani in sir, facute de specialisti in domeniu si asociatii medicale prestigioase!

Eu, ca si Ariadna, cred ca fiecare trebuie sa aleaga pt el. Eu sunt fericita ca am acces facil la informatie. Folosita cu discernamant, ne creste calitatea (si durata) vietii, atat noua, cat si copiilor pe care ii crestem. Si aleg sa vad partea pozitiva: avem informatie, trebuie sa o filtram si sa o folosim, si nu partea negativa: prea multa informatie, ne confuzeaza, ne face mai mult rau!

Da, fructoza nu e buna. E (probabil) mai bun siropul de agave si chiar mai bun xylitolul dpdv GI. Dar totul trebuie consumat cu masura! Si masura asta e mai mare sau mai mica in functie de produs. Ca una e masura la legume organice crude si alta e masura la lactate sau la xylitol, nu? Si nu vobesc aici de slabit, ci de stilul de viata ca atare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Caro, cam cata fructoza naturala crezi ca mananca un raw vegan, care are mese intregi compuse doar din fructe, in fiecare zi?Nu crezi ca depaseste 30 g, cantitatea maxima recomandata de Monti/zi?Uite ce apare la cautare:

Cata fructoza contin fructele?
-o caisa: 0,45 gr fructoza
-o pruna: 3,6 gr fructoza
-o smochina: 2 gr fructoza
-o portocala: 3,6 gr fructoza
-un kiwi: 3 gr fructoza
-un mar: 11 gr fructoza
-o capsuna: 1 gr fructoza
-o banana: 5,5 gr fructoza
Exista si fructoza extrasa din fructe, ok, e procesata, dar tot fructoza naturala e...

Puisorul, pe Olivia o cunosc personal, sora ei mi-a fost prietena de suflet ,si stiu exact de unde vine tot ceea ce face, legat de alimentatie, de vaccinari, etc.Bineinteles ca nu sunt de acord cu ea in multe privinte, si bineinteles ca multe din argumentele ei,voit stiintifice, nu au niciun fundament.

Ariadna, eu nu mai mananc carne de 4 ani, si nu cred ca ma voi mai intoarce vreodata .Dar motivatia mea nu a fost neaparat cea medicala, sau frica de vreo boala.Pur si simplu intr-o buna zi,desi niciodata nu am fost vreo carnivora inraita, dimpotriva, am simtit ca nu imi mai prieste.S-au adaugat motivatii umanitare, legate de profesia mea, si de accesul la informatie live, ca sa zic asa, despre sistemele de crestere, exploatare, sacrificare a animalelor economice.Dar astea sunt decizii luate constient si responsabil, nu as alege niciodata pentru o persoana care depinde de mine.Daca ar trebui sa cresc acum un copil mic, in niciun caz nu l-as priva nici de lapte, nici de carne, nici de nimic din ceea ce inseamna o alimentatie completa si variata.Intarcarea cu fructe, smoothie uri verzi si lapte de migdale mie mi se pare nebunie curata, ca sa nu spun iresponsabilitate maxima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gena12 spune:

Buna fetele
Sunt super prinsa la job, nici nu am timp sa respir, plus ca seara cand vin nu am putere decat sa mananc si sa ma culc.

si ramaneti conforme (nu ca mine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Buna dimineataaaaa waw cat ati mai scris ... eu ieri am avut program de colindat cu treburi prin oras , apoi bucatarit si nu am mai apucat sa vin la voi

Brandusik, Lorelai ... si mie imi place pianul foarte, foarte mult, am facut in liceu ani de zile dar din cauza ca nu aveam pian acasa la un moment dat a fost greu sa mai tin ritmul ... darr, oricand as relua cantatul la pian .... aici la lucru ascult pian non stop , in masina am cd uri cu pian , merg la concerte la filarmonica .... deci e instrumentul meu preferat .... poate intr-o alta viatza o sa imi cumpar un pian, deocamdata nu imi permite bugetul si nici spatiul casei mele

Vad ca ati dezbatut aici subiecte interesante ... ce e mai sanatos? ce e mai bine? ....
Pot sa spun ca am migrat, desi stiu ca nu a fost bine, prin multe stiluri de alimentatie: am fost vegetariana ani de zile, am exclus lactatele o perioada lunga de timp, am exclus si fructele cateva luni, am mancat cat mai putini carbohidrati o perioada de timn, am incercat alimentatia raw ..... si sincer am obosit sa fiu extremista
Dupa ani de zile am ajuns la concluzia ca in alimentatie cuvantul cheie este totusi "echilibru", am incetat sa judec si sa critic parerile altora si chiar le respect pentru ca pana la urma fiecare decide ce e mai bine pentru el .... nu ma chinui sa impun nimanui stilul meu de viatza sau de gandite.
Informatia diversificata imi place ca exista ... citesc cu interes parerile altora, le trec prin filtrul meu de intelegere si folosesc ce consider ca e mai bine pentru mine

Si acuma sa ne intoarcem "la oile noastre"

child interesanti biscuitii mei si sunt si buni ... facuti cu masura din cand in cand

carmencat ce fel de dispozitiv ai luat ... ??? d'ala de se pune peste si il intorci de pe o parte pe alta cu tot cu dispozitiv ???

puisorule asa e, montignac si mie mi se pare la fel.... este o dieta care cel mai usor o poti transforma intr-un stil de viatza a la long ... e singura care la mine a dat roade si cu ajutorul careia ma mentin in limite normale ... si vorba ta, o inteleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Neata fetelor.
Se pare ca s-a deblocat pragul de 71.4-71.6 la mine, azi cantarul a fost deosebit de dragut cu mine si mi-a aratat un frumos 71.00.

Azi e iar o alta zi tare ocupata, inca nu stiu cum organizez ziua, incerc doar sa mananc conform, indiferent ce o sa mananc.
Deocamdata am inceput ziua cu cafeaua mea cu cofeina acasa si clasicul iaurt 0.1 cu fulgi de secara la servici (mult mai tine punga asta de fulgi de secara, abia am ajuns la jumatate!!)

In ceea ce priveste a manca sau a nu manca produse cu si din carne, a avea o alimentatie vegetariana, vegana, etc., eu una cred ca moderatia e cuvantul de ordine si a stii sa iti asculti si intelegi corpul.
Eu, de exemplu, functionez mai bine cu un procent mai mare de proteine animale si mai mic de vegetale. Stiu persoane care functioneaza optim invers, cu procent mai mare, daca nu chiar total de vegetale. Asta nu inseamna ca eu mananc gresit sau altii mananca gresit. Nu intotdeauna ce e bun si functioneaza pentru mine, e la fel de bun si functioneaza identic si pentru altul.
Da, citesc, dar imi pastrez rezervele mele si incerc sa inteleg logic ce citesc, sa aiba o explicatie fiziologica, functionala care sa stea in picioare. Si chiar si asa am rezerve.
Se vehicula la un moment dat o prezentare despre laptele si produsele lactate care ar fi cancerigene si nu ar trebui consumate de adulti, ca iata, asa se explica longevitatea japonezilor. Foarte frumoasa prezentarea. Din punctul meu de vedere si atat. Mi-au venit in minte imediat populatiile nomade care traiesc exclusiv din cresterea vitelor in zone unde nu se poate cultiva nimic si alimentatia lor e bazata aproape exclusiv pe produse lactate si uneori, carne, cand taie vreo vita. populatii unde exista oameni foarte batrani...
Deci... Nu cred ca exista o reteta universal valabila.mananci fix aia, aia si aia si traiesti 120 de ani, fara boli, aratand ca la 40. Sa fim seriosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

andanii, da, e o chestie din inox cu 3 compartimente pentru peste, in care inchizi practic pestele, care se intoarce de pe o parte pe alta cu totul. Are maner lung. Asa nu se mai rupe pestele, nu se mai lipeste de gratar. De mult planuiam sa iau, dar nefiind foarte mari mancatori de peste, l-am cam amanat.

Un lucru foarte bun la monti e ca te scoate din monotonie, te obliga cumva sa faci mancaruri mai diversificate si iesite usor din tiparele clasice.

Mergi la inceput