Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~48~

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Fetelor, dupa eco de 32 de saptamani, la cate sapt v-au chemat doctorii la control/eco?

Iris si eu am burtica ca a ta, rotunjita jos si tuguiata. Babele zic ca am baiat, ecografia ca e fetita. Cica burtica de fetite ar trebui sa fie mai sus si mai lata in parti?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Hai ca m-ai amuzat draga Flafi si concluzia e una: cel mai important lucru e ca sunt insarcinata si ca pana acum lucrurile decurg normal.
Sa dea Dumnezeu sa fim sanatoase toate si bebelusii nostri la fel, cred ca asta ne dorim toate.
In legatura cu "caldurile" de gravida, eu sunt de felul meu friguroasa si tin sa precizez ca nu am simtit nicio caldura pana acum. (oi fi eu cea mai ciudata???)


Happy 34 + cu Anda-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

lillyas pe mine m-a chemat tocmai acum(maine ma duc) ,ultimul control(eco) a fost la 32 ,cred ca daca nu sunt probleme nu te cheama mai des insa mi-a spus ca daca apare ceva sa-l sun oricand.
Iris nu stiu ce sa zic de burtica ,doar ca e mare ,nu pot sa zic daca e de fata sau baiat.


Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum35+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Mersi, Vioika!
Eu am uitat sa o intreb pe dr. Am intrebat azi asistentele si mi-au zis ca la 36 de sapt. Daca-s probleme, normal ca ma duc pe capul lor. Am citit pe aici ca le-ar chema unii dr mai des pe mamici, la 1/2 sapt... dupa cate sapt?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Buna, eu am fost la control la 31sapt, apoi peste 2 saptamani, acum m-a chemat la urmatorul peste 20 zile, am timp sa fac ultimele(sper) analize. Dupa care, vine Pastele, ne mai edem cand se poate, dupa. Cred ca stie ca daca ma simt rau vin eu, nu mai trebuie sa ma cheme. Ecografie am facut la fiecare consult, dar tintit pe probleme: prezentatie, circulara sau nu, sexul confirmat la fiecare ecografie.
Deci asa, cu transpiratia! Mi-am propus sa ma mentin curata ca nu se stie niciodata si ma apuca disperarile, e clar mai greu decat inainte. Si nu mai suport vechiul meu parfum, acum nu-mi mai miroase asa bine!! Si nu e din cele ieftine. M-am uitat si eu ca mata la antiperspirante si nu am gasit la Cora sa scrie pe el: fara parfum. Mi s-a parut mie de unul, cu minerale, , am desfacut si mirosea puternic fresh unisex In mod sigur si mirosul ne este schimbat.
Aveti idee daca imi pot lua mai mult de 63 zile dupa nastere, post-natal? Si daca se poate opune angajatorul? Le-am cerut o informare despre perioada urmatoare, si mi-au venit cu un tabel continand ce stiam deja. Ma asteptam sa-mi spuna de ex. cu cat timp ininte aduc adeverinta si de la cine: medic de familie, sau specialist? Iar in tabelul primit de la ei, scrie concis ca sunt 63 zile dupa nastere, dintre care 42 obligatorii.
34 saptamani


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Carmen, eu nu stiu sa-ti spun exact si decat sa te dezinformez, iti recomand sa citesti legea privind protectia maternitatii la locurile de munca (nu e mare). Eu lucrez in invatamant si am avut concediu de risc dat de ginecolog si avizat de medicul de medicina muncii, dar pana nu i-am bagat directoarei legea sub nas, nu a vrut sa-mi semneze actele. Poate te ajuta

33+ Mihai Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Carmen, sunt 126 zile in total. Este obligatoriu sa iti iei 42 de zile dupa nastere. Restul, le poti lua cum vrei tu: inainte / dupa nastere sau deloc! Pre/postnatalul se compenseaza intre ele, cu conditia sa iti ramana cele 42 de zile dupa nastere, asa numita perioada de lauzie.
Unii medici le impart egal: 63 - 63, ca sa le fie mai usor si probabil sa asigure o marja de eroare, in cazul in care nasterea nu areloc la DPN, ci mai intarzie.
Fiind un concediu "medical" cred ca trebuie dus la serviciu cat mai repede, ca sa aiba si ei o justificare pentru lipsa ta si o baza pentru calculul salariului. De exemplu, eu intru de luni in prenatal. Am anuntat la scoala, am vorbit cu dr de familie (are cabinetul in alt oras si am zis sa stie sa-mi faca prenatalul, sa nu-si lase acolo carnetul de concedii medicale) si luni, cel tarziu marti duc documentul la serviciu.
Avand in vedere ca ai deja 34 de saptamani, concediul ti-l poate da medicul de familie.
Edit> ideea este ca o cunostinta a fost in concediu de risc maternal si apoi a intrat in prenatal mult prea devreme, fara sa isi calculeze corect zilele. S-a trezit la un moment dat ca o suna de la serviciu, ca nu ii vor mai plati prenatalul, pt ca depasise cele 126-42= 83 de zile permise inainte si nu nascuse, ca sa intre in postnatal. A trebuit sa programeze cezariana (oricum facea ceza, dar a fost neplacuta situatia), caci altfel risca sa ramana pe tusa financiar.
34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Da, Lily, dar exista ca si recomandare sa fie 63 zile inainte si 63 zile dupa nastere, am citit fragment de lege. Si daca se ia de buna, ma tem ca nu-mi mai dau mie 100 zile dupa.
Edit: acum vad raspunsul, multumesc
M-am obisnuit cu ideea macar, vedem noi mai departe.
Cosmi, vorba ta, cu bagat in sedinta.
AA, pentru prezentatie transversala, am citit sa porti pantaloni cu inchidere mai sus pe burta, sa nu-i dai loc sa se intinda lateral. Eu am niste blugi asa, dar parca ma lasa! Face revolta si tot ca el sta!
Mi-a tras si azi niste suturi!! Si eu eram convinsa ca s-a intors, cu 1-2 zile inainte de echo a miscat foarte tare, dar cred ca doar s-a rotit. Si unde credeam eu ca scoate fundulet, erau de fapt podoabele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lillyas spune:

Carmen, am citit si eu legea, dar am uitat unde. Ideea e ca sub articolul in care se precizeaza impartirea zilelor 63-63, exista un alt articol, in care scrie ca se pot compensa intre ele, cu conditia sa se respecte obligatia celor 42 de zile. Cred ca una in fete a pus chiar in odiseea noastra, mai in urma, un link.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Pe mine ma cheama de pe acum la 2 sapt, dar la mine se bat doi pe o placenta si trebuie monitorizat

28+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput