Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_ella2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mess0804

Am ptimit telefon de la clinica, cu rezultatele la testul DNA . Mi-a stat inima nitel pana mi-au zis, tb sa confirm data nasterii si adresa ca sa imi zica prin telefon ... am inceput sa ma balbai, aproape nu mai stiam data nasterii ... Vesti bune: risc mai mic de 1/10.000 pt trisomiiile 21, 18, 1f3 si testul are 99% corectitudine. Deci e ok.


bravo Mess, felicitari

http://www.facebook.com/reqs.php?type=1#!/profile.php?id=100003315293430
http://www.eshop-rapid.ro/produse-herbalife

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Super, Mess, felicitari!

Ela,felicitari pentru intrarea in trimestrul 2. Sper ca nu renunti la paine de tot.. sau daca totusi renunti la paine vezi sa iti iei carbohidratii de undeva - ca si de astia e nevoie. Moderatie in toate, asta-i ideea, nu ne apucam sa facem cura de slabire acum cand suntem gravide.

Elena, aici se naste cu medicul "de serviciu", doar daca nu e vorba de cezariana programata si atunci se discuta cu medicul care iti urmareste sarcina in mod normal, de obicei se planifica pentru saptamana 39 sau 40, daca totul e OK. Din discutia cu moasa de azi, daca totul va merge bine, la mine planul de nastere va fi urmatorul: se va programat cezariana in sapt 40 sau 41 maxim (datorita cezarianei anterioare, nu se va putea risca sa trec cu mult peste DPN, deoarece nu se poate induce nasterea, e prea periculos) si vom spera cu totii ca sa se porneasca travaliul natural pana atunci, sa nasc natural. Oricum, lucrurile astea le voi discuta cu consultant-ul, la programarea din sapt 34, mai e pana atunci.

Dark Bendis 19+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Buna seara

Flavia, eu mai iau doar vitamine Elevit. Cat despre spitalul in care am sa nasc, m-am interesat inainte de a alege. Am citit chiar si despre nasterea la privat, dar, daca apar complicatii la mama sau fat, tot la stat ajungi. Deci, nu merita. Cand am aflat ca sunt insarcinata, o cunostinta mi l-a recomandat pe dr Peteu Cristian ( am vazut ca si Ela este la el) de la spitalul Municipal, din pacate nu am fost pe aceeasi lungime de unda cu dansul si m-am dus la dr care m-a tratat de glanda bartholina. Dr se numeste Pintilie Aurelian si lucreaza si in reteaua privata, dar si la spitalul Malaxa. Acum o saptamana, dupa ce am vorbit cu dr, am fost cu sotul sa vedem spitalul, sectia de maternitate, saloanele, rezervele si salile de nastere. Am ramas placut surprinsi, desi, eu stiam despre spital ca este proaspat renovat ( 1 an jumate), si am citit pe internet numai de bine. Pot spune ca nu este aglomerat, ca este foarte curat si au sistemul baby in room :-)


DarkBendis, felicitari pentru rezultatele bune

Elena, Doamne ce sistem ciudat au!!! Cum sa te mute la un alt dr?

Mess, ma bucur ca te-ai linistit


Ella I. 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Na ca vin cu precizare, aici de fapt idealul e sa nasti cu moasele de serviciu, medicul doar supravegheaza, intervine doar la nevoie, daca totul este OK nu e nevoie de el (si cam asta se doreste, sa nu fie nevoie). Asta dorisem si eu la prima nastere, ma rog, nu a fost sa fie, bine ca s-a terminat cu bine.
Deci si acum, sarcina imi este urmarita de medicul meu (teoretic, m-a vazut in sapt 12, ma mai vede peste 2 saptamani si apoi in sapt 34, daca totul e OK), si probabil voi naste cu el daca ajung la cezariana planificata (sper sa nu fie cazul). Dar daca nasc "natural" voi naste cu moasele si eventual cu medicul de serviciu, cine va fi pe acolo, daca va fi nevoie de el.

Dark Bendis 19+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

DarkBendis, tu pt ca ai avut probleme ai vazut medic.
Eu nu am intalnit decat moasa de sarviciu la "intalnirea" cu moasa si nici nu o sa intalnesc medic daca nu e cvreo problema la nastere. Mie in sistemul asta mi se pare ca se pot rata multe probleme, se tenteaza soarta, tot ma uit la emisiunea aia cu nasteri la tv, se intervine intotdeauna fix in al 12-lea ceas ...
Cel putin in Londra pt ca e multa populatie sistemul e si mai nepasator, este doar o numarare statistica mai mult ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Mess, am mai povestit cum e la noi. Deci chiar la prima programare (ma refer la prima sarcina) m-a vazut medicul, si pentru ca totul a fost OK, nu a mai fost nevoie sa ma vada (ma vedeau doar medicul de familie, lunar, plus moasele la controalele prenatale). Chiar tin minte ca mi-a zis in gluma "I hope I won't have to see you here again" si eu i-am zis ca si eu sper la fel. Dar am prietene care, tot la prima sarcina, au fost vazute si de catre medic, cand era nevoie. Dar aici moasele sunt persoane cu facultate, masterat in domeniu, cu specializari etc.

Cand am ajuns la spital, cu apa rupta, cu 3 zile inainte de DNP, m-a preluat un medic, am fost consultata, am decis impreuna cu medicul ca mergem pe inducere si am ramas sub supravegherea moaselor, cu perfuzia de oxitocina. O moasa era non stop cu mine in camera, si cand iesea la toaleta o inlocuia alta, mereu supravegheau graficele (chestiile alea care aratau cum am contractiile, cum bate inima lui bebe etc), cand am vrut epidurala am primit-o imediat (in maxim 30 de minute era instalata), iar in momentul in care ceva nu a mai fost in regula imediat a fost chemat doctorul. Asa a fost la mine, in 2008. La cate nasteri am asistat in ultimii 2 ani (ca fac si din astea, part of my job ), cam jumatate au fost doar cu moase (medicul doar venise sa vada daca totul e OK), jumatate cu medic. Dar repet, probabil ca e vorba doar de Scotia, depinde de NHS Trust apartii, ce "politici" au (ca sunt diferite de la zona la alta), si asa mai departe.

Dark Bendis 19+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Misandra, din ce descrii tu, se pare ca faci fitness. Mie medicul mi-a interzis categoric sa fac fitness pentru ca ar fi prea riscant (nu stiu daca a zis-o doar pt ca e sarcina gemelara). Mi s-au recomandat doar pilates, aerobic sau yoga pt gravidute. Eu am ales o combinatie de pilates si un fel de aerobic, deloc aparate, lectiile se tin in grup. Lectiile le incep abia pe 24-4, cand o sa am 18 saptamani si jumatate. Sunt doar din doua in doua saptamani, cate 2 ore..Daca vreau mai multa miscare, n-am decat sa fac plimbari mai lungi. Cred ca o sa ma duc cam o data pe saptamana pe jos in oras si inapoi prin parcul ce incepe chiar in spatele casei mele. Mai mult de atata oricum nu am timp sa ma plimb.
Fac oricum gimnastica suplimentara la vopsit si tapetat.

Elba, si in NL doar ceaiul de fenicul si berea bruna fara alcool sunt recomandate pt stimularea lactatiei. Altfel de produse nu sunt cunoscute aici.

Mina, si mie mi se pare logic ca toate neplacerile mele sunt cauzate de avalansa de hormoni din corpul meu. Cum e sarcina gemelara, e vorba si de portie dubla de hormoni.
Acuma ca m-am plans la voi, se pare ca simptomele astea se atenueazza brusc. Cred ca o sa incec sa ma plang mai des de cate ceva sa imi dispara toate neplacerile, daca asa functioneaza la mine.


Ce bine de voi care nu prea luati in greutate...Eu deja am ajuns la 6kg surplus dupa 16 saptamani si 2 zile de sarcina...Oare si kilograme iau dublu in plusdaca la mine oricum totul e dublu?

Flavia
, aici se cantareste femeia insarcinata exact la inceputul sarcinii si in ziua in care naste, nu pe tot parcursul sarcinii. Si pe mine m-au cantarit o singura data.
Cat despre atentia acordata sau alte teste, aici se masoara tensiunea oricum de fiecare data, analize de sange sa fac doar la bitest si la inceput...E posibil sa mi se mai faca analize prin saptamana 20, am inteles..dar asta ar fi acum ceva nou. La prima sarcina n-am avut parte de teste suplimentare.
Acum ma monitoreaza destul de bine si indeaproape pentru ca e sarcina gemelara, pe bebelusi ii masoara de fiecare data la ecograf si se uita sa vada daca totul e ok..La gemeni oricum nu au cum sa vada altfel daca totul e bine.

Mess
si Dark, bravo pentru rezultatele bune!

Daniela Veuger 16+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

felicitari mess!!!

Jo 18+

Gugulushele

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Felicitari, Mess, ai scapat de o mare grija!

Bendis, am inteles bine, la tine se planifica nastere naturala dupa o cezariana? Bravo pentru vestile bune, tine-o tot asa!

Daniela, nu e obligatoriu sa fie la dublu la gemeni. Am o prietena care a facut gemeni (ne-a fost colega si la odiseea celor mari) care nu s-a ingrasat mai tare la gemeni. Iar dupa aceea si-a revenit ok.

Mie nu mi-a zis dr nimic de gimnastica. Bine, ca nici eu n-am intrebat si adevarul e ca nu prea ma ajung cu timpul. A insistat insa ca e important sa merg mult pe jos, pe cat se poate si nu ma oboseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Darkbendis, sorry ca ma tot bag, dar din cum povestesti reiese ca asa e in Anglia, e un sistem grozav caruia ii pasa de tine, se fac controale, te vede medicul, vine acasa cineva dupa nastere sa te verifice, etc ... Eu daca n-as fi aici as invidia acest sistem grozav din UK ... insa nu e asa grozav , cel putin nu asta e situatia in Londra (si is 12-14 mil locuitori aici, 20% din populatia UK)...
Eu pana la 20 de sapt am vazut odata moasa care a personalizat intalnirea la fel de mult ca un robot, un scan de 5 min la 13 sapt si atat. Am fost la urgenta ca am avut o zi niste dureri mari si am stat acolo 4-5 ore pana m-a vazut cineva.
La nascut am mai intrebat lume, m-am informat si aici nu te vede nici un medic, te vad moasele si ele cheama medic daca e cazul/cand e cazul.
Acasa dupa nastere se face doar o vizita sociala.
Am avut probleme de fertilitate si am umblat nitel pe la sputal, totul se face conform graficului: vii dupa 2 ani ca asa zic statisticile, apoi n-avem programari decat peste 6 luni si tot asa.
Daca te imbolnavesti si te duci la medicul de familie tb sa insisti de mai multe ori, ca la inceput iti zice sa iei un paracetamol (apoi probabil doua )... asta cand prinzi programare, eu inainte de a merge la urgenta am incercat sa contactez medicul de familie si prima programare era peste 3 zile.
Daca tot facem o imagine a sistemului in care suntem am expus si eu problemele mele, sper ca nu se supara nimeni

Mergi la inceput