Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

Buna,

revin si eu alaturi de voi pe forum, desi in ultima perioada nu am mai avut timp sa intru.
Am fost la intalnire si m-am bucurat alaturi de fete de 2 ore minunate.
Poze nu am facut, insa promitem ca o sa facem data viitoare.

Abia astept sa ne vedem iar.

Apropo de cum se desfasoara consultatiile periodice, sa stiti ca nici pe mine nu m-au cantarit niciodata ( ambii medici la care merg).
Eu ieri am descoperit calculatorul de greutate in sarcina si deja m-am panicat un pic ca cica as fi la greutatea maxima pentru valorile mele.
Deja nu mai vreau sa vad mancarea, ca sa nu ma fac cat casa. :)

Tensiunea mi-a luat-o de fiecare data la Regina Maria.
Totul in grafic :)

Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Helau la toata lumea!

Azi o sa ma duc si eu la control prenatal, de data asta la cel cu moasele (aici nu te vede medicul de fiecare data, daca totul e OK). Partea nostima e ca am aranjat cu medicul meu sa ma pot duce la control la un spital chiar langa mine (cel la care o sa nasc e mai departe, in Glasgow se poate naste doar la 2 spitale, cam 20-25 de min cu masina fiecare), iar moasele de acolo sunt exact cele cu care lucrez eu de obicei. Na, acum o sa vin ca pacienta, nu ca translator

Elba, eu am folosit cu mult succes si en gros ceaiul pentru stimularea lactatiei de la Fares, cu fenicul, chimin si anason, parca. Foarte bun la gust, il beam cu placere. Si era si foarte ieftin, cativa lei cutia. Si am mai avut si niste pilule in primele luni, nu mai stiu ce erau, Gala...ceva (stiu ca sunt vreo 2-3 tipuri de pilule, dar zau ca nu mai stiu cum le spunea) mi le trimisese mama, ma gandesc ca au fost bune, ca lapte am avut. Oricum, baza e hidratarea, mancarea sanatoasa, si odihna cat cuprinde (stiu ca asta e mai greu da' mno...) Si eu o sa vin cu ceaiul in papornita cand ma intorc din Romania (la inceputul lui mai), si cu 2-3 cutii de pastile din alea, daca imi aduc aminte ce erau Hmmm, ar fi cazul sa ma uit la odiseea de tura trecuta, banuiesc ca am scris pe acolo ce si cum....

Flavia, eu iau vitamine (speciale pentru gravidute, contin acid folic, C, D, B daca nu ma insel). Asta mi s-a recomandat cand am fost la primul control la spital, acum 2 luni. Pana atunci am luat doar acid folic. De nascut stiu clar unde o sa nasc, cum am scris mai sus, sunt doar 2 spitale de acest fel in Glasgow, si amandoua sunt OK - asa ca o sa ma duc tot la cel la care am nascut data trecuta.

Multa sanatate la burticile care inca mai au probleme si trebuie sa faca tratament, sa mearga totul bine in continuare

Elba, tu intrebai de cantar. Aici in mod normal te cantareste la primul control, si apoi inca o data in trimestrul 3, cam in sapt 33-34. Asta daca totul e normal si nu ai pus prea mult in greutate, sau vizibil prea putin, sau daca nu sunt alte motive de ingrijorare. Bineinteles, daca as dori sa ma cantaresc de fiecare data, nu ma opreste nimeni. Io sigur nu voi dori, la mine "cantarul" sunt hainele, atata timp cat incap in toalele de sarcina marimea 12, totul e OK, inseamna ca lucrurile sunt sub control Ce se face clar de fiecare data, se ia tensiunea, se verifica urina, se verifica mainile si gleznele (mai ales de-acum incolo, sa nu se umfle prea tare), se asculta bataile inimii la bebe si se masoara burtica (parca din sapt 25 incolo, daca nu ma insel, deocamdata acum e prea devreme pentru asta). Eu am in plan sa o intreb pe moasa ce e cu "mancarimile", de vreo 2-3 saptamani ma cam mananca pielea pe picioare, nu mereu, dar destul de des, si am citit ca e ceva relativ comun in sarcina (eu pe picioare am pielea mai uscata oricum), si daca pot sa folosesc orice tip de Gaviscon pentru arsuri - mi-a venit sotul acasa cu o sticla GIGANTICA de Gaviscon, dar nu a verificat daca varianta respectiva e buna pentru gravide (nu scrie nimic pe eticheta). Asa ca azi o sa iau sticloanta (nu exagerez, poate fi folosita pe post de ghiulea ) si o arat la moasa, sa vad daca o pastrez sau il trimit cu ea inapoi la pravalie.



Dark Bendis 19+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Ca tot m-am pus pe jelit sa continui:
1) cand am fost la eco de 13 saptamani mi-a zis sa nu mai iau Folic ca numai trebuie mai ales ca dupa el imi venea sa vomit grupa mare insa sa mai bag perfuzii cu B1,B6 si C
2) eu acum doi ani am fost la un control de rutina medicina muncii si au depistat extrasitola ventriculara: adicatelea inima mea s-a hotarat sa introduca batai in plus si din cauza asta aveam senzatia de tuse permanenta si greutate pe chiept. Am luat tratament betablocante si am avut vrei 3 episoade cu salvare ca deh puls extra marit,tensiune si alte alea (stres issue) si dupa ce mi-a fost mai bine au zis sa scot tratamentul.Tipa care a depistat problema e tot la medicover si toate analizele si diagnosticele de acolo se vad la fiecare pacient.

3)In ultimele 6 luni nu am mai facut sport , ultimele 3 mi le-am petrecut printre vome si perfuzii si conditia mea fizica lasa de dorit desi in octombrie inotam 50 de bazine in 40 de minute cu o singura respiratie per bazin, acum gafai cand urc scara si am luat deja 6 kg de cand cu sarcina in ciuda vomelor istoricul meu de femeie gravida migrand spre Boticelli adica media este de 25-30 kg per sarcina.


Una peste alta cred ca imi iau inima in dinti si o sa am o discutie cu dna dr sa o intreb de unde ii vine relaxarea ei si mie stresul

In rest sa auzim numai de bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Of, Flavia, cat de ciudate-s sarcinile astea. Eu sunt fix opusul tau, inainte de sarcina aveam ceva kg in plus si faceam sport doar alergand cu parul in vant intre casa-birou-scoala-afterschool-sala de tenis, iar inot doar vara la mare. De cand am ramas insarcinata, insa, n-am pus niciun kg, desi mananc normal, si parca-s chiar mai vioaie ca inainte. Acu sa vedem cum o fi pana la final...

Eu pe partea de tratament conex merg pe mana homeopatului. Mi-a dat niste tb de fier+acid folic+vit b(mai multe din ele)+ zinc, si trebe sa le iau pana merg la urmatorul control, undeva prin sapt 18.
Chiar ar tre sa vb cu dna dr, poate ea crede ca toate aspectele care te streseaza pe tine sunt ok, dar n-ar strica sa te informeze si pe tine :))



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda15 spune:

Hello, burtici

Magdalogos, sper sa fie doar o alarma falsa ce ti-a spus medicul acela. Eu as cere si o a2a, a3a parere si bineinteles as astepta rezultatele testului. Sper sa fie totul bine pentru tine, iti uinteleg perfect teama, mie mi-a spus medicul la prima sarcina in sapt 23 ca se vede la eco un marker minor al SD(un nor de calcifiere la inimioara) de era sa fac infarct ca era tardiv pt amnio si tot restul sarcinii am stat cu ditamai morcovul, dar din fericire copilul s-a nascut perfect sanatos. De asta spun ca trebuie sa speri ca totul va fi bine in asteptarea rezultatelor


Flavia, eu iau vitamine, Femibion 1 pana la 12 sapt si apoi Femibion 2 pana la sfarsitul alaptarii.Vitaminele astea le iau ca parte din schema de tratament prescrisa de hematolog pt minunatiile de mutatii(trombofilie). Medicul meu nu ma cantareste si nici tensiunea nu o ia, si la sarcina trecuta ma intreba doar cate kg am luat pana la un moment dat si cam atat.

Elba, cum a spus si Dark Bendis, in alaptare, hidratarea este esentiala(eu beam 2-3 l apa pe zi plus inca 1 l ceai de lactatie de la Fares), iar din cand in cand imi luam Galafor capsule sau Galactogyl granule si a mers treaba struna (14 luni).Desigur, si odihna si o dieta sanatoasa sunt importante.

DarkBendis, te asteptam cu vesti bune de la control!!

Eu incerc acum ceaiul de ghimbir ca mi s-a spus ca ar ajuta la diminuarea greturilor, am inceput de ieri sa beau, dar pana acum nu vad nici o ameliorare, tot leguma sunt. Mda, cred ca tot timpul va rezolva si chestia asta

O zi buna sa aveti

fericita de Alexandru (11.04.2011) 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose2 spune:

Mina,

Gind la gind cu bucurie. Si eu vroiam sa va pun aceeasi intrebare legata de Centrul Medical Victor Babes. Nu stiu insa nimic despre doctorii de acolo.
Orice informatie ar fi foarte bine venita.

Pup toate burticile,

Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Gata, venit acasa de la control. Totul bine si foarte bine, tensiunea buna, stau bine cu fierul deci nu trebuie supliment deocamdata (am grija sa mananc saptamanal carne "rosie", fasole, linte, chestii ce contin fier), tensiunea e foarte buna, nu am bazdaganii in urina, si cu leucocitele e OK. Am rugat moasa sa verifice si rezultatul la bitest (aici primesti doar scrisoare acasa cum ca e low risk sau nu, nu se dau cifre), si e 1 la 4500, deci foarte bun. Bataile inimii lui bebe sunt foarte bune, e foarte activ, burta e exact cam cat ar trebui sa fie la 19 saptamani+, in concluzie...tot asa sa o tin, cica. Am liber si la Gaviscon daca am arsuri (a scapat barbatu-meu de un drum, ca daca nu era bun il trimiteam sa duca sticloanta inapoi), "mancarimile" sunt normale, si daca ma deranjeaza pot folosi o crema "calamine" (e tot pe sistemul lotiunii aleia cu care se dau copilasii cand au varicela, dar asta nu lasa pete albe).

Bineinteles, programarea a decurs cum m-am asteptat. Moasa m-a chemat in sala (m-a chemat pe nume), m-a rugat sa iau loc, m-a intrebat ce mai fac si apoi m-a intrebat unde e pacienta, e la baie? A trebuit sa ii repet de 2 ori ca eu sunt pacienta, ca-s acum aici din motive personale, nu profesionale Iar cand m-am dus la receptie, la venire, receptionera m-a intrebat din start pentru cine am venit, cum o cheama pe pacienta Oh well

Dark Bendis 19+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Hello burticute,

Revin si eu dupa un weekend distractiv, cu prieteni, un botez si mancare multaaaaa si buna.

Pe mine ma cantareste, imi ia tensiunea, proba de urina si asculta inima la bebe la fiecare control. Vineri am fost la ultimul control lunar si mi-a facut si Harmony si triplu test (numai sange, fara eco). Cum n-am avut probleme cu greturile, m-am ingrasat 2.5 kg in ultimele 2 luni si vad ca foamea e tot mai mare.. O sa ma fac cat casa haha e ok, nu ma plang, bebe sa fie sanatos ca nu imi fac probleme ca nu slabesc dupa aia...

Mi-a dat doctorul meu o stire bomba Vineri.. cica gata, ma mai vede dupa ce nasc. Huuuuuhhh?? Se pare ca doctorul meu nu vede pacientele decat pana in saptamana 16, de acuma o sa merg la doctorul de la spital cu care o sa nasc.. Habar nu aveam despre asta, dar na, macar e in acceasi cladire si sper sa fie ok si doctorul nou.

Si eu am sangerari nazale, dar numai cand suflu nasul si e mai mereu infundat acuma si stranut. Chiar de la inceputul sarcinii am avut simptomele astea si vad ca tot continua

Am intrebat si eu cat timp trebuie sa iau vitaminele prenatale si mi s-a spus ca pe toata perioada sarcinii si chiar pana dupa ce alaptez

Pupici si o saptamana frumoasa


15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_ella2003 spune:

O informatie utila http://www.mamica.ro/concediul-paternal/ sper sa va foloseasca, sotul va profita de ocazie

Sunt fericita ca am trecut in trimestru 2. Scos acidul folic si utrogestanul, am ramas cu elevit, fier si aspenter.

Referitor la cantarire, dr meu nu m-a cantarit dar din ochi mi-a zis ca am luat proportii si sa renunt complet la panie

Eu am sa nasc la Municipal cu Peteu Cristian, a trebuit sa aleg dintre el si Ciontea Bogdan, pacat ca nu pot naste cu amandoi



http://www.facebook.com/reqs.php?type=1#!/profile.php?id=100003315293430
http://www.eshop-rapid.ro/produse-herbalife

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Am ptimit telefon de la clinica, cu rezultatele la testul DNA . Mi-a stat inima nitel pana mi-au zis, tb sa confirm data nasterii si adresa ca sa imi zica prin telefon ... am inceput sa ma balbai, aproape nu mai stiam data nasterii ... Vesti bune: risc mai mic de 1/10.000 pt trisomiiile 21, 18, 13 si testul are 99% corectitudine. Deci e ok.

Mergi la inceput