Piersicute de iulie august (34)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Fetelor, ce povestitoare ati fost. Imi place de voi asa.
Eu raporez cu intarziere azi ca a fost sotul acasa si am dormit ca purcica pana la 11. Bebe la fel, cu pauza de masa la opt.
Aurora in continuare face fite la papa, dar nu cred ca mai e raltionat cu dintii. Nu mai pare sa aiba discomfort, subfebrilitatea s-a dus...Dinte nou nu a aparut...
Nu prea mai imi aduc aminte ce s-a discutat ca am o durere de cap cumplita. Cred ca de la atata somn.
Antonia, imi pare rau ca ai trecut si tu printr-o asemenea experienta.
Ali, ma bucur sa te citesc. Nu te mai simti mama denaturata, ca nu e chiar sfarsitul lumii ca mananca copilul dulciuri. Incearca sa faci o schimbare pe fructe mai pe nesimtite asa. Eventual pune in dulapul cu duclciuri fructe uscate (alea sunt dulci si sanatoase). Cand se gata ciocolata, lasa numai fructele ca presupun ca nu le va lua Rafi din prima pe alea. Zic si eu...nu stiu. Incearca si o dicsutie de om matur in care sa ii explici dezavanatajele dulciurilor si propune-i un experiment: hai sa mananci fructe in loc de ciocolata o sapt sa vedem daca iti plac. Lasa-l sa creada ca daca nu ii plac, se va intoarce la cioco....poate fucntioneaza. Imi dau si eu cu parerea....poate ceva te ajuta sau iti vin idei.
Balanta, crede-ma esti o supermami. Eu abia fac fata cu una, nu stiu cum as fi putut cu doi.
Mai revin ca maraie dupa atentie si mai nou ma vrea pe mine musai. Cred ca incepe anxietatea de separare.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoniap spune:

Balanta, subscriu si eu, esti o super mami, n-apuc sa fac mai nimic cu un copil, cu doi mi-as pune cenusa in cap (ca tot citesc zilele astea o carte unde personajele cand sunt necajite si la capatul puterilor isi pun cenusa in cap la propriu - Mika Waltari - Egipteanul:Cincisprezece carti care contin memoriile medicului Sinuhe, jur ca credeam ca asta cu cenusa e doar o expresie), lista mea cu ce am de facut se lungeste de la o zi la alta (am facut niste liste in vederea unei mai bune organizari, dar cam degeaba, cred ca va trebui sa ma duc la un curs despre organizare si eficienta, da n-am timp)

Noi am fost la dermatolog deoarece fetita mea are 3 bubite rosii sub pleoapa inferioara care dispar, iar apar, se usuca, ramane pielea asa cumva ca si cum s-ar duce pielea, iar apar si se inrosesc etc., nu le-am putut lega de nici un aliment nou introdus asa ca am zis ca mergem la doctor - pediatrul ne daduse kanamicina H dupa care insa nu au trecut (logic oarecum deoarece kanamicina este pt. probleme oculare nu ale pielii, en fin)- diagnostic dermatita atopica, si am primit tratament o crema Cicablast balsam 5 ca sa o fac pe bubite. Dupa ce am dat 56 de lei pe crema ajunsa acasa am constatat ca la atentionari scrie - a se evita conturul ochilor) adica exact unde aveam noi nevoie sa ungem iar de dermatolog doar saptamana viitoare pot sa dau cand e la cabinet ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Sotul vrea de pasti sa mergem cu bb la parintii lui,adica sa traversam toata tara de la sud pana in nord.E un drum pe care el facea in 6-7 ore singur.Deci cu bb dureaza si mai mult.
Eu nu sunt de acord pt ca imi chinui copilul la un drum f lung.
Voi ce parere aveti?E un subiect important pt mine si va intreb ce decizie ati lua voi?
Cinstit,eu nu as face acest drum NICI pt parintii mei,dar altfel...
E sensibila treaba,deci AJUTOR!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Muraturica mersi de idee.am golit deja dulapul cu dulciuri total(I am spus ca sunt expirate))) )si I am si spus sa incercam sa mancam mai putine dulciuri ptr ca ne putem imbolnavii de la ele si ajungem la spital.in mare a inteles...acum sa vedem ce o iesii.
Antonia in primul rand bine ai venit.si EU ma lupt cu organizarea...ma descurc greu la cap asta.
Leti depinde si cat stati.daca e ptr 2 3 zile nu prea are rost ptr ca nu apucati sa va reveniti din oboseala de pe drum si trebuie sa va porniti iar.(asa am pus si noi problema daca sa mergem sau nu in ro)daca e vorba de macar 1sapt cred ca ar fi ok.mai iesiti din monotonie(daca exista si la voi...))) ) poate te mai ajuta si te relaxezi si tu cateva zile -daca ai nevoie ))) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Intru si eu rapid la inceput de zi de lucru.

Ali, ce bine ca ai mai intrat, nu te trimitem nicaieri, stai aici si povesteste.

Sa vad ce-mi amintesc.

Lorena, nu-i dau lui Eric nimic pt imunitate, ii mai dadeam Oscilo dar m-am plictisit si nu vedeam un efect asa mare. Se imunizeaza natural ca sa zic asa, cred ca a trecut pragul critic la gradi, azi noapte nu a mai fost mucos, ura!

Aseara a papat cu mine supa de casa, in sfarsit, supa de pui cu galuste de gris. Am ales 2 galuste, legume un pic de piept de pui si un pic de zeama, zdrobite cu furculita, a papat tot. Tzipa de fericire cand vedea ca-i dau din farfuria mea.La desert: pepene rosu, adora, finger food, vorba vine, ca mi-e frica sa-i dau lui in manuta, papa din mana mea. Cand rupe cu dintii cate o bucatoaie simt ca lesin, dar se descurca.

Azi i-am dat la gradi o reteta numita pui California: 30g avocado, 45 g pui fiert, o rosie mica fara piele,2 linguri iaurt natur, 1 lingura jumate cedar (cascaval) ras, mixate. E delicios dar nu stiu daca i-o place, sa vedem.

Paste inca nu i-am facut, ma gandesc sa-i fierb paste mici cu lapte si un pic de unt si eventual cedar apoi zdrobite cu furculita. De la 9 luni e voie lapte de vaca in mancare si un pic de unt (1 lingurita), stiu ca subiectul e controversat, eu ma iau dupa ghidul nutritional de aici.

Ada, haios trebuie sa fie Nectarel cum tzipa la gaini. E un norocos ca petrece timp la tara la bunici.

Antonia, imi pare rau pentru pierderea pe care ai suferit-o.

Muraturica, dar ce boieroaica esti, ai sa te umfli de atata somn

Balanta, cand Eric intinde manutzele la mine rugator, nici nu-mi imaginez cum poate fi cu doi odata care au nevoie de tine...

Si cum v-am obisnuit, inchei cu o noua nazbatie de-a maimutelului meu. Ieri in premergator a luat si-a tarait leaganul in bucatarie, unde il atarn de obicei in usa. Voia sa-l dau in leagan in timp ce trebaluiesc prin bucatarie... L-am dat ce sa fac...

Va pup, seara placuta si mie imi urez sa treaca repede ziua, ca e vineri, ura!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Ali,e pt 3 zile.
El ar vrea mai mult,dar am eu o problema.Urasc apartamentele de bloc cu o baie si nu ma pot duce la wc cu tot neamu in casa.
Noi la casa avem 5 bai,na asta e piticu meu de pe creier,fiecare camera cu baia ei.Si nu e de fita,prefer sa ma duc la Mcdonald decat sa stiu ca sunt bunici,cumnati,nepoti si ma apuca pe mine ....
Deci clar nu pot mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Letizia,inteleg ca e important pt tine. In locul tau, nu as lua-o asa in tragic si as alege o solutie cat mai comoda pt bb. De ex, ati putea fractiona drumul in 2 si sa ramaneti peste noapte la hotel sau pensiune. Daca nu e posibil, pauze la cate 2 ore sa zicem, bebe scos la aer, schimbat etc (daca ai unde). Eu as merge, nu mai zic ca noi oricum vom merge la vara fie in Ro (vreo 12 ore de drum pana in Iasul meu natal) fie in sud in Caraibe (3-4 ore cu avionul plus drumul la aeroport).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzias spune:

Fleur,nu e important pt mine ci pt barbata-miu.
Pt mine nu e important decat copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Letizia, m-am exprimat gresit, ma refeream ca e importanta pt tine chestiunea,deci sa-ti raspundem ce am face noi, cum ai zis in mesajul initial.
In ce priveste baia, te inteleg, am aceeasi fobie si aceeasi strangere de inima la gandul ca mergem la taica-miu la apartament. Din fericire vom avea apartamentul pt noi 3, taica-miu va sta in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui letitzias

Sotul vrea de pasti sa mergem cu bb la parintii lui,adica sa traversam toata tara de la sud pana in nord.E un drum pe care el facea in 6-7 ore singur.Deci cu bb dureaza si mai mult.
Eu nu sunt de acord pt ca imi chinui copilul la un drum f lung.
Voi ce parere aveti?E un subiect important pt mine si va intreb ce decizie ati lua voi?
Cinstit,eu nu as face acest drum NICI pt parintii mei,dar altfel...
E sensibila treaba,deci AJUTOR!!!



eu sunt genul dispusa sa merg oricand pe undeva...
dar dc nu prea ii ai pe socri la inima bagi faza cu e greu ptbb la inaintare si nu mergi
ii chemati pe ei la voi

Mergi la inceput