FIV cu ovocite donate Cap.43

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Buna dragelor,

Tusferi, imi pare rau ca nu te ai simtit bine zilele astea, acum spre final e mai greu mai ales ca sunt 2, sper sa-ti fi revenit...oricum nu mai e mult pana la marea intalnire, ai programat poate cezariana? ... scuze, poate ai scris si n-am vazut eu

Ivisor..pe cand marea intalnire? Ziceai ceva de sfarsitul lunii sau imcurc eu oalele? Nastere usoara sa ai

Danah, eu am luat utro pana la final. Intr adevar cei de la Brno mi-au zis sa intrerup treptat utro din sapt 12, dar dr mele i-a fost frica deoarece eu tot ma plangeam de contractii si avand un uter infantil ( asta banuia dr) am deis sa mergem mai departe cu 200 dimineata si 200 seara, fara estrofem.

Wish, n ai mai dat nici un semn...sper ca esti bine

Amalia,ce mai fac bebelinele? Asa mi-e de dor de tine

Noi2... voi ce mai faceti, mai fa prezenta pe la noi sa stim ca sunteti bine

De Stefana, Fumi, Rodica nu mai stim nimic....oare ce mai fac?

Ce multe am fost fetelor si ce putine am ramas dn vechea gasca...noroc cu fetele noi...si ce multe reusite. Stiti ce ma gandeam, sa trecem totusi in listuta noastra de gravi si de mamici reusitele, dar sa nu trecem numele ...sa scriem de ex...user anonim si doar reusita si sexul bebelusului, macar sa se vada cat de multe am reusit aici...poate ca par exagerata dar sincer tare rau imi pare ca nu se vad rezultatele...raman cu un gust amar cand vad ce lista scurta avem . E doar o propunere, o cale de mijloc....ce parere aveti?







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirivili spune:

Tusferi Mai ai un picut pana ce vor prinde viata miracolele tale vor prinde viata. Sa va vedeti cu bine! Eu am rabdare sa le aflu numele si dupa nastere.

Eu ma gandeam sa nu le spun viitorilor copilasi despre provenienta ovocitelor. Desi pentru cazul adoptiei mereu am fost de parere ca trebuie sa stie copii, poate si datorita faptului ca in acest caz e foarte usor sa se afle de la binevoitori.
Referitor la FIV-ul pe care urmeaza sa-l fac cu ovocite donate nu am spus familiei decat ca vom face un nou FIV dar ma tot gandesc daca sa-i spun sau nu ginecologului care imi va urmari sarcina ulterior. Doctorul tau stie? Ma gandesc ca daca ii spun doctorului acesta e probabil sa nu se abtina sa transmita mesajul la nastere, d exemplu, personalului spitalului si de aici nu e lung drumul spre familie, cunostine si copii.
Referitor la probabilitatea ca donatoarea de ovocite sa mai aiba copilasi prin Romania, care sa se intalneasca cu copilasii nostri, cred ca si daca copii nostri vor sti, nu avem nici o siguranta ca ceilalti copilasi cu care se vor intalni vor sti acest lucru. Pe de alta parte se pot intalni si in oricare alta tara. Pe de alta parte cred ca ar trebui sa ne sfatuim intre noi, acum si in viitor, asa cum ai facut tu spunandu-ne opinia ta. Asa cum cuplurile care doresc sa adopte copii sunt sfatuite cand si cum sa le spuna copiilor asta si noi avem nevoie de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Tusferi, eu am ales sa nu spun nimanui de fiv ul meu...nici macar parintilor. In toti acesti ani de lupta am realizat cat de rai si parveniti pot fi oamenii chiar si cei apropiati, ca fiecare isi vede interesul si nu conteaza ca pot face rau altora doar aruncand niste vorbe....doar au si ei o parere nu? Mi-am luat-o de prea multe ori pt ca nu am stiut sa mi tin gura. Acum am hotarat impreuna cu sotul sa ne punem noi la adapost si sa nu zicem nimanui nimic. Certuri cu siguranta vor mai fi si intre prieteni si in familie, de ce sa risc sa mi se arunce niste vorbe grele la adresa copiilor mei, pt care am luptata atat cand pot f bine sa stau in banca mea. Oricum celor din generatia noastra li se va parea ceva " senzational" si pe la spatele nostru se va discuta intens acest subiect daca se va sti, iar celor din generati parintilor...e ceva SF..ceva neortodox.

Copiilor ( vezi ca scriu la pl da? ) nu cred ca le voi spune tot din acest considerent...cat vor fi mai mici nu cred ca vor intelege si vor spune prietenilor lor...si uite asa se duce vorba..iar cand vor fi mari....nu stiu nu m-am gandit, dar nu cred. Hai sa fim seriosi...ce sanse sunt ca sa-si gaseasca o gagica puiul meu care sa fie de la aceeasi donatoare. Si daca va stii lucrul asta, ca samanta a fost de la altcine ce va face? Cu ce -l ajuta? Inainte sa pupe o fata ii va zice...stai asa..tre sa-ti fac ADN ul sa vad daca suntem compatibili? DD le aranjeaza El pe toate.

Ce ma roade pe mine f tare e alta problema si chiar vroiam sa o discut cu voi dar nu stiam cum sa incep . Ma framanta faptul ca simt ca nu ma mai pot spovedi/ impartasi. Inainte sa iau decizia de a face fiv cu donate am fost la preotul meu duhovnic si i-am pov durerea mea...bine el stia dinainte...el si-a dat acceptul pt fiv( nu toti preotii sunt de acord cu asa ceva...nu stiu de ce) dar mi-a zis ca e de acord doar daca se foloseste materialul nostru, daca mi se propune altceva sa nu accept ca nu e ortodox. Eibine...stiti si voi ce a urmat...hotararea de a face cu donate, chiar daca el nu era de acord. De atunci simt ca nu ma mai pot duce la el, simt ca l-am mintit, ca ma va face cu ou si cu otet, plus ca iar nu vreau sa se afle ca e prieten cu tata...si tot asa.
Voi cum ati procedat cu partea asta? Eu de cand cu problemele m-am apropiat f tare de Dumnezeu, chiar daca imi dadea lovitura dupa lovitura...stiam ca odata si-o data voi reusi, dar acum....ma simt vinovata cumva, ca nu am ascultat sau macar inainte sa plec trebuia sa-i spun...nu stiu cum trebuia sa procedez. Ma consolez cu faptul ca daca DD nu vroia nu reuseam nici acum, dar cand ma voi duce la spovedit...ce voi spune? Sa omit asa un lucru...simt ca aia nu e spovedanie...si uite asa ma invart in cerc.

V-am facut capul calendar...deh profit si eu ca printul e cazut la datorie
Pupici la toate si somn usor sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirivili spune:

Eu am inceput azi tratamentul cu Primolut nor ca sa imi sincronizez CM cu donatoarea si m-am uitat inca o data peste schema de tratament primita de la dr. Mamas. Asa mi-am dat seama ca nu am scris corect in mesajul anterior. La punctie voi fi in ziua 15 a CM (nu 12 cum scrisesem).

Nu v-am scris inca ce impresie buna mi-a lasat dr. Mamas. Dupa ce ne-am conversat prin e-mail (a raspuns foarte prompt, la subiect), telefon (a acceptat sa vorbim la telefon in aceeasi zi in care il intrebasem prin e-mail daca poate accepta sa vorbim ca sa discutam cateva aspecte) si apoi ne-am intalnit la consultatie. E un doctor deosebit. Primul care mi-a facut impresia asta desi am cunoscut o groaza, din Romania, e drept. E foarte bun profesionist si foarte uman.

Eu mai astept rezultatul de la trombofilii ca sa stabilim doza de Clexane. De facut oricum va trebui sa fac pentru ca am anticorpi antitiroidieni.

Dupa ce Amaliaro a scris ca a modificat ceva pe prima pagina la preturile clinicii Neogenesis m-am uitat si eu pe site sa vad despre ce e vorba. A scazut pretul pentru Donate de la 3300 la 3000 de euro. Ceea ce nu mi se pare de ici de colo pentru noi, din Romanica. Pai aproape atat am dat numai pe tratamentul de stimulare la ultimul FIV, fara pretul procedurii...

Cred ca e o sansa foarte mare pentru cele care am incercat de mai multe ori cu ovocitele noastre si care nu dispunem de bani prea multi. ma bucur sa vad ca sansele babutelor intr-ale "obtinerii" bebicilor sunt mult mai mari fata de anii trecuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirivili spune:

Irilac Nici nu m-am gandit la ceea ce spui tu. Asta poate pentru ca eu am luat deciziile impreuna cu sotul meu, cu credinta ca Dumnezeu ne va ajuta sa luam decizia corecta, si nu am intrebat pe nimeni. Crezi ca duhovnicul tau te va intreba daca ai facut sau nu ce ti-a zis el si pentru ce ti-a dat acordul el? Eu zic ca oricum relatia ta cu Dumnezeu nu e prin duhovnic, ci direct, iar Dumnezeu stie deja cum a fost obtinut puiul tau. Si daca ati ajuns pana aici cred ca El a fost cel care te-a ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Irilacsi mie imi este dor de tine in ce priveste ca te simnti vinovata nu ai dece daca DD nu vroia nu se intampla miracolul din viata ta ,in ce priveste duhovnicul tau daca simnti ca ar putea sa spuna cuiva fie el chiar si tatal tau cu ce este el mai presus de tine? parerea mea este ca totul se intampla cu vointa luiDD intoarcete putin in timp si aduti aminte cum sa intimplat la mine pai nu a fost vointa lui Dumnezeu?daca nu poti trai cu asta in suflet eu te sfatui sa iti cauti un alt duhovnic nici un preot pe lumea asta nu adre dreptul sa judece Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem si nu ne judeca niciodata si ne iarta intodeauna greselile


In ce priveste spusul copiilor eu nu o sa le spun cand am fost la morfofetala 1 am fost la maternitatea unde voi naste si pama sa vina doctorul meu Mamas mi aucerutceva date gen CM ani etc.eu desteapta am zis ca sarcina este obtinuta cu ovo donate ei au scris pe toate actele cand i am zis lui Mamas ma"certat"si mi a zis sa uit ovo donate a luat toate actele de morfo la el la clinica si asters tot ce scria despre donatoare


amalia tsakoniati
24+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .











Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefana0909 spune:

Buna dragelor,
Nu am mai scris de mult timp, dar va urmaresc in fiecare zi si, in masura in care ma pricep, mai vin cu unele raspunsuri la intrebari.
Danah, schema de la Brno referitoare la estrofem si utrogestan e aceeasi pt. toate fetele. Tu trebuie sa te consulti cu dr. care iti urmareste sarcina, iar in functie de starea placentei si de unele dureri de burtica care ar putea exista, va decide ce vei face. Eu dupa 13 s am redus progesteronul la 400 mg/zi, in 2 reprize, apoi din s16, am redus la 200 mg/zi intr-o doza, dar am reluat si injectiile cu Lentogest. Sunt fete care au luat chiar toata sarcina progesteron.
Iri, draga mea, il pupacesc pe "nazdravan". In privinta duhovnicului, am fost si eu, dar inainte de primul FIV facut in tara. Nu a avut o parere contrara acestei proceduri, mi-a replicat ca biserica sustine viata. Asa ca nu vad ce impediment ar exista daca tu te decizi sa dai viata unei fiinte, iar aceasta primeste viata de la Doamne-Doamne. Pe de alta parte, daca e un duhovnic adevarat, aceasta este o spovedanie care ar trebui sa ramana intre voi 2 si atat. Daca iti doresti sa faci asta, poti apela la un alt preot, de la o manastire poate, caruia ii poti impartasi experienta.
Tusferi, mai ai putin si te bucuri cele 2 buburuze din burtica!
Le urez sedere minima si noilor venite.

18+ "Bubu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns needa spune:

Buna dimineata fete!
Irilac, Dumnezeu te-a ajutat sa aduci pe lume minunea de baietel, Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne iarta greselile, nimeni nu are dreptul sa te judece pentru hotararea ta de a face fiv cu donate.
Mirivili, mai putin si intri in linie dreapta , succces cu trombofiliile, sa nu fii prea "mutanta"
Stefana, sarcina usoara si la termen si bebe sanatos!
Wish, cum mai esti, nu mai zici nimic?
Amalia
Pup toate fetele, o zi faina sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danah_78 spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Wish nu mai zici nimic????????????????????????
Mirivili ce putin mai ai.Bafta.Te asteptam la gravideala cat de curand.
Biserica,respectiv preotul trebuie sa te inteleaga,sa-ti fie alaturi indiferent de situatie.Dumnezeu a vrut ca tu sa ai acel copil,el a facut minunea.Schimba preotul daca nu ti-e aproape de suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:

Buna dimineata fetele mele dragi,
astazi am indraznit sa vin la calculator, sa citesc si sa va scriu.
Eu am intrerupt clexanele de vineri seara si merg pe schema de tratament a dnei dr Uscatescu care mai contine si tarosin,vit C 1000 mg (eu luam o cantitate mai mica), no spa si repaus total.
Mi-a fost tare frica sa ma ridic din pat ieri fiind prima zi dupa intreruperea clexanului,am zis sa stau cumintica sa evit o hemoragie pe care eu o am in vedere avand in vedere marimea hematomului.
Dar poate am noroc si se retrage.
Am un mic spoting maroniu de cand am scazut clexanele la 0.4 si care continua si acum.Cand merg la baie pe hartia igienica imi ramane urma de sange maroniu insa pe tamponul zilni nu imi curge mai mult de 3-4 picaturi pe zi.
Lara eram deja la culcarica.
irilac,sandy,danah,needa multi pupicei

sandy – asa este,doza de 0.4 pe care am folosit-o am stabilit-o impreuna cu dr Uscatescu si mai apoi cu dr Avram cu care am vorbit telefonic in decembrie inainte de inceperea procedurii.
Analizele de trombofilie le-am facut pe toate cu exceptia Pai1 si Fact XIII.
Dna dr Avram chiar zicea sa le fac pana in sapt 12 de sarcina si daca nu e nici una homozigota sa scoatem clexanele de la 12 saptamani ceea ce nu ma incanta deloc.
In aceasta idee, a varstei,esecurilor repetate si dozelor mari de progesterone+estradiol am decis sa pornim cu clexane de 0.4
Plus o doza mica de heparina+prednison scad efectul anticorpilor antitiroidieni.
Dar eu zic,sau asta simt desi cred ca asta nu e relevant,ca hematomul meu este o reactie a organismului la clexane,asa cum zicea Lara,m-am regasit tare in explicatia asta.
Referitor la cresterea dozei de utrogestan – cred ca ce iau acum este maxim de doza si anume utrogestan 400-0-400 si duphasotn 0 -3-0.
Mi-am cumparat lutinus,este a 3a zi,se pare ca se absoarbe mai bine decat utrogestanul,acum sa vedem rezultatul.

Am citit si eu foarte mult si am vazut ca abordarea hematomului era cu administrare de heparina suplimentara sau introducere heparina ori reducerea/scoaterea ei in functie de mutatii.
Ma bucur tare ca discutam acest subiect,poate va fi folositor si altor fete.

tusferi nici noi nu am spus prietenilor sau familiei de ovo donate si nici nu cred ca am in vedere acest lucru.Doar eu si sotul meu stim,cred ca e suficient.
amaliaro ce fac mamarutzele draga mea draga?
Sunt cumintele si cu actiuni canapeloase da?
ivisor te asteptam cu vesti,mai sunt doar cateva zile si e sfarsitul lunii.


9+
ITI MULTUMESC DOAMNE !


MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput