Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (18)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_loca spune:

Merci de raspuns Mirabela.
Papelusca, am uitata sa-ti spun, am facut pizza cu blat dupa reteta ta si a iesit super pufos. Merci mult.
Da, Olivia am marsupiu din ala cu bretele, l-a cumparat sotul mai demult de la Real din proprie initiativa, cica era la reducere, dar nu l-am folosit pana acum decat prin casa, foarte rar.
Unde plecati vara asta cu bebeii? Mamici cu experienta, va rog sa ne dati si noua niste sfaturi bune de calatorie.
Apropo de concediu, am vb cu pediatra si mi-a recomandat sa fac vaccinul pneumococic la 7 luni, adica luna viitoare, prima doza, iar a doua doza in urmatoarea luna sa fie protejata de otita si alte chestii cand o sa incepem sa o scotem mai des din casa la plimbari odata cu venirea caldurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

eu nu stiu ce-a avut david azi, parca a inebunit lupu'..
maraie incontinuu, orice baga in gura, roade...nu vrea sa manance, iar a mancat doar 60ml, iar am aruncat o gramada de lp (am vrut sa-i dau lp mai mult, in loc de pranz si cereale, ca-i tare constipat iar).. urla, plange, zbiara...a dormit de 2 ori azi, o data 10 minute, o data 12 minute, se trezeste plangand..nu vrea la san nici cum, urla ca din gura de sarpe...a regurgitat intr-o veselie azi, toata ziua, pe haine, pe pat, pe mine, pe jos...
dinti nu se vad, are gingiile tari, dar atat, asa le are demult..
nu stiu ce sa-i mai fac...

pupici pentru raspunsuri
alina noi nu stiu daca mergem la mare vara asta, desi mi-as dori enorm...deocamdata ne opresc chestii mici, financiare ...n-avem aer conditionat la masina, mi se pare ca l-as chinui pe david daca ar fi foarte cald la asa un drum lung...n-am merge cu AC pornit non-stop, am mai racori cand si cand, dar nici la 40 grd nu-l pot tine..oricum n-am stabilit nimic..sigur sotul va vrea sa mergem la parintii lui in bucovina cateva zile..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Corina ce i-ai dau nou azi? Se poate sa nu-i priasca. Si Mister face asa cand nu-i prieste ceva, in masura in care nu regurciteaza deloc intr-o zi obisnuita.

Despre concediu, eu incep serv in iulie si o sa mergem undeva dar nu stiu daca la mare, mi-as dori dar mai vedem atunci, la noi e f lung drumul si eu n-am voie sa stau la soare deloc, am multe alunite noi care apar de la an la an. Oricum nu iesim din tara anul asta. Probabil undeva la noi la o vila/pensiune cu bucatarie. Noi calatorim noaptea mai pe racoare vara, suntem 2 soferi si e mai usor. Am patit-o cu ac-ul in primul an, a facut David rosu in gat si am facut injectii la mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Andrei a vomat de 3 ori dupa masa de la pranz. A mancat apa de pe morcov, a mancat laptic si a dormit 2 ore. Dupa trezire a vomat de 3 ore. A regurgitat de fapt ca nu a fost cu jet...oare nu e pregatit stomacelul pt altceva sau e din cauza ca am mancat eu 10 capsuni si tort de ciocolata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

nu i-am dat nimic nou azi...doar para si pruna, de care a mai primit si lp...parca n-a fost niciodata atat de sucit, nu-i convine nimic...nici n-a dormit deloc azi, ne-a auzit tot blocul, a dat afara tot ce-a mancat ...nu-mi dau seama ce e, ori dintii ori din cauza ca e constipat si probabil il deranjeaza!?

norma probabil supa a fost ceva nou pentru stomacelul lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Si noi suntem maraitzi si somnolentzi azi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Norma si la noi prima sapt de legume a fost cu regurcitare mai multa, lasa-l mai usor, maine da-i tot cate putin si vezi cum e. Stomacelul nu prea stie cum sa le ia. Ma tot gandesc la tine cu alaptatul, iaca ajungi la 6 luni acusi, cate probleme ai mai avut si tu...

Biscuitii i-am facut cu 1/2 mar ras pe razatoarea mica, am pus 2 lg ulei masline si am incorporat faina de mei dar nu pot spune cata pt ca eu nu fac dupa cantitati. A iesit aluatul moale de l-am pus cu linguritza in tava, pe hartie de copt. Faina asta de mei usuca cam tare, cand am facut cu banana s-au uscat bine. Cand mai fac o sa masor cu lingura si va spun. I-am copt cam 20 min la foc mic, pana au inceput sa se rumeneasca in partea de jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papelusca spune:

CORINA, eu sunt sigura ca e constipat pt ca nu papa destule lichide. Tu ai spus ca nu prea mai mananca laptele. Subliniez, acum laptele ar trebui sa fie sursa principala de mancare. Te rog, scoate mesele de solide si da-i lapte, e prea mic sa aiba 3 mese solide pe zi. Incearca cateva zile si vezi ce se intampla; da-i cel mult o masa solide pe zi.
Nu i-as da apa sau ceai, tocmai pt ca mananca prea putin lapte.
Citeam in Dr. Spock ca pana la 8 luni intai se da lapte, apoi ii dai solide. Asta din doua motive: - sa fii sigura ca mananca suficient lapte, si
- sa poata gusta mancarea solida, daca ii e foame devine frustrat.

MIRABELA, nu ne certam in fata lui. Stiu si eu si nu-mi place sa se certe parintii de fata cu copiii. O singura data ne-am certat, si a inceput saracul Stefan sa plangaaaaaa, ne-am simtit nasol tare. Pur si simplu sar repede :lasa-l in pace, sa vedem ce face!
Restul vorbim civilizat, in special la plimbare.

Cum zicea si Mirabela, si eu am fost curioasa de ce laptele de vaca nu-i ok pana intr-un an, si iaurtul si branza da. Laptele de vaca are proteina multa si bebe nu o poate digera. In iaurt si branza, culturile bacteriene divid lactoza si proteina e redusa. Cica unii chiar daca au intoleranta la lactoza, pot manca branza si iaurt din motivele prezentate.
Aici laptele de vaca e pasteurizat si i se adauga vit. D si inca ceva; cu toate astea, nu se da la copii pana la un an. Teoretic, desigur. DAR, e ok sa gatesti cu el.

OLI, nu stiu nimic cum ca apa ar fi toxica! Cum zice si Mirabela, cred ca nu se da multa apa pt ca asa nu mai au loc de lapte; ei au nevoie de nutrientii din lapte.
Aici se recomanda sa le dai canita cu apa o data cu introducerea solidelor; apa face parte din diversificare.


ALINA, sincer eu n-as pune carnea fiarta in congelator. Am vazut la Chef Ramsey cum i-a blagoslovit pe unii la restaurant ca tineau in acelasi congelator carne fiarta/ coapta si carne cruda, a zis ca-s nebuni, vor sa omoare clientii! Mai ales pieptul de pui, daca-l tai fasii, in 15 minute de fiert e gata.

MIRABELA, cum faci biscuitii cu mar/banana? Dar praji aia cu crema de dovleac? Ms.
... pana am scris eu mesajul, deja ai pus reteta

Sa nu cobesc, Stef nu face urat la imbracat. Doar uneori e greu de pus scutecul, atata se roteste, vrea sa se intoarca pe burta si mi-e greu sa-l prind corect.

s-aveti o seara faina, fetele! Noi azi mergem la Ikea si la un magazin sa-i mai iau pijamale pt 9 luni, ca astea de 6 luni abia-l mai incap. Pe sot il las la pub la o bere si aripioare de pui cu fosti colegi de servici; ce-as mai manca si eu niste chicken wings, dar nu ma lasa sa intru cu bebe, ca se serveste alcool. normal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

servus,

Intru repede sa va salut si sa va pup pe toateee,sunteti niste harnicutze atat la scris cat si la treburile prin casa

Am vazut o poza cu un bb de-al nostru care manca banana (scuze, nu mai retin care mamica) si am observat ca tine de coaja banenei, este toxica, au spus la tv (chiar la "Romania, te iubesc" ca bananele sunt stropite in diverse etape si nu e indicat sa pui mana pe banana apoi pe miez...

So, diversificare la noi merge f.bine, avem masa dimi. de fructe (pana acum mar si banana) si legume aburite (morcov, albituri si dovlegel).

Apa - folosim de la filtrul vecinei de la et.3, o sa contribuim si noi cand isi schimba femeia filtrele ca sunt destul de scumpe, a costato instalatia 40 mil.

Natalia este un copil cuminte, doarme noaptea chiar daca de 3 seri se foieste adoarme la loc, ii pasez suzeta pt.ca obervat ca se trezea la 2 pt.un 10-20 ml.de lapte asa ca i-am dat suzi si se mai trezeste la 5 dimi.
Ziua nu stau cu ea in brate, o asez pe canapea, pat, pe covor pe o pilota si ne uitam pe diverse carti dar cel mai des in carucior. Daca e suparata (cum a fost ieri) avem pasiunile noastre : o papusa care scoate diverse sunete, mascota cu Mickey care canta si adora vocile de la "clubul lui Mickey", am cumparat si noile colectii de carti si le citesc lui Stefan iar Naty imi sta in brate... ii place sa stea in dormitor (se cere seara) cu pasarica aerisita si sa-si bage degetele de la picioare in gura
Aseara i-am dat Panadol pt. ca era agitata de la dinti chiar daca nu se vede nimic, era cu mainile in gura si isi baga capul in umarul meu, s-a linistit destul de repede si a devenit vesela

Stefan s-a facut bine, mai are bubitze pe corp uscate, in seara asta ii fac un dus scurt dupa 2 sapt (doar pe cap l-am spalat luni ca nu se mai putea).

Tre` sa ies, sunt chemata la "cucu-bau" apoi la baieeee

Noapte buna cu somnuri usoare


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Mi-am amintit Kytana, musai sa iei magneziu, eu tot timpul cand is obosita, stresata, nervoasa, iau 10 zile si ma simt fb. Am luat o data de la Aditiva plicuri de 300 mg, echivalent a 6 magne b6, merge in alaptare. Acum iau 2 mg b6 pe zi, de asta am acum, in 3 zile vad deja efectul. Simteam c-o iau pe aratura... imi da si energie peste zi.

Mr a papat dovlecel cu putin cartof si carne de pui, gust eu si zic: cam nasol, nu cred ca papa, insa a mancat super bine.

Gabi eu ii dau solide cam dupa 1h sau 1h jumate de la supt, altfel nu papa, i-am dat lapte inainte si nu mai papa nik, o per am mers asa dar bateam pasul pe loc cu divers. Am grija sa fie o masa de lapte, una de solide, pt ca nu vrea tot timpul lapte dupa solid. De ex la 8 lm, la 10 putin fruct, la 11 lm, la 13-14 piure, apoi lm toata ziua.

Mergi la inceput