Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *11*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Apropos de scazut febra, dupa experienta cu Rotavirusul eu am constatat ca nimic nu scade mai bine febra ca baie cu apa cu temperatura scazuta gradual de la cat are copilul spre cat ar trebui sa aiba (36-37 grade). Si nu cred ca e in vreun fel daunatoare procedura, oricum eu cred ca e mai putin daunatoare ca medicamentele pentru scazut febra. Si inca o data va zic, incercati cu remedii homeopate pe baza de chamomilla ca functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

am revenit de la consult-rezultatul acelasi...eruptie dentara
o maseluta i-a iesit dar nu definitiv si alta sta abia sa erupa si cica ele dau batai de cap, febra, stare nervoasa.
Multumesc tare mult imi sunt de mare ajutor experientele voastre
Abmarina, Alayna, Oaka, Mihaiela, michella, anca-toma pentru fiecare

in git a zis ca nu paote numi rosu in git la ea, e pe fon de eruptie dentara si nu ne-a dat tratament, ci doar in caz de febra mai mult de 38.5 ibufen si atit. Macar m-am mai linistit un pik.
Mi-a zis ca daca persista inca 2 zile atunci sa merg sa dau analiza generala la singe si urina...eu tare sper sa nu fie nevoie si sa-i treaca febra.
Am descoperit ca sunt fr fricoasa si prapastioasa cind e vorba de copilul meu oare ce trebuie sa fac sa fiu mai relaxata...si sotul se supara pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_i

Apropos de scazut febra, dupa experienta cu Rotavirusul eu am constatat ca nimic nu scade mai bine febra ca baie cu apa cu temperatura scazuta gradual de la cat are copilul spre cat ar trebui sa aiba (36-37 grade). Si nu cred ca e in vreun fel daunatoare procedura, oricum eu cred ca e mai putin daunatoare ca medicamentele pentru scazut febra. Si inca o data va zic, incercati cu remedii homeopate pe baza de chamomilla ca functioneaza.

mama lui Daniel (23/07/2011)


Mihaiela asta mi-a zis si mie azi pediatrul, ca nu este necesar de apelat la antitermice imediat ci de incercat cu apa calduta de pus la punctele pulsative, adic unde este pulsul in acele 6-8 locuri se pune un servet imnuiat in apa calduta cu 1-2 grade mai jos decit e tempr corpului...eu nu sar imediat la antitermice dar acum nustiu am reactionat fr impulsiv si i-am dat si ibufen si supozitoare in fundulet...poate imi e de invatatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:


Jade, ma bucur ca T a inceput sa pape si altceva in afara de papa pasat.
In privinta vacantei, noi ne dorim sa mergem la mare si la munte. La mare vrem sa facem 2 plecari, una prin iunie si cealalta prin august, dar nu stim inca unde. Muntele o sa fie in vacante scurte de 3 zile.
Ma intereseaza si pe mine o tricicleta, daca achizitionati, va rog puneti un link si un pret, sa-mi fac si eu o idee, ca nu am avut deloc timp sa ma informez pe tema asta. Mersi!

nanna, noi inca pastram carutul, mai iesim cu Andrei la plimbare cu el.

marryan imi pare rau ca faceti febra. Andrei a facut febra, in jur de 39 cand a avut o eruptie in lant, 2 dinti si 2 masele, dar cam3 zile, erau primele masele. Este naturala reactia ta, orice mama in prima faza, cred eu ca se ambaleaza intr-o situatie rea privind copilul ei.

May, as vrea sa vin si eu la cafea, daca ma primiti, chiar daca e luni, numai sa-mi aminteasca cineva, ca tare uituca sunt. Dristor, poate la Mc este perfect si pentru mine, e in drum spre locul de munca.

Despre decalotat, noi am facut asta incet, incet la baiata, a fost o decizie grea de luat.

anca_toma, e bine ca ti-ai luat concediu, pacat ca nu te-ai putut bucura de el. Sa sti ca si lui Andrei ii place la nebunie afara, cum se trezeste merge la usa si striga: "afala, afala", la fel si cand se trezeste la pranz.

Andrei, mai nou vrea sa manance singur, el papa neblenduit de pe la 8 luni, cred. Este tare haios cum mananca el cu lingurita sau furculita.
In legatura cu vorbitul, este foarte avansat, dar nu ca am facut noi ceva special, ci ca asa a pornit el. Spune tot felul de cuvinte, ne imita. II place sa spuna des:
-arici, dar poceste putin "r"
-cogoi=covrig de la fabrica de paine ce se afla langa job-ul lui tati
-gogoi=gunoi
-purash coconash=iepuras coconas
-canta nani, nani, piu mamii :))) este atat de dulce
-spune clar Sara catelusei noastre, de pe la 7 luni pana acum ~o luna ii spunea "Aaa"
-ou
-unt
-mar
-pia=paine
-tataie
-mamaie
-usa
-gata
-papa sau vedere=la revedere
-tactorul=tractorul
-masina=mashina
-rosu - culoarea pe care o stie si o spune
-1,2,6 si 7
-pite=peste
-anatare, noroc=sanatate si noroc
-baie = mergem la baie
-aptic=laptic
-kiki=suzeta
-paco=papagal
-mickey spune foarte clar
-mor,mor=urs
-cucos=cocos
-gaina cocotac=gaina face cotcodac
-gro, gro=procul
-mac=rata
-si alte animale de care nu-mi mai amintesc acum
-pipi si kk, dar spune dupa ce a facut. Rar spune pipi si face la olita, dar vrea doar ca baietii
-aaa si exact ce spunea May, la aproape tot ce-l intrebi spune DA, mai spune si NU, dar destul de rar

Ne striga mereu mami, tati, iar cand suntem toti acasa spune in mod repetat: mami, tati, Sara.
In fiecare zi aduce ceva nou in vocabular, iar cum spunea si May cred ca este perioada in care imita toate cuvintele pe care le spunem, pe langa cele care le foloseste frecvent.

Acum 2-3 nopti, s-a trezit sotul meu pe la 4 dimineta ca auzea in living "masina, masina". S-a uitat in pat dupa Andrei si Andrei lipsa. Era in living, se juca in bezna totala cu o masinuta.

va pupicesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2010 spune:

Buna fetelor,

Ma scuzati ca dau buzna la topicul vostru, am citit ca intrebati despre triciclete, ei bine, eu am una de vanzare, Smart Trike model Candy noua, nedesfacuta din cutia ei. Am pus anuntul si la bazar. Daca sunteti interesate, imi puteti trimite PM.

Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Salutare si de la noi

Noi suntem bine, Maia vrea mai multa atentie, sa desenam, cantam, uitam prin carti impreuna, asa ca timpul liber (care nu prea exista) il folosesc crosetand chestii dragute pentru ea (vreau sa ii fac tot trusoul pana la 5 ani :))) , glumesc, dar dupa ce revin la serviciu sigur nu o sa am timp)

pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Neatza, gata cafeluta, poftiti va rog!

Noi nu avem curent de azi noapte si sunt ingrijorata ca nu mi se strice mancarea in frigider .

Multumesc de raspunsurile despre trici si carucior.
Jade - am vazut trici de care spui, dar mi se pare f scumpa, 1.200...mie mi se pare mult si 500-600 cat este cea pe care o vazusem. O sa ma mai uit prin supermarketuri la Auchan, Cora, sunt curioasa cum arata cele mai ieftinute. Ma cam dezarmeaza daca nu intra in portbagaj, inseamna ca nu vom renunta la carucior deocamdata, iar cel pe care il avem este mare si greu, trebuie sa ii iau si unul de vara..deja se complica situatia

Voiam sa va mai intreb ceva. Stiu ca a mai fost mai demult o discutie pe tema asta: voi le dati in continuare lapte praf sau ati trecut pe lapte de vaca, normal? Daca da, de care le dati? Eu ii dau inca lp, dar parca mi s.a luat de atata facut comenda, mers la posta etc. Ma gandeam ca poate ii fac trecerea catre lv. Prin decembrie i.am cerut sfatul pediatrului si mi.a zis ca in niciun caz sa nu renunt la lv ca si asa este sub greutatea normala, daca ii dau si lv ce o sa se aleaga de ea ?! M.a enervat, dar l.am ascultat

Wow ce tarziu este! Va pup, am fugit!

Zi minunata sa aveti!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

buna dimineata

aseara cind i-am schimbat scutecul si restul hainutelor, am vazut pe burtica lerei citeva pete rosii micii mai rotunde si mai putin rotunde si citeva pe spate, apoi la picioruse sus la sold, ce poate fi oare, ca parca nu am mai iesit multe, sunt iesite ca eu pe cele le-am insemnat care erau de aseara, si azi dimineata am mai vazut citeva....oare sa fie vreo boala a copilariei? pu ca dupa 3 zile de febra a aparut si eruptia asta mica pe corp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Maryann - eruptie dupa 3 zile de febra pare o noala a copilariei, intr.adevar. Dar eu nu ma pricep f b. Sigur fetele iti vor spune mai multe. Multa sanatate!

Andreea - felicitari! Ce vocabular bogat are Andrei! E vorbaret nu gluma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

nana multumesc, diagnostic pus varicela dar mai astept un medic sa vina acasa sa o vada, ca unul la telefon mi-a zis dupa simptomele care le-a avut.

uff nu ma pot concentra sa raspund...dar sigur o fac azi cind am un diagnostic corect..altfel mii groaza sa ma gindesc iar la alergie...

Mergi la inceput