pediatru a prescris fals medicatie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Aqai, reprezentantul poate sa ia ce cale vrea, ca tot aia este. Daca medicul vrea prescrie un medicament, daca nu vrea nu il prescrie.
Si daca sunt 2 medicamente la fel de bune pe care le prescrie un medic si pt unul din medicamente primeste o spornsorizare, normal sa il prescrie mai mult pe acela.
Si daca un medic are un medicament preferat pe care il prescrie poate sa vina un reprezentant sa spuna ca ofera o sponsorizare pt ca a precsris atata timp medicamentul lor. si asta e perfect normal.
Anormal este sa prescrie medicl un medicament in care nu crede sau despre care stie ca ii este inferior altuia, doar ca sa primeasca sponsorizari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Madanic, eu stiu ce 'se spune'. Se spun multe, daca vrei iti gasesc articole in care sunt niste aberatii medicale scrise de te doare capul, cu scopul de a isteriza opinia publica, evident acest lucru ii afecteaza doar pe cei care nu fac parte din sistemul medical si care nu stiu despre ce este vorba.

Ce spun acum spun pt ca am citit si pe aici afirmatii eronate, cum ca medicii prescriu ceva pt ca primesc bani. Totalmente fals.
Nu spun asta ca sa apar medicii, um tot sunt acuzata, ca nu ma intereseaza daca tu ca pacient crezi ca daca iti prescriu Algocalmin imi pica o bancnota de un milion pe masa de la firma care produce medicamentul.
Scriu asta pt ca sunt multe pers. care se lasa influentate de aceste idei si care schimba tratamentul sau merg la alt medic doar pt ca au auzit ca medicul Popescu a prescris la inca 5 pers. acelasi medicament.

Deci, poti citi ce se scrie in evenimentul, dar eu iti spun din postura de medic realitatea.
In Romania daca seful meu prescria medicamentul X, citeam despre el si daca mi se parea ok il prescriam si eu. De exemplu ca AC scriam aproape intotdeauna Yasmine pt ca mi s-au parut in ordine, nu erau efecte adverse, si luam si eu de nu stiu cand tot Yasmine.
Nici eu nici seful meu si nici un medic din spital nu a primit absolut nimic de la cei care produce aceste AC pt. prescrierea lor.
Daca era nevoie de ovule prescriam la cervicite niste ovule pe care le consider minunate, nu pt ca primeam bani, ci pt ca asta consideram eu ca e bine.

Sigur ca exista companii farmaceutice care sponsorizeaza diverse lucruri, in Germania seful meu si inca un medic au plecat la un minicurs exclusivist platit de firma de la care spitalul cumpara plasele pt. hernii. Si nu le cumpara de la firma asta pt ca le dau beneficii, ci pt ca ei considera ca e cea mai buna.
Deci isteria asta cu medicii care prescriu pt bani e asa, de ochii presei, ca sa mai agite putin spiritele. In realitate extrem, da' extrem de putini fac bani de pe urma asta, si chiar daca firmele ofera mese fstive sau carnetele sau mai stiu eu ce, tot aia e, cel putin tot aia a fost la noi.
Niciodata nu ni s-a sugerat macar, in spital, sa prescriem medicamentul cutare pt ca firma ne-a sponsorizat (si de la o firma am primit un turn de laparoscopie de zeci de mii de euro).

Repet, nu spun ca nu exista astfel de aranjamente, dspun doar ca nu trebuie sa devenim paranoizi crezand ca fiecare Ibuprofen e prescris pt bani.



asta a fost putin off topic, ca on topic mi-am scris deja parerea.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916



Accepti argumentul unui tratament pentru bronsita/astm care a fost prescris la laringita? Cu tot cu o adresa a unei farmacii scrisa pe un notepad care facea publicitate la ghici ce? Medicamentul pentru laringita? Medicament foarte scump de altfel, care mi-a dat niste ameteli cumplite si varsaturi timp in care deja nu mai puteam vorbii si incepusem sa nu mai pot nici sa respir. Medicul de la urgenta mi-a dat un amarat de antibiotic si in doua zile nu mai aveam nimic.
Medicul mi-a zis ca tratamentul anterior a fost gresit, ca spray-ul respectiv era un antiinflamator care nu trata infectia.

Fara sa mai vorbim ca sunt inca pe lista de pacienti a doi medici de familie din Ro desi sunt plecata de ani buni din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In Astm sau bronsita nu se prescrie antibiotic. Accept faptul ca un om poate merge prost sub o medicatie care dupa cateva zile trebuie schimbata, da.
Daca nu mai puteai vorbi era laringita.
Ieri a venit o pacienta cu dureri de genunchi care a primit Ibuprofen, medicament de la care a avut greturi si varsaturi si pe care nu l-a tolerat. Nu a insinuat ca medicul i l-a dat ca a primit bani . :)
La asta ma refer.

In primul rand cand te muti de la un medic de familie l altul tu trebuie sa mergi sa il anunti si sa iti iei actele, sau ti le ia medicul nou. Cand pleci din tara tot tu anunti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

In Astm sau bronsita nu se prescrie antibiotic.
fyi:

Bronsita infectioasa de natura virala nu se trateaza cu antibiotice. Numai in cazul in care bronsita infectioasa este cauzata de bacterii se prescriu antibiotice pentru a elimina infectia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

serios??? nu stiam.


Madanic, si noi avem la spital pixuri cu tot felul de firme de medicamente si post it-uri si caiete si tot ce vrei. Pt ca la orice congres vine un reprezentant minimum care imparte gratuit asa ceva, la fel si cand vine la spital sa isi prezinte medicamentul sau produsul.
Daca am un pix de la Yasmine si prescrius Yasmine m-ar deranja sa scrie vreo pacienta pe forumuri ca eu primesc bani de la firma ca sa prescriu asta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pina la urma Histamina ce ai facut?
Ai reclamat doctorita pe undeva?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

E strigator la cer!I as inchide pe astia pana la ultimul!De doua luni ma simt rau si n am putut sa mi fac analize de sange pt ca "nu mai sunt fonduri"...Asta desi cotizez lunar la sistemul de sanatate...Ce se intampla cu banii astia?...pana la urma,am scos bani din buzunar pt analize,radiografii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

de meritat,merita pedeapsa cu inchisoarea,dar eu m-as mai gandi daca sa ii inchid sau nu...se prea poate sa nu ramana nici un sfert "curati",pe cand noi continuam sa (ne)imbolnavim de toate "boalile"
treaba e ca nici romanul,in mentalitatea lui primitiva,nu-i multumit daca merge la medic cu o raceala usoara si pleaca acasa cu vit C.
nuuu,tre' sa primeasca neaparat antibiotic,sirop de tuse,antitermic,probiotic(o raritate),ca sa se declare si el multumit de "atentia" acordata,cu toate ca nu avea nevoie de ea.
daca,pe langa toate acestea,medicul poate sa fenteze sistemul si,o si face,nota de plata pentru o banala raceala,cu toate comisioanele aferente, ajunge sa bata recorduri doar de cnas stiute(si de noi platite)...

Mergi la inceput