TIC NERVOS

TIC NERVOS | Autor: ccc77

Link direct la acest mesaj

BUNA,AM O FETITA DE 6 ANI SI JUMATATE ESTE IN CLASA PREGATITOARE SI DE CATEVA ZILE A INCEPUT SA SCUTURE DIN CAP DESTUL DE DES. DE-A LUNGUL TIMPULUI MAI BAGA PARUL IN GURITA SAU RODEA CREIOANELE, UNGHIILE.CRED CA ESTE STRESATA,DAR SUNT SPERIATA SI SPER SA NU RAMANA CU TICUL ACESTA.POATE IMI DATI CEVA SFATURI. MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

in ce fel scutura din cap? ca o "diva" cu parul lung,ce incearca sa-si degajeze chipul fara ajutorul mainilor? ca n-ar fi asa de grav,poate a vazut la tv sau la cineva si i s-a parut interesant gestul.
pe restul le-am facut si eu(si acum rod creioane/pixuri),unghiile nu prea ma atrageau,dar parul..."rumegam" cate-o suvita si ore intregi
si da,stresul afecteaza copii(vorbesc din postura lui stan-patitul!),pe perioade lungi poate sa le creeze probleme serioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

DA,CAM ASA SCUTURA DIN CAP, DAR FRECVENT.ADEVARUL E CA AM CAM STRESAT-O CU SCOALA,MERGE LA CURS INOT DE 3 ORI PE SAPTAMANA SI LA ENGLEZA O ORA PE SAPTAMANA.EA ZICE CA II PLACE SI LA BAZIN SI LA ENGLEZA,DAR NU STIU CE SA ZIC...A ...SI MAI ARE SI UN FRATIOR DE 1 AN SI JUM.(POATE SI ASTA E UN STRESS ,MAI E CERTATA UNEORI, CA N-AVEM INCOTRO, IL MAI REPEDE, IMPINGE IN JOACA SI II MAI FACEM OBSERVATII.E TARE GREU SA LE ACORZI ATENTIE IN MOD EGAL LA AMANDOI).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Te rog sa nu mai scrii cu majuscule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

acum,ca zici si de fratior,cu siguranta este stresata.
presiunea pe un copil vine din mai multe directii:
scoala(teme,invatat,raspunsuri bune in clasa,stat in banca,nu ca la gradinita),
parinti,care asteapta sa invete bine,sa se comporte frumos,in orice situatie,
cursurile,despre care zici ca ii plac,dar,cu siguranta,pune singura presiune pe ea,sa invete cat mai multe si cat mai bine,ca sa primeasca aprecieri(de la voi,invatatoare,colege etc),la care se adauga si fratiorul,care,dupa parerea ei,i-a "furat" dragostea si atentia parintilor.
pe langa toate acestea,mai e nevoie de odihna noaptea,la amiaza(uneori impusa),de timp pentru desene,joaca,plimbari(in parc,loc de joaca,cunostinte etc),deci,chiar daca are 6,5 ani,are un program destul de incarcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca zici c-o duci la inot, vezi sa n-aiba ceva probleme cu urechile, sa nu-i fi intrat apa sau sa nu fi facut vreo infectie cu germeni din bazin.

otita externa se mai numeste si "urechea inotatorului"

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Afectiuni-ale-urechii/otita-externa-sau-urechea-inotatorului_10658

ar fi bine sa duci fetita la un specialist ORL, sa excluda aceasta posibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

Nu o dor urechiile, nu cred sa aiba ceva,cred totusi ca e un tic nervos.Aseara nu-mi dau seama cred ca era obosita, ca pur si simplu nu se putea deconecta dadea intruna din cap. Am observat ca atunci cand se joaca cu cineva da mai rar, cand se uita la tv da intruna. O sa merg azi sa vorbesc totusi si cu medicul sa cer totusi o parere.poate are nevoie de ajutor in plus, sa-mi zica ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

Am vorbit cu dr. si mi-a confirmat ca este un tic,mi-a recomandat sa-i dau vitamine, aer,plimbari, tv cat mai putin si culcat devreme. Daca mai sunt mamici cu copii cu ticuri,poate ma ajutati cu sfaturi sa putem trece peste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

In primul rand trebuie sa nu-i atragi niciodata atentia ca face asa. Incearca sa o distragi de la ceea ce face cand apar ticurile si sa o atragi in activitati in care ticurile nu apar. Si fata mea a avut perioade cu ceva ticuri dar au disparut asa de la sine. Si acum cand este stresata se joaca cu degetele. Astea toate sunt semne de stres.
La fel trebuie sa procedeze si doamna la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccc77 spune:

Da, asa mi-a zis si dr.sa nu-i atrag atentia asupra lor.Am vorbit cu dna invatatoare azi, mi-a zis dr. ca pot sa dispara dar de obicei o sa apara altele ,tine de structura nervoasa.Sper sa-i treaca acum,o sa incercam sa-i distragem atentia.
oanaib, ce ticuri avea fetita ta?multumesc de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

al meu mai nou scrasneste din dinti...nu stiu cum sa-l dezvat
Degeaba i-am explicat ca i se tocesc dintii, ca le sare smaltul, ca il va durea etc etc...

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput