Comunicarea eficienta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Vezi @cristoiu de ce am zambit cand am citit propunerile tale initiale? S-ar enerva sau in cel mai bun caz l-ar irita.

"Marius nu e spectaculos ca nu il iubeste" - am afirmat eu ca ar fi spectaculos?
Pe de alta parte nu fac afirmatii categorice. De unde stii tu ca nu il iubeste? Nici ea nu stie. E o stare de confuzie de ceata, ar vrea sa fie bine si nu stie cum. Eu asta simt. Pot sa gresesc. Nu trebuie sa existe iubirea aia "din filme" nebuna, exista iubiri si iubiri, afectiuni si afectuni, dorinte aprinse sau dorinte mocnite.
Poate ca ea doreste liniste, un pic de atentie, un om pe care sa-l simta langa ea, un partener de discutie, o vorba buna sau poate doar un simplu "buna cum esti azi?" E complicat? E greu? Nu. Atata doar ca nu exista. In loc de asta vede o ceafa si un spate intors si tacut. Vorbe seci aruncate usor si fara un regret anume.
Stii care e partea grea in realitate? Nepasarea. Este foarte aproape de o linie dincolo de care nu mai exista nimic. Atata timp cat inca a deschis undeva gura si a spus "ce sa fac?" inca este in fata linei. DAR nu am putut sa nu remarc faptul ca a inceput sa nu-i mai pese. Din clipa in care nepasarea devine totala omul a pasit dincolo de linie. Si cale inapoi nu prea mai este. Pentru ca omul a trecut de el insusi. Si din acel moment s-a terminat.
larasarit eu cred ca mai aveti o sansa. Nu ai nimic de pierdut. Insa din nou te intreb.
Tu ce vrei? Sau ce ai dori? Care este visul tau? Hai sa vorbim despre tine. Daca vrei desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Nu crezi ca il iubesti? Mi se pare foarte grav...



Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.


Nu e grav deloc. Este foarte posibil. Si nimic spectaculos. Si nu exista o definitie exacta a iubirii. Sunt multe forme. in plus o relatie se dezvolta in timp. Nu exista o reteta anume si nici o relatie nu seamana deloc cu alta.
Insa sunt hopuri. Dar pot fi rezolvate. Daca exista ... comunicare . Oamenii sunt minunati. Dar trebuie rabdare.


Ba pentru mine e grav. Prefer sa mi se spuna "simt ca nu comunicam cum trebuie" decat "simt ca nu te mai iubesc". Pentru prima gasesc mai usor solutii, pentru a doua... o receptez ca pe o pocneala de ditamai caramida in cap.

Tot feminizat te vad. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm uneori(de multe ori) cuvintele exprima partial continutul gandului iar alteori total diferit. Sunt oameni care vor sa exprime ceva si nu reusesc, sau sunt confuzi.
De cate ori nu citim sau nu auzim expresii de genul "nu asta am vrut sa spun?"
In plus asa cum spuneam acelasi cuvant are semnificatii sau sensuri sau incarcatura mult diferita pentru diferite persoane.
Pentru tine e grav asa cum percepi tu din punctul tau de vedere conform experientei si viziunii tale. De aceea nu se poate cataloga.
Sa-ti dau un exemplu scurt.
Daca maine copilul tau ti-ar spune "nu te iubesc" l-ai crede?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

deci,iubire,ioc...
da' respect mai e???
se pare ca dorinta de a continua relatia vine doar de la sotie,care,evident,cauta solutii.
marius,ma bag si io,ca musca-n lapte
daca cineva(cu discernamant) iti spune ocazional,la nervi,ca nu te iubeste/suporta/place/vrea etc etc,nu prea te unge la suflet,dar treci peste,cu ajutorul iertarii
dar ce te faci cand primesti feedback negativ zi de zi,cu orice ocazie???
mai devreme,sau mai tarziu,ajungi sa te indepartezi(sufleteste,fizic) de "sursa".
citat selene_bunny [Prefer sa mi se spuna "simt ca nu comunicam cum trebuie" decat "simt ca nu te mai iubesc".]
dupa mine,prima varianta lasa loc de continuare,a doua pune punct.

uitasem punctul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Am fost si despartiti si nu a fost ok pentru nimeni

Mai mult decat sa construiesc peste ceea am deja n-am ce sa imi doresc.
Ar trebui sa fie importanta si profesia dar lipseste cu desavarsire

Cristoiu si eu m-am intrebat de multe ori de ce? unde o sa ajungem? Raspunsul gasit de mine sa pun capat relatiei nu a fost unul bun, altul nu mai am.
Mai avem si tandreturi dar atitudinea e aceiasi si la tandreturi.

Izabela dorinta de a continua relatia nu vine doar de la mine altfel n-am mai fi ajuns pana aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Deci punct de plecare cu lumanarele, cina romantica, soapte de iubire etc nu este o varianta. Nici nu a fost vreodata.
De ce nu ai puncta la rece cateva raspunsuri de genul:

Ce am avut?
Ce am?
Ce doresc?
Ce cred ca pot?

Uneori acest gen de raspunsuri te pot plasa pe un drum de urmat. Cat anume se acopera ramane de vazut. Dar ai o coerenta altfel cu susuneli nu faci pasi. Iar viata se scurge invariabil.

Despre iubire.

Desigur toti ne dorim si ne inchipuim diferite forme de relatii de iubire. Din nefericire as putea spune, uneori gresim proiectand viziunea sau experienta noastra asupra altora aproape stigmatizand tot ceea ce nu corespunde cu "schema" noastra. Eu sunt mult mai circumspect in a trage concluzii. Surprizele apar mereu. Am "vazut" relatii de iubire nebuna terminate rapid. Am vazut relatii de iubire mocnita terminate rapid. Am vazut relatii nedefinite care au ramas nedefinite sau dimpotriva s-au transformat in relatii stabile. Oameni si oameni, relatii si relatii. Si ca sa fie pusa sarea si piperul niciuna dintre ele nu era la fel, in niciuna dintre ele, ei, partenerii, nu aveau aceleasi viziuni sau explicatii sau dorinte. Semanau dsr erau diferite.
Si atunci cum sa dai o definitie sau o schema de genul "asa este deci asa trebuie sa fie?" Raman precaut.
Insa revenind la subiect care se numeste "comunicare eficienta" si nu "cum sa imi construiesc relatia cu partenerul" pentru larasarit cred ca o mai buna comunicare s-ar putea realiza daca ar avea raspunsurile la inmtrebarile de prima mea postare pe pagina 1. Ar fi un punct de plecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Deci punct de plecare cu lumanarele, cina romantica, soapte de iubire etc nu este o varianta. Nici nu a fost vreodata.



Iata ca nici tu Marius nu esti un maestru in arta comunicarii. Poate nici eu nu sunt, poate e nevoie de un anumit sincron. Nu am sugerat ce ai spus mai sus niciodata. O cina in doi nu e sinonim cu cina romantica, luminarele si soapte de iubire.

Ce am spus si repet este ca e nevoie sa creeze un moment propice unei comunicari nebruiate de factori externi, cum ar fi copii, computer, tv pornit. Ca asta se poate face stind la masa si mincind, ori afara pe balcon la o tigara, ori in fata unui psiholog ... e de ales ce varianta doreste. Mai sunt si alte variante. Dar pentru a comunica ceea ce isi doreste (si el si ea) si nemultumeste e nevoie de un sentiment de securitate care trebuie construit, el nu exista in momentul asta intre ei. E nevoie de sentimentul ca poti comunica ceea ce simti fara a fi judecat si pedepsit. Unii oameni nici nu stiu sa comunice, nici nu au facut-o vreodata. Ei bine, se invata, e nevoie de rabdare si bunavointa si mai ales e nevoie de doi participanti dispusi sa comunice.

Deci Marius, ai interpretat spusele mele prin prisma imaginii tale despre gindirea feminina. Te rog sa citesti atent ce scriu inainte sa comentezi din virful des'telor - nu de alta, dar e obositor sa explici si reclarifici. Apropo, in mesajul anterior eu de fapt eram de acord cu tine si doar repetasem ceea ce tu spusesesi in exact aceleasi cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Comunicarea eficienta s-a transformat in gasirea oricarei cai de comunicare
Am incercat sa ma "vad" peste 5, 10 ani si nu reusesc sa imi doresc nimic pentru mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

@cristoiu
Nici nu am pretins vreodata ca as fi vreun guru. Imi exprim doar opiniile.

In egala masura propunerea mea pentru tine este sa discutam despre idei nu despre persoane (marius de exemplu este sau nu este, face sau nu face, gandeste asa sau invers, comenteaza sau nu din varful des'telor samd). Ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

Comunicarea eficienta s-a transformat in gasirea oricarei cai de comunicare
Am incercat sa ma "vad" peste 5, 10 ani si nu reusesc sa imi doresc nimic pentru mine

Deci ajungem la intrebarea 3 de mai sus. Asta e linia de care spuneam.

Mergi la inceput