Asp opt! (819)!Felicitari sweet_dreams!!!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angy_angela spune:

neatza fetele
silvia felicitari ptr permis!iar in legatura cu ce intrebi orice este posibil,cel mai sigur este o monitorizare in luna respectiva.eu spre exemplu nu am niciun mucus dar ovulez(observat prin monitorizare).
bubuali asteptam vesti de la tine,speram sa fie cu ocuhisori.
Mie trebuia sa-mi vina ieri si am avut doar 2 picaturi maronii s atat.sunt stresata maxim ptr ca eu asteptam sa-mi vina sa ma pot interna ptr a incepe tratamentu.Daca va fi sarcina sper sa fie unde trebuie ci nu extrauterina cum as avea sanse . Daca pana maine nu vine voi incerca un test.. va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caresse spune:

'Neata, fetele !
Am venit si eu la cafeluta !
Silvia ,felicitari ! Sa conduci cu grija
Angy si bubu , tin pumnii pentru vesti bune !

Va pe toate !
ca sa aveti o zi frumoasa !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa28 spune:

Neata fetelor

Silvia felicitari pentru permis;in legatura cu semnele de ovulatie aceleasi simtome le am si eu in fiecare luna si cand am fost la monitorizare in z13 dr mi-a spus ca ovulez cu cm la 28z,asa ca fugi si fa si tu monitorizare ca sa fii sigura totusi.

Bubuali si Angy va tin pumnii sa fie II si va asteptam cu vesti bune.
Despre mine nimic nou z5 cu toate ca am ceva ciudat care nu mi s-a mai intamplat pana acum.De obicei mi se intaresc sanii si ma dor cu 2 sapt.inainte de menstra si in z1 isi revin;asa am patit si luna asta dar azi z5 vad ca incep din nou sa se intareasca si mi se pare prea devreme avand in vedere ca abia de ieri mi-a trecut cm.Dar asta e o pun pe seama dietei pe care o tin .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaT spune:

Multumesc pentru felicitari si raspunsuri... Stiu ca cel mai sigur este monitorizarea, eram insa curioasa ce sa cred, ca eu eram obisnuita cu "anormalitatea" iar aceasta stare normala imi este ciudata :))) De exemplu, ma gandeam ca poate sunt fete care prezinta aceste simptome, dar la monitorizare nu s-a confirmat ovulatia. Oricum o sa o lamuresc cand merg la medic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Neata fetelor.

Am fost la dr. Uscatescu ieri dimineata.

Dpa ce am incurcat cladirile, apoi scarile pe etajul 2 (care`s vreo 3) am ajuns unde trebuie. La 7 cand am ajuns erau deja cateva mamici, nu multe (multumesc Vali pentru sfat).

Mi-a recoltat d-na Viorica pentru un set de analize care se pare ca nu le aveam facute (eu stiu ca le aveam pe scrisoarea medicala la iesirea din spital cand am nascut) respectiv: fibrinogen, APTT, PT INR, LA R, LA 2. Am lasat d-nei Viorica si dosarul meu cu analize, tot ea si-a notat pe scurt istoricul situatiei mele. Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am izbucnit in plans (mi se intampla asta cand povestesc prima data cuiva care nu stie si ma enerveaza ingrozitor, eu de felul meu nu plang, dar de cand cu toata intamplarea asta sunt ca o stropitoare, cum vorbesc cum plang)

La ora 2 am revenit la Fundeni, am asteptat ceva vreme pana m-a strigat. Din nou am vorbit cu d-na Viorica, care este draguta dar nu am primit nicio explicatie si niciun raspuns concret la problemele mele. Analizele facute la Fundeni sunt in limietle normale.
Mi s-a spus ca trebuie sa iau un tratament cu aspenter 1 pastila la 2 zile si acid folic 1/zi de 500 mg. Apoi cand primesc ok-ul de la dr. ginecolog sa ma intorc pentru alte analize.

Ce mi-a placut acolo:

1. toate femeile, chiar si barbatii care au o problema pot intra si intreba despre problemele lor
2. dr. Uscatescu este foarte draguta in general cu mamicile care sunt deja gravide, pare ca usa ei e deschisa larg pentru toata lumea cu probleme.
3. au o cutie cu servetele la indemana (eu am avut nevoie)
4. primesti un raspuns(chiar daca nu lamuritor) chiar daca nu ai trimitere, adeverinta de venit sau copie concediu medical lauzie(eu nu am avut la mine aceste acte si nici nu mi le-a cerut cineva - sunt asigurata asa ca nu-mi fac probleme, dar in alte locuri fara ele nu vorbeste nimeni cu tine).
5. D-na Viorica mi-a recoltat cu o mana extrem de usoara. Eu am probleme cu venele, nu am deloc vizibile si asa ca trebuie musai fluturas si intepetura pe dosul palmei. Nu mi-a mai spart nimeni vase de sange (cui i s-a recoltat de pe venele de pe dosul palmei stiu cat de dureros este),ceea ce pentru mine este o usurare. Nu am nicio vantaie.

E ciudat ca:
1. Nu stiu ce inseamna mutatia factorului XIII inca, desi am fost la doctor, desi e suficient de importanta cat sa trebuiasca medicamentatie. D-na Viorica mi-a spus ca totul este in regula cu mine, toate analizele sunt bune, in afara celor 2 genetice.
2. Nu am nicio parafa aplicata pe inscrisurile pe care le-am primit, nici pe buletinul de analize si nici pe indicatia de tratament.


Concluzia pe care o trag eu este ca la mine nu au actionat mutatiile ci a fost cauza mecanica si anume nodul adevarat de cordon a produs aceasta moarte nefericita a copilului meu. D-na Viorica atat mi-a spus la intrebarea directa privind mutatiile: "ati avut ghinion doamna".




Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuali spune:

Fetele ma alatur si eu voua...
Silvia felicitari pt permis...si eu am dar culmea e ca acum mi-e frica sa mai conduc,am vazut atatia nebuni pe sosele si se pare ca mi s-a cam luat...dar tu sa nu faci ca mn
Angy tare mult as vrea sa ne luam de mana amandoua
Eu facui de dimineata pe la 5 un test dar din pacate e negativ...cred ca e prea devreme dar nu mai am rabdare...mai incerc unul duminica...
Va doresc la toate o zi superba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Un "Ghid de preventie a tromboembolismului venos", iar de la pagina 33 incolo dar si pana gasiti informatii interesante pentru gravidute: http://ro.scribd.com/doc/120096786/GHIDCLINIC-ATI-MS



Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Silvia, da, este posibil sa ai toate simptomele+teste de ovulatie pozitive si sa nu ovulezi. Explicatia este ca hormonul care declanseaza ovulatia, LH, creste dar poate sa nu fie suficient de mare sa expulzeze ovulul. Daca faci monitorizare si se constata asta, se face injectie de declansare cu pregnyl.

Iarina, cele 2 mutatii pot fi explicatia pentru ce s-a intamplat. Nu mai retin daca am vorbit despre IR-uri...parca am vorbit la trombofilie, dar nu am timp sa caut sa vad cum erau.
Asa se dau mereu analizele de la laboratorul lor, eu am facut si o hemograma, undeva pe acelasi etaj si foaia era stampilata. Analizele pe care ti le-a facut le fac tuturor fetelor ce se pregatesc sa de sarcina sau gravidelor. Mai au si unele mai speciale care le fac daca e cazul.
Nu stiu daca poate spune cineva asa usor ca mutatiile nu au avut nicio legatura...e adevarat ca nodul de cordon pare cauza clara, dar nu stii daca pe viitor mutatiile nu iti vor face probleme.
Dr. Uscatescu ti-a raspuns la mail?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Nu mi-a raspuns la mail. Poate o va face poate nu. O inteleg, are peste 3000 de mailuri primite (asa am inteles ieri), e normal sa selecteze cazurile care par mai grave.

Raman la aceeasi concluzie, nodul de cordon a fost cauza. Patologia nu a decoperit trombi sau infracturi, deci mutatiile nu au cauzat decesul.

Insa este de monitorizat pe urmatoarea sarcina, asta e clar.

Pentru ca eu am nevoie de explicatii,de opinii pertinente, ca de asta merg la specialist, o sa mai merg si la un alt doctor.

Imi place ca doctorul la care merg sa-mi raspunda la intrebari in masura in care stie. D-na asta, asta si asta. Daca imi spune doar doamna ati avut ghinion, raspunsul asta il puteam lua si de pe forum, pentru ca nu e o parere medicala. Cred ca am avut asteptari mai mari. Dar viata merge inainte



Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Iarina, asta a fost parerea dnei Viorica, pana la urma, este f aproape de adevar...nodul de cordon e un mare ghinion. Sigur, chiar daca ai mutatiile astea, trombofilia nu si-a aratat coltii si asa este, e de monitorizat pe viitor. Cred ca nu este de domeniul hematologiei gasirea cauzei, tot un ginecolog bun iti trebuie.

Mergi la inceput