Pro sau contra chirie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mickyyy, acum am inteles mai bine. Cred ca de fapt tu stii mai bine raspunsul decat oricare dintre noi. Eu personal stiu ca in mama pot avea mare incredere. As fi capabila sa o suport ca este o femeie usor de suportat, de incredere si de mare ajutor la nevoie careia pot sa ii spun ce vreau fara a se simti jignita. In ce privesc alte persoane din familie, nu as putea sa le aduc in viata mea de zi cu zi.
In conditiile mele as gasi acest sprijin in familia mea. Este clar ca la tine este o alta situatie. Drept ptr care...ma retrag fara a-mi mai permite sa imi dau cu parerea. Raspunsul il vei gasi cu siguranta impreuna cu sotul tau.
Mult succes!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Tu, de fapt, ce-ti doresti, Mickyyy?
Mereu vor exista opinii pertinente pro chirie si opinii la fel de pertinente pro apartament. Iar tu le vei asculta pe cele care se armonizeaza propriilor tale preferinte.
Mie mi se pare, din ce ai citit, ca tu ai ales deja chiria si astepti confirmari ca ai facut bine. Atunci priveste argumentele aduse in favoarea chiriei.

Concret, ca sa-ti raspund la intrebare, eu as alege fara indoieli apartamentul. Singurul caz in care l-as vinde ar fi daca as putea sa imi iau un altul, in conditii avantajoase (mai nou, credit mai ieftin, zona mai buna etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Daca il citesti pe Echart Tolle ai sa realizezi ca viata noastra se desfasoara ACUM,nu maine,nu peste 4 ani.Citeste ,,THE POWER OF NOW'' si poate vei gasi cateva raspunsuri la intrebarile tale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

ddana, impulsul de moment imi spune chirie. Si pentru ca majoritatea imi spun ca's nebuna, incerc sa inteleg daca chiar e doar un impuls de moment prost.

tanima_i2002, sorry daca raspunsul meu a fost mai dur, nu am nimic cu tine . N-am mai vrut sa dau detalii pentru ca voiam cumva sa izolez problema chiriei de contextul familiar si de apartamentul acela din provincie.
Si ca sa iti raspund la intrebari, nu am frati, parintii au divortat, apartamentul e jumatate al meu jumatate al mamei, mama dupa ce s-a pensionat s-a mutat la tara unde are o casa suficient de mare si de ok incat sa ne putem muta si noi daca e nevoie, e pensionara cu un venit acceptabil incat sa nu aibe nevoie de ajutorul nostru momentan, ba chiar ne ajuta ea pe noi, m-a ajutat si ma ajuta oricand cu orice am nevoie, daca se vinde apartamentul din pitesti poate fi cumparat un altul in bucuresti pe care daca-l inchiriez pot pastra eu banii, mama nu e presata sa se mute altundeva. Am ratat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

De fapt si mai concret, intrebarea ar fi: e un act de egoism din partea mea faptul ca aleg prezentul in detrimentul viitorului?


Oricare ar fi alegerea pe care o faceti, este penntru familie. Poate sa o interpreteze oricine cum va dori, important este ce simtiti voi si cum va simtiti voi mai confortabil. Asa cum am spus, raspunsul il stiti doar voi. Daca voi va simtiti confortabil cu ideea de a vinde, luati haturile in mana si faceti miscarea. Daca ai nevoie de suport psihic pentru a merge mai departe cu aceasta decizie, cred ca il vei primii de la multa lume. Asa cum am mai spus, eu cred ca e o hotarare care se ia in familie, oricare ar fi aceasta: tu si sotul (eventual si copii daca au o varsta mai maricica), tu+sotul si alte persoane din familie (parinti, frati)...Nicidecum niste persoane de pe forum care nu te cunosc asa cum te cunosc niste apropiati, care nu va stiu toate problemele sau portitele de rezolvare a lor.
Fie sa alegeti solutia care va ofera mai mult confort atat fizic cat si psihic pe termen lung!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

ddana, impulsul de moment imi spune chirie. Si pentru ca majoritatea imi spun ca's nebuna, incerc sa inteleg daca chiar e doar un impuls de moment prost.

tanima_i2002, sorry daca raspunsul meu a fost mai dur, nu am nimic cu tine .

Nu l-am simtit dur nicidecum
Si..exact cum am anticipat voi ati cam ales ce va doriti dar va este teama de reactia altora. Dar ce, traiesc altii cu voi in casa, va stiu altii temerile de zi cu zi?
La mine singurul gand care m-ar face sa zic nu vanzarii apartamentului este ca sunt foarte greu de urnit, ma atasez de lucruri, de locuri, de ce este al meu. Cand m-am mutat de la mama nu am suferit prea tare ca m-am mutat LA MINE ACASA, dar gandul de a ma muta altundeva...Nici in concedii nu imi prieste ca nu e ca... acasa.
Altfel, important este ce iti ofera confort: linistea sufleteasca ca ai scapat de datorii chit ca stai cu chirie in casa altcuiva sau casa ta cu tot ce presupune asta. Noi am avut la un moment dat 7 credite la banci. A fost groaznic de greu, multe frustrari, multe neajunsuri, multe dorinte neimplinite. Au trecut si am ramas cu unul singur. Sotul vrea sa schimbam masina cu una mai noua , chiar noua, chiar si straina, dar asta presupune sa facem credit. Eu nu vreau ptr ca este masina care mi-a devenit draga desi cade rugina de pe ea, desi injur zi de zi cand mi se rupe un stergator, cand imi ploua in ea, cand nu pot sa intru ca a inghetat sau cand nu porneste, dar e a mea, m-am atasat de ea si gandul de a ma indatora iar...nu imi surade. Daca ma lasa masina iau autobuzul si prefer lipsa confortului pe termen scurt. Vezi tu, fiecare are alte dorinte. Multi ma judeca si pe mine ca sunt nebuna ca refuz confortul unei masini noi si frumoase. Dar a mea este a mea. Asta nu inseamna ca eu gandesc gresit sau altii, fiecare are propria viziune.
Deci, in consecinta, vreti sa vindeti apartamentul, deci bafta in a lua un pret bun si a gasi unul cu chirie pe placul tuturor. Iar ce va fi peste 2-3 ani...veti mai vedea. Voi sa fiti sanatosi si copii la fel. Unde este sanatate, intelegere si bunavointa nu se moare de foame.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

E clar ca hotararea va fi luata in familie. In niciun caz nu voi hotari intr-un fel sau altul pentru ca X sau Y a zis asa.

Insa X sau Y poate spune ceva pro sau contra la care eu sa nu ma fi gandit in veci. Ca e de bine mai e cum mai e, dar daca e ceva rau? O problema de care el s-a lovit, sau despre care a auzit. Ceva ce eu nu am luat in calcul, si o sa ma trezesc cand faptul e consumat. La o mare parte din probleme m-am gandit de una singura, insa au fost si lucruri care mi-au scapat. Nu caut confirmarea ca fac bine sau rau, caut mai degraba confirmarea ca am luat in calcul toate problemele pe care le reprezinta o chirie sau un credit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Mickyyy, pentru mine ar cantari greu si cuantumul sumelor datorate,pe care tu nu l-ai precizat.Una este sa iti vinzi apartamentul pentru 5000 de euro,alta este pentru 20000.Sigur ca in al doilea caz,nu prea as gasi variante...dar pentru 5000 nu as vinde o casa,as cauta in familie pe cineva care sa faca un credit pentru mine,pe perioada lunga si cu rata mica si as pastra apartamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Asa e, n-am precizat direct cuantumul datoriilor, dar indirect am dat detalii. Nu e vorba de o suma uriasa, acum daca stau sa ma gandesc mai bine, dar nu are cine sa faca vreun credit pentru mine, si chiar daca as gasi, nu ma ajuta la nimic, pentru ca nu as putea duce inca o rata in plus fata de ce am.

Singurul lucru care ma ajuta efectiv e sa refinantez toate creditele + datoriile pe o perioada lunga, asa as avea o rata ok pe care as putea-o plati. Am avea venitul necesar ca se se aprobe un credit de o asemenea valoare, dar pentru asta nu am garantii (pentru ca banca ia 80% maxim din valoarea unui imobil) si am istoric prost de plata in ultimii 2 ani (ca nu se uita nimeni ca am avut istoric impecabil 5 ani inainte, se uita doar la prezent).

Bancile din pacate nu ajuta, stiu doar sa ia, nu sa si sprijine. Si spun asta si din prisma angajatului intr-o banca, pentru ca am cazuri de clienti care au diverse solicitari pe care banca le-ar putea aproba, ca sa ii ajute, si totusi nu o face.

Desi trebuie sa recunosc, mesajul tau ma pune oarecum pe ganduri, pentru ca intr-adevar, datoriile in sine nu sunt atat de mari incat sa justifice o vanzare. Exceptand creditul pentru casa, daca n-ar fi celelate credite, as putea inchide intr-un timp rezonabil datoriile, la fel cum daca n-ar fi datoriile as putea plati ratele la toate creditele. Prin vanzare scap si de datorii si de restul ratelor, ramanand cu o chirie echivalenta cu creditul imobiliar.

Sau ar mai fi o varianta, dar iarasi bancile n-o vor aproba, 6 luni de gratie totala la creditele care le am, si as aduce majoritatea datoriilor la zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mickyy, daca nu ai trai in Ro, ti-as zice : vinde, si traiesteti viata. Din pacate in ro nu se poate.
Am stat 8 ani cu chirie in Fr. Toti 8 in aceeasi casa. In tot acest timp chiria ne-a crescut cu .... 30€, in conditiile in care atunci cand am plecat un apart ca al nostru il inchiriai cu 250€ mai mult decat plateam noi. Cand am plecat, proprietara a fost happy : putea sa se mute in el fiica ei. Daca noi nu plecam, fiica-sa merga cu chirie in alta parte. Aici sa dai afara un chirias trebuie sau sa vinzi, sau sa il recuperezi pentru TINE, sau sa nu fi platit chiriasul chiria. Chiria nu se poate modifica cum vrea muschiul tau, ci dupa anumite criterii ...



Vicky, Printzesone and BB (27+)


Mergi la inceput