Clubul "babelor" FIV-oase 71

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Andrew- de asemenea , sotia ar fi bine sa faca si niste analize hormonale:
AMH .. ar tb sa-l faceti sa stiti cu stati cu rezerva ovariana .. si de abia atunci sa va stresati ca nu mai aveti cu ce ...
Daca sotia are o rezerva ovariana buna ... atunci este ff bine .. nu tb decat sa va gasiti un dr ff bun ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

salutare babuska
bine-ai venit andrew si-mi pare rau ca si voi va luptati pentru un prunc. Hai, capul sus, ca sunteti tineri! Acum intra qiao si va trage de urechi. Pai ce? Ea la 43 de primaveri sa nu mai spere? Ai nimerit la un topic unde userii au muuulte probleme, dar, intr-un final, vom transforma topicul asta intr-unul al parintilor (exista si adoptie de ovule, de embrioni, de copii gata nascuti).
alex sti ca intotdeauna am sustinut ca povestea ta nu-mi place neam! Sper ca cei care citesc randurile scrise de tine sa traga invataminte.

Saptamana frumoasa (oricum parca-i primavara afara) si spor la munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camcris spune:

buna fetelor
MeAlex multe probleme ai mai avut, ufff, viata asta, eu am patit rau cu dr. tutunaru, mi-a spus ca am un polip(reactioneaza precum un sterilet) dar nu a specificat niciodata cat este de important sa-l eliminam si problema asta o am din 2009, abia anul trecut l-am scos cu dr. albu si din pacate a reaparut acum astept bani de la stat sa incep FIV(inainte de fiv mai facem o histeroscopie sa eliminam polipul)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

fete

Ari

alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewD spune:

Multumesc pentru informatii si sprijin. Desi am incercat sa identific fiecare analiza sugerata aici printre analizele facute de sotia mea, recunosc ca mi-am prins urechile, ma cam depaseste. Pe unele le-am identificat, altele par sa semene intre ele iar de altele n-am auzit pana acum. Le detaliez mai jos in speranta ca voi stiti mai multe si le puteti identifica mai clar:

- AMH - 1.72 (limite intre 1.19-9.4);
- Doua doctorite i-au spus in urma ecografului ca sta bine cu numarul de folicului, in special pe dreapta unde sunt surprinzator de multi pentru 38 de ani;

Alte analize la care nu mai dau rezultatele deoarece sunt in limite normale, cu o exceptie:

1. Biologie moleculara:

- Factor V Leiden (G1691A);
- Factor V haplotip R2 (H1299R);
- Factor II (G20210A);
- MTHFR (C667T) - POZITIV-HOMOZIGOT;
- MTHFR (A1298C);
- Factor XIII (V34L);
- PAI-1 (4G/5G) - asta suna ca noile servicii de telefonie mobila;
- EPCR -haplotipuri.

2. Hematologie:

- Antitrombina III (plasma, SysmexCA 1500);
- Proteina C - activitate (plasma, Sysmex CA 1500);
- Proteina S - activitate (plasma, CA 1500);
- Anticoagulantul lupic (plasma, CA 1500).

3. Imunologie:

- Anticorpi antifosfolipidici IgG.

4. Speciale:

- homocisteina.


In urma unei vizite la d-na doctor Uscatescu de la Fundeni au mai rezultat cateva analize scrise cu picioarele pe o hartie din care eu nu inteleg mai nimic. Totusi am reusit sa inteleg cateva:

- fibrinogen 546 cu interval de referinta 200-400 mg/dl;
- APTT 27 sec cu interval 26-36/s ;
- PT INR;
- APCR - F V (adica 5 roman)

Din interpretare, d-na doctor a spus ca e un dosar cu putine complicatii, controlabile. Mutatia aceea MTHFR homozigot poate influenta valoarea homocisteinei, dar ca nu se intampla intotdeauna, caz in care se impun masuri si monitorizare in sarcina. Se fac analize cam la 3 saptamani+ecograf si in functie de rezultate se decide tratamentul: nimic, aspenter, clexan, etc...depinde in principal de valoarea homocisteinei si de inflamatiile observate ecografic. A spus ca e posibil sa fi pierdut sarcina fiindca nu a fost monitorizata corespunzator (eu zic ca deloc) dar ca nu are de unde sa stie sigur acum ce valori erau atunci la homocisteina. Asta poate s-o ia razna oricand in sarcina.

Comparand analizele sugerate mai sus cu cele facute de noi sunt cateva pe care nu le-am putut identifica sigur:

- Anticorpi anticardiolipinici IgG, desi la denumire cam seamana cu anticorpii antifosfolipidici IgG;
- Anticorpi anti-beta 2 glicoproteina 1- IgA, IgG, IgM;
- Mutatia factorului XIII (G102T).

In caz ca e cineva interesat sa afle pe viitor citind de aici..cel mai bine cred ca este sa spun ca analizele astea se fac la Centrul Medical Matei Basarab si cred ca o parte din ele sunt grupate sub denumirea de "Profil extins factori de risc trombofilie". Am dat vrea 1000 RON pe ele cam acum un an.

PS: e a doua oara cand scriu mesajul asta deoarece prima oara mi-a dat eroare si am pierdut tot ce scrisesem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor,
andrew... povestile urate merita final fericit, insa trebuie si munca multa , citit foarte mult , analize facute de capul nostru si tocat medicii la cap , daca atunci cand intri la un medic si nu iesi dumerita ,eu zic ca ai dat banii pe consultatie degeaba...eu una am schimbat multi ginecologi si nici acum(cand sunt convinsa ca genetic nu voi avea copii mei)daca medicul nu m-a lamurit sau nu mi-a oferit asistenta cuvenita cer a doua, a 15 parere...astfel ca inainte de a 2 -a operatie am fost la 4 ecografe intr-o saptamana si m-am operat la dr-ul care a venit cu o solutie favorabila...
poate sunt eu paranoia, dar nu-mi place cand esti lasat sa astepti sa ramai ,mai ales cand e sesizata o problema...poate suntem noi mai ciudati, insa e clar ca nu mai raman femeile gravide ca pe timpul bucnilor
si mai bine sti ce monstru ai si cu ce boala te lupti , incerci variante, tratamente si tot ce iti permite psihicul si buzunarul...
eu zic sa vorbiti si sa consultai si ali medici eventula specialisti pe infertilitate unde sa intrati amndoi si sa intrebati ce va macina, sau mergeti cu lista de intrebari scrisa de acasa...o sa gasiti voi o solutie buna...
ari a venit soarele si incepi sa iesi afara din barlog, cum stai cu temele , culorile?
aaaaaaa si inca ceva , cum am mai spus in alte mesaje exista diferente frapante intre varsta de pe buletin si varsta din amh...
si acum va puuup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Cand aud de dr Marinescu imediat imi creste tensiunea Nu am avut placerea sa il cunosc personal, dar din experientele celor apropiati mie as putea spune multe lucruri neplacute la adresa dumnealui. De Ion Ionut insa am auzit lucruri mai bune; omul isi stie bine ograda lui, atit cit practica dar cam atit....
Andrew trist e ca ati asteptat atit si ati avut incredere in cine nu trebuia; vestea buna e ca in ziua de azi exista solutii, alternative si sigur exista undeva acolo si sansa voastra. Asa ca mobilizati-va, incepeti cu analizele asa cum frumos ti-au explicat fetele ( hormonale, trombofilie si tu o spermograma+spermocultura), si cu ele fuguta la un dr cu ceva experienta in infertilitate.
Va pup pe toate babutele mele dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewD spune:

Scuze pentru postarea dubla, dar am uitat un aspect important:
Analizele hormonale.

Tot ce ne-au dat doctorii sa facem sunt cateva analize in a 3-a zi a ciclului:

- estradiol, FSH, AMH, prolactina.

De pe net si de la cazuri concrete din jurul nostru am aflat cateva fragmente de informatii din pacate prea putine ca sa stim clar ce trebuie analizat si in ce context au fost considerate utile aceste analize.

Stim de sora unei colege ca a fost identificata si tratata cu succes de dl.doctor PUIA (Giulesti) dupa ce i-a dat sa-si analizeze TSH si T3, T4 (le scriu din memorie sper ca n-am gresit). Le-a facut in ziua 3 a CM si la ovulatie i-a dat tratament si dupa ani de alergat la doctori fara succes...a ramas gravida la o luna dupa tratament...acu' are bebe.

Am auzit ca s-ar urmari si progesteronul cam la fel...dupa cum se vede stiu doar franturi de informatii...mult prea putin ca sa facem analizele pe cont propriu. Doctorii pe care i-am intrebat de analize hormonale m-au intrebat la randul lor senin si nelamuriti...ce analize hormonale ? PAI EU SA LE ZIC LOR?

Oricum din documentarea de pe net am aflat ca pot aparea dereglari hormonale dupa o sarcina (de succes sau pierduta), probabil pe fond nervos. Ca istoric, soacra mea era sa se curete acu' cativa ani din cauza unei dereglari de tiroida. Slabise puternic si toti doctorii ii spuneau sa fie optimista ca n-are nimic (optimismul prostesc, adica stai si nu cerceta ca o sa fie bine...poate pentru specia umana ca mai elimina din prosti).
A vazut-o un fost coleg de munca pe strada si s-a speriat de cum arata, i-a spus ca clar are ceva si sa NU STEA. A insistat, a speriat-o suficient cat sa mearga pana la PARHON (in Bucuresti) unde i-au descoperit dereglarea. E genul de dereglare controlabila daca e descoperita la timp si mortala daca e ignorata sau identificata prea tarziu. A raspuns bine la tratament si si-a revenit.

Ca diferenta de optica situatia era cam asa:
- nevasta: da Doamne sa nu-i descopere nimic;
- eu: ba sa-i descopere, ca clar are ceva, evolueaza prost si macar daca stim ce e poate stim si cum se trateaza.

Dupa ce au tratat-o pe soacra...am intrebat-o pe nevasta...asa mai la misto: si ia zi draga, tot iti mai doresti sa nu fi descoperit nimic ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Andrew- vad ca aveti ceva analize ...
AmH-ul este acceptabil pt varsta ... sau mai bine spus este chiar ok ..
Sunt fete de 25 de ani.. care au Amh ff mic ...

In ceea ce priveste mutatiile .. nu sunt ff experta ... pe mine m-a lamurit Alex in momentul in care mi le-am descoperit ... asa ca Alex te asteptam la interval .

Si.... nu pot sa nu apreciez implicarea ta ... felicitari din tot sufletul...

Nu va mai duceti la diversi doctori ...
Hotarati-va asupra unui doctor .. dar sa fie bun ...
Dr Puia .... am auzit de bine despre el ... dar tot Giulesti ... ... Oricum am facut si o colposcopie cu dansul ...
La prima vedere mi s-a parut depasit ... din cauza varstei ...
Dar aparentele pot inseala ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Adriana- ce fac buburuzele ...? sunt cumintele ?
Cand se anunta momentul???


Mergi la inceput