Clubul "babelor" FIV-oase 71

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanne16 spune:

Neata babute!
Sper sa aveti o saptamana plina de bucurii si soare!

Nanne
_
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot; PAI 4G/4G homozigot; EPCR haplotipuri - A2/A3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Elly, si eu sustin ce a scris Andrew. Stiu ca s-a mai intrebat acum ceva timp despre dr. Ion si am scris si atunci. Povestea e asemanatoare, nu stiu ce chiuretaj mi-a facut, dar eram tot in saptamana 10...cert e ca am avut mari probleme cu sangerarea, era cat pe aci sa ma chiureteze iar...dupa acea sarcina au mai urmat 2, terminate tot cu chiuretaj, dar nu am mai avut probleme. Am simtit absolut tot, mi-a facut injectie in col, si a asteptat maximum 1 minut! Ma opresc aici...desi era renumit ca e om, ca e empatic, a fost f rece...Operatia a fost facuta la subsol, intr-o camera minuscula care arata infiorator...apoi, am urcat pe scari, pe picioarele mele, 2 etaje sustinuta de o asistenta (care ma tinuse si de mana in timpul chiuretajului...i-am multumit si ii doresc tot binele din lume...a fost singurul om de acolo). Ulterior am facut chiuretaj dupa sarcini oprite in evolutie cu Laurentiu Pechi/Polizu, la care aterizasem cand era inchis Giulestiul dupa incendiu si la Octavian Rotaru/Elias...ei chiar au fost oameni, m-au facut sa fiu tare, sa zambesc, sa cred ca o pot lua de la capat...si asta fara prea multe vorbe mari...asa, simplu, cu o strangere de mana, chiar o imbratisare si 2-3 cuvinte.
Cand am intrebat ce analize recomanda( o parte imi fusesera recomandate de Dragos Gradinaru/Regina Maria), dr. Ion Ionut, a spus ca nu crede ca am trombofilie...Am facut analizele de capul meu si cand m-am dus cu ele, a zis ca oricum, nu s-a dovedit ca ar exista legatura intre pierderile recurente de sarcina si trombofilie...i-am zis ca am citit jurnale de medicina si studii recente, nu orice site/forum si ca nu este asa...si am plecat.
Inca ceva: cand sangeram groaznic si aveam hematoame cat degetul mare, am asteptat la camera de garda...6 ore! Au considerat ca daca nu imi e rau, nu e urgent...nu imi era, dar totusi...Era din ce in ce mai greu de gasit: ma duceam luni, nu ii convenea ca era de garda (desi vedea alte gravide), marti termina garda si nu era (parca), miercuri era la cabinet particular, joi era la eco, la cabinetul de contraceptie de langa spital, si iar, nu ii mai convenea daca ma programam atunci...vinerea, opera pana la pranz si cobora la garda intre 13 si 18...
Nu da numarul de telefon, se discuta numai cu o asistenta (draguta, de altfel), dar care face ce poate...iti spune sa vii daca esti panicata, si el te cearta, ca de ce ai venit...initial, era mai bland...

Eu am facut histeroscopia la Medlife, la Dragos Albu, a descoperit cateva sinechii, una chiar acoperea total o trompa. A costat 700 lei si am fost tratata omeneste, nu am asteptat, fara spagi (evident).

Eu as evita Giulestiul...nu stiu cum stau cu fiv-urile, daca tin cont de trombofilie, daca recomanda clexane la fiv, etc.


Later edit: Andrew, poate iti activezi PM, sa iti mai detaliez una-alta. Mergi la: Contul meu - Mesaje private - Options (e in dreapta, arata ca un semafor) - bifezi "Activeaza mesajele private".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Alex .. multumsc frumos pentru mesaj
Dr Ion chiar m-a ajutat si-i multumesc ... si cand m-a operat m-a tinut de mana inainte si mi-a spus ca totul va fi ok ...
Am apreciat ... multi dr. sunt f reci ..

Oricum, nu vreau sa intru in polemici pro si contra...

LE ... imi pare ff rau prin ce ai trecut ... cunosteam povestea .... dar de chiuretaje nu am stiut
Exact de asta mi-e mie frica ...

Oricum daca voi ramane insarcinata nu ma voi duce la el.. ma voi duce la un/ o dr recomandat/a ... care are minime cunostinte de trombofilie si analize hormonale ....

Eu m-as duce la dr. Ion pt monitorizari ...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Elly, nu e polemica, fiecare isi prezinta experienta. Eu l-am cunoscut si cand era mai putin asaltat de paciente si parca era mai deschis. tot ce mi-a spus dupa chiuretaj a fost: "ati fost foarte cuminte"...si eu i-am zis ca am tot sperat pana la final ca isi va face efectul anestezia...Nu era grabit, avusese operatii, si urma sa faca 2 chiuretaj...
Mie mi-e greu sa merg la doi medici, caut sa prind incredere in unul singur, si chiar daca verific tot ce imi spune, merg pe mana lui.
In caz de probleme as solicita second opinion, cu siguranta.

LE: Stiu ca este un chirurg foarte bun, un medic bun in general, dar nu am apreciat deloc ca a minimizat o posibila problema a mea, doar pentru faptul ca nu intra in sfera lui de competenta...Ob-gyn a devenit atat de vasta, incat este clar ca trebuie sa existe specializari, as fi apreciat sa imi spuna ca poate trombofilia nu este singura cauza, ca la noi a devenit moda...dar nu sa spuna ca nu crede ca am...ci sa imi spuna sa merg la un specialist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanne16 spune:

Alex, cred ca AndrewD nu isi poate activa inca mesajele private ;-) nu are inca cele 10 mesaje si este inca moderat. Il invitam sa mai scrie daca doreste, bineinteles.

In alta ordine de idei, nu imi pot da cu parerea despre cineva cu care nu am interactionat. Insa pot spune ca suntem suma experientelor, pentru unii pozitive (Elly), pentru altii mai putin , deci adevarul e pe undeva la mijoc... Stiu ca nu ar trebui sa fie asa, deoarece toate serviciile oferite trebuie sa fie obiective si profesionale, indiferent ca vin din mediul privat sau din cel de stat.

Va acesc!

Nanne
_
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot; PAI 4G/4G homozigot; EPCR haplotipuri - A2/A3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Nanne, Elly, eu nu zic ca e un medic slab, ci ca la mine nu avut puterea sa spuna ca nu stie sau sa merg la altul sau nimic...sa nu se pronunte. Partea cu raceala nu m-a afectat, fiecare om e...cum e, nu il judec pentru asta, poate nu i-a placut de mine, poate era ocupat, asta nu conteaza...dar faptul ca nu a asteptat destul sa prinda anestezia, ca nu a mai facut o injectie in plus, nu stiu, poate era nevoie...asta a fost problema.

Da, ai dreptate, Nanne, Andrew nu isi poate activa inca mesageria. Poate ne mai scrii, Andrew.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Alex ai dreptate din multe puncte de vedere ...

Eu am ajuns la el dupa ce la primul fiv dr D ajunsese la concluzia ca endometrul nu creste datorita septului fundic (pe care il operase deja de 2 ori) ...
Dr D mi-a sugerat sa-l mai operez .. poate creste E ...

Am fost la dr Ion si i-am spus exact ce mi-a spus dr. D.. a ascultat, nu a comentat mai nk .. la sfarsit mi-a spus : eu nu va pot ajuta cu prea multe informatii despre fiv. ..observ ca aveti f analize , un doctor doctor documentat ... de ce ati venit la mine ???
Pai sa ma operati ...
Ok .. sunati la nr x si rezolvam ...
A fost deschis ...
Chiar m-a monitorizat dupa sa vada evolutia endometrului si dr. D a avut dreptate a crescut mai repede ...dar degeaba crescuse ... ca au murit embrionii..

Acum trebuie sa vedem daca urmat. schema de tratam. va fi cea norocoasa ...

Nu alerg dup 2 dr .... ma duc doar la un dr ... dr grec...
Dar, daca voi avea nevoie de un dr. aici ... nu prea ma pot baza pe dr.D ...

Oricum.. acum este fffffff ocupat ...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewD spune:

Ok. N-am depasit cele 10 mesaje si nici nu prea sunt genul vorbaret. Prefer sa vorbesc cand am ceva de zis, deci cam greu cu atinsul numarului de mesaje.

Pe dl.doctor Ion Ionut il consider mai degraba depasit decat rau intentionat. Si pe sotia mea a tinut-o o asistenta de mana, s-au purtat frumos cu ea, se vedea ca toti erau afectati de tragedie, in timp ce sotia plangea disperata spunand ca a pierdut copilul. Si ei i-a spus dl.doctor cuvinte de incurajare dupa chiuretaj, de genul:te-ai descurcat bine...

Pot intelege ca poate, teoretic, sarcina nu avea sanse si de-asta nu s-a grabit cu analizele si tratamentele de sustinere. Pot intelege ca cateodata chiuretajul implica riscuri, fiind o operatiune facuta in orb...dar sa faci chiuretaj abraziv (peste 25% sanse de sinechie) si sa nu verifici uterul dupa cateva saptamani...sa transmiti un mesaj de liniste, ca totul e ok, ca nu e nevoie de analize...sotia mea a pus botu' si i-a luat 18 luni sa priceapa ca ceva nu e in regula...din pacate sufera de optimism nefundamentat de tipul: mie nu mi se poate intampla, o sa fie bine, fiindca asa simt eu, in concluzie nu trebuie sa facem investigatii...adica sa nu fim pesimisti ca nu e bine...

Statistic 25% sanse de sinechie, adica 1 din 4 paciente chiuretate sunt probabil nenorocite pe viata din cauza ca nu face la timp o amarata de histeroscopie...

Intamplator, sora mea, la 45 de ani a ramas gravida si a pierdut sarcina din cauza unui virus: cytomegalovirus...chiar si pe ea a chemat-o Marinescu la histeroscopie de control dupa chiuretaj...pe noi nu ne-a chemat.

Am in jur inca doua cazuri de sarcini pierdute recent, una la 39 de ani si alta la 43 de ani...doctorii lor le-au chemat automat la histeroscopie de control.

Deci...se practica...dar nu la noi...probabil la 36 de ani nu eram suficient de interesanti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Andrew, poti imparti un mesaj lung in cateva mesaje mai scurte, daca vrei.
Asta cred si eu despre dr. Ion, ca este depasit de nr. pacientelor.

Eu am facut histeroscopia la indrumarea dr. Dragos Albu, ma dusesem cu istoricul de 3 sarcini pierdute si mi-a dat o lista de analize. In rest, niciun alt medic nu mi-a recomandat histeroscopie.

Incep sa cred ca histeroscopia dupa chiuretaj e recomandata rar si de catre f putin medici.

Eu sunt inversul sotiei tale, iau in calcul orice hiba as putea avea, daca sunt sanse, nu aberant. Eu spun ca nu sunt nici optimista, nici pesimista, ci realista...Pana acum nu am gresit: cand am suspectat ceva, am analizat si am gasit probleme.

Ramasul sarcinii in urma, dezlipirea saculetului si hematoamele apar des ca urmare a trombofiliei.

Cred ca forumul va poate ajuta mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Andrew - incurajeaza-ti sotia si documentati-va bine inainte de a va mai duce la un dr.
Mai aveti sanse sa aveti propriul copil . Nu trebuie sa va panicati.
Nu stiu daca aveti analizele facute .. dar ar tb sa-si faca analizele de trombofilie (in cazul in care nu le-a facut)..
Daca pierzi o sarcina ... o mutatie poate fi de vina ..

Pe acest forum puteti gasi foarte multe informatii si suport.
Cred ca ati putea v-ati putea duce la Dr Albu medlife sa-i cereti o parere ...

sau .. poate ne dai mai multe detalii .. ce analize ati facut ...

Analizele de trombofilie sunt acestea : (eu le-am facut la Synevo .. dar le puteti face si la alte laboratoare ... mai ieftin)

Profil sindrom antifosfolipidic: Anticoagulant lupic, Anticorpi anticardiolipinici IgG, Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1
280 Lei
Anticoagulant lupic
Anticorpi anticardiolipinici IgG
Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 – IgA, IgG, IgM

Profil trombofilie ereditara (II): Profil trombofilie ereditara (I) + Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C)
770 Lei

• Antitrombina III
• Proteina C
• Proteina S
• Mutatia factorului V Leiden – detectie si genotipare
• Mutatia protrombinica (factor II)
• Gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C) – risc trombofilie

Mutatia factorului XIII (G102T)-risc trombofile
280 Lei

Homocisteina
150 Lei

Gena inhibitorului activatorilor plasminogenului PAI (polimorfism 675 4G/5G)-risc trombofilie
290 Lei


Rezistenta la proteina C activata (APCR)
92 Lei

Mergi la inceput