Clubul "babelor" FIV-oase 71

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Andrew, ati facut tot la capitolul trombofilie. Eu cred ca dr. Uscatescu va recomanda Clexane pentru MTHFR homozigot, stiu cateva fete care au mers in sarcina la dansa si au facut. Pe langa Clexane, pentru scaderea homocisteinei, se recomanda Femibion, cu conditia ca sotia sa nu aiba probleme cu tiroida, daca are, ii va recomanda Medyn alternativ cu Elevit (Femibionul si Medynul contin o forma a acidului folic care poate fi asimilata de persoanele cu aceasta mutatie, din aceasta cauza creste homocisteina).
Doza de Clexane de monitorizeaza destul de des la inceput, 2-3 saptamani, apoi la o luna si daca totul e OK ecografic, cred ca se poate si mai rar.

Eu am facut hormonalele asa:

- ziua 3: prolactina, FSH, estradiol, progesteron, TSH, FreeT3, FreeT4
- ziua ovulatiei: FSH, LH, estradiol
- a 7-a zi de la ovulatie: progesteron
Chiar daca vi se spune sa faca in ziua 14, respectiv 21, nu este corect, nu orice femeie ovuleaza in ziua 14, evident.

Dati-i bataie, AMH-ul va da sanse!

Ari, pai de aia am sters povestea semnatura, ca sa-i dau cu flit!

Camcris, stii cum e, defilam cu ce avem, si cu povesti, si cu trombo.

Ady, !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

andrew la puia am fost eu inainte de prima operatie, ce sa zic un colposcopist extraordinar insa atat, ca si chirurg n-am auzit chestii prea bune si nu l-am ales din alte motive pt operatia mea, iar ca specialist pe infertilitate nici atat...analizele de tiroida este bine sa le faceti, pt ca sunt boli care se transmit ereditar de la mama la fiica, de ex mama mea are hipertiroidism sindrom basedow , iar cand ginecologul meu de pe atunci a auzit m-a trimis la anlize...sunt ok insa am tsh-ul spre limita inferioara si exista posibilitate ca in anumite circumstante sa fac si eu boala...
eu zic sa mergeti la un specialist pe infertilitate , un dr de care am auzit lucruri bune este dr albu de la med life, fetele care-i sunt paciente pot exprima pareri...
imi scuzati mesajul anterior , acum am vazut ca am mancat litere, imi era foame si acum fac si bagajele de mutare...
adri ce fac pufuletele, abia astept sa ne pui poze cu ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Inca rezistam in aceasi formula, greu cu dureri si contractii, cu pastile ...dar rezistam. Duminica facem 38 de saptamini, probabil in curand vom stabili si data cezarienei.
Elly,Alex,Xdidi & toate babutele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

adriana mai ai foarte putin e o super varsta cu gemeni sa dea Dumnezeu sa iasa la termen, sanatoase si papacioase ca sa-si mentina statutul de briose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

hop si baba a mai baba
andrew nu pot sa iti spun "bine ai venit" ca ar fi putin aiurea, dar ma bucur sa vad barbati asa de implicati ca tine.
38 de ani nu e un capat de tara, vad ca sotia sta bine cu rezerva ovariana. ca exemplu, eu la 41 fara 3 luni aveam AMH parca 1,2 si am obtinut o sarcina naturala cu o singura trompa. ca s-a oprit in evolutie ... asta e alta poveste. la chiuretaj am cerut eu sa mi se faca analize, am facut cariotipul si a reiesit ca fetita era ok din punctul asta de vedere (am bifat-o ca o mare realizare la varsta mea, chiar daca fara final fericit).
apropo, la chiuretaj nici mie nu mi-a prins anestezia, si am facut la medlife cu dr Albu. saracul mi-a facut 4-5 injectii, mai mult de atat i-a fost frica sa imi faca. pe la jumatate m-a intrebat daca vreau sa ma treaca pe generala si i-am zis ca nu mai are rost si sa continue, ca nu oi muri din atata. nici eu nu am facut histeroscopie imediat dupa, dar am facut-o pana la urma pt ca nu imi mai crestea endometrul - nu am descoperit insa cauza Histeroscopia nu se face in mod automat dupa chiuretaje. E un serviciu care cel putin in clinicile priovate e destul de scump (eu am platit 700 ron), drept urmare dr pot cel mult sa ti-o recomande. la giulesti in schimb cumnata a facut vreo 4-5 cu adeverinta fara sa le plateasca.
TSH, T3, T4 - analize de tiroida; utile, unele disfunctii pot crea probleme in sarcina. mie mi le-a dat dr ginecolog, numai ca abia Albu a sesizat ca una e aiurea si m-a trimis la endocrinolog unde am descoperit un nodul de m-a apucat paranoia. 5 dr mi-a zis in 6 feluri de nu mai stiam in ce directie sa o iau. acum privesc in urma cu un zambet.
e bine ca ati facut profilul de trombofilie. In principiu MTHFR se trateaza cu acid folic, unele cazuri au avut si heparina (Clexane - e un anticoagulant).
E bun Femibionul (vitamine prenatale), daca se descopera prob cu tiroida care impun evitarea iodului, exista femibion fara iod, numai ca nu a ajuns in Romania. eu am facut rost la un mom dat din austria/germania. pana la urma s-a dovedit ca de fapt imi trebuie iod ... in fine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewD spune:

MeAlex: sa inteleg ca in cazul mutatiei, acidul folic poate creste homocisteina ? Adica nu-i o idee buna ca sotia sa ia acid folic ?
Nu de alta da il ia zilnic de mai bine de doi ani...
Sincer...n-am mai auzit asta...dar nu m-ar mira tinand cont de medicii de la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
Sunt asa de ocupata ca nu prea am timp nici sa citesc.
Andrew, f tare, cand barbatii sunt implicati.
Ady, mult a fost, un pic a mai ramas!
Velvet, ce mai zici?

Pup fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewD spune:

E incredibil ca dupa 2,5 ani tot nu avem un doctor care sa se ocupe de noi.

Va rog daca stiti cate ceva despre urmatorii doctori sa-mi spuneti si mie cum sunt acestia, deoarece am deja programare la toti cu exceptia ultimului:

- Dr. Heinz Strohmer - Clinica Kinderwunschzentrum, Spitalul Goldeness Kreuz, Viena;

- Dr Ispasoiu Florin - Polisano Sibiu;

- Dr. Monica Cirstoiu - Polisano Bucuresti;

- Dr. Kovacs - Kaali Institute Budapest.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hatice spune:

Lara, bine ai revenit!Te citesc cu mare drag si interes, am invatat multe de la tine si de alte fete de aici.
Multumesc mult pentru toate informatiile pe care le impartasesti aici.
Sarcina usoara si sa nu ne uiti!

Mergi la inceput