dieta pinguinilor Oshawa

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Michelle, sunt convinsa ca nu ma crede lumea, da' nici n upot sa stau inchisa in casa ... asa ca ma afisez ostentativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Rox, nu glumesc cu Oshawa. L-am tinut, nu-i nenorocire. Si Tora l-a tinut, inaintea mea. Vorbesc de cele 10 zile. In primavara (dupa Pasti) am dat jos 7 kg. Nu le-am mai pus inapoi (ma rog, pana acum de sarbatori, cand am ascuns cantarul). Ba am mai si scazut, insa asta pentru ca am facut efort fizic la zugraveala. Eu sunt impotriva dietelor de orice fel, am lucrat 10 ani in cabinet de estetica, stiu ca-s frectii...dar Oshawa asta m-a dat pe spate...felul in care m-am simtit, modul in care m-a reglat...nu stiu, eu l-am perceput ca pe un lucru care m-a scos dintr-un rahat. Pentru ca ma blocasem de tot. Citeam pe net ca sunt persoane care nici nu slabesc, sau ceva nesemnificativ...pentru ca in primul rand este o terapie. Sa fiu sincer, pe mine m-a convins persoana care a facut varianta aia de 30 de zile prietenului meu, nu ca am citit pe internet. Si n-am regretat.
Interesant este ca, de atunci, Tora si Ioana imi cer periodic sa le fierb o oala cu boabe cu care isi completeaza meniul. Cica le purifica.

Mai Ruf, nici nu stiu cum sa pun intrebarile ca sa nu dernajez, nu numai pe tine, dar asa in general, pe cei cu energiile ... dar imi cer scuze inainte de a scrie ce balarii imi trec prin minte :

Ce inseamna "te-a scos din rahat", "te blocasei de tot" ? Ca eu care sunt retzinuta in fatza miracolelor si a supranaturalului, mai ca mi te imaginez constipat pana la gat si cum ai dat-o pe boabe, pline de fibre, s-a desfundat canalul ... nu ca m-ar interesa cu cate reziduri ai pornit pe drumul boabelor, dar de aici, logica mi se suprapune peste cuvintele tale - ai slabit -> normal, ca daca ai scapat de balast ... acum zici ca ai slabit 7Kg, in fine, mi-e greu sa apreciez ce inseamna asta, dar poate repartizat asa pe 10 zile si pe inaltzime, pana la gat, cum spuneam ... 10Kg o fi o distributie putin inconfortabila, fix cat sa te simti mai bine, mai usor, mai reglat, mai pur, mai uscat si mai curat cand ai deschis robinetul cu cheia japoneza Oshawa ...

Tu crezi in chestii din astea energetice, cu yong si yang ?
Nu, nu vreau sa contest teoriile astea, dar cuvantul lui Rufus e important pentru mine, mai ales ca zice ca nu crede in diete si miracole rapide ... aproape ca sunt cu netul deschis sa caut boabele alea si vreau sa fiu sigura ca iau recomadarea de la cineva la fel de "down to earth" ca si mine ... ca atfel te pomenesti ca ma chinui 2-3 zile si ma trece doar o cufureala provocatoare de hemoroizi si iritatii intestinale, de inchid anul financiar de pe olitza companiei ... scuzati limbajul de latrina folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Asta-i http://dietadukan.ro/




Rufus, cand te duci sa donezi sange? Celcesforaie ar vrea sa mearga si el cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

buflea, trebuie sa pornesti de la ideea ca suntem la fel; adica doi pinguini cu aceleasi obiceiuri, nevoi (alimentare...) si acelasi viitor. Bine, aceleasi obiective.
Sunt convins ca energiile astea si reglarea lor nu-s prostii, insa nu mi-a stat capul la asa ceva. Eu am avut un soc cand m-am intalnit cu prietenul meu dupa o perioada mai lunga. Il stiam rotund, greoi ca un urs. Vedeam acum un tip mult schimbat (nici nu-i statea bine...), cu un tonus ca in studentie. Bai, ce-ai facut? E clar, faptul ca era slab m-a socat in primul rand. Esti bolnav?
Si mi-a explicat. Am inceput sa citesc, eeeeee sa nu crezi ca a doua zi ciuguleam boabe. Cred ca a trecut un an.
Ce m-a convins? Eram blocat. Nu, nu constipat...eram blocat intr-o rutina, o vrie, o...nici nu stiu cum sa pun. Puneam kg dupa kg pe mine, fara sa pot lua vreo masura. Numai la mancare mi-era gandul. Sunt convins ca am trait exact acelasi sentiment pe care-l au grasii aia de 2-300 kg, care nu mai vor sa faca altceva decat sa manance. Imi puneam targheturi, le depaseam fara jena. Stai ca dupa ziua mea, stai ca dupa ziua ta, stai ca dupa Pasti...
Nu aratam ingrozitor...insa asta pentru ca am noroc de o conformatie si de un metabolism de exceptie. Dar depasisem suta. 102 mai precis.
Si tot n-am facut-o pana s-a apucat Tora. Sa vad eu ca nu pateste nimic. Aiurea, cioaca, mai gasisem un motiv. Sa vad daca nu ma constip
Am inteles si inteleg si acum ca vorbim de un regim de detoxifiere. Ca unii slabesc, altii nu. Dar asta inseamna ca daca metabolismul meu se regleaza, corpul tinde sa aiba greutatea optima, iar la mine vorbim de cel putin 10 kg. Spre 15. De aia regimul asta are ca efect slabirea. Nu din cauza infometarii (ca nu ti-e foame), calorii (bagi destule). Ci detoxifiere si reglare metabolism.
Inteleg de asemenea ca nu-s de ajuns 10 zile. Ca avem nevoie de asa ceva periodic. Dar nu-s chiar asa "catolic"...n-o sa trec pe cereale, sa-mi creasca spice in dos. Incerc sa ma ajut, sa n-o iau razna.
M-a scos din rahat, in sensul ca m-a scos din depresie, din sentimentul ala pe care-l ai cu burta plina si zici ca nu mai faci. Si esti sigur ca o mai faci.
A fost bine. Sa spun drept, o cam bagasem pe maneca. Eram speriat pentru prima oara in viata. Ingrozitor sentiment.
Acum stiu ca o sa pot. Si ma simt confortabil.
Orice ati alege, important este sa va simtiti bine cu ceea ce faceti.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

M-a scos din rahat, in sensul ca m-a scos din depresie, din sentimentul ala pe care-l ai cu burta plina si zici ca nu mai faci. Si esti sigur ca o mai faci.


Aham, uite fraza asta e singura care ma convinge din mesajul tau ...si eu traiesc de ceva ani buni cu "rahatul" asta in mine si nu am gasit inca metoda sa-l elimin.

Mai am intrebari - sa nu ma trimiti sa citesc netul, caci nu cred in el, ce miracole voi citi pe net despre boabele astea, voi citi si la Dunkan, si la Rina si la Atkins ... vreau raspunsuri de la cineva care a trait pe pielea lui si nu care o face in scopuri de marketing.

Deci :

1.Boabele alea le fierbi impreuna si mai pui ceva in ele ca s aiba vreun gust ? Nu stiu, sare, piper, mirodenii, zeama de carne, gust de ciolan afumat , aroma de sorici, intelegi tu ce vreau sa spun.

2. Cum v-ati descurcat, tu si mai ales Tora, cand statea cu nasul in blide sa gateasca mancarea pentru fete ? Mai exact, ma gandesc la mine, eu trebuie sa gatesc pt 2 copii si un barbat si cum o sa rezist unei ciorbe de perisoare cand am un bol de boabe fierte prin sistem ? ...stii tu, pofta, pofta, ce ne facem cu ea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Buflea,
1. Nu pui nimic in fiertura, nici macar sare. Cred ca-i chestie de gust...dar mie imi place. Nu, nu ca nu ma deranjeaza, chiar imi place. Mie imi place painea, gustul de cereale. Tora nu-i asa de incantata ca mine, dar nu o deranjeaza.
2. Cu pofta e nasol. Ca gatesti sau nu in casa, esti ca un caine in aret, sa mirosi ce gatesc vecinii. Cred ca trebuie sa gasesti ceva solutii alternative, sa manance la cantina Tora nu are asa probleme, de gatit ti-am zis ca nu o facem chiar des, la copii daca le dau un ban de KFC imi pupa si mana...
Cred ca motivarea noastra a fost: bai, sunt 10 zile, nu murim. Si n-am murit.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aham, m-am lamurit … deci un mediu ambiant pentru mine pentru boabele asta ar fi la vara, cand trimit copiii in Romania si trebuie sa-l trimit la cantina doar pe barbat.

In alta oridine de idei, am vorbit cu ai mei, prima data pe anul asta … se schimba, se schimba in rau si mi se pune asa un nod in stomac … imbatranesc, aproape ma panicheaza starea lor … nu sunt la pat, dar sunt mereu pe la doctori …ok, inteleg, au timp si ii doare cand in stanga, cand in dreapta … DAR – parca nu mai au alte orizonturi.

Vorbesc de niste oameni foarte activi, cu foarte multe orizonturi in trecut, da ? Care pana anul trecut citeau, gateau, se plimbau, se agitau, imi aduc aminte ca acum vreo 4 ani eu eram in depresie si singuratate aici de sarbatori si ei erau la o super petrecere prin Moldova, m-au sunat cantand si chiuind mai ceva ca la 20 de ani.

Anul asta, pentru prima data nu au mai plecat la Piatra Neamt de sarbatori si nici Piatra Neamt-ul nu a mai venit la ei … au facut totusi Craciunul la rudele din Bucuresti.

Au primit cadoul meu de Craciun, bilete la “Dineu cu Prosti”, la National – s-au dus, au vazut-o, le-a placut dar nu mai vor si la Egoistul, ca costa mult (???? Le cumpar eu biletele …) si au foarte multe programe la TV la care sa se uite - ???? – WHAT ??? e prima oara de cand ii cunosc, cand TV-ul e la fel de interesant ca o piesa de teatru. Stiu sigur ca daca primesc biletele la usa, o sa se duca, dar am asa impresia, ca o sa se duca cu forta, ca si cum e un chin si mi-ar face mie o placere.

De Revelion au stat acasa, singuri … AM AMUTZIT cand am auzit. Niciodata NOI ca familie, sau EI ca si cuplu nu au stat singuri de Revelion. Mama si-a dat seama ca paralizasem la telefon si a inceput sa ma asigure ca “ne-am imbracat frumos, mi-am pus si pantofi cu toc, am stat la masa, am ciocnit sampanie” … mi-au dat lacrimile imaginandu-mi scena asta, sunt sigura ca si ei au plans exact atunci, de Revelion.

Motorul cuplului lor a fost intotdeauna mama … acum 1 an o banuiam de ADD, la 70 de ani sarea coarda cu fica-mea, se ducea pe niste cocaluri pe aici sa culeaga mure, asta vara s-au dus cu copiii mei 12 km pe deal la Piatra Neamt in timp ce eu eram in camera, ma luptam cu o indigestie, tot familionul extins ii reprosa ca e prea agitata si ca ii agita si pe ceilalti … acum din toamna se lupta cu ametelile alea pe care le au Kari si Viviana si mama in ultimii 40 de ani … dar nu stiu, ceva e rau acum, atat de rau incat nu au mai plecat la Neamtz, nu au mai avut musafiri de Revelion si prefera sa stea la TV decat la teatru. Actiunile ei ma confuseaza si mai tare – m-a asigurat ca se duce sa faca niste teste la cap, pana una alta a facut la inima si cica e beton … nu inteleg de ce a facut la inima cand ea nu a avut niciodata probleme cu inima si e ametita la cap ? 15 min mi-a explicat ce sanatoasa e ea la inima … m-am enervat ca am impresia ca imi tot vinde mie gogosi la tel, am inghesuit-o cu analizele la cap, a inceput sa planga … a venit tata la tel, altul care sta cu cancerul de prostat ticaind, si a inceput sa tzipe la mine ca: “stiu ei mai bine ce au de facut si sa nu le mai dau EU lor indicatii de aici” … si am tacut asa cum faceam in copilarie. Nu ma deranjeaza ca am tacut, as vrea insa sa aibe dreptate …

In aprilie ar trebui sa vina aici, in iulie ar trebui sa plece cu copiii mei inapoi … sunt aproape in panica ca nici una din cele doua nu se vor realiza. Solutii exista, ma sperie insa ca se intrerupe o traditie care confirma ca toata lumea e pe linia de plutire … ceva se intampla cu ai mei si par ca se scufund … si mi-e tare teama, eu nu stiu sa inot (psihic) fara ei, stiu ca vorbesc ca un copil, dar da, eu sunt si ma simt inca copilul lor si nu vreau sa schimb nimic.

Asta e, am simtit nevoia sa dau din suflet si nu va ascund ca acum cand scriu, abea mai vad tastele de lacrimi…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Buflea.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

buflea pentru tine si pentru ceea ce crezi ca se intampla cu parintii tai. Sper sa ne zici de bine in 2-3 luni, poate ii invioreaza primavara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

dar altceva in afara de fiertura lui rufus , pt detox mai stiti?

am fost azi la cumparaturi dar nu am avut timp sa studiez...as lua niste pliculete naturale nu stiu din ce dar sunt gata facute......dar costa intre $40-60 si parca nu-mi vine sa dau atita.
eu chiar vreau sa fac cu sotul o cura de 3 zile de detox.

sotul zice ca el vrea sa bea sucuri-3 zile numai sucuri din legume cu fructe... parca m-as lua dupa el...dar nu-mi plac de loc. sunt oribile!

o sa incerc cu info de pe net, la dr oz, dar vreau ceva incercat de cei de aici de pe forum...sa aflu direct de la sursa. ca sa vedeti cata incredere am in voi

alinta mersi pt traducere. ceaiurile le stii?



michelle

Mergi la inceput