Accident de masina! Cum iti revii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Acum esti in stare de soc si vei mai fi un timp, este normal, stai te gandesti la cauze si efecte, unde si cum puteai evita situatia, conduci eventual singura distante mai scurte ( condusul te ajuta ), odata cu accidentul asta nu ai uitat soferia ci din contra, acum esti mai prudenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

pana nu ti se intampla, 90 la ora pe sosea umeda (nu polei, nu mazga, nu siroind de apa) nu e un capat de tara daca:

ai o masina buna
cauciucurile nu sunt uzate
ai reflexe, nu te panichezi si esti un sofer antrenat - ai ceva cunostinte de ce manevre trebuie sa faci in caz de doamne fereste ce

asta in general. ca dincolo de asta cum ii e dat fiecaruia.

ce-i drept, la mine in masina nu se circula never never ever fara centura. nu as ezita sa dau copiii jos din masina si sa-i plimb pe langa ea oleaca daca am avea discutii cu privire la obligativitatea centurii.

eu am facut 3 accidente in trafic, toate usoare, si toate la viteze f mici, sub 40. unul stupid (dat cu spatele ca oprisem cam pe trecerea de pietoni inainte sa apara timerele la semafoare - apus, soare puternic in spate, o masina gri-asfalt fara lumini pornite si care nu lasase nici 2 m intre mine si el. nu l-am vazut, i-am spart bara), altul ciudat - un individ nu si-a pastrat banda in sensul giratoriu, l-a taiat venind cu viteza din spatele meu, mi-a intrat pe banda si i-am "sters" lateral spatele. al treilea, in drum spre bucuresti, mergand in coloana la max 50/ ora, coboram o panta si o ambulanta a iesit de pe o strada laturalnica taind coloana. toti au franat, eu am apasat frana in zadar. dar ma asteptam la asta de cand am vazut masina am stiut ca o incurc cu ea, avea niste cauciucuri care nu-mi inspirau nici o incredere. dar masina mea era stricata, era un pool car, la bucuresti trebuia sa ajung... asa ca am mers tot drumul ca pe ace si tot am patit-o. oricum, mi-am dat seama ca nu ma tin franele si am tras de volan in dreapta sa nu lovesc central masina din fata s-o fac acordeon cumva. omului ala i-am spart bara din spate si mi-am sifonat putin fata masinii.

cumam trecut peste ele? le-am rumegat bine pana am inteles ce s-a intamplat si m-am antrenat mental sa nu mai intru in astfel de situatii. Nu mai dau cu spatele la semafor, in giratoriu nu am niciodata incredere in "ceilalti" si sunt cu ochii in 16, iar in msasini care nu-mi inspira incredere nu ma mai urc

dar trebuie sa recunosc ca in cazul tau, oana, e mai greu. aveai copilul in masina, fara centura, si ai pierdut conrolul masinii, asta e o galusca grea. tot ce pot sa-ti spun e sa-i multumesti lui dumezeu, sa revizuiesti politica de centuri din masina ta si daca ai indoieli cu privire la masina sau capacitatea ta de reactie sa mergi mai incet, cu o viteza cu care sa simti tu ca poti controla masina.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ati scapat si te duci sa-i multumesc lui DD pentru asta.
Tu conduci masina si nu ea pe tine.

Condu in continuare, de masina e nevoie, oricand, oriunde e un mijloc.
Condu, pentru ca vei face fobie si nu te ajuta cu nimic, ba mai mult iti va limita iesirile.

Sfat personal: nu mai calca acceleratia, desi sunt convinsa ca n-o vei mai face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Voi totusi cu ce viteza conduceti cand e carosabilul umed? Ca parca traim in tari diferite.

Eu circul zilnic pe ruta Eforie-Constanta, in ultimele zile a plouat, am mers cred tot cu 80-90 si zau ca obstructionam traficul. Se circula cu viteza mare, 100-120.

Imi da de gandit topicul asta si intreb cat se poate de serios. Dar vorbesc despre carosabil ud, nu polei, nu gheata, nu zapada.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Oana, probabil ca o sa iti revii, da-ti putin timp. Eu am fost implicata in doua tamponari in parcare si tot am fos traumatizata primele dati cand m-am urcat la volan.
Multa prudenta, de acum in colo, asa cum ti s-a spus!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Acum am vazut subiectul tau, imi pare rau ca ai trecut prin clipe asa de rele, bine ca s a terminat cu bine. Sunt alaturi de tine, stiu ca esti dependenta de masina si nu ai cum sa renunti la ea, o sa ti revii, esti un sofer bun, si ca ai invatat ce trebuie sa faci pe viitor, culpabilizarea nu ti va stapani volanulo asa ca treci peste, nu te mai gandi, s-a dus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

In urma cu vreo cativa ani am avut un copilas din familie in masina. Copilasul era in scaunul lui de masina si la un moment dat s-au desfacut curelele de la scaunel. Am tras pe dreapta si-am incercat sa le pun la loc. Nu radeti, dar pur si simplu nu m-am priceput. Am stat acolo o gramada si m-am intrebat ce ma fac. Pana la urma am riscat si-am mers fara centura, dar numai eu stiu cat am tremurat. In timpul condusului copilul a sarit din scaunas si incontinuu tragea de mine. Am mai oprit de cateva ori dar n-am reusit sa leg scaunul ala blestemat. Am condus cu 30 pe ora pe unde era 80 permis, asa ca toti soferii ma claxonau . Dar n-as fi mers mai repede nici daca m-ar fi batut.
Acum la tine: niciodata sa nu mai permiti copilului sa mearga fara centura, nici macar 50 de metri! stiu un caz concret unde copilul a murit pentru ca l-a batut atata la cap pe tata ca i-a permis sa desfaca centura. In al doilea rand: toti facem greseli si... iarta-te! Ai tras o invatatura pe cinste si ati scapat tefere amandoua, asta este cel mai important. Daca ne impovaram sub greutatea constiintei incarcate nu mai putem sa ne bucuram de viata. Strangeti puiutul in brate si multumeste cerului c-ai scapat doar cu o lectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Ati scapat si te duci sa-i multumesc lui DD pentru asta.


DD fiind Dan Diaconescu?

Daca te referi la Dumnezeu, de ce nu-I scrii numele intreg....? Mai ales intr-un asemenea context, unul care presupune recunostinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu as recomanda un pic de terapie in situatia asta.
Eu am trecut printr-un accideent acum 12 ani, stand pe scaunul din dreapta. A fost traumatizant pe moment si cateva luni dupa aceea, apoi "am depasit momentul", am condus ani buni, masini mai bune sau mai putin bune. In ultimii ani, pe fondul oboselii si al stresului cotidian, am inceput sa nu mai pot conduce pe poduri sau in pasaje, pana la tremur si stari de voma.
Am apelat la un psihoterapeut cu destula neincredere, chiar i-am spus ca as prefera sa ma hipnotizeze si sa pocneasca din degete "pana numar la 3 nu mai ai nimic". Mi-a spus ca nu functioneaza treaba asta decat pana la prima situatie strsanta sau similara, cand imi vor invia toate fobiile.
Am despicat firul in 14 si am descoperit sursa starilor...accidentul de care uitasem deja.
Fiecare ti-a raspuns prin prisma trairilor proprii (inclusiv eu ) dar un psihoterapeut te va analiza pe tine, si te va ajuta sa depasesti TU momentul si sa iei invatamintele necesare tie, personalitatii tale.
Din orice incercare trebuie sa iesi mai puternic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

Voi totusi cu ce viteza conduceti cand e carosabilul umed? Ca parca traim in tari diferite.

Eu circul zilnic pe ruta Eforie-Constanta, in ultimele zile a plouat, am mers cred tot cu 80-90 si zau ca obstructionam traficul. Se circula cu viteza mare, 100-120.

Imi da de gandit topicul asta si intreb cat se poate de serios. Dar vorbesc despre carosabil ud, nu polei, nu gheata, nu zapada.



Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)



Cornelia, mergi asa cum tu te simti in siguranta. Nu incurcai pe nimeni, 80-90 km pe ora este totusi o viteza!
Este gresit sa apesi acceleratia doar pentru alti inconstienti o fac, de teama ca ii incurci. Sunt destui care merg cu 120 pe drumurile nationale, lucru extrem de periculos, deoarece limita de viteza nu e pusa de florile marului acolo.

Depinde de foarte multi factori daca 90km pe ora e prea mult sau nu. Depinde de masina, depinde de cauciucuri( cat de uzate sunt, cum arata profilul), depinde de carosabil, de vizibilitate, de conditiile meteo si de experienta soferului!

Mergi la inceput