Accident de masina! Cum iti revii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Citat:
citat din mesajul lui buli

ba ajuta comentariul madalinei.


ajuta la ce mai exact? da timpul inapoi cumva?
sau voi cand raspundeti nu cititi si titlul topicului, doar vorbiti scrieti din inertie? ideea e sa ajutam autoarea sa depaseasca momentul, nu sa dam cu pietre in ea, ca ce-a gresit in mintea si in sufletul ei stie deja si chiar daca nu constientizeaza neaparat asta, in mod cert data urmatoare cand va mai conduce in conditii similare va fi mult mai prudenta.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

eu nu mi-am dat seama de asta.
de aia am si subliniat ce am subliniat.
mi s-a parut ca a mers pe ideea imbratisata si de tine ca "nu e vina ei".
repet: omul trebuie sa conduca masina, nu invers.
cat despre copil fara centura ... trag pe dreapta, pun avariile, pornesc cand si-o pune la loc.

mai zic o data: bine ca a avut noroc de data asta, evaluare cauze, corectare si curaj in continuare.
nu taieri de cap si puneri la zid, doar constiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Si ca sa raspund strict la subiect, conduc de mai bine de 15 ani, dar din fericire n-am avut parte de niciun accident major, mai exact am avut doar 3 tamponari minore la viata mea, care au constat in bare zgariate sau table indoite usor. In schimb am avut parte de o experienta destul de socanta, in care am zis si eu la fel ca tine, exista dumnezeu. Tot iarna, venisem de la gradinita cu copii, parcasem masina in fata blocului si copii nu voiau sa coboare singuri din masina, isi gasisera ceva de joaca pe bancheta din spate si nu reuseam sa ma inteleg cu ei sa se imbrace si sa se dea jos. Asa ca deschid portiera si tocmai ma pregateam sa le scot cu forta de acolo cand in spatele meu se aude un scartait de frane puternic, o busitura, si tot ce mai apuc e sa fac ma urc pe pragul de la masina si sa trag un pic portiera inainte de impact. O masina pierduse controlul volanului, intrase fix pe straduta unde parcasem eu, daramase o motocicleta parcata pe margine, si apoi ricosase in masina mea. Din fericire, dupa impactul cu motocicleta mai pierduse din elan, asa ca eu m-am ales doar cu o vanataie zdravana din cauza ca am fost prinsa cumva in usa, in schimb daca copii m-ar fi ascultat si ar fi coborat din masina cand i-am rugat eu prima data, ar fi fost cu siguranta sub rotile celeilalte masini in acel moment.
N-a fost un accident la fel de grav ca al tau, dar mi-a dat vreo cateva nopti cosmauri gandindu-ma cum ar fi fost daca ei coborau atunci din masina. M-m consolat cu ideea ca cineva acolo sus ne iubeste, iar cu timpul amintirea s-a estomapt. Nu stiu cum as fi depasit momentul daca as fi fost eu cea care sa fi provocat accidentul. Probabil ca doar timpul ajuta in asemena situatii.

Edit, ca mi-am mai adus aminte ceva, cand am inceput scoala de soferi, la a doua lectie, urcam o panta abrupta si in curba, am accelerat si am tras prost de volan am pierdut controlul si m-am oprit la cativa cm distanta de un stalp (ma rog, a franat instructorul). Am inceput sa tremur toata ca piftia si-am zis ca nu ma mai urc la volan in veci. Cred ca daca instructorul m-ar fi lasat atunci in pace, probabil n-as mai fi pus mana pe volan a doua oara, el insa a insistat sa continui sa conduc, si bine a facut. Asa ca ma gandesc ca cel mai bun sfat e sa nu iei o pauza prea mare acum, pentru ca teama va creste cu cat vei sta mai mult timp departe de volan. Mai bine conduci o vreme insotita, sau fara copii, dar continui sa conduci, e posibil sa fie cea mai buna solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si eu am patit ceva asemanator, pe zapada, am aterizat in camp de pe sosea, undeva la tara.I-am multumit lui Dumezeu ca nu era vreun pom in dreptul meu sau vreo alta masina, si am condus mai departe, oricum nu avem cum sa stau sa mi plang de mila.Si bineinteles ca am fost mai atenta la gheata de sub zapada. Nu mi-am pus vreodata problema sa nu mai conduc din cauza asta. Am pretentia ca conduc foarte bine, dar s-a intamplat .
Si cine spune ca conduce perfect, zi de zi, km cu km, controleza masina 100% si nu i se poate intampla nimic...sunt sceptica. Oricui i se poate intampla sa derapeze. Asta daca nu conduci cu 40 la ora peste tot. Atunci da, impactul e mult mai mic.
Oana, o sa treaca. Bine ca nu s-a intamplat nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Deci, comentariile chiar si asa directe sunt obiective chiar daca dor, chiar daca accetueaza sentimentul de culpa. Categoric nu aveai ce sa cauti cu 90 km/h in conditii de carosabil cu aderenta scazuta si ca veni vorba de unde tampenia asta (scuze) ca anvelopele de iarna au aderenta mai buna la asfaltul ud? Ele se comporta diferit la temperaturi scazute fata de ele de vara - hello temperaturi!!!
Pe de alta parte e Ok. Ati scapat asta este cel mai important. Poate (sper) ca in viitor atat tu cat oricare persoana cu care vei sta de vorba pe tema condusului unui autovehicul sa priviti in mod responsabil. A conduce nu este deloc o joaca, nici un moft, si viata celor din jurul nostru dar s viata noastra este cea mai importanta.
In egala masura nu trebuie sa-ti fie frica probabil acum ai acest sentiment si este firesc. De aceea acorda-ti timp, rabdare si sa urci la volan adica sa conduci. Daca simti ca acum nu merge, nu e nici o problema. Ai timp maine, sau peste doua zile sau noua zile. Da-ti tie timpul necesar pana in clipa in care spui OK cred ca pot sa urc la volan. Responsabilitatea este absolut aceeasi si acum si maine. Tu trebuie sa fi convinsa ca esti in regula, tu trebuie sa fi convinsa ca poti pilota o masina in conditii de securitate. Tu trebuie sa simti asta. Masina esti tu. Va face exact ceea ce tu ii vei cere. Insa asa cum spuneam acorda-ti atata timp cat tu simti ca ai nevoie. Nu ai nevoie de mustrari. Ai nevoie de responsabilitate, ai nevoie sa intelegi cu exactitate ce anume ai gresit si ce anume sa nu mai faci. Restul este teorie. Nu uita desi pare un tablou rascitit ca important este sa ajungi si cu 5 minute si cu 5 ore si cu 5 zile mai tarziu decat sa nu mai ajungi vreodata. Nu sufera comparatie. Nu uita asta niciodata! Acestea sunt sfaturile mele acum. Daca iti foloseste mai putem vorbi. Dar sa urci la volan si sa conduci in clipa in care stii ca poti sa faci asta in conditii firesti. Teoretic ar trebui sa fii un sofer mai experimentat azi decat ieri. Chiar daca uneori doare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu nu conduc iarna daca e ploaie/zapada. Adica las masina in parcare din Decembrie pana in Martie si merg cu autobuzul/tramvaiul/metroul.
Fac asta si pentru ca nu mai am cauciucuri de iarna si nici nu vreau sa investesc acum in asta dar mai ales pentru ca acum 3 ani in Noiembrie am plecat cu masina echipata cu cauciuciri All Seasons spre servici, pe vreme de toamna fara ploaie fara nimic. Pe la pranz a inceput sa ploua. Pe la 3 a inghetat carosabilul ud si s-a pus in strat de zapada care pana la 5 cand am plecat eu de la munca s-a facut de cam 10 cm. Am plecat prin parcul industrial in care lucram, incet incet, eram singura pe drum. Trebuia sa fac stanga la o intersectie. Mergeam cu a 2-a cu 30 km/h mai precis. Am bagat in treapta 1 (frana de motor) si am si calcat frana pt ca trebuia sa fac stanga. Masina a incetinit ce-i drept pana la 5 km/h dar s-a dus ca sania tot inainte dincolo de intersectia in care trebuia sa fac eu stanga. Efectiv am ramas socata cum m-am dus. In ziua aia am facut 3 ore pana acasa (in mod normal faceam 45 minute maxim oricat ar fi fost de aglomerat). Practic dupa faza aia nu mi-a mai trebuit condus iarna. Unde mai pui ca numai ideea datului la lopata si maturatului zapezii de pe masina ma oripileaza, ca eu sunt friguroasa si mai sendentara de felul meu si muca fizica nu ma incanta.



24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asa este, doar timpul va ajuta. Bine ca n-ati patit voi nimic asta e cel mai important. Deci trebuie sa mai treaca timp, asta e clar, ai nevoie de sustinerea celor din jur, a familiei...

Am avut si eu un accident, bine la scara mai mica, in oras, la viteza destul de mica, dar suficient cat sa sar cu masina in afara carosabilului pe o portiune de trotuar. In cazul meu, accidentul a fost provocat de o alta masina care circula pe banda 2, eu fiind pe 1, care a pierdut controlul volanului, circula cu viteza mare (intr-o curba) si practic mi-a "aruncat" masina peste bordura.
N-a fost nimic grav, eu am avut o plaga la cap, copiii absolut nimic... am reusit sa ma adun si sa ma urc la volan cam dupa 1 saptamana, am zis sa-mi fac curaj. Acum e ok, insa uneori parca mai "aud" bubuitura aia de atunci de la impact "poc-ul" ala... D'apoi la tine...

Sanatate multa si curaj!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Aveti dreptate, e vina mea, si e un sentiment care atirna greu in sufletul meu. De obicei sunt o persoana f calculata, dar uite ca de data nu am calculat corect.
Sper ca timpul sa mai atenueze senzatiile astea ingrozitoare pe care le am acum. Cu siguranta mi-am invatat lectia si daca o sa mai conduc vre-o data o sa merg mai prudent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Este f greu de condus iarna, eu nu prea m-am bagat la condus pe vreme din asta super nasoala: viscol, zapezi mari, polei etc... De o mie de ori si parcatul e mai greu...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cam asa suna un proces verbal..."accidentul s-a produs din vina conducatorului auto,pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de mediu/trafic.Ocupantii masinii nu aveau centurile de siguranta puse."

Ei merita sa ajungi intr-o statistica?
Marius a punctat foarte bine..cauciucurile de iarna nu intepenesc la temperaturi sub 0 grade,fiind mai groase si mai moi,cu alta compozitie.Dar atat.

Nu conteaza,gandeste-te la ce afacut Huidu.Masina puternica,o clipa de neatentie.

Suna dur,stiu,dar daca nu poti adapta viteza la conditiile de drum,atunci asteapta sa vina vara.

Si d,chiar daca cand sunt singura in masina "o fac pe nebuna,"cateodata,desi din ce in ce mai rar,cand merg cu copila....am grija cat pot,nu maresc viteza deloc.

Bine ca nu a patit nimic fata,dar sa-ti fie invatatura de minte.Fara viteza pe drum umed...daca ar fi conditii ca aici....ce ai face?Sa fie putin polei..sa vezi ce te duci pe polei...

Bafta multa sa depasesti momentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu nu conduc, nu am permis, scoala am facut-o pana acum de 3 ori. Insa decat sa nenorocesc si alti oameni (ca nu ma vad in stare la volan) mai bine pe vecie pieton.

Am avut si noi (sot la volan) un accident destul de nasol, noiembrie 2007, in curbe, mazga, ceata, seara, de-am intrat direct intr-un parapet de beton. Norocul nostru a fost ca nu aveam viteza (maxim 40 km). Sotul a avut cosmaruri groaznice in fiecare noapte timp de cateva luni bune. De condus insa a condus imediat (nu avea de ales, fiind singurul cu permis). Si inca atunci nu aveam copilul.

Cum sa depasesti? Este suficient ca ai devenit mai constienta de pericole, a fost o lectie dura, dar ai invatat-o. Bine ca nu a fost decat sperietura, Dumnezeu uneori chiar ne iubeste!

Mergi la inceput