M-am hotarat.............adoptie(85)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Neata, fetelor! Va servesc cu o cafelutza!
Carmen, ai dreptate.Stiu ce spui. Primele mesaje erau pline de lacrimi, de durere, ca si sufletul meu. Acum sunt mai increzatoare, am sparanta ca va fi bine.Si speram ca va fi bine cat de curand.Ieri m-am simtit de parca am avut test cu doua liniute. Nu stiu cand va ajunge barza la noi, dar de data asta va ajunge sigur.
Sotul deja zice k vom merge la mare cu copilul nostru.
Nu mi-a venit sa cred cand a spus el ce copil vrea.(noi nu am discutat despre ce copil dorim, i-am zis doar sa se gandeasca)
Cand a intrebat doamna varsta, el a zis 0-3 ani.
Eu stiam ce inseamna, k poate fi si aproape 4.
Doamna a explicat si el a zis: Da! E bine!Il ducem la gradi. (foarte hotarat).
Eu zic: esti sigur?
Doamna a zis: dc vreti, va mai ganditi, puteti merge in alta incapere sa mai discutati.
Eu am zis k eu st deacord, doar el sa fie sigur.El a zis: da, sigur, k mai luam mai tarziu un bebe mai mic.
Apoi sex.El voia fetita, dar a zis k sa-l lasam pe Dzeu sa fotarasca.
Etnie:pai orice, dar sa nu fie prea inchis, k noi suntem prea deschisi si nu o sa se simta el bine.
La starea de sanatate, intr-adevar, stim ca orice copil merita o familie, dar nu vrem chiar sa ne distrugem si pe noi, k noi nu avem ajutor de la nimeni, iar un copil special are nevoie de ingrijire speciala.Mai ai nevoie de o bunica, de ceva...
parintii mei sunt departe de noi, sotul meu nu are parinti, dar are o bunica ce are ea nevoie de ajutorul nostru, iar invers nu ii mai permite varsta si sanatatea...
Oricum, va fi bine.
La ce caracteristici am pus noi si la cum merg lucrurile in judetul nostru, avem speranta ca la anul trebuie sa gasim un Mos sa vina si la copilul nostru.
Am uitat sa va zic. I-am spus dnei ce au zis cei de la caziere: k mai venim o data(pt reatestare).
A zis k st doar 2 fam reatestate, dar ei nu stiu k atunci cand faci dosarul pt finalizarea adoptiei iti mai trebuie un atestat proaspat.
Gabi, Doamne ajuta ca timpul sa le rezolve pe toate pentru noi toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Valentina, cum sa pleci intr-o tara unde nu se sarbatoreste Craciunul? Cand la voi deja a venit Mosul? V-a ajutat sa luati o hotarare, v-a ajutat sa depuneti dosarul... e deja sarbatoare! Si cea mai mare sarbatoare este ca v-ati ridicat de jos, ca nu v-ati lasat doborati si mergeti inainte.
Daca nu ma crezi, citeste-ti primele mesaje de pe forum, apoi reciteste-l pe ultimul.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.


as da 'like' aici dac'as putea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALIAA spune:

buna dimineata, fetelor, ma alatur si eu voua astazi, sunt luni bune de cand va citesc - am parcurs fiecare pagina a celor 85 de capitole ca pe un drum initiatic, cu fiecare pas constietizand ca asta e calea pe care voi merge...pe scurt povestea mea: infertilitate, tratamente, recomandare fiv si....stop! - am ales sa nu mergem mai departe, pe o cale cu riscuri mari si sanse mici, si am ales impreuna cu sotul calea adoptiei, o cale sigura, umanizata, emotionanta... mai avem putin si vom primi atestatul.
Vreau sa va spun ca ani intregi am urmarit cu sufletul la gura fiecare luna...doar-doar am ramas gravida, ani in care, ca un robotel, am "vanat" perioada cea mai buna; de cand insa ne-am hotarat pentru adoptie, parca am reinviat...deja ma identific cu rolul de viitoare mama, incat mi se pare ca o sarcina ar fi aproape inoportuna acum - un copil biologic acum nu mai pare la fel de dorit ca cel pe care il vom adopta si asupra caruia deja ne canalizam emotiile, asteptarile, viitorul - mi se pare ca un copil biologic aparut acum ar lua unui copil deja nascut sansa sa fie parte din familia mea. Voi sigur intelegeti asta - ma simt mai umana, mai pregatita sa ma accept, viata a capatat un alt sens, nu ne mai cramponam de ceea ce nu putem avea ci ne axam pe ceea ce cu siguranta vom avea. Aproape nu mai stiu in ce zi a ciclului sunt si e o adevarata usurare. Suntem recunoscatori ca exista o sansa sa ne implinim sufleteste si sa daruim tot ce avem de daruit... VA MULTUMESC TUTUROR, CA PRIN POVESTEA SI CONFESIUNILE VOASTRE ATI CONTRIBUIT LA DEVENIREA MEA, LA INTELEGEREA UNOR SENSURI MAI PUTIN EVIDENTE, LA TREZIREA UNOR SENTIMENTE VALOROASE, LA INLATURAREA UNOR NELINISTI SI TEMERI, LA DESCOPERIREA UNOR FORTE INTERIOARE, LA COMPLETAREA PIESA CU PIESA A UNUI PUZZLE. Va admir si ma identific cu cate ceva din fiecare dintre voi si ma simt recunoscatoare ca existati. Dumnezeu sa va ajute pe fiecare in parcursul vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

ALIAA bine ai venit alaturi de noi . iti dorim sa te intalnesti cu copilul vostru cat mai repede .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALIAA spune:

Multumesc, Gabriela, stiu din urma ca fiecare nou venit e primit cu bratele deschise, vad ca nu va deziceti nici de data aceasta. In acest drum n-am mai pornit cu nerabdare - dupa atatia ani de asteptare, perspectiva unui an sau doi in plus nu ma sperie deocamdata, o anumita certitudine sufleteasca si-a pus deja amprenta asupra noastra, drumul acesta are in sfarsit o finalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Aliaa, bine ai venit! Iti doresc sedere cat mai scurta pe lista de asteptare si sa dea Dzeu sa aveti parte de un copilas sanatos, de care sa va bucurati pana la adanci batraneti.
Decizia pe care ati luat-o, nu e deloc usoara.Multi ar vrea dar nu au curaj, iar altii amana in speranta ca Dzeu va face o minune.
Minuni exista intr-un fel sau altul. Iar daca ati pornit pe drumul adoptiei, este sigur ca la capat va asteapta un copilas, asa cum ne asteapta pe toti care am pornit. De aceea, odata pornit, e bine sa nu te mai opresti, pt ca acel pui de om te pierde. Dar dc Dzeu va hotara sa va dea si un copilas biologic,atunci ei vor fi fratiori.
Doamne ajuta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iridessa spune:

Buna venit, Aliaa!

Pentru ca ai citit povestile de pe forum, stii deja ca undeva exista sau urmeaza sa se nasca in curand copilasul vostru, care a ales ca voi sa ii fiti parinti, indiferent de burtica din care a venit pe lume.

Si daca DD va va darui si un copil natural, veti fi cu atat mai fericiti! Nu ati fi primul caz.

Sanatate si timp scurt de asteptare!

Valentina, ceva noutati? Stiu ca ati decis sa urmati calea sigura a atestarii si a inceput numaratoarea inversa. Cu bebe din spital ce se mai aude, care va fi calea lui?

Loriana, voi ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Iridessa, doi asteptam si ma rog la Dzeu sa faca asa cum stie el mai bine...
Bebele din spital...urmeaza aceeasi cale pe care o urmeaza toti copiii din spitalul de la Iasi si nu numai...
Mama lui a spus k e deacord cu adoptia, a semnat si a plecat acasa. Iar el va sta singurel in patut de Craciun si probabil ii va deschide usa doamnele asistente sau infirmiere care vor fi de garda.Nu stiu sigur dc Mos Craciun merge si la spital, dar sper sa ma lase macar pe mine sa-i duc niste hainute.
El e singur, nu-l vrea nimeni, decat eu...iar autoritatile au fost anuntate,dar dupa sarbatori il vor trimite probabil la un AM...
Iar eu...au fost primele zile cand nu m-am mai gandit in continuu la ingerasul meu.Nu l-am uitat, dar m-am gandit si la acest pui mic care nu are pe nimeni.Si eu il vreau si sigur si el ma vrea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Bine ai venit Aliaa! Drum scurt catre puiul vostru!

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

valentina , ma gandesc la tine si la incercarea cu bb . imi pare rau ca nu se poate rezolva , dar sunt de acord cu tine . dupa atatea incercari nu merita sa risti sa te atasezi de un bb care poate sa nu fie al tau . il poti vizita si poti sa le rogi pe fete sa iti faca cunostinta cu maternala ca il va lua si il poti boteza . poti pastra legetura cu el in felul asta .

eu asa am facut . stii povestea . ai vazut ce mare s-a facut acum . o adevarata domnisoara .

Mergi la inceput