Aspirante optimiste > 20 ani !!! (813)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Maria, sunt alaturi de tine, nu spun mai mult. E bine ca faci histeroscopie nu doar sa lamuresti ce a vazut dr., ci si ca sa verifice daca nu au aparut sinechii sau aderente dupa chiuretaj (se intampla foarte des si poate sa nu lase sa se implanteze sau sa se dezvolte emrbionul). Si tot asa verifica daca exista vreun polip sau altceva care sa ridice probleme. Partea buna e ca se repara pe loc. Interventia este foarte usoara. Ca sa nu treava greu timpul, gandeste-te la ce ai de facut, la analize.
Te pup cu drag!

LE: Mihaela, e posibil sa nu ai, pentru ca e prea mica cresterea,ar insemna ca ai luat acumn boala si ca IgM va mai creste. E de urmarit si pe viitor trebuie sa ai grija si sa nu risti.



Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Marie imi pare foarte rau, nici nu stii cat m-am gandit la tine, vazand ca nu intri m-am gandit ca e de rau dar nu am vrut sa zic nimic aici.
Te pup iubita si imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin acest cosmar urat iar.
pe de o parte ai dreptate ca aveti sanse, daca ai ramas de 2 ori in acelasi an dar te rog eu mult asculta tot ce iti spune doctorul, fa tot ce este necesar, histeroscopie, analize si abia apoi gandeste-te iar la bebe.
Sunt cu gandul alaturi de tine, daca iti vine sa plangi fa-o si nu tine inchis in tine, cu timpul durerea se va mai estompa dar niciodata nu vei uita, poate doar atunci cand vom fi mamici cu bebeii in brate.
Daca ai nevoie de un sfat sau ceva noi suntem aici, gandeste-te ca suntem surorile tale de suferinta si prietenii nu te vor intelege asa cum te intelegem noi.


Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Mealex, doar atat

Mihaelafalt, stiu ca nimeni nu poate intelege la fel ca voi, tocmai de-aia dupa ce "mi-am lins ranile putin" m-am intors aici, pentru ca sunt inteleasa si sustinuta. Am si norocul unui sot iubitor si optimist care e sigur ca totul se va rezolva si vom deveni parinti.

Sunt optimista dar asa cum zici si tu nu mai incerc pana nu ne asiguram ca totul este in regula. De altfel acesta a fost si sfatul medicului care a facut interventia. Mi-a spus ca pot trece la treaba dupa ciclul urmator dar sfatul lui este sa facem intai investigatii, sa eliminam cauzele si abia apoi sa incepem "productia" unui bebe pentru ca nu mai vrem sa se repete povestea a treia oara.

Pana ne decidem cu histeroscopia mi-am propus sa fac analizele de trombo doar ca sa elimin si acest potential pericol. Si asa am eu afectiunea tiroidiana cu care nu e de joaca.

Asa ca voi lua listuta pusa de Alex si voi incepe incet sa le fac. Oare e contraindicat sa incep acum sau trebuie sa astept menstruatia? Au vreo legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Maria, stiu ca trebuie asteptat pentru primele: INR, APTT..Proteina C, S, ca astea se modifica in mod normal in sarcina (in anumite limite).
Mutatiile se pot face, dar intreaba un dr. mai bine. Teoretic, pe alea le ai tot timpul, poti face analizele si in sarcina si in afara ei, deci nu vad vreo problema.


Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_ispas spune:

Maria imi pare sincer rau si chiar nu stiu ce ar mai fii de spus...
Am citit cu lacrimi in ochi ceea ce ai postat si am retrecut alaturi de tine prin toate clipele groaznice si mi-am amintit de sarcina pe care si eu am pierdut-o...
Nu stiu daca am apucat sa va povestesc insa a fost ca o palma...eu am aflat la 12 sapt cand m-am dus sa imi fac dublutestul.Am intrat atunci in cabinet cu speranta ca poate se vede daca e baietel sau fetita si in timp ce stateam pe masa doctorul ma intreaba daca eu stiu ceva si nu vreau sa ii zic,mi-am dat seama la ce se referea si am simtit cum toata lumea se naruie in jurul meu.
Atunci am aflat ca sarcina se oprise de la 8 saptamani cand avusesem de fapt si o ultima ecografie(facusem una la 6 sapt si apoi la 8) si totul era mai mult decat perfect.
Am aflat ca eu statusem timp de 4 sapt cu un emrion oprit din evolutie si mi-am dat seama ca cineva sus ma iubeste pentru ca nu am facut nici cea mai mica infectie.
Insa trebuie sa lasam trecutul in urma si sa ne inarmam cu rabdare si atunci cand Dumnezeu va crede ca suntem pregatite ne va da ce ne dorim atat de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni05 spune:

mrenescu Asa cum au spus si fetele suntem aici pentru tine.
Este extrem de important sa faci toate analizele posibile si imposibile inainte sa incercati din nou, si vei vedea ca va fi bine.

Si pe sora-mea eu incerc sa o conving sa isi faca toate analizele cat mai repede, ca nu e de gluma.

Mihaela toxoplasmoza stiu ca vine de la sobolani, mi-a povestit o colega al carei doctor ginecolog a lamurit-o cand era insarcinata si avea si pisica.
Iar cainii si pisicile pot fi purtatori daca intra in contact cu sobolani care au acest virus, aceeasi situatie poate fi si in cazul porcilor, gainilor de curte, si daca acea carne nu este bine preparata la temperaturi mari.
Te cred ca ai multe intrebari, si doctorii astia uneori mai mult ne expediaza decat sa ne explice totul.
Rabdare, fa-ti analizele, repeta toxoplasma luna viitoare si vezi daca iti mai cresc sau nu indicatorii.

Am fost si eu la dr, din nou. Am asteptat aproape 3 ore, am crezut ca innebunesc si oameni nesimtiti care se baga in fata, groaznic!
Dr Cristescu nu mi-a mai facut ecografia sa se uite si el la ovare, era si obosit ca iesise din tura de garda si inteleg dar totusi.
Am asteptat 3 ore ca sa stau 10 min in cabinete, imi vine sa plang de nervi, m-am retras intr-o sala de conferinte, ca ma enervau colegii si orice ma face sa izbucnesc in plans acum.
Revenind dr mi-a dat utrogestan 1 seara incepand de azi 10 zile, iar in prima zi de ciclu (indiferent daca imi vine in timp ce iau utrogestan sau in ziua 11 de cand il incep) sa il sun ca sa ma programeze la laparo.
EL pare simpatic si haios, cumva imi transmitea o stare de liniste.
Dar bineanteles ca m-am demoralizat tare cand mi-a spus ca daca imi curata ovarele de chisturi este foarte posibil sa imi ia si o parte din ovar/e, dar ca totusi poate e nevoie doar de punctie la cele endometriozice ca sa iasa endometrul din ele.

In fine, abia imi inghit lacrimile, de nervi, de obosita de toata situatia asta.

Sora mea si maica-mea ma tot suna sa ma intrebe ce am facut si sa ma convinga sa mg la o noua homeopata ca asta e buna au avut multe persoane rezultate cu ea.
Da sigur, toti medicii la care am fost pana acum homeopati si alopati, toti sunt cei mai buni, si am ajuns la ei prin persoane care au avut succes, inclusiv bioenergecticianul, insa eu nu am avut succes la nici unul.
Nu mai vreau recomandari si sfaturi, in mom asta sunt down, nu mai am incredere in nimeni.

Si ma simt de-a dreptul singura, pe sotul meu il simt de parca are 5 ani, il simt departe de mine.

Sper sa fie doar o stare acum pt ca am dormit putin si am mers saptamanal de 2, 3 ori la dr si am obosit.

Maine voi reveni la optimism...

Va pe toate!
O dupa - amiaza frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

mrenescu, nu pot sa spun decat ca suntem alaturi de tine

moni, fruntea sus ca va fi bine. Si eu am fost foarte demoralizata, mai ales cand vedeam ca tot descopar probleme si nu se mai termina o data. Dar din ziua in care am primit rez la histopatologic si s-a confirmat endometrioza, parca mi s-ar fi ridicat un val de pe ochi, parca s-a inseninat brusc totul. Paradoxal poate, dar de atunci am fost doar optimista si increzatoare, am zis ca gata, da acum doar spre mai bine vor merge lucrurile

Didi de mica printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Am tot vrut sa scriu despre barbati si reactia lor la astfel de pierderi. Eu cred ca nu trebuie sa ne asteptam sa reactioneze ca noi, pentru ca suntem diferiti. Femeile sunt "proiectate" hormonal sa fie mai calde, mai intelegatoare, mai empatice...sa fie "mame" pana la urma.
Barbatii sunt "proiectati" sa fie bataiosi, sa rezolve situatii, sa conduca si sa protejeze familia. Cat de moderni am fi, la asta se rezuma totul. Ei "simt" mai greu sarcina, pentru ca nu ei o duc, apoi nu nasc ei, si atunci, ei sunt putin exclusi. Apoi, se descurca mai greu cu bebe, pt ca mama invata una-alta in maternitate, apoi sta cu bb mult mai mult decat tatal si se produce o diferenta. Apoi, multe mame sunt crizate, spun imediat: "nu stii sa faci nimic, lasa-ma pe mine"...si uite asa, se trezeste ca le face pe toate si ii neaga tatalui sansa de a se lega de bb.

Ma rog, concluzia mea era sa nu cerem barbatilor sa fie femei. Ii doare si pe ei o pierdere, dar nu se vor manifesta asa cum ne asteptam noi, pentru ca nu sunt ca noi. Ei sunt educati de mici sa tina in ei, "ca doar sunt barbati", nu? Nici nu cred ca ar fi de folos, ca amandoi sa planga unul pe umarul celuilalt...in viata, cand unul cade, celalalt trebuie sa fie sus, sa il ridice...si invers.
Si inca ceva: cand vrem sa primim ceva de la celalalt (cuvinte, gesturi, orice), e bine sa spunem cat mai clar, sa nu asteptam sa se prinda, sa inteleaga...pentru ca fiecare are perceptii diferite, fiecare are dreptate, dar e frustrant sa asteptam ceva si sa nu vina...dar, e foarte posibil ca si celalat sa astepte ceva de la noi, si atunci trebuie ca fiecare sa ofere si un pic din ce vrea celalalt, dar sa si primeasca.
Barbatii nu se invart atat in jurul unui subiect: se decid ca vor face cutare si cutare, analize de exemplu, si gata, au pus punct, nu reiau acelasi subiect de 1000 de ori, cum facem noi. Deci, noi vrem discutii pe subiect, ei vor decizii si sa mearga mai departe, fara sa priveasca mereu inapoi. Adevarul si calea corecta sunt la mijloc, cred.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Mealex, foarte corect!

Sotul meu mi-a zis ceva zilele astea: "faptul ca nu exprim niste lucruri nu inseamna ca nu imi pasa", asta vis-a-vis de o remarca a mea privind sentimentele fata de pierdere. Am inteles ce a vrut sa-mi transmita. Astepta bebele asta la fel de mult ca si mine dar cineva trebuia sa tina fruntea sus atunci cand eu plangeam cu sughituri la telefon si ma certam cu mine si cu toata lumea pentru ca nu intelegeam de ce ni se intampla iara. Slava Domnului am un psihic bun, m-am impacat repede cu soarta si am decis sa fac tot ce imi sta in putere "s-o impulsionez" ( pe soarta ). In plus, am langa mine jumatatea mea care ma iubeste, care m-a tinut de mana in timp ce mi se monta branula, care a stat langa mine cu inima stransa cand m-am prabusit. O sa reusim, sunt sigura. Toate o sa reusim, o sa vedeti.

Miki, imi pare sincer rau. Cred ca inteleg prin ce ai trecut desi fiecare femeie traieste o astfel de drama in felul ei.

Moni05, fii curajoasa! E frustrant, intr-adevar, poate ar trebui insa sa cauti si o a doua opinie. Mie mi se pare putin ciudata afirmatia conform careia "iti ia si din ovar". Poate o fi asa dar eu as mai intreba si un alt dr. In plus, eu cred ca esti obosita si de aici si frustrarea si nervii. Acorda-ti putin timp sa te odihnesti si sa te linistesti. Apoi, cu forte noi, reporneste batalia

Didi

M-am uitat pe site la Synevo. Profilul II de trombofilie care include si profilul I e vreo 770 de RON. O sa vad daca dr poate sa-mi dea o parte din ele in abonament si daca nu fac profilul II si gata. O sa astept pana luna viitoare ca sa- mi si vina si CM-ul.

Mi-au mai zis dr ( gine si anestezistul) ca poate ar trebui sa investighez si glanda suprarenala. O sa vorbesc despre asta cu endocrinologul caci merg la ea la sfarsitul saptamanii viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caresse spune:

Dragele mele,am lipsit 4 ore de pe forum si parca am lipsit o luna !
Nici nu stiu cu ce sa incep !

Maria,vazusem ca nu ai mai intrat pe forum de saptamana trecuta ,speram insa,ca ai fost ocupata... Imi pare rau si sunt langa tine cu sufletul ! Din nefericire, cam toate cunoastem sentimentele tale ... Sa ai rabdare,putere si intelepciune !

Moni, sunt si zile in care,parca,nu merge nimic bine si azi e una din ele pentru tine ! eu vin cu un si multe poate te voi inveseli ... Si sa stii , ca desi sarcina surorii tale ti-a produs multa bucurie, te-a facut si mai sensibila ... iar pe sotul tau l-a afectat foarte mult,cred eu (poate gresesc)! Maine va fi mai bine !

MeAlex,sunt de acord ca barbatii au lumea lor mai bataioasa si o fire invatata sa fie mai dura, mai obiectiva, dar uneori ,avem nevoie de intelegerea lor ... pana la urma ei sunt tatii, adica, cei mai apropiati de copii,dupa noi,mamicile ... Eu cred ca ei isi ascund sentimentele, ca sa nu para ridicoli si nu-si dau seama cand ne ranesc ... am si eu cateva reprosuri pentru sotul meu... dar pentru Andrei, am lasat sa treaca ...sotul meu nu stie ce-i schimbatul scutecului sau sters la fundulet ... chiar daca a2-a sarcina a fost aproape toxica, nu m-a ajutat la partea asta, pentru ca-i venea rau ...dar eu care imbratisam toaleta de cel putin 5 ori pe zi ... Nu mi-ar fi stricat un ajutor atunci ... si desi este un sot foarte bun, si un tata la fel de bun ,nu am uitat ca nu m-a ajutat la nevoie !
Noi ii intelegem,asa ca si ei trebuie sa invete sa ne cunoasca si sa stie cand sa ne fie aproape !

pentru voi toate

Mami de Andrei (6,2 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)

Mergi la inceput