Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *452*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Si acum tema: am iubi pe un "altul"? daca da, de ce da, daca nu, de ce nu.

Pornesc si eu raspunsul meu cum a facut monnvas, plecand si ea de la parerea cuiva. Eu plec chiar de la raspunsul scris de monn, pentru ca m-au frapat 2 chestii.

1. Faza cu "varsta tanara" a iubirilor mari.

Cumva, asa este, trebuie sa ai o tinerete a sufletului pentru a-ti mai sta gandul si a-ti mai sari inima la diverse lucruri vii si interesante din jurul tau. Aici, asa este.

Pe de o parte, e corect, si, de aceea, "deduc" ca am un suflet ff tanar, cred ca un max 25 de ani :) [de asta am zis ca sunt adult, dar doar aproape].

Dar, pe de alta parte, suna un pic dezarmant, adica... vom inainta in varsta [ce sa facem, e inevitabil] si asta va "insemna", va aduce cu sine, imbatranirea sufletului. Ei, asta eu nu vreau sa o cred.

Pot sa cred ca intervine, in timp, OCUPAREA sufletului si gandurilor cu multe, ffff multe ALTE treburi/preocupari decat iubirea si indragosteala [ca de fapt, tema inei e despre indragosteala], treburi precum, iata, cum sa nu ramanem pe balcon, cum/cat vom ajuta elevii la scoala, cum/cat vom indruma copiii spre credinta in Dumnezeu, cum/cat suntem parinti libertini sau, din contra, exigenti, cum/cat ii indrumam pe copii sa fie vegetarieni etc...

Dar, aceasta ocupare o vad mai "blanda" decat imbatranirea, pt ca, la un moment dat, daca va apare cazul, INCA mai poti sa te aprinzi, dai "ocuparea" un pic la o parte, spui ca Scarlet, la asta o sa ma gandesc maine, si gata, esti ready, din nou ready, sa deschizi larg ochii inimii. Asta nu inseamna sa te arunci, din prima clipa, in bratele lui x si y, ci doar sa deschizi ochii inimii tale si sa vezi, sa iti permiti tie insati sa te intrebi, oare..., oare e atat de aparte, de interesant, de unic, ACEST om, incat ma voi indragosti, sau e doar un tip misto si atat?

Si poate ca, de multe ori, raspunsul va fi nu.

Dar starea in care ai fost, cu sufletul la gura, asteptand sa-ti dai tu singura raspunsul, a fost VIE, la fel ca la acei 25 de ani...

Si, cum spunea si citatul lui monn, poate ca nu sufletul pereche este elementul target/esential al definitiei/cautarii iubirii, CI starea de flexibilitate, adaptabilitate si, de fapt, DORINTA de a fi flexibil, adaptabil.

Si deci, nici macar consumarea amorului in sine nu este targetul, ci starea in care TRAIESTE sufletul si gandul tau, chiar si pentru cateva zile, saptamani, clipe, afara de acele ocupari de zi cu zi... Macar cateva clipe.

Pana acum am scris despre CUM s-ar ajunge la tema inei.

Acum sriu despre ce as face, odata ajunsa la momentul din intrebarea Inei.

Raspunsul meu este: depinde de acel raspuns la acea intrebare a mea: e oare atat de...? se merita aceasta cautare, aceasta relationare, cu ACEST om?

Daca raspunsul ar fi da, nu m-as opri, si as incerca sa intaresc acel da, sau, din contra, sa mi-l demontez. Dar asta nu as putea sa o fac decat prin CUNOASTERE, deci, implicit, relationare.... si deci, nu m-as "opri".

Si apoi, daca rapsunsul tot da va ramane, as alege. As alege sa traiesc, cat mai mult timp din aceasta viata de pe acest pamant, iubind. Si as alege fara sa am ingrijorari fata de copii, mereu am crezut ca starea mea de fericire ii va "hrani" mai mult pe copii decat 2 soti blazati, resemnati, etc...

Dar daca raspunsul ar deveni un da din ce in ce mai palid, atunci, as alege sa parasesc. Mai intai pe acel "altul", adica pe "omul din afara relatiei de zi cu zi".

Dar, nu m-as opri aici. As alege, mai departe, sa ma intreb SI despre partenerul actual daca suntem fericiti impreuna sau nu. Pentru ca, acea dorinta de flexibilitate survine si pe fondul unei scaderi a fericirii in cuplul oficial. Si deci, poate, as parasi si pe partenerul actual.

Eu asa sunt, prefer sa traiesc singura, decat in 2, dar in afara fericirii, sau macar BUCURIEI. Si nu vorbesc aici despre nefericirie, batai, certuri zilnice etc, acolo nici nu se mai pune problema.

Insa eu nu reusesc sa ingurcitez nici macar starea de "eee, dupa niste ani, e normal sa nu mai fie ca la inceput". Cred ca sunt putin bolnava cu capul :). Dar atat de mult sunt convinsa ca eu, atunci cand iubesc pe cineva [ff rar mi se intampla, ca v-am mai scris, eu trebuie nu doar sa iubesc, ci si sa ADOR], o fac pt niste chestii din INTERIORUL lui, atat de interior incat nu se vor schimba niciodata [asa sper eu, tanara si necoapta cum sunt, la cei 25 de anisori ai mei :)], incat, eu cred ca nici bucuria mea nu ar putea sa scada... Si daca ajung sa vad ca, de fapt, chestiile alea din interior nu mai reusesc sa fie esentiale, covarsitoare in ochii mei, covarsitoare PESTE restul detaliilor nefavorabile, din acel partener, atunci inseamna ca trebuie sa plec.

Am groaza de viata RISIPITA.

De aceea, e posibil ca sa parasesc pe amandoi, si pe cel din afara, si pe cel dinauntru.

Aloeu.... asta fu raspunsul doar la prima chestie frapanta... ce sa faceti, mai aveti putintica rabdare, vine si pct 2 :), asa e "cu mine", cum zice omul meu arab, pe madam anca:

- daca te risti sa o intrebi o chestie punctuala dintr-un capitol, ea iti explica si primele 5 capitole anterioare, ca sa VEZI CUM se ajunge la capitolul in sine

- iar daca te risti sa o rogi sa iti povesteaca un capitol, ooo, atunci iti va povesti TOT romanul...



revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

A 2 chestie frapanta din raspunsul lui monn este: cautam sufletul pereche sau cautam sa DORIM sa fim si sa ne simtim flexibili?

Aceasta intrebare a venit pe fondul "explicatiei" de la pct 1 conform careia iubim nu pentru ca ni se pare ca am gasit sufletul pereche, ci pentru ca, tineri fiind, DORIM sa fim flexibili, adaptabili si deci, rezonam cu cei din jur...

Dedic insa un punct aparte acestei intrebari nu pentru notiunea de suflet pereche, ci pentru a vedea daca, indragosteala extraconjugala este sau nu legata de scaderea dorintei de flexibilitate.

Ca sa vedem asta, ridic o alta interbare, ajutatoare:

Cei de care, poate, ne-am putea indragosti, extraconjugal, ar fi:

a) FOARTE DIFERITI de partenerul actual [ca personalitate, caracter, fire]
b) ar fi o reflexie a fostului partener actual, de pe cand era el "tanar"
c) ar fi o reflexie a chestiilor NEimplinite in relatia actuala [neimplinite nici la tinerete, nici acum, dupa niste ani]?
d) ar fi doar o oportunitate de a ne scoate din amagirea prezentului, acestui prezent in care, iata, nu ne mai simtim flexibili, asa cum eram la tinerete?

Care dintre cauze are procentul cel mai mare? Cum credeti?
Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, intreb, e posibil ca fiecare om, "imbatranind", sa devina mai putin "puternic/energic" si deci, sa aiba mai multa nevoie de "ajutorul" partenerului? Ma refer la ajutor asa, in gestionarea treburilor alea multe care ne tin "ocupati"... Si, crescand nevoia de ajutor, sa scada capacitatea de flexibilitate si de toleranta a "defectelor/dezamagirilor" partenerului? Daca, "tineri fiind", ne amuza [si in nici un caz nu ne infuria] tendinta de spirit aerian al partenerului, de spirit visator, de spirit neprafuit si necoborat in chestii telurice, de spirt "de rocker"/sau "hippy"/sau power flower/sau yogin/sau cum o fi fost el, acum, in acest prezent "ocupat", sa ne enerveze daca a uitat sa participe la impartirea locurilor de parcare?

Si atunci, poate ca de aici deriva scaderea bucuriei in cuplu, pentru ca scade toleranta si amuzamentul nostru. Am putea face ceva sa evitam aceasta scadere?

Unii, prin acele cursuri de "motivare emotionala" cum au facut dyana, anamaria, pisik, reusesc sa afle ceva, si, pe deaspra, unii reusesc sa le SI aplice.

Altii, insa... isi accepta starea de "nu mai e ca la inceput".

Iar altii, descopera pe acel "altul".

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

D-NA DR te echografiezi marti-13?
ma gandeam ca ne vedem am progr la 14.
hai Pisigri!


Nu... de fapt nici nu am mai vorbit, dar cum ginecoloaga a zis ca ne vedem dupa o saptamana de tratament intens (dupa ultimele evenimente nasoale), cred ca tot pe atunci o sa incerc si o echo... nu-sh exact unde-cum, ca nu am vorbit... sa vedem cum facem.

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 24+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Salutare!Haideti la un ceai, pe unde umblati?Eu bantui pe aici, cu o multime de rezolvat, dar fara chef :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Eu vreau o cafea, da' tare ca azi am avut o zi din aceea !! sper sa se termine rapid ca deja sunt praf si mai am atatea de facut !!


Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

INA am gasit ceva pe net, pe pagina de FB a unei prietene a unei prietene , care ar putea raspunde la tema de weekend:

„Marile iubiri se gasesc mereu in tineretea individului pentru ca atunci el e proaspat, deschis sa accepte si sa se modeleze dupa persoana langa care sta. In timp relatia se consolideaza pentru ca cei doi isi imprumuta obiceiuri si comportamente si isi definesc niste tabieturi. Ele sunt proprii cuplului care devine in timp o entitate. Daca despartirea apare, cu cat e mai tardiva cu atat ingreuneaza readaptarea indivizilor in alte relatii si incercarea acestora de a compara si a gasi elementele care ii echilibrau pe vremuri, intr-o eventuala noua convietuire.

Cand am vorbit de "marile iubiri" am facut-o cu un sfert de ironie, pentru ca daca ati observat cam in jurul varstei de 25 de ani majoritatea cred ca si-au gasit "sufletul pereche". Eu nu mai cred in suflet pereche, destin etc. pentru ca mi-am dat seama ca ceea ce ne face sa iubim cu atata pasiune cat suntem tineri e tocmai adaptabilitatea noastra extraordinara.”

Subscriu. Orice amor, de-amu incolo, mi se pare, cel putin de-amu incolo, imposibil. Fiindca am dat acum ce aveam de dat.

the end.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
IULIA va invinge CANCERUL
Where there's a will there's a way
Every saint has a past. Every sinner has a future.


Mie mi se pare f cinica si trista aceasta viziune. Ar insemna ca viata afectiva de cuplu e moarta si ingropata pt toti cei care au avut relatii esuate pana la varsta de 26 de ani. Ca toate persoanele divortate pot sa isi ia gandul de la a gasi un partener de viata care sa fi altceva decat un compromis jalnic.
Desigur, daca esti convins ca partenerul prezent este The One (inca), ideea e mareata si romantica....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ha, eu la 25 de ani am iesit din relatia cu cel pe care, vezi Doamne, il crezusem la un moment dat "sufletul pereche"...da' era doar "sufletu'!", vorba aia:))))
Abia cu putin timp inainte sa implinesc alta varsta rotunda, 30, l-am gasit pe "the real one"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

salutare!
saptamana asta sunt in concediu. Crina e in vacanta asa ca mi-am luat si eu concediu, oricum mai am trei saptamani anul asta de luat...
in week-end am rezolvat chestii administrativ-gospodaresti iar astazi am batut orasul platind facturi si rezolvand alte treburi de gen.
mai merg si maine sa imi scot un cazier si la dr pentru o adeverinta si apoi sper sa am trei zile de joaca si distrctie cu pitica.

sunt restantiera la temele de discutie asa ca dau raportul:
1. crina are o predilectie pentru negru inca de la cresa> creioane, carioci, acuarele toate sa fie negre. acum la gradi doamna zice ca nu e OK si chiar i-a scos negru din penarsi nu m-am opus dar sincer nu cred ca are vreo importanta.
2. crina nu se tavaleste niciodata pe nicaieri pentru ca nu suporta sa fie murdara. am adunat frunze uscate in parc si le apuca cu doua degete, zici ca le lua cu penseta ca sa nu se murdareasca. cand era mica adora baltile dupa ploaie acum insa le ocoleste cu mare grija.
3. cand era crina mica am cumparat niste opritori pentru usi, cu scopul de a o proteja sa nu isi prinda degetele. sunt niste chestii din plastic, buretate si se pun sus pe usa, au o forma de semicerc (mai mult semioval)nu am patit asa ceva dar am mai auzit si la altii asa ca parerea mea: noi, adultii, trebuie sa luam toate masurile pentru siguranta si protectia noastra si mai ales a copiilor. dupa asta vine si educarea lor, explicatul etc. si cand o sa mai creasca chiar o sa inteleaga.

TEMA de week-end>
1. O sa credeti ca vorbesc prostii poate, dar sunt mai mult decat convinsa ca nu m-as putea indragosti de un alt barbat. Cu cat trece timpul ma indragostesc si reindragpostesc tot de sotul meu.
daca totusi trebuie neaparat sa accept ideea, asa de distractie...trebuie sa mentionez de la inceput ca sunt adepta lucrurilor clare, spuse pe fata asa ca daca s-ar intampla sa ma indragostesc de un altul atunci e clar ca as pune punct relatiei in care ma aflu. nu as putea sa ma mint si pe mine si pe el...indiferent daca relatia cu nr 2 ar merge sau nu oricum relatia nr 1 s-ar incheia.

2. accidentul de care v-am povestit a fost cea mai urata experienta din viata mea. momentul dinaintea impactului a fost unul pe care l-am retrait de nenumarate ori de atunci, nu pot sa va explic, dar a fost un sentiment de pace, ceva de genul "asta a fost" si singur gand a fost la Crina. dupa ce am iesit din masina, eu am iesit ultima, cu Crina in brate,(pozitia masinii nu permitea sa iesim mai devreme, usa din dreapta spate era prinsa intr-un mal de pamant)m-am uitat la masina si la noi toti cum aratam si am realizat cat de aproape am fost de incheiere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Am intrat sa raspund pe ici pe colo dar pentru ca am deschid calculatorul de 2 ore...si abia acum scriu, nu mai stiu ce vroiam sa zic.

Sigur aveam ceva pentru Anca, careia macar ii multumesc pentru mesajul imens. Ar trebui sa ii multumesc de doua ori si pentru efortul de a scrie atat. Stiu ca doar eu percep a fi un efort, dar totusi...sa stai sa scrii atat chair iti ia ceva timp.

Aveam si ceva de zis pentru Pisigri, dar aici chai rnu mai stiu.

Insa pot sa intreb pe fiecare:
AVETI O RETETA RAPIDA< IEFTINA SI BUNA DE TORT TIRAMISU?


Eu citesc si la serviciu dimienata insa nu poit scrie, pt ca intru rapid de pe laptopul sefei (ce ea langa mine) si d-aia e varza in capul meu cand ma pun seara sa scriu.
A, si nu, nu recitesc niciodata din urma. Atat pot.

M-au apucat nervii pe sunca mea si am decis sa revin la aerobic. Am facut pauza o luna (luna octombrie) pe motiv ca nu ne ajungeam cu banii. DAr am constatat ca nici bani nu am avut mai mult si m-am si "delectat" cu ceva dulcegarii cand veneam de la serviciu si uite asa rezultatul este si acum mai imi fac si nervi pe ne-vointa mea.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Care-i faza de este in top un capitol antic si de demult (din oct 2010) de ghiocei (pe pagina cu toate forumurile de la clubul scutecelor)? Ca eu am intrat pe el si nu intelegeam ce se intampla?

Mergi la inceput