Copil 'atins' de invatatoare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lala

Am nevoie de parerea voastra pentru ca nu stiu cum sa procedez in situatia de mai jos:

Copilul meu are un coleg indisciplinat (se ridica din banca in ore si pleaca prin clasa, se baga sub banca si incepe sa mearga taras, mananca in ore si vorbeste neintrebat). Este vorba de un copil de clasa I care banuiesc ca se adapteaza mai greu la schimbare.

Ceea ce mi se pare grav este faptul ca invatatoarea il trage de ureche, il loveste peste ceafa si, intr-una dintre zile, de cate ori incerca sa se ridice din banca il tinea de umeri si il forta sa stea joc.



Prin aceest comportament deranjeaza si ceilalti elevi.
Deci pentru un copil , cam aproximativ 29 trebuie sa ii suporte comportamentul deranjant.

Invatatoarea este de condamnat, nu are nici o scuza.
Trebuie lucrat cu parintii, pentru ca ii primul rind nu este cinstit fata de ceilalti elevi.

A, si aici mai este avantajul ca poate fi scos din clasa si trimis in "focus room" unde este supravegheat de un profesor , lucreaza acolo si nu au voie sa scoata un sunet..... asa ceilalti elevi pot beneficia de liniste in clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Era o gluma ,Marius.Nu ma ai deloc simtul umorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Marius, exista si alti useri pe aici care incearca sa intre in dialog cu tine, nu doar Madalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Marius, exista si alti useri pe aici care incearca sa intre in dialog cu tine, nu doar Madalina.

De acord.

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Expicati-mi si mie cum vine asta cu 7 ani de acasa...Ma zgarie la creier efectiv..
Cam inteleg eu ce vrea sa insemne ..dar expresia este de pe vremea strabunicii si pedeapsa cu bataia la fel...
Cate dintre voi ati stat 7 ani acasa? Ca sa iau expresia la propriu....Pe vremea strabunicii ( ca bunica a trait la oras..)..copiii nu ieseau din satul lor , din lanu' de porumb si din cuvantul parintilor pana la 7 ani cand ii trimiteau la scoala pt ca altfel luau amenda parintii....N-aveau nevoie de socializare / deschiderea orizontirilor/ calatorii/ programe educative...

Intre timp s-au mai schimbat lucrurile...si metodele de educatie...

Macar schimbati expresia in 'cei 3 ani ', '5 ani de acasa'...ca 7 e imposibil, zau.
Copiii se educa atat in familie cat si la scoala/ societate. Nu la fusta mamei (care poarta vina pt tot)pana la 7 ani si batut de la 7- ca normal ca pari mai incet daca 7 ani n-ai vazut altceva decat pe mama.Si atunci invataroarea se infurie si te cafteste...ca nu stai in banca fix cum vrea ea..

Oana ai spus bine ce ai spus....nu sunt insa de acord cu 'mamele ii abandoneaza la cresa sau gradinita...'(citat din memorie). Am oroare de expresia asta.
Eu stiu ca MAMA si TATA decid cine si cum va avea grija de copil...Nu doar mama...Si mama are dreptul la cariera si tatal are 'vina' daca copilul tb lasat de la 2 luni (apropos una e doua luni , una e 12-18 luni....care e cam media).

Si inca ceva, stiu ca in Ro se practica mai putin ( din motive pur fianciare), dar copiii merg la cresa / playschool si cand mamele lor stau acasa. Pt socializare,depriderea lucrului in echipa,a unui program - de placere si nu lasati sa zbiere.

In momentul asta cand scriu suntem acasa ( pana voi incepe noul serviciu in nov)si eu si cele 2 bone si ambii mei copii de 2 si 4 ani sunt unul la scoala si unul la playschool - ne-abandonati cred eu....3 femei cred ca am putea avea grija de ei...

Si apropos de invatatoare...pe mine m-a tras o singura data de codite cand aveam 6 ani, in primele zile de scoala. Si i-am tras o plama de a vazut stele verzi ( pt ca nu se astepta la asa ceva). Imi aduc aminte si acum ca a zis ' in toata cariera mea nu am patit asa ceva' ...Parinti chemati la scoala, balamuc. Numai ca tata i-a zis sa nu se mai atinga de mine. Punct. Si nu s- mai atins...pe altii ii invinetea cu rigla.Pe o fata o batea frecvent si nu o scotea din 'moldoveanco'.
Nu am avut 7 ani de acasa cand am plesnit-o ca aveam numa' 6 ....(cu toate ca a fost mai mult un gest reflex- nu stiu daca aveam curaj daca stateam sa ma gndesc...poate ca izbucneam in lacrimi mai degraba decat sa o plesnesc)...dar e unul dintre momentele cand am avut cea mai mare satisfactie....si inca am si acum cand scriu. Bine i-am facut caci inafara de rigla si insulte ( insulta favotita era :' esti un NESIMPORC!!!!!) nu am vazut altceva in primele zile de scolarita.
Avantajul meu din situatie : am invatat ca un bully se opreste in momentul in care este confruntat( ba ramane chiar socat de reactie) si nu am perims niciodata nimanui sa fiu tratata prost.

Si mai la subiect...nu stiu cum e in RO acum dar in UK de exemplu cineva poate face reclamatie de bullying chiar daca nu este persoana in cauza. Ex. esti la seviciu si auzi un coleg ca il injura pe altul , poti face reclamatie lejer pt ca te simti jignit la auzul unor cuvinte urate / insulte.
Ma gandesc ca macar in scoli exista posibilitatea asta caci e vb de copii ...si de abuz fizic.Reclamatie scrisa la directorul scolii. Cu cat mai multe cu atat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Marius si noi mergeam la bunici in vacante si faceam si dregeam,cam ce ai povestit si tu.Insa multi din copiii din ziua de azi nu mai au aceeasi posibilitate,ba nu au bunici,ba stau la oras,ba stau prea departe.Insa nu vad legatura intre cei 7 ani de acasa(care btw nu erau de acasa ca eram dusi la camin de mici ca parintii lucrau si stateam mai mult singuri cu cheia de gat)si 7 ani de acum cand mamele chiar stau cu copiii mai mult acasa,cand se ocupa de ei..si sa nu uitam ca acesti copii au si tati,nu doar mame.Inainte da,mama era cea blamata,de parca tatal era doar donator.
Si una e sa dai buna-ziua unui cunoscut si alta sa dai la tot blocul cu 8 scari ca asa-i frumos si se plange tanti Maricica la parintii copilului ca e obraznic si acu 5 zile nu i-a dat buna-ziua..sa fim seriosi!Si fii-miu saluta si n-are 7 ani si spune te rog si multumesc.Dar nu,nu saluta persoane nefamiliare decat daca ne vede pe noi ca suntem ok cu acele persoane..Nu am pretentia sa salute tot blocul cand nici eu nu stiu pe nimeni din bloc(exceptand persoanele de la etajul nostru) si n-am treaba cu nimeni,desi stau aici de ceva vreme.Asta inseamna 7 ani de acasa?Politetea vine cu respectul,respectul trebuie castigat si in acelasi timp primit la randul tau,chiar daca esti un copil,nu impus ca pe vremuri..io-s mare,io-s batran,tu sa taci ca esti un tanc si sa faci cum iti zic eu :)
Cat despre batai,esti un norocos,mai toti pe care i-am cunoscut,plus cate am citit aici pe Dc m-au facut sa ma infior :(Daca tu nu ai patit-o,nu inseamna ca aceste lucruri nu se intamplau,mai ales ca vezi ca au spus multe fete ce au patit in scoala..inclusiv eu am fost batuta cu batul la scoala,data cu capul de tabla ca doar daca ii faci asa unui copil cu siguranta va pricepe mai rapid si tura viitoare nu va mai gresii.
Da,atunci nu aveam tupeul sa-mi infrunt parintii,poate mai tarziu in adolescenta,dar asta nu inseamna lipsa de respect..Eu cand tip,ca mi se mai intampla si mie sa ridic tonul la fii-miu,vine si-mi spune pe nume,nu-mi mai zice mami..si continua cu nu mai tipa,de ce tipi?nu e frumos sa tipi!Probabil ca daca faceam noi chestia asta mai luam una dupa ceafa..ca deh,e lipsa de respect,tu fiind copil trebuie sa taci si sa faci.
Si cu asta imi inchei contributia la acest subiect,mi-as dori sa nu mai fie astfel de cazuri si astfel de cazuri sa fie pedepsite asa cum se cuvine,insa stiu ca inca mai exista specimene din astea care cred ca educatia se face cu parul,iar respectul si politetea se impun cu forta si daca nu te supui esti etichetat in toate felurile posibile.:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, ma scuzati, copilul n-o fi avand 7 ani de-acasa.
dar ma intreb, invatatoarea are?
iar ala micu' mai are o sansa sa "se prinda" ceva de el, dar ea va ramane abuzatoare si limitata.
pentru ca asa sunt adultii care lovesc copii: abuzatori si limitati.
corectia fizica este expresia neputintei si a lipsei de inteligenta.
nu mai vorbesc de notiuni de pedagogie si alte subtilitati greu de inteles pentru unii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Lasand la o parte cei 7 ani de acasa si altele care s-au tot vehiculat inutil pe la acest subiect, NIMENI nu are voie sa loveasca sau sa abuzeze verbal un copil. Nici familia nici cei de la scoala!
Si eu am avut copilul la scoala in sistemul romanesc.Imi aduc aminte ca aveau ore speciale la scoala cand li se vorbea despre drepturile si obligatiile copilului si erau incurajati sa sune la un numar gratuit de la protectia copilului in cazul in care erau victima unui abuz. Acest numar exista si poate fi apelat chiar de adultii care constata asa ceva.
Lala, asta trebuie sa faci, sa suni la protectia copilului . In urma sesizarii tale (chiar si anonima) sunt obligati sa trimita pe cineva si sa faca o ancheta. In ultimii ani a inceput sa se schimbe cate ceva si in Romania in acest sens...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

...

Oana ai spus bine ce ai spus....nu sunt insa de acord cu 'mamele ii abandoneaza la cresa sau gradinita...'(citat din memorie). Am oroare de expresia asta.
Eu stiu ca MAMA si TATA decid cine si cum va avea grija de copil...Nu doar mama...Si mama are dreptul la cariera si tatal are 'vina' daca copilul tb lasat de la 2 luni (apropos una e doua luni , una e 12-18 luni....care e cam media).

Si inca ceva, stiu ca in Ro se practica mai putin ( din motive pur fianciare), dar copiii merg la cresa / playschool si cand mamele lor stau acasa. Pt socializare,depriderea lucrului in echipa,a unui program - de placere si nu lasati sa zbiere.

...

lara_c ma refer la copii abandonati cu adevarat acolo.
Sunt 2 feluri de copii care merg la cresa/camin - cei care sunt dusi acolo de parinti dedicati dar care lucreaza si altii care abia asteapta sa scape de ei acolo.
Strict la cei dusi acolo sa scape de ei (si am in minte cateva persoane) ma deranjeaza. Pentru ca un copil simte asta si cel mai adesea devine agresiv. Cei extrovertiti devin agresivi de mici, cei mai interiorizati ajung mai tarziu si poate mult mai subtil.
Dar copii lasati insensibil si da, la 2 luni (ca mamica e cu cariera pe locul intai si daca sta mai mult de 2 luni acasa nu mai are ce cauta la job) de aia ma doare sufletul.
Sunt programator. Sunt in domeniul asta dinamic in care totul se schimba de la o zi la alta.
Si nu pot sa inteleg cu poate fi pentru o mama mai important jobul decat pruncul de cateva luni.
Ma refer la mama care era foc si para in spital ca o obliga asistentele sa alapteze cand ea n-are de gand ca n-o sa stea toata ziua dupa fundul pruncului. Cand verbalizeziu asta, cu copilul in brate... mi se rupe ceva mie in minte si in suflet - si ma gandesc la atatea femei nefericite care fac tratamente ani de zile si se umplu de tumori si nu au parte de botzul mic de carne pt care esti universul intreg multa vreme.
(!! nu sariti cu alaptatul - fiecare cat si cum poate, ma refer strict la cazul asta, cand nu vrea pt ca n-are de gand sa stea toata ziua dupa prunc..)

Zic mame si nu tati pentru ca la varsta foarte frageda de cateva luni mama conteaza, pentru ca asa cum numai mamele au uter, tot ele ajuta la adaptarea la viata extrauterina. Tatal nu e absent si nici nu ma refer la "cine face cariera" (sotul meu e atat de bun incat multumesc la Dumnezeu ca nu are uter si tzitzi ca eu n-as fi avut loc in peisaj )

Am plecat de la copil de 7 ani si am ajuns la intrauterin... pentru ca acel copil care se tavaleste pe sub banci in timpul orelor cerseste atentie dupa parerea mea. Ce nu a primit probabil de cand era prunc mic. Sunt o multime de copii care primesc obiecte in loc de atentie. Gata, ma opresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda, discutia este unilaterala. Din nefericire persoanele care se axeaza doar si numai doar pe un aspect, din cele relatate de ele, "in spate" au avut experiente nefericite, unele traumatice in copilarie de unde firesc exista si aceste reactii previzibile care sunt un posibil efect al acestor cauze. Parerea mea. Insa intamplare sau nu, nici copiii mei nu au acest gen de experiente, nu au avut la scoala nici un fel de experienta de acest gen, nici colegii/colegele lor nu au avut, nici copiii cunsocutilor mei nu mi-au relatat niciodata vreo astfel de experienta, au toti o viata absolut obisnuita, banala chiar ceea ce ma face sa cred ca sunt cazuri cele descrise mai sus nu reguli.
Imi manifest regretul pentru cele care descriu mai sus experientele violente la care au fost supuse in timpul scolii, regret de asemenea faptul ca au aceste efecte negative asupra lor dupa atata amar de timp. Pacat.

Desigur nu pot sa generalizez si sa spun ca:
"In Romania este asa...."

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput