Copil 'atins' de invatatoare

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

buli - nu mi-ai zis nimic nou. stiam asta deja. intrebarea e cum gestionezi o situatie ipotetica cum am descris-o eu mai sus. si cum il "fortezi" pe invatator sa adopte alte metode de "disciplinare" mai ales cand nu e vorba de copilul tau si cand are "dezlegare" de la parintii "obraznicului" sa il atinga. aici e intrebarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

in situatia asta nu cred ca poate fi vorba de "fortat", e cazul unei abordari diplomatice, dar care sa nu incurajeze aceasta situatie.
nu stiu ce as face, as analiza bine, sunt multe de luat in calcul.
se poate pune problema educatiei prin forta mai mult sau mai putin voalat la sedinta cu parintii, se poate discuta elegant cu invatatoarea, aratand ca propriul copil e cam speriat de ce vede, depinde de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ramonika, cred ca depinde cum pui problema cu invatatoarea. Eu as convoca parintii la o discutie intii si pe urma facute diverse propuneri invatatoarei. Adica nu ii spunem sa nu discoineze si sa il lase in plata domnului, ci ii propunem alte variante de disciplinare eventual discutate si aprobate de toti parintii.

Acum imi scormon creierii si sincer nu tin minte nimic atit de grav sa fi facut vreunul din clasa mea, care sa necesite existenta batului aluia nenorocit. Eu mi-am luat-o spre exemplu ca ma intorsesem spre baiatul din spatele meu care se maimutarea. Pentru faptul ca m-am intors in banca mi-am luat un bat peste umar care mi-a lasat un mare semn, toata lumea ma intreaba ce naiba am patit acolo. In general ce fac copiii sunt chestii minore de genul asta, daca asa ceva nu poti gestiona decit cu violenta, e grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

megbeng nu te multumi cu "atat" asta. Intreb-o ce are de gand sa faca ca sa nu se mai intample asa ceva. Ce masuri ia? Daca tot a zis ca-i de acord, ok, sa vedem ce facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Roxx de acord, trebuie spus ceva, luat atitudine, chiar daca nu e vorba de copilul propriu. Faptul ca un alt copil e martor la asa ceva e rau in sine. Copilul intelege ca e ok sa dai in altii, sa dai in altii mai mici, mai slabi etc. Pe linga frica de a nu fi urmatorul pe lista de urecheati.

ai dreptate, insa... exista si urmatoarea situatie neplacuta care poate reiesi din acest demers.
in urma observatiilor tale, invatatoarea nu il mai urecheste pe obraznic, ci il lasa in plata domnului. daca cel obraznic iti va bate copilul tau, cum mai poti interveni la invatatoare cand i-ai "interzis" sa il disciplineze pe obraznic? si presupunand ca invatatoarea nu stie sau nu e dispusa sa caute alte metode de potolire a celui obraznic? sau are dezlegare de la parintii lui sa il mai atinga la nevoie...

e o problema delicata si depinde numai de invatatoare sa vrea sa-si schimbe abordarea fata de copiii neastamparati. insa asta presupune un efort, efortul suplimentar e perceput ca ceva negativ si se va invoca intotdeauna ca scuza salariul mic, lipsa de resurse etc si tot pe a lor va ramane.




Interesant cum pui problema Ramonika. Ca si cum intre a-l urechea si a-l lasa in plata domnului nu ar mai exista optiuni.

Imi vine greu sa cred ca cineva care loveste ca sa-si impuna autoritatea, va rezista macar 5 minute sa-l lasa pe copil in plata domnului.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

exista optiuni, insa va vrea invatatoarea sa le ia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ramonika, se presupune ca si-a ales meseria asta pt ca ii pace sa-i invete pe copiii, sa contribuie la dezvoltarea lor, etc. Nu vad ce ce nu ar avea deschiderea sa asculte si punctul de vedere al parintilor. Macar atat, nu spun despre a merge la cursuri si alte asemenea, care sa presupuna efort financiar.

Ideal ar fi ca dialogul dintre parinti si profesor sa aduca un schimb de informatii in ambele sensuri. Profesorul ar trebui sa aiba o pregatire pedagocica adecvata, astfel incat sa-i poata ajuta anumite situatii pe parinti, cu sugestii, idei, pornind de la comportamentul copilului la scoala. Pe de alta parte, parintele isi cunoaste copilul, si in plus, unii copii se comporta diferit in functie de mediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Dar nu vad raspunsul initiatoarei topicului.Ce s-a intamplat pana la urma?S-a facut ceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Ca urmare a celor semnalate la ultima sedinta am observat ca tot mai multi parinti au inceput sa intrebe copiii despre modalitatea de desfasurare a orelor si astfel au aflat de bataile zilnice. Bona copilului a fost informata si va transmite mesajul mamei iar daca lucrurile nu se linistesc vom discuta cu invatatoarea si apoi cu directoarea.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

www.cancan.ro/actualitate/intern/dialog-halucinant-intre-invatatoare-elevii-auzit-sala-clasa-intrece-orice-imaginatie-parca-esti-oala-noapte-scremi-cand-vorbesti-stai-genunchi-240270.html" target="_blank">http://www.cancan.ro/actualitate/intern/dialog-halucinant-intre-invatatoare-elevii-auzit-sala-clasa-intrece-orice-imaginatie-parca-esti-oala-noapte-scremi-cand-vorbesti-stai-genunchi-240270.html

Intr-adevar dialogul este halucinanat.
Chiar daca filmul este din Cancan se pare ca este autentic.
A fost prezentat si pe Antena paremi-se.

Azi fata a venit mai devreme de la scoala. Nu a facut ultima ora pentru ca era o mare sedinta cu parintii, directorul, inspectorat in care urma sa se discute acest aspect.
La iesirea din liceu erau o gramada de reporteri.

Sper ca acest filmulet sa ne dea de gandit si prin atitudinea noastra sa nu mai dam voie ca astfel de specimene sa faca parte din viata copiilor nostri.

Mergi la inceput