Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_d_i spune:

Cu greutatea era destul de ok, dar de cand cu diversificarea am cam inceput sa imi fac griji. Nu mai ia deloc in greutate. Nici nu papa bine deloc. Parca imi pare rau ca i-am dat mancare, poate trebuia sa mai astept.(am inceput la 5 luni si 3 sapt). Pediatra ma bate la cap de la 4 luni sa-i dau mancare. Eu m-am gandit ca e cel mai ok de la 6 luni, dar micutul se tot trezea noaptea si de 2-3 ori ca sa pape (nici cand era f mic nu se trezea asa de des) si mi-a fost deja groaza ne trezitul lui (asa ca i-am dat papa mai repede un pic).
Ai vostrii micuti de mai trezesc noaptea ca sa pape?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

8100 g, 72 cm- 4.04.2012

Off, vad atatea diferente intre copii ca nici nu cred ca ne mai putem raporta una la alta macar si cele cu date apropiate de nastere.

Dara: eu totusi raman la parerea ca acei copii alaptati la san se diversifica diferit de cei cu LP. Adica, una e sa dezveti copilul de o placere nebuneasca de a suge si alta e cu biberonul care atunci cand se goleste il da deoparte fara probleme. Cred ca la treaba cu sanul se adauga si dorul de mama , mirosul ei si eu stiu cate altele. Ma refer la apropierea asta piele la piele. Vad asta si la mine si la Ronina si chiar si la restul fetelor care dau san.
Ma aseman mult cu Ronina la treaba asta ca si al meu papa mai putin solid, parca intentionat, ca apoi sa ii dau san.

La noi programul de masa e urmat , mai ales seara, de varsaturi. Nu mult si nu grav. Insa conform dr ar trebui pauza intre mese de 4 h si lapte dimineata si sera la varsta asta. Dar cum pot face sa-l dezvat de san la somn. Ieri a urlat vreo h dupa ce a mancat zdravan. Am crezut ca va dormi, cum se mai intampla si alte dati, singur. Dupa juma de h s-a trezi si i-am dat san. Cine voma seara?

Eu zic ca dr are dreptate la 7 luni nu merge sa mai dai san la cerere atata timp cat introduci si solidele. Cel putin la mine nu merge , varsa. Adica e un soi de reflux mai usor la fel ca si la 2 luni.
Acum speram sa ii iasa ok analizele la sange si dup,a, vom consulta si un medic la Bucuresti. Pana atunci ne rugam sa fim sanatosi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Ami, si Vlad mai regurgiteaza,uneori regurgiteaza solide, alteori regurgiteaza lm, dar tot asa in cantitate mica, nu de ingrijorat....e bine ca da prea plinul afara. nici noi nu avem un program de masa bine stabilit si cred ca nici nu vom avea atat timp cat il alaptez...dar nici nu ma intereseaza sa-l am la program ca nici eu nu pot functiona calumea dupa un program strict.
zilele astea cat a fost cald am preferat sa stam mai mult la plimbare si sa-i dau mesele cand ajungeam in casa,iar cand plecam pe weekend de acasa....e pe lm exclusiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetelor!

Meg: am refacut si eu azi stocul de borcanele, important e sa invete sa pape si apoi mai vedem. De cateva zile am descoperit iaurtul, desi primele 2 dati cand l-am incercat nu i-a placut, acum mananca destul de bine (vreo 80g). Voi incerca si branzica cat de curand.
A_d_i: bine ai revenit! Vad ca suntem tot mai multe mamici cu probleme la papat Bianca nu se mai trezeste peste noapte, decat o data spre dimineata.
Amy: da, si eu tind sa cred ca e mai mare procentajul de probleme la diversificare la bebeii alaptati, vezi si Matilda de Tala, Ana de Meg. Sunt totusi si bebei alaptati care n-au probleme, trec lin la solide.

Am gasit azi mingea magica VTech la 99 ron la magazin Lego. Se pare ca ei sunt importatorii autorizati VTech si au preturi mai bune. Bianca e cam derutata, ea crede ca toate jucariile se duc la gura, si cum asta e grea si n-a reusit s-o prinda... a coborat ea cu gurita la buburuza ne-am spart de ras si eu si DS si ea se uita mirata la noi, nu pricepea de unde atata haz pe noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_d_i spune:

Buna mamicutelor!
Cum mai sunt bb vostrii? Noi am avut ieri o zi super de papat solide, azi... :(( parca ne musca lingurita.
Sa vedem cum o fi la pranz...
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Noi suntem cei la care diversificarea nu ne-a creat probleme, adica gusta si mananca orice i-as da, chiar nimic nu mi-a refuzat...cand nu mai vrea incepe sa se frichine si sa nu mai deschida gurita si atunci ne oprim. Dar, el nu e foarte atasat de san - papa fara tandreturi si nu adoarme intotdeauna la san... se vede cu ochiul liber ca e o fire independenta si razvratitaSunt foarte diferiti bebelusii si nu putem generaliza, eu nici cu Rares(intarcat la 3 luni si pornit diversificarea la 4luni) nu am avut pb cu diversificarea....ce mai am 2 fomisti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_d_i spune:

Ce norocoasa esti SuperMami ;) sau...poate imi dezvalui si mie ''secretele'' tale intr-ale diversificarii :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Adi,sunt doar norocoasa cu baieti mancaciosi si cuminti n-am secrete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, si eu cred ca e posibil ca bebeii alaptati la san sa se diversifice mai greu, o parte mai mare din ei, cel putin, dar totusi e vizibila si la Miruna diferenta intre papa si biberonul cu lapte, il tine cu mainile sa nu i-l luam, nu il lasa asa usor deoparte, pe cand la papa zici ca-si ia uneori un aer obosit asa (bine, poate chiar oboseste sa pape, sa mestece, etc.). Pe de alta parte, si Mirela, la care Alexia e pe LP, s-a chinuit ceva, pe putin vreo 2 luni si pana nu i-a dat alimente hipergustoase, facute cam ca pt. adulti, nu prea a mers. Cel putin asa am inteles eu.

Meg, eu nu-mi fac griji pentru borcanele, daca nu ne mint in ultimul hal, pe fata, si fara nicio teama de controale, atunci pare ok ca-s conservate prin sterilizare, nu cu conservanti si atunci nu am de ce sa-mi fac griji. E cam cum pune mama gemuri, compoturi sau zacusca fierte la bain-marie, nu le pune conservanti si totusi tin si 3 ani. Asa ca nu vad de ce n-ar tine si astea de bebe, fara conservanti.
Si in rest, ca si Tala zic, cel putin la banane din comert ne-a dar dr. interdictie, ca-s stropite pt. a fi oprite din coacere sa apuce sa le vanda.
Si daca-s preparate termic borcanelele si eu acasa as gati tot termic, nu vad care mai e diferenta. Plus ca mare parte dintre borcanele provin din culturi bio si la unele sunt scosi si alergenii.

Dar de fapt am intrat sa recomand http://theartofroughhousing.com/category/video-archives/
Eu am citit cartea pe Kindle (tot dupa sistemul 3-5 minute pe zi la toaleta) am luat-o de pe amazon, dar inca nu stiu se pot pirata astea get-beget cumparate direct pe Kindle, daca stiti cum, imi ziceti si o pun la dispozitie. Oricum exista si program "kindle for PC" sau pentru telefoane cu android sau mai stiu eu ce, nu e musai nevoie sa aveti kindle pt. ea, o puteti descarca pe calculator si citi cu "Kindle for PC" sau pe telefon daca aveti smartphone (eu nu am, asa ca nu stiu sa va indrum la asta). http://www.amazon.co.uk/Art-Roughhousing-Fashioned-Horseplay-Every/dp/1594744874/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1351512136&sr=8-1

Urmeaza asta de care zicea Meg: http://www.amazon.co.uk/Mom-Theyre-Teasing-Me-Problems/dp/0345450116/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1351512314&sr=8-1

Si asta http://www.amazon.co.uk/Nurtureshock-ebook/dp/B003F2QO0U/ref=tmm_kin_title_0
Deci pe ultimele 2 inca nu le recomand ca nu le-am citit, doar Art of Roughhousing.

Va rog, puneti voi si pe FB pt. cine nu mai intra aici, ca nu apuc, imi cer scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Tare is curioasa, conform zodiacului, cati dintre baieteii Berbeci is asa ca fi-miu. Alintati, iubitori, posesivi si cu personalitate la extreme

Mergi la inceput