Un creion, un caiet, o carte - cautam voluntari !

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Desi spiridusul a pierdut scrisoare copiilor mei de la Garbau si nu va mai ajunge la Mosul, maine copiii vor scrie/desena alte scrisori si le dam direct Mosului, sa nu prindem iar un spiridus mai jucaus.
Luca mi-a spus ca el vrea dulciuri si cand am insistat si pe o jucarie, mi-a spus ca vrea o masina stricata sa nu fie bani multi....cam asta ne dorim la Garbau....

In ceea ce priveste hainele si incaltamintea avem nevoie de scurte groase: pentru 3 ani, 5 ani (doi baieti) si 9 ani.
Incaltaminte masura 22-23 Marius, 26 Vasi, 27 Luca, 34 Dani, 37 Lavi si 39 Sebi si ceva pantaloni mai grosi pentru 3, 5 si 9 ani.
Lavi vrea de la Mosul un trening roz.

Parintii ii cer Mosului sa le plateasca curentul ca nu l-au mai platit de doua luni si ieri l-au taiat...acum trebuie platita debransarea si rebransarea....mai mult decat erau facturile de curent...
Sunt sigura ca Mosul ne va ajuta si pe noi, chiar daca venim cu scrisorile mai tarziu, dar am vrut sa vad cat reusesc sa ma descurc pe plan local, sa evitam transportul inutil...


Va ,

Laura




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Buna dimineata!



Ei ar avea nevoie de multe, multe lucruri. Nici nu stiu acum de unde sa incepem. dincolo de haine, jucarii, carti, mancare, cred ca urgenta nr.1 ar fi un generator electric. Apoi, in primavara, cand permite vremea, poate, cu ajutorul vostru si al altor prieteni vom reusi sa adunam banuti pentru materialele necesare si sa ii ajutam sa termine de ridicat camera din spate.




'Cos what I feel is the only truth for me


Este foarte trista situatia descrisa. Totusi, eu nu v-as sfatui sa nu bagati acum banii intr-un generator. E adevarat exista si generatoare mici, dar unu la mana tot consuma benzina, doi la mana va fi primul lucru care se va fura de acolo (face zgomot si imediat se afla de el).
Eu lucrez in industrie si va pot spune ca se fura din localitati mai izolate motoare de 600V in sarcina !! nu stiu cum au curaj sa puna clestii pe ele!!! Sincer nu prea stiu de unde aduna fier familia asta, dar am ceva idei ... din pacate asta-i Romania de astazi.

Eu as zice din ce am vazut in poze ca i-ar ajuta un acoperis pe camera aia din boltari din spate, tencuiala, usi, ferestre si lacate evident; in plus le trebuie furaje pentru calul familiei (inteleg ca fara caruta nu se pot deplasa nici dupa fier si nici dupa apa sau lemne, deci le-ar trebui mancare, consumabile, haine, incaltari si ceva de mancare regulat. Poate la primavara ceva materiale de constructie... desi in conditiile astea sincer eu as da fetele la un centru. Scuze pentru sinceritate, nu vreau sa ranesc pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Andries, sigur ca nu ne suparam, fiecare vede situatia din punctul lui de vedere.
Eu nu am apucat sa mai intru sa dau detalii aici. Am vorbit cu seful de post din zona respectiva. Ne-a asigurat ca sunt oameni seriosi si muncitori. Ca terenul pe care au constructia este al lor, stie sigur ca a fost cumparat in urma cu cativa ani. Ne-a spus ca nu a avut niciodata probleme cu ei, ca lucreaza cu ziua prin sat la oameni si aduna fier vechi. Din asta isi asigura existenta. Stie sigur ca cei mici merg la scoala si ca sunt copii cuminti.


Cu generatorul, da, poate ca ai dreptate. Doar ca nu vad alta solutie pt ei acum pt a vea un bec si o priza functionala. Intentia mea, pe termen lung e sa ii ajutam sa isi ridica camera aia din spate, sa puna acoperis, sa aiba casa.

In zona unde stau ei, pe malul Bistritei eu stiu ca a fost zona industriala a orasului si ca sunt resturi din cladirile vechi. Cred ca de acolo aduna fierul, plus ce mai aduce Bistrita la vale. Daca ar fi fost hoti si betivani si ar fi facut probleme, sigur seful de post ar fi stiut si ne-ar fi spus. Eu am incredere, nu stiu cum sa explic sentimentul, dar pur si simplu mi se par niste oameni pe care soarta nu i-a ajutat deloc, dar care incearca sa supravietuiasca.

Iar fetele duse intr-un centru .. hmm.. nu stiu ... Stiu ca in poze erau murdare fetele, dar ne-au adus in casa ghetele ce le au acum pt scoala si erau curate, pastrate frumos. Eu cred ca in conditiile in care muncesti fizic cu fier, cu gunoaie, in noroi, nu poti sa te imbraci cu haine de duminica.

Ideile tale sunt foarte bune si vom vedea ce putem face. Vom mai ajunge la ei zilele urmatoare (eu sper sa ajung chiar maine) si vom mai discuta cu ei, sa aflam mai multe detalii, ce cred ei ca ar avea nevoie, cum i-am putea ajuta. Femeia a spus ca a fost pe la primarie si nu a cerut decat materiale sa isi termine casa.

Problema este ca acum e frig, deja sunt temperaturi cu - noaptea, nu se poate construi acum nimic si sa reziste ca lumea. In primavara vom vedea ce putem face pe aceasta parte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Imi cer scuze pentru ce voi spune, dar in lista familiilor ce sunt ajutate prin actiune fetelor de pe DC a vazut si familii cu sobe de teracota si covor persan pe jos. Aia merita ajutati, dar astia merita despartiti de copiii lor? Cu siguranta fizic le-ar fi mai bine intr-un centru de plasament fetelor, dar emotional cum le-ar fi? Sa fie despartite de parinti, de frate?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Stiu ca pare ciudat si incredibil ce voi scrie, dar mie toti 3 copiii familiei asteia din Valeni mi s-au parut linistiti si fericiti, alaturi de parintii lor. Da, poate in anumite cazuri o solutie buna ar fi plasamentul, insa in situatia asta nu cred ca e o solutie...nu stiu, sper sa nu ma insel. Poate inainte de a-i cunoaste asa as fi crezut si eu, insa cunoscandu-i imi pastrez parerea, momentan - le este bine impreuna. Da, suna ciudat "le este bine" vazand ceea ce arata imaginile din poze...

Chiar va rugam sa ne ajutati cu idei concrete in legatura cu ceea ce putem face pentru ei pana in primavara, cand se va putea construi (sper din suflet sa reusim) camera aia din boltari.

Va multumim tuturor pentru implicare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Andries, ei au mai avut un generator, insa s-a stricat. Nici eu nu stiu ce ar fi mai bine...dar stiu ca au nevoie de lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Poate aberez pt ca n-am studiat in detaliu problema dar un mic kit cu panou fotovoltaic (energie solara) nu ar fi mai potrivit?. Costa cam cat un generator si le-ar asigura lumina si chiar putina apa calda.

costuri: kitul, o mini-inst. el. secundara pt curent continuu si un acumulator. Apoi "exploatarea" e gratis. Doar ca evident le trebuie un acoperis pe care sa monteze panoul.

Un generator e mai usor de "praduit", necesita benzina, emite noxe, un panou dinasta bine ales poate chiar duce un frigider mic, 3-5 becuri duce clar, mai ales din astea economice.

Rugati vreun sot mai priceput sa studieze si solutia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Boticelina, buna idee! Punem sotii din dotare sa studieze problema.
Dar, da, au nevoie macar de un acoperis.
Maine speram sa ajunga acolo impreuna cu Laura si sotul unei prietene de aici, de pe forum, specialist in constructii si sa gaseasca solutia salvatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Lora, luati legatura cu omuletii de la ecovolt.ro , expuneti-le situatia si rugati-i sa va sfatuiasca, eu, dupa ce am scris aici, am descarcat ceva pliant de la ei si preturile pt un kit complet (cu tot cu acumulator) incep de la 180 de euro. Poate chiar ii impresioneaza situatia oamenilor si ofera ceva cu reducere, cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Multumim, boticelina, super!

Edit: Le-am trimis un mail deja, sper sa imi si raspunda.

Mergi la inceput