Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati???

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Citat:
Pentru ca sunt proaste, lenese nu stiu sa atraga copiii cu un coeficient de inteligenta ridicat in activitate, acestia se plictisesc in general si atunci incep cu prostioare ca sa atraga atentia. Incearca sa isi mascheze incompetenta prin "existenta" sindromului.


Asta e o generalizare grosolana si extrem de jignitoare pentru multe invatatoare cu dedicatie, unele dintre ele membre DC.


Nu era vorba despre alea cu dedicatie! (Btw, poti sa fi dedicata dar proasta, nu se exclud una pe alta, asta asa, logic vorbind dar nu despre asta e vorba in propozitie) Dar daca "vorbesti numai ca sa te auzi vorbind", ai reusit!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Of fetelor, nu m-am mai simtit asa de debusolata de cand a murit mama.
Aura sa stii ca diagnosticul copilului a fost pus de medicul neuropsihiatru iar psiholoaga cu care lucram este clinician, scrie pe parafa ei. Copilul in mod clar se concentreaza mai greu sau mai bine zis este extrem de usor de distras de la ceea ce face. De aceea are nevoie ca atunci cand o intrebi ceva sa te duci langa ea. Abordarea asta unu la unu pe ea o ajuta sa se concentreze numai acolo unde trebuie.
Din pacate acesti invatatori nu au cum sa fie altfel decat ii creste un sistem de invatamant rigid si stupid. Ele stiu doar ca un copil trebuie sa se incadreze intr-un tipar, daca nu o face nu e bun. Ex: ea stie ca trebuie sa stea la catedra cand evalueaza copiii, nu conteaza ce stie copilul ci modul cum o spune. Din nefericire cadrele didactice sunt si neinformate si incapabile de adaptare la schimbari si atunci forteaza copiii sa se adapteze la ele, iar daca unul nu reuseste e jale.
Se poate intampla ca unii copii sa aiba un inceput mai greu in clasa 1, dar asta nu inseamna ca trebui sa-l excludem ci trebuie ajutat.
Lipsa asta de toleranta si de omenie ma deranjeaza pe mine cel mai mult si modul asta de a scapa de o problema, in nici un caz de a incerca sa ajute cu ceva la rezolvarea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Oana,

Mi-a venit ceva in minte... Iti poti poate permite 2-3 ore particulare cu invatatoarea? Atunci ea poate ar avea mai mult interes...ca de pica ceva, si s-ar comporta altfel si la ore ca stie ce poate de fapt copilul....
Ce zici?


Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Oana, acu' ceva pagini am postat un link. Acuma eu nu-s specialist dar am avut oarece nevoie sa ma documentez si am aflat ca de multe ori diagnosticul de ADHD se pune in mod gresit si de fapt poate fi voba de o dificultate de invatare de gen dislexie.

In mod particular la fetite dislexia se diagnosticheaza mai greu fiindca dezvolta niste mecanisme de disimulare ceva mai sofisticate decat baieteii si ca atare e mai dificil sa gandesti in directia respectiva.

daca ai timp sa citesti cartea aceea, poti sa o comanzi de pe amazon, poti sa intelegi mai bine probabil si sa cauti alti specialisti, sa mai ceri o parere fiindca e chiar important sa mergi in directia potrivita cu copilul tau.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Aqai, mie din ce descrie Oana mi se pare ca e vorba de ADHD.

Citat:
Copilul in mod clar se concentreaza mai greu sau mai bine zis este extrem de usor de distras de la ceea ce face. De aceea are nevoie ca atunci cand o intrebi ceva sa te duci langa ea. Abordarea asta unu la unu pe ea o ajuta sa se concentreze numai acolo unde trebuie.

Eu am un ADHD acasa si stiu ca ADHD exista cu adevarat doar ca este extrem de controversat. Aici se merge mult pe "rule out" alte diagnostice si i-as recomanda asta cu caldura Oanei daca as stii cu certitudine ca exista in Ro specialisti care sa stabileasca un diagnostic de dificultati de invatare si specialisti in scoala care sa stie ce sa faca cu asta.

Oana, eu daca as fii in locul tau as schimba invatatoarea. Daca nu vrea nici macar sa incerce, n-ai ce sa faci. Canalizeaza-ti energia pe lucrurile importante pentru copilul tau si da la o parte ce nu iti foloseste.
Du-te la medicul tau si spune-i sa iti scrie o lista de recomandari cu ce acomodari ar avea nevoie fetita ta in clasa si cauta o invatatoare care sa vrea macar sa incerce sa o ajute. Eu i-as face si un test de inteligenta pe care l-as anexa la acomodari. Sa stii ca una e sa spui unei invatatoare "copilul meu e inteligent dar are nevoie de cateva acomodari" si alta e sa ii arati astea scrise de un specialist.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

arminad, daca citesti cu atentie vei vedea ca doar i-am recomandat oanei sa se uite si in alte directii stiind ca domeniul asta e sensibil. nu cred ca am negat existenta sau diagnosticul.

nu sunt in masura sa spun cum mi se pare sau nu, e pur si simplu o sugestie, daca mai e voie zilele astea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Aqai, stai putin ca n-am vrut neaparat te contrazic, mie chiar imi place de tine imi cer scuze daca asa a sunat

Am vrut sa spun ca, din pacate, nu cred ca poate obtine o evaluare obiectiva ca sa confirme sau infirme dizabilitatile de invatare ca alternativa sau comorbiditate la diagnosticul de ADHD.
ra mi ela cred ca poate sa spuna mai bine care sunt sansele unui parinte la ora actuala in Ro sa obtina un astfel de diagnostic si solutii pentru el.

In plus, din ce descrie oana eu vad mai mult partea de inatentie decat dificultatea de a asimila conceptele academice. Desigur ca s-ar putea sa ma insel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

sorry, cred ca sunt prea tepoasa zilele astea.

dar sunt de acord cu tine ca e greu de obtinut diagnostic acurat, tocmai de aceea cred ca e bine sa se informeze fiecare persoana cat se poat de mult. Pana la urma, ea isi stie cel mai bine copila si poate atrage atentia unui specialista asupra aspectelor care scapa la evaluari.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Acuma eu nu-s specialist dar am avut oarece nevoie sa ma documentez si am aflat ca de multe ori diagnosticul de ADHD se pune in mod gresit si de fapt poate fi voba de o dificultate de invatare de gen dislexie.


Eu mi-am dus fata la evaluare pentru ca scoala mi-a zis ca e posibil sa fie dislexica. Pe scurt, la matematica e gifted dar la scris e sub medie, face greseli frecvente la cuvinte usoare. Cu cititul s-a imbunatatit dar tot e abia mediu. Scoala mi-a zis ca e prea mare discrepanta intre performanta la matematica si engleza si sa o duc la evaluare.

Am fost la o psiholoaga specializata in copii care a testat-o 3 ore in 2 sedinte. Concluzia a fost ca fiica-mea are o problema la ochi si ca nu are dislexie. A testat felul cum primeste si proceseaza informatia. Are probleme cu informatia obtinuta vizual dar nu si cu cea obtinuta auditiv. Bine, era si informatia din social cues la care mi-a zis ca este impaired , dar asta e parte din autism si o stiam. Nu i-am zis psiholoagei de diagnostic, am dus-o cu trimitere de la scoala sa testeze dislexia. Dupa ce mi-a explicat rezultatele testului mi-a sugerat sa testez fata pentru autism .

Ce vroiam sa spun este ca sunt foarte surprinsa, nu m-am asteptat sa fie o problema la ochi si ma consolasem cu faptul ca vom suferi cu scrisul asta. Saptamana viitoare avem programare la un doctor de ochi sa vedem ce ne propune. E foarte important sa testam copiii foarte amanuntit pentru ca ajungem sa ne luptam ani de zile cu o problema care de fapt nu era ce credeam si ar fi putut fi corectata usor in alt fel.

Oana ,
nu stiu ce as putea sa-ti spun. E foarte greu sa te lupti cu o invatatoare rau-voitoare. Daca fiica ta face progrese foarte bune 1 la 1 poate ar trebui sa lucrezi tu cu ea acasa. Stiu ca e foarte greu si o trimiti la scoala ca sa invete si ar ttrebui ca scoala sa se ocupe de ea. Dar atat timp cat copila face progrese, asta e cel mai important.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Stai ca m-ai bagat in ceata de tot, bird acu', Tocmai ce cetisem o tona de materiale ca exact asta e problema cu dislexia, ca de fapt creierul nu "decodeaza" bine simbolurile alea mici si pipernicite numite litere.

Si mai aruncau in ecuatie si tehnologii asisitive exact de genul celor auditive - lectii inregistrare, raspunsuri/ lucrari inregistrate nu scrise.

Hmmm

si raspunsul final pe cand? ne tii in suspans?

Mergi la inceput