Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati???

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ra_mi_ella

Copilul meu nu mi-a dat motive sa banuiesc ca ar fi ceva in neregula cu el. A vorbit f devreme, a mers la 1 an, extrem de sociabil si prietenos. Nu a avut nicio problema cu adaptarea la gradinita, nu a plans nici macar o singura data dupa mine. Undeva intre 4 si 5 ani mi-am dat seama ca era ceva in neregula cu el. Nu tinea minte culorile, numerele, de litere nici nu mai zic. Diagnosticul a venit aproape de varsta de 7 ani, dupa ce il vazusera o multime de psihologi, 2 psihiatri si 3 neurologi.L-am amanat medical un an pentru scoala fiindca nu tinea minte nimic din tot ce facea la pregatitoare. La momentul ala am suferit f mult, dar ulterior s-a dovedit ca a fost ce mai buna decizie. S-a schimbat enorm in acel an, s-a maturizat mult si asa am reusit sa trecem peste clasa I. La momentul acesta din punct de vedere emotional si mental il vad undeva cam cu un an jumate in urma.

Oana, si baietelul meu se trezeste cantand in ore. Multi dintre colegii lui il privesc ca pe un copil mai ciudat.El e foarte prietenos si iubitor, cauta compania copiilor, iar copii il evita, fug de el. Acum e maibine, dar anul trecut pana s-au adaptat unii cu altii a fost de groaza.


Ra mi ella cati ani are baiatul tau?

Mie una imi pare rau, chiar foarte rau ca nu am mai tinut fata un an acasa, pentru ca ar fi fost muult mai bine daca acum ar fi clasa a doua in loc de a treia.

Dificultatile pe care le descrii le-a avut si le mai are si fata mea. Dar nimeni nu i-a pus un diagnostic niciodata. Ma gandesc ca poate nu m-am tinut eu prea consecvent de medici, adica eu nu am dus-o constant la medic si poate nu au avut timp sa o evalueze.

Cand un medic iti spune ca al tau copil este bine, poate te culci pe o ureche si zici e ok am un copil sanatos. Sincera sa fiu nu stiu cum as suporta sa aiba un diagnostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Anuscha, baietelul meu are 9 ani si 3 luni. E in clasa a II-a. Cum am mai zis la vremea aia, cand l-am amanat, am fost terminata de suparare, dar acum nu regret nimic. Nu ar fi reusit sa faca fat#259;. Nu putea sa scrie pe caietul de tip I cu niciun chip. Eu faceam liniutele cu creionul iar el venea cu stiloul peste creion si tot nu reusea nimic. Atunci am fost la medicul psihiatru si dupa evaluarea a zis clar ca nu poate merge la scoala.
A mai ramas un an la pregatitoare, iar cand a intrat in clasa I a avut niste caiete impecabile in privinta scrisului.
In privinta diagnosticului nu iti inchipui ca noi nu am suferit. Ba da, dar ce sa facem? Trebuia sa stim ce are, ca sa stim de unde sa plecam in rezolvarea problemei si sa il putem ajuta.Am colindat toata tara asta unde am auzit ca sunt cei mai buni neurologi, psihologi, psihiatri. Ulterior ne-am linistit si am ales specialistii care il pot urmari la fiecare 3 luni si care ne pot indruma.
Singura noastr#259; mare durere e scoala, dar speram cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie mai bine, incet, incet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

ra mi ella, vezi ca ti am scis un PM


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Buna fetelor,
Am avut calculatorul stricat si am stat ca pe ace ca nu pot sa mai scriu.
Ieri a avut dictare la semnele grafice: "grup de 2 linii suprarand, grup de 3 bastonate mari cu intorsatura in jos(sau in sus), grup de liniuta pe spatiu mic, linie suprarand si linie subrand, etc". A fost jale, n-a scris nimic.
Acum doamna incearca sa-mi demonstreze ca are nevoie de profesor de sprijin si cand o asculta sau le da evaluare nu se mai duce langa ea.
Azi am facut marea prostie sa vorbesc si cu directoarea, care mi-a vaitat-o pe doamna ce greu ii e cu un astfel de copil, si ca nu crede ca fata mea v-a fi in stare sa faca mai mult de 8 clase. Asta dupa 4 sapt de scoala. Ca si ea are la clasa a 5-a un copil pe care il trece clasa fara sa-l bage in seama pt ca altfel si-ar neglija ceilalti copii. Asta e mentalitate de dascali in tara asta. Orice mic efort suplimentar e un calvar. Poate copiii nostri au sanse sa se recupereze dar acesti "dascali" nu mai au nici una. Partea proasta este ca ei ne cresc generatii de copii care ajung sa termine liceul si sa nu fie capabili sa lege 2 propozitii, si vorbesc aici de copii normali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Oana, nu stiu sa ma pronunt daca e bine sau rau cu profesor de sprijin. Eu una mi-as dori ca dna. noastra sa accepte un profesor de sprijin la ora, pentru ai demonstra si ei ca baiatul meu poate sa faca un test perfect, numai ca ea e cea care refuza sa ii mai citeasca odata cerinta, sa priceapa si el despre ce e vorba.
Cat despre faptul de a face numai 8 clase, am mari rezerve. Am o prietena care are o fetita in clasa a VII-a. A fost la o scoala unde nici nu se punea problema de profesor de sprijin, ba i-au lasat fata un an repetenta. A mutat-o acum in scoala unde invata copilul meu, si unde e o profesoara se sprijin extraordinara. Nu numai ca face orele cu ea, dar a vorbit cu toti profesorii, i s-a adaptat programa, iar copila e foarte multumita si fericita acum. Profesorii de muzica si de desen au descoperit ca fetita are inclinatii artistice si va fi indrumata pentru anul viitor spre un liceu de arte.
Deci daca e bunavointa se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Oana, sa nu te sperii, este ceva nou pentru ea si primele note luate de copila mea au fost tot I, parca descrii prin ce am trecut noi in clasa a intaia.


O sa progreseze, dar in ritmul ei, nu in ritmul asteptarilor tale si ale muncii depuse. Intreba medicul cae o urmareste daca are nevoie de profesor de sprijin, chiar daca este grei de acceptat uneori e mai bine cu profesor decat fara, macar stii ce se intampla in clasa.

Profesorul de sprijin nu va fi primit in clasa daca nu va avea recomandarea medicului curant care o ingrijeste. Daca nu ai sprijin deloc, deloc de la doamna invatatoare e mai bine sa te gandesti la o mutare.

Si nu dispera, fetele noastre sunt deosebite! Si noi la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Bravo, Anucha. Nu oricine poate creste copii ca ai nostri. Si cred ca si satisfactiile vor fi pe masura, mai tarziu, cand vom privi in urma si vom vedea de unde am plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Pe mine chiar nu ma deranjeaza ca a luat I la dictare pt ca ma asteptam, majoritatea copiilor au facut prost la aceasta dictare. In ceea ce priveste progresele copilului sunt f multumita. Sunt si zile in care nu scrie dar sunt si zile in care scrie. Daca se duce langa ea cand are de rezolvat ceva exercitii ea le face, daca nu, isi pierde atentia uitandu-se dupa doamna sau la alti copii sau pe geam, etc.
Psiholoaga cu care lucram ne-a spus ca o sa ni se aprobe profesor de sprijin. Noi locuim in Cernavoda si aici scolile nu au asa ceva, deci trebuie sa vina de la Constanta cineva si se aproba doar in cazuri speciale.
De mult am trecut peste tot felul de prejudecati, singurul lucru care ma sperie este indolenta, ignoranta si mai ales reaua vointa a oamenilor.
Stiti ce mi-a spus directoarea? Ca i-am ascuns faptul ca, copilul este violent. Asta referitor la incidentul cu palma pe care vi l-am povestit. Deci este de ajuns ca o data in viata un copil cu probleme sa ridice mana la altul si este etichetat ca si violent. Altii se bat ca chiorii toata ziua si nu mai sunt etichetati.
As vrea ca doamna sa poata vedea si aprecia rezultate muncii pe care chiar ea le-a depus cu copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Scuze am vrut sa zic ca NU o sa ni se aprobe profesor de sprijin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

[quote]citat din mesajul lui oanaib


As vrea ca doamna sa poata vedea si aprecia rezultate muncii pe care chiar ea le-a depus cu copilul meu.
[/quote

Pai daca i ai vbi despre asta cred ca ar emotiona-o.

Mergi la inceput