M-am hotarat.........adoptie(82)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Buna dimineata, fetelor
Nu am mai scris de aproape o luna pe forum, ma simt datoare sa scriu acum.
Stiti ca in urma cu aproape 3 luni familia mea a fost potrivita teoretic cu o fetita, fetita care dupa ce am vazut-o am stiut ca este fetita noastra, cel putin asa simteam noi, dar cei de la directie au fost de parere ca nu ne potrivim practic, si de aici a inceput lupta intre noi si directie.
Am facut contestatie la ORA la adresa de nepotrivire practica. Zilele trecute am primit raspunsul de la ORA:"Oficiul Roman pentru Adoptii nu a identificat si nu se afla in posesia unor argumente obiective in baza carora sa propuna directiei continuarea procedurii de potrivire dintre copil si familia dvs."
Raspunsul acesta l-au dat doar comparand documentele (evaluarile)trimise de cei de la directie si contestatia mea, eu cel putin ma asteptam sa trimita pe cineva aici la fata locului sa faca cercetari, dar NU s-a intamplat asa ceva.
In raspunsul pe care l-am primit cei de la ORA subliniaza ca:"fetita are o stransa legatura de atasament cu asistentul maternal, probabil un atasament de tip securizant", dar subliniaza si "cu toate astea, din rapoartele intocmite rezulta o evolutie favorabila a modului dvs. de relationare si sunt evidente incercarile dvs. de a va adapata nevoilor copilului si de a interactiona cu acesta, fapt care parea sa fi condus la acceptarea dvs.de catre copil."
Deci visul nostru de a deveni parintii "bubulinei" s-a spulberat. Specialistii au considerat ca fetitei ii este mult mai bine la maternala decat la noi, asta pana o sa fie aratata altei familii.
Incerc sa imi revin atat eu cat si sotul meu, vrem sa ne reatestam dar nu stiu cate sanse sa primim nou atestat de la directia din judetul nostru, deoarece castigand aceasta "lupta" acum chiar suntem la mana lor si banuiesc ca vor sa castige tot razboiul. Am vrut sa imi depun cerere pentru "reatestare" saptamana trecuta si sa folosesc actele care sunt in termen de valabilitate la dosar ( e vorba de caziere, adeverinte medicale de la medicul de familie, si certificatul de le psihiatru, acte care mi le-au cerut cand eram in procesul de potrivire practica cu fetita) si nu mi-au dat voie, ne-au amanat dupa 1 octombrie.
E foarte tragic ce se intampla, ma gandeam ca o sa gasesc oameni cu suflet mare care lucreaza in acest domeniu si care se gandesc la noi cei care ne-am hotarat sa adoptam, sa ne sprijine, dar nu, am gasit oameni care stau si privesc, daca ii intrebi ceva nu primesti nici un raspuns, sau iti raspund ce vor ei, dar stiu sa iti spuna cu zambetul pe buze: "nu va potriviti".
Sper sa gasesc putere de la Dumnezeu sa pornim din nou la drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Simo, am citit de doua ori, pentru ca am zis ca nu inteleg eu bine. Nu ma pricep la relatiile astea cu ORA, poate fetele care au o legatura mai stransa pot sa te ajute. Ceea ce ma minuneaza este faptul ca ei recunosc ca AM si-a depasit limitele si copilul este foarte atasat de aceasta, dar nu iau nici o masura.
Recunosc ca voi sunteti atasati de copil si il doriti, dar iar cei de la ORA nu iau nici o masura.
Eu as incerca sa obtin o audienta la presedintele ORA. Poate asa reusec sa-i fac sa vina pe teren si sa te urmareasca ei. Acuma depinde, poate fetita deja a fost potrivita cu alta familie, si ii dai pe ei peste cap.
Vazand toata aceasta nebunie, eu cred ca tot mai bine era pe vechea lege. De ce naibii au schimbat din rau in mai rau?, Situatia este destul de complicata, si intradevar cei de la directie nu o sa te mai vada cu ochi buni. Nu stiu daca se vor razbuna, dar de sprijini cu siguranta nu o sa va sprijine foarte mult, si acuma cu noua lege chiar esti la mana lor. Incearca sa te reatestezi ca aici nu au ce sa-ti faca, si apoi vezi ce faci, pentru ca acuma listele vin de la ORA si ei decid . Poate reusesti sa te duci la alta directie, sa incerci sa te atesteze alta directie, adica sa-i refuzi pe cei de la voi... Rog mult fetele care cunosc mai bine reglemenatrile sa-ti dea o mana de ajutor...
Important este sa nu-ti pierzi speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/sistemul-de-adoptii-internationale-blocat-de-birocratie-doar-2-minori-sunt-aproape-de-o-familie.html

din punctul meu de vedere no comment acest reportaj
poate ar fi bine sa trimit si eu la protv cazul meu, vrei sa adopti un fetita de etnie, cu o dermatita care poate fi nevindecabila, dar sistemul imi zice "nu va potriviti"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Simo_73 am citit ce ai scris si-ti inteleg trairile f. bine pt ca si eu am trecut prin asa ceva, doar ca eu le-am acceptat decizia celor de la DPC cu mai mult stoicism, nu am avut curajul tau de a lupta cu sistemul. Chiar daca a fost o batalie pierduta, nu inseamna ca vei pierde si razboiul. Gandeste-te ca nimic nu e intamplator si totul se intampla cu un rost pe lumea asta. Poate "bubulina" nu era fetita ta si ea (fetita ta) se afla pe undeva si te asteapta. Linisteste-te si mai ales, nu te da batuta si descurajata. In situatia mea, copilasii pe care mi-am dorit sa-i adopt au acum niste parinti extraordinari si sunt o familie reusita, iar eu am un baietel superb, sunt cea mai fericita si mandra mama. Asa ca, si in situatia ta, totul se poate termina cu bine, chiar daca acum suferi dincolo de limitele intelegerii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Este aberant si revoltator! Bineinteles ca acel copil este atasat de maternala;daca ar fi fost ingrijit de un extraterestru ar fi fost atasat de acel extraterestru , este foarte normal sa fie asa. Anormal este ca autoritatile responsabile sa nu anticipeze dezastrul ce va urma si sa se complaca in situatia asta .Maternala va ingriji copilul si-l va iubi pe viata sau doar atata timp cat aduce un venit bunicel in casa fara sa-i dea batai de cap prea mari ?Nu cred ca rolul Directiilor este acela de a securiza job-ul maternalilor, sau da ??!! Unde este interesul suprem al copilului ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Draga Simo,
imi pare rau ca s-a terminat asa , desi pare desuet ce spun o infrangere nu e intotdeauna o infrangere ci poate insemna drumul spre reusita.
Le-ai aratat celor de la directie ca nu pleci capul si nu accepti o decizie fara sa ceri parerea unui for superior.Nu ai facut decat sa atragi atentia ORA asupra celor de la directia din judetul tau si poate asa vor lucra mai ok.
Nu te descuraja ,desi e trist ce s-a intamplat , si nu abandona pentru ca puiul tau te asteapta.


ps:de ce judet apartii?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LittleAngel

Acum 10 min am pozat sa vedeti si voi...ce fac oamenii platiti din banii nostrii,si care ar trebui sa se strofoace pt noi:
IMG]http://i1270.photobucket.com/albums/jj618/littleangel8/IMG00322-20120824-1044.jpg[/IMG]


Sustin cele spuse de LittleAngel, am si eu poza din care rezulta acelasi lucru
ESTE JALNIC


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

SIMO....chiar daca sunteti raniti de durere, scarbiti de ceea ce se intampla, adunati-va ultimele puteri si mergeti inainte.
Pana la 01.10.2012 nu mai e mult, strangeti-va actele (chiar daca
le-ati mai facut o data) si mergeti sa le depuneti.
Mai tarziu probabil va veti da seama ca A MERITAT!
INAINTE SIMO!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Simo_73, imi pare sincer rau ca ti s-a intimplat asta. Sper insa ca poate, pina la urma, bubulina va fi a vostra. Daca nu, a voatsra e pusa deoparte.
Ma doare insa sufletul cind vad cat sufera viitoarele mamici care, se rugau la DD sa apara legea noua ca... va fi mai buna.
Va spun si va repet pt a mia oara.
Nu e buna nici asta, nici cea care a fost din ianuarie 2005 si nici una noua.
Cea mai buna a fost cea care s-a incheiat in decembrie 2004.
Asa ca, viitoare mamici, tin pumnii sa va gasiti puiul repede insa , NU VA MAI RUGATI sa se schimbe cea existenta. Se va schimba in ceva si mai rau.
RAU in principal pentru copilasi pt ca, noi, ca mamici, mai devreme sau mai tz, ne revenim emotional.
Copilasii insa sufera.E un adevar crunt insa asta e. Traim in Romania si, vorba lui Mircea Badea, asta NE OCUPA TOT TIMPUL
Bafta multa si tin pumnii strinsi sa reusiti toate sa va gasiti copilasii si sa ii stringeti in brate.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Draga Simo!
Am asteptat cu nerabdare postarea ta, dar nu m-am asteptat la acest raspuns,imi pare ffff rau de raspunsul celor de la ORA. Chiar nu inteleg oficiul si nici pe cei de la directie. Ce interes aveau ei sa nu va dea fetita? Normal ca fetita s-a atasat de maternala, deoarece ei, copiii abandonati se "agata" de un punct fix din viata lor, fie acel punct o maternala. Daca era crescuta de un barbat atunci se atasa de acel barbat, normal.Ce este de neinteles pt cei de la directie in acest lucru????
Cel mai mare pacat este ca intr-adevar sunteti la mana lor. Chiar daca apareti pe listele de la ORA tot cei de la directie sunt cei care clasifica cele 10 famili pentru potrivire. Ar putea face ca numai de ciuda ca le-ati facut-o, sa nu va puna pe primul loc. Usor pot sa spuna ca"nu va potriviti".
E atat de trist ce se intampla. Familiile care doresc sa adopte au suferit deja asa de mult pentru ca nu reusit sa aibe un copil al lor, de ce trebuie sa infiga cutitlul pana la os, sa provoace si mai mare suferinta acestor familii deja greu incercate de soarta??????

Mergi la inceput