Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Buna Myral,

Scrisesem pe FB despre Nicole acuc cateva saptamani. Strabismul ei nu se rezolva decat cu operatie. Ocluzorul il punem in continuare 3 ore pe zi alternat, deci o zi stangul o zi dreptul. Pana in primavara cand mergem din nou trebuie sa o invat un joc sa ii verifice dioprtriile, asa vom sti cu siguranta cat vede. Ocluzorul(asa ne-a spus noua doctorul) nu corecteaza strabismul ci doar mentine vederea alternata. Exista riscul ca sa prefere un ochi si sa il foloseasca doar pe acela, si mai tarziu celalalt sa nu il mai poata folosi.
Cat despre operatie ultima data ne-a spus la fel. De la 4 la 6 ani ii face.(Citisem si eu ca vederea copiilor se definitiveaza in jur de 7 ani). Insa spunea si doctorul, nu este graba cu operatia, important e sa foloseasca amandoi ochii, sa corectam dioptriile, daca exista, pana la operatie. Dupa, nu mai poti sti care ochi foloseste si deci nu poti corecta bine.

In cazul nostru eu cred ca facem ce este mai bine. De multe ori ma gandeam si eu, facem operatia cat mai repede si apoi corectam ce este. Insa dupa ce am inteles motivele, prefer sa asteptam si sa ii stim ochii bine pt toata viata.

Si la noi in ultima vreme cam greu cu ocluzorul, ultimul an a fost chiar f bine. Acum prefera ochiul stang, si de fiecare data cand i-l pun imi spune ca ii sta strans, ca nu e pus bine. La ochiul drept il accepta fara probleme. Si asta imi intareste convingerea ca doctorul a avut dreptate.
Sper ca ti-am putut fi de folos cu ceva, si daca urmeaza operatia cu adevarat, mult mult succes si va doresc sa fie bine bine! Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

fetelor, va bagati la SECRET SANTA ???


Mos Craciun exista !!!

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )

Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite.
Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Ce activitate intensa pe forum. Bravos, ca in vremurile bune!!!!
Copiii din ziua de azi sunt foarte iuti la minte (si la prostii, reversul medaliei). Deja stiu sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca. Mi se pare aiurea sa-i tii acasa pana la 8 ani. Inseamna ca pana atunci o sa stie sa extraga si radical, pe bune...
Noi suntem cam bine. Ma tem sa zic gata, am ajuns la liman. Deocamdata nu am mai racit nimeni, nu s-a mai alergizat si nici pela spital nu am mai ajuns. Deci suntem o familie normala. Nu prea imi place mie sa tind spre normalitate, dar uite ca e buna din cand in cand si asta...
Ce faceti de sarbatori? Banuiesc ca la gradi deja se vorbeste despre serbare. Cum se procedeaza la voi? Noua ne-au cerut 110 roni pentru cadou copil, cadou educatoare (ingrijitoare si profele de gimnastica si engleza), inchiriere Mos. Vroiam sa stiu si alte variante, ca sa-mi dau seama daca e ok sau exagereaza astia de la gradi a mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Neata!

O cafea cu lapte pentru cine nu a baut
Eu sunt in concediu saptamana asta,asa ca am timp de pcM-am dus si la un control la inima plus analize de sange,caci mi-a fost rau in doua randuri si nu stiam de la ce..niste dureri groaznice,care porneau din stomac,in sus..se pare ca am ceva la stomac,astept rezultatul sa vad daca e si helicobacter sau nu

Miru e bine,se pregateste de serbare,care va fi pe 19 decembrie si e surpriza,nu vrea sa spuna nimic din program...
Pentru cadouri am dat 45 roni,deci am scapat usor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Annisia e buna normalitatea mai ales cand e vorba de sanatate.

Si Adelina e in pregatiri deja cu serbarea, a invatat poeziile, anul asta au ca tematica traditiile din Romania, vor fi toti imbracati in costume traditionale. Mai se trezeste cantand cate un cantecel, colinde, e incantata. La noi inca nu s-a stabilit nimic legat de bani, astept.

Danuta sanatate multa! Sa inteleg ca concediul a fost mai mult de nevoie, sa profiti la maxim de el.

Legat de clasa 0 am ales sa nu ma mai agit degeaba, vom lua lucrurile asa cum vor veni. Si da in unele scoli de stat clasele mici merg in paralel cu clasele mari.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu habar nu am ce rol are la serbare, si cum este in engleza am vaga banuiala ca nici Andrei nu prea stie. Dar i-am luat costumul de viking solicitat. Stiu insa ca o sa cante la recitalul de pian doua cantecele mici. M-a surprins placut saptamana trecuta cand am vazut ca stie si vrea sa cante (Sabina, nu sari in sus ca abia abia butoneaza Twinkle twinkle). Dar nah, merge pentru 8 lectii de pian de pana acum.

Cadouri nu stiu ce sa iau. La noi nu se strang bani si nici nu stiu cum o sa fac. Are nu stiu cate doamne, in afara de cele 2 educatoare. Mai sunt nenumarate profesoare si nenumarati profesori pentru cluburi, pe care nici nu ii stiu. Oricum daca iau cate o atentie fiecaruia, as depasi lejer suma de 110 ron. Nu stiu...cred ca voi lua niste decoratiuni de pom dragute, vreo 8-10 si sa le dea cum s-o descurca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Crishtina, multumesc mult si scuze eu nu intru pe FB.Noi stim sigur ca ochiul stang e cel lenes ca la el a fost operat de retinopatie, deci noi am pus ocluzor doar pe dreptul. Culmea e ca atunci cand am incercat sa-i pun si pe stangul (eu cu piticii mei) a facut uraaaat nu a fost chip sa-l tina nici cinci minute deci mai incerc ca intru la idei si cu dreptul si chiar o iau razna. Cum ii verifica dioptriile? Pe Darius l-a pus la aparatul ala ca nu coopereaza inca la panou, dar intotdeauna i-au iesit dioptrii diferite, chiar si cu picaturiNu vrem nici noi sa ne grabim cu operatia si incercam cu ocluzor si ochelari cel putin pana la primavara sa vedem daca progreseaza cumva.La el se vede o mica imbunatatire ceea ce imi da sperante. Noua medicul de la bucuresti ne-a spus ca trebuie operat acum pt a i se forma si vederea binoculara, dar cel din constanta a zis ca mai putem astepta asa ca am ales varianta asta deocamdata. Sper sa fie bine. Nicole are strabism din nastere? Scuze ca nu mai tin minteMyral cu Darius, Elisa si Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Buna Myral,
Imi dau seama ca Darius si Nicole au forme de strabism diferite. Ea are din nastere, insa alterneaza. Nu exista doar un ochi lenes. Cand se uita cu dreptul "fuge" stangul si cand se uita cu stangul e invers. De obicei am observat cand se uita in satanga foloseste stangul, in dreapta dreptul.
Cat despre dioptrii, la fel i-a facut si ei cu picaturi, si a iesit bine. A spus ca nu are probleme mari de vedere. Insa acum ca e mai marisoara sa incercam cu jocul asta(imdeiat iti explic) ca asa "spune" ea ce vede. Ca sa ajunga sa cunoasca literele sau sa spuna imaginile la cineva strain mai dureaza la ea. Ea nu coopereaza de obicei la vizite, ajunge si sa nu vrea sa se uite la doctor cu toate promisiunile noastre Luna asta a implinit 3 ani.
Deci jocul e asa. Ii arat pe o foaie scris un E si ea trebuie sa arate cu manutza unde sunt indreptate liniile E-ului daca e un E normal degetele indreptate in dreapta, intelegi cum. Apoi e-ul intors sus, jos, dreapta stanga. Inca e micuta zic eu pt asta, dar perseverez. Robert a invatat din prima, de asta zic ca e micuta. Poate daca imi dau interesul mai mult o sa reusim.
Darius nu imi amintesc ce varsta are. Nu stiu ce sa iti spun si cum sa te incurajez. Noi am fost prima data la clinica cand avea 5 6 luni, si dupa prima vizita am renuntat, nu stiau sa se comporte cu copiii. Apoi am ales un doctor mai batran care lucreaza in clinica universitara specialist in strabism si am mers la el la privat. Am decis sa ramanem la el sa nu mai consultam alte pareri pt ca suntem siguri ca, cati doctori sunt atatea opinii exista. Ne concentram pe un tratament si speram sa fie bine. Asta a fost in cazul nostru.
Asa de informatie e bine sa intrebi pe unul altul, insa cazul lui Darius doar un medic stie si decide ce e mai bine. Din cate imi amintesc el a fost prematur, si poate are legatura si asta. Important la asta,zic eu, e sa fiti voi ca parinti siguri ca ati facut ce e mai bine pt el, sa fiti impacati ca ati incercat tot ce tinea de voi. Restul acceptam ceea ce Dumnezeu a decis pt noi si copilasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Crishtina, Darius da s-a nascut prematur(la nici 27 sapt) pus la oxigen, operat de retinopatie la o luna de viata si de aici i se trag problemele cu ochiul stang El face 3 ani in martie iar controale la ochi am facut la mai multi medici si pt ca fiecare avea specializare diferita. Am hotarat acum sa incercam intai ochelarii cu prisme recomandati de medicul din constanta pt strabism+ocluzor si sper sa-l convingem sa stea cu ei Pe noi medicul din bucuresti (care ne-a recomandat operatia ) nu ne-a convins cu faptul ca va trebui sa poarte lentila de contact la stangul pt dioptrii dupa operatie pt a nu reveni strabismul, mi se pare mult prea mic pt asa ceva. Pt dioptrii mie mi se pare mai usor sa-l invat imaginile si sa sper ca va coopera cu medicul. Eu ca sa ma simt impacata ca am facut ce e mai bine pt el trebuie sa reusesc sa-l conving sa poarte ochelarii si ocluzorul. In rest ma bucur ca e sanatos din toate punctele de vedere si sper ca vom reusi sa rezolvam si ochisorul stang cu ajutorul lui Dumnezeu.Mult succes si voua sunt sigura ca va fi bine. Chiar daca sunt cazuri diferite, nu stiu dar ma ajuta schimbul de idei. Multumesc multMyral cu Darius, Elisa si Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Nu ai pt ce-mi multumi! Asa e cum zici, chiar si schimbul de idei face bine, eu tot asa, ma bucur ca nu sunt singura care face eforturi pt ochii copilasului.
Cu medicul de la Bucuresti ai dreptate, nu stiam toate detaliile. Cred ca si eu as fi ales varianta cealalta. Lentile la varsta asta?!
Succes si voua, poate cu recompense accepta altfel. La noi functioneaza, ori alege ea plasturele cu imagini ori primeste ceva dupa, o las pe ea sa il deschida. Cand era mai cald exact inainte sa iesim din casa i-l puneam si afara uita de el si era mai usor.

Multumesc si eu ca ai impartasit experientele voastre. Va pup si multa sanatate!

Edid. Pt fetele care nu intra pe FB daca vreti sa vedeti ce am mai lucrat :) http://duemani.blogspot.com/
Am facut o rochita de care sunt mandra si muuulte caciulite in ultima vreme:D

Mergi la inceput