Interimat pana in 12 septembrie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eunice, si daca ar fi cum spui tu, de ce, stiind toate acestea Ioan Rus si Ponta nu au spus stop joc ! nu putem inca organiza referendum cu conditie de cvorum. Hai sa nu mai cheltuim aproape 100 de milioane de lei, hai sa nu mai punem pe drumuri 7,4 milioane de oameni si hai sa nu facem tandari economia, ca nu e OK.

Sau macar sa spuna sus si tare, noi MAI nu dam date de care nu suntem siguri.

Ii dureau gurile sa fie corecti si sa amane referendumul cu o luna, nu decizia CCR?

Sesizezi diferenta ?

Edit: Hai ca am inceput si eu sa sap, asa cum m-ai sfatuit. Uite ce scrie pe site-ul Evidentei Populatiei (DEPABD subordonata MAI) la atributii:

"Atributii

Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date functioneaza ca structura operativa īn cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, avand atributii īn:

1. organizeaza, coordoneaza si urmareste modul de aplicare, īn mod unitar, de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, a reglementarilor legale in domeniul evidentei persoanelor, al starii civile si al schimbarii pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice;

2. elaboreaza normele si metodologiile de lucru utilizate de serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor;

3. actualizeaza, utilizeaza si valorifica datele din Registrul national de evidenta a persoanelor potrivit legii;

...
12. selecteaza si prelucreaza din Registrul National de Evidenta a Persoanelor, datele cu caracter personal ale cetatenilor cu drept de vot, tipareste si pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente si copiile de pe acestea, in vederea desfasurarii proceselor electorale, potrivit legii;.

"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Lali, nu intereseaza pe nimeni, crede-ma pe cuvant. Dar va veni si ziua socotelilor.



Lori, incet, incet vor simti multi si din pacate tot cei cu venituri mici, loviti de masurile de austeritate ale PDL-ului vor plati cel mai greu si aceste facturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Eunice, si daca ar fi cum spui tu, de ce, stiind toate acestea Ioan Rus si Ponta nu au spus stop joc ! nu putem inca organiza referendum cu conditie de cvorum. Hai sa nu mai cheltuim aproape 100 de milioane de lei, hai sa nu mai punem pe drumuri 7,4 milioane de oameni si hai sa nu facem tandari economia, ca nu e OK.

Sau macar sa spuna sus si tare, noi MAI nu dam date de care nu suntem siguri.

Ii dureau gurile sa fie corecti si sa amane referendumul cu o luna, nu decizia CCR?

Sesizezi diferenta ?




Mai citeste odata ultima propozitie a primului meu post, cel pe care l-ai citat. Eu nu am spus nicaieri ca e corect ca acum s-au trezit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am citit din nou, spui ca structura organizatorica, statul de functii, numarul de personal si regulamentul de organizare si functionare ale serviciilor publice comunitare localese stabilesc prin hotarare a consiliilor locale. OK, si daca primaria stabileste schema de personal inseamna ca responsabilitatea datelor se dilueaza sau cum ?

Ca pe site-ul DEPABD scrie ca ei au ca atributie principala (nr.1)
organizarea, coordonarea si urmarirea modului de aplicare, in mod unitar, de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, a reglementarilor legale in domeniul evidentei persoanelor, al starii civile si al schimbarii .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

"Mihail Neamtu
Crin Antonescu interimar pina in 12 septembrie? Ce farsa! Ce mizerie! Cāt Absurdistan! Demitere in 36 de ore si prelungire a deciziei Curtii, cu sicane si obstructii useliste, pentru sase saptamāni?! Revizuim statistica popultiei din mers? De ce nu si numarul de parlamentari?Ce tara; am ajuns... Batjocorti la drumul mare. Sfidati īn litera si spiritul legii fundamentale. Calcati īn picioare ca ceteeni. Furati īn calitate de contribuabili. Saraciti ca simpli consumatori! USL e un monstru cu sapte capete - o dihanie omnivora , o aratanie sinistra pe lānga aratura democratiilor europene. Trebuie opriti."

Nimic mai adevarat

Album
http://picasaweb.google.com/nicole.poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Am mai spus si scrie si in textul de lege citat: DEPABD controleaza metodologic activitatea acestor servicii. In acest sens coordoneaza, indruma si urmareste aplicarea reglementarilor. Asta nu inseamna ca DEPABD participa la colectarea datelor. Colectarea datelor (emiterea actelor etc) se face de catre servicii care actualizeaza Registrele de evidenta populatiei, pe baza carora ulterior DEPABD face celebrele liste.
Ti-am zis ca e o struto camila.

Iar atributia aia pe care ai dat-o tu exemplu e pt a preveni situatiile in care, in virtutea asa numitei autonomii, serviciile ar putea avea fiecare norme metodologice distincte. Adica DEPABD are grija ca la fiecare serviciu sa se aplice in acelasi fel legea, metodologic vorbind. Adica sa nu i se cearea aluia de la Oradea niste acte si aluia de la Suceava altele. Si buletinele sa arate la fel. Nu stiu cat am fost de clara in exprimare, sper ca ai inteles.

Repet: Nu am zis ca e corect ca acum s-a ridicat pb. Insa nici nu vad motivul pt care ma iei cu chestii de genul ca gresesc, nu sesizez diferente..

Si nu era vb de diluarea responsabilitatii ci de stabilirea raporturilor de subordonare.

Oricum, pe scurt, s-a dat drumul la Primarii sa isi actualizeze registrele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Din pacate pentru balamuc, mai exista si oameni rationali cum este primarul Sibiului Klaus Johannis care s-a minunat de ideea stralucita a domnului prefect de Sibiu care sustine ca la Sibiu trebuie taiati din liste 84 000 de etnici germani. Pe ce baze ? Doar dom prefect stie, primarul zice ca ar trebui niste acte acolo, nu poti taia cum iti vine.

Intrebarea operatiunii : cati cetateni romani vor mai ramane in Teleorman ?

In rest, operatiunea de care va pomeneam este foarte palpitanta, castiga primarul care reuseste sa taie cei mai multi cetateni.


A inceput operatiunea inversa: daca saptamana trecuta fruntasi in intrecerea socialista erau cei care puneau cat de multi oameni pe lista, acum cei mai buni sunt cei care taie mai multi !

Cat zicea Sova ca le trebuie 620.000 ? O bagatela, impartita pe judetele lor, 50.000 pe judet si nici nu le mai trebuie Sibiul sau ungurii sau ardelenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Pentru cei care (mai) cred ca e ieftina distractia cateva cifre care arata cat s-a pierdut de la inceputul crizei politice (inceputul lui iunie):

- valoarea in lei a creditelor in valuta (persoane fizice+juridice) a crescut din cauza cursului cu 5,28 miliarde lei
- valoarea restantelor la credite a crescut din aceeasi cauza cu 0,5 miliarde lei
- 134 milioane lei - deprecierea creditelor externe ale statului
- interventiile BNR in piata pentru evitarea prabusirii leului au ajuns in iulie la o valoare foarte mare de aproximativ 1 miliard euro (in conditiile in care in tot anul 2011 s-au utilizat 5 miliarde)
- organizarea referendumului 95 milioane lei
- scumpirile carburantilor 4,5%
- Cresterea facturilor la telefonie si la multe alte produse de import sau raportate direct la euro

Deasemenea inflatia s-a accelerat iar mediul de afaceri a devenit mult mai precaut si instabil. Firmele care sunt inca pe linia de plutire si sperau la o revenire usoara a economiei sunt in pericol din nou.

surse:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Nota_de_plata-_criza_politica_ne_costa_miliarde_de_euro_0_746925591.html

http://www.jurnalul.ro/economia/ing-bank-bnr-a-utilizat-putin-peste-un-miliard-de-euro-pentru-a-sustine-leul-in-luna-iulie-619970.htm

Apreciati singuri ce inseamna inca o luna de incertitudini si lupta politica.

Ei acuma nu pune totul pe seama crizei politicie. Si apoi o criza politica are doi parteneri.

Am mai scri ca am vazut al o emisiune tv, ca de la inceputul lunii BNR a cheltuit pentru mentinera cursului 800.000 euro, in luna anterioara 900.000 si cu doua luni inainte 1.000.000, deci criza nu a dus la amplificarea cheltuielilor BNR pentru mentinerea cursului.

Inflatia se datoreaza in mare parte secetei. Astazi imi spunea cineva ca a venit de la tara si nu a adus fasole verde pentru ca nu era. S-a dus in piata sa cumpere, si a gasit intr-un singur loc cu 10 lei/kg. Anul trecut preturile au scazut pentru ca a fost anul bun. Anul acesta este invers.

Are si criza politica efectele ei dar nu cred ca-s efecte foarte mari.
In acest an trebuie platita prima rata la FMI din imprumutul din 2009, care si ea se va simtii la buzunare.

Pentru cei care va cainati de cheltuielile cu referendumul, de ce nu intrebati de pierderile cu certificatele din energie de peste 1 mld, de care nu se mai aude nimic? Stiti cine-i vinovat? A suportat cineva sanctiuni?
Cine a beneficiat de reducerile la pretul energiei de la Hidroelectrica?
Toate le simtim la buzunare, si salile de sport, si panselutele, si asfaltul turnat la preturi astronomice care se deterioreaza dupa sase luni si miliardele din fondurile europene suspendate. Ne doare capul de 95 mil si ne lasa indiferenti miliardele risipite pe apa sambetei.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Am mai spus si scrie si in textul de lege citat: DEPABD controleaza metodologic activitatea acestor servicii. In acest sens coordoneaza, indruma si urmareste aplicarea reglementarilor. Asta nu inseamna ca DEPABD participa la colectarea datelor. Colectarea datelor (emiterea actelor etc) se face de catre servicii care actualizeaza Registrele de evidenta populatiei, pe baza carora ulterior DEPABD face celebrele liste.
Ti-am zis ca e o struto camila.

Iar atributia aia pe care ai dat-o tu exemplu e pt a preveni situatiile in care, in virtutea asa numitei autonomii, serviciile ar putea avea fiecare norme metodologice distincte. Adica DEPABD are grija ca la fiecare serviciu sa se aplice in acelasi fel legea, metodologic vorbind.

Repet: Nu am zis ca e corect ca acum s-a ridicat pb. Insa nici nu vad motivul pt care ma iei cu chestii de genul ca gresesc, nu sesisez diferente..

Si nu era vb de diluarea responsabilitatii ci de stabilirea raporturilor de subordonare.

Oricum, pe scurt, s-a dat drumul la Primarii sa isi actualizeze registrele..


Scuze daca am fost prea aprinsa in postul meu.

Dar faptul ca MAI prin DEPABD urmareste aplicarea metodologiei arata ca au si atributii de control si ca nu se pot da acum floricele de primavara care doar au plimbat pachetul mirositor dintr-o parte in alta, dar nu l-au deschis. Si doar boarea lasata in urma le-a aprins beculetele.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai Neamtu e pui de PDL.....doar tre` sa pupe mana tatucului....

Mergi la inceput