Interimat pana in 12 septembrie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Mi-a atat de sila de ce se intampla in politica romaneasca, mi-e sila ca fac incalca toate regulile intr-un mod atat de vizibil si de grosolan, sub aparentul pretext al "debarcarii dictatorului" de la cotroceni. Nu mai simt nici macar placerea sa comentez, ne meritam soarta!! Scriam intr-un post mai vechi ca e posibil ca nepotii celor care sunt atat de inversunati acum impotriva lui basescu e posibil sa ne multumeasca; dupa ziua de ieri, eu am convingerea ca nu e nevoie de 20-30 de ani ca sa se vada cu adevarat realitate, mai trebuie sa rezistam doar vreo cateva luni!!

CC nu mai e demult impartiala, atata timp cat 4 sau 5 persoane de acolo au spus ca referendumul e valid!! Adica ne pregatim sa scoatem matematica in afara legii, am revenit la 2+2=5, dar de data asta cei care vor sa ne convinga nu sunt niste pusti de liceu sau parinti manati de interese, ci fix judecatorii CC.
Sustin in unanimitate ca trebuie prag 50%+1, si apoi imi spui ca 46 > 50. Daca spuneau incorect realizat era una, dar sa spui valid e ca si cum ai spune (ca tot e olimiada in desfasurare) ca la maraton, daca n-a trecut nimeni linia de finish, ii dam medalia de aur ultimului care a abandonat! Nu merge asa, ii poti da o medalie speciala, de participare, pentru merite deosebite, pentru orce alt motiv doresti, omul ala intr-adevar "a castigat" neoficial maratonul, dar nu ii poti da medalia olimpica, nu a parcurs toti cei 42km!!!

In fine, sarind peste aberatiile CC, adaugarea si eliminarea de pe liste se va face aleator! Cine sa verifice daca au scos pe cine nu trebuie??? Daca o faceau inainte de referendum, aveai sansa sa descoperi ca nu esti pe liste, si sa votezi pe cele suplimentare, acum, dumnezeu cu mila, pot scoate pe oricine!

Nici macar nu am cuvinte pentru ce mizerii au nascocit usl-isti. Efectiv, ma uit si ma ingrozesc si ma gandesc oare peste cate cadavre vor mai calca pentru a-si atinge scopurile?? Nu au mama, nu au tata, nu au lege, nu au bun simt, nu au nici cel mai mic gand sa guverneze, tot ce fac e sa-si bata joc de poporul roman ca sa isi atinga scopurile!! ce daca nu le ies calculele sau planurile, nu-i bai, daca nu putem rezolva, amanam pana uita lumea, si dupa aia scapam un oug neobservat si rezolvam legal problemele!!

Si ma doare la propriu faptul ca 80% din populatia acestei tari nu vad absolut nimic in neregula in actiunile usl-ului. Ma doare ca fiind majoritari si orbiti de ura ne banuiesc pe noi, cei care incercam sa le deschidem ochii ca avem interese ascunse. Ma doare, Romania e si tara mea, nu doar a lor, si ma doare cand o calca in picioare! Ma doare ca cei care chiar vad ce se intampla stau pasivi si resemnati. Ma doare ca in loc sa ne indreptam spre europa ne indreptam spre rusia!! Ma doare cand vad atata minciuna, prostie, coruptie si incompetenta la oamenii care ar trebui sa ne reprezinte. Ma doare cand realizez ca nu am nicio sansa sa schimb ceva, ma doare ca sunt mica si neputincioasa, ca nu voi avea niciodata sansa sa schimb ceva. Si ma doare ca m-am incapatanat sa raman aici, in Romania, ca am strans dion dinti si-am rabdat in ideea ca intr-un final lucrurile vor reveni pe fagasul normal, ca e nevoie de sacrificii din partea tuturor sa readucem tara asta pe drumul cel bun. Ma doare ca sacrificiile mele si ale altora au fost in zadar.

Si ma doare ca altii iau in ras toate aceste lucruri, si acum jubileaza ca le-au tras-o "basistilor", cand de fapt si-au taiat singuri craca de sub picioare. Si nu ma incalzezste cu absolut nimic faptul ca peste cateva luni o mare parte din ei o sa isi ceara scuze, raul e iremediabil!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Mirela, parerea diasporei conteaza, daca voteaza atunci votul e valabil exprimat. Insa numarul celor din diaspora nu conteaza la stabilirea cvorumului.

Exemplu extrem: RO are o populatie de 100 de persoane, 70 in tara si 30 in afara tarii. Cvorumul este de 70/2 + 1 = 36 de persoane.
Daca 30 de persoane din diaspora si 10 persoane din tara voteaza (total 40), cvorumul e realizat. Pentru ca se raporteaza doar la listele permanente. Prezenta la vot este de 40/70 = 57.14% (nu 40/100 = 40%).
Daca voteaza toate cele 100 de persoane prezenta la vot este de 100/70 = 142.86% .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

daniela, deci regula asta cade bine, exact unde si cand trebuie ...

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Pai si acesti 490 000 de romani cu domiciliul stabil in afara tarii sunt prinsi in listele electorale permanente ca n-am vazut ceva concret, cum sunt prinsi in tara daca ptr ei s-au creat locuri de parlamentari care sa-i reprezinte...si cum voteaza diaspora sa faca cvorumul dar in calculul cvorumului nu sunt luati,total anapoda...aveti legea cu cvorumul,eu nu o gasesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Da, Mirela, acum au interesul ca cei care au domiciliul stabilit in afara RO sa fie de urgenta stersi din listele electorale permanente. Acu' trebuie sa vedem care va fi totusi procedura aplicata (mini-recensamantul mi se pare o gluma de mari proportii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Da, este destul de clar ca mortii trecuti inca pe liste nu vor fi deajuns (apropo s-a gandit cineva sa-i puna in plus si pe cei care au implinit recent 18 ani ?), pentru ca, pana la urma exista si primarii cu date actualizate, am mai dat exemplul meu care constata ca mutarea familiei mele dintr-un oras in altul (judete diferite) a fost inregistrata in ambele liste electorale.

Iar INS a spus clar de tot ca asta (romanii plecati in strainatate, pentru mai mult de 12 luni indiferent de motive) este principala diferenta intre populatia activa numarata de ei si evidenta populatiei:

http://www.insse.ro/cms/files/diferente%20INS%20vs%20DEPABD%20.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mickyy,calmeaza-te,ca nu e chiar asa......

Uite o sa dau un exemplu un pic fortat despre cum apar pe liste oamenii si de ce desi exista nu sunt luati in calcul unii.

Pornesc de la metoda depunerii declaratiei 112.
Raportarea se face pana pe 25 ale lunii in curs pentru luna anterioara.
Deci,un om care s-a angajatt pe 01.07.2012...(e exemplu)...va figura abia incepand cu 25.08.2011.Desi el exista si munceste,el nu va figura in baza de date pe 25.07.2012.

Pe principiul asta(in mare) se fac si listele.Pensionarii decedati in cursul lunii se scot fix 45 de zile dupa deces din listele medicilor de familie.
Decedatii la fel...daca mor sa zicem pe 11 iunie si decesul nu a fost anuntat la pensii pana pe 12 iunie atunci va apare ca decedat abia in august.Comunicat oficial,desi decesul e inregistrat pe 11.06.2012.
Este decalajul asta dat de diverse situatii.

Pornind de aici se poate extrapola si vedea de fapt care e miscarea...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

dyannna, conditia cu listele electorale permanente este in legea 3/2000 articolul 5 . Initial legea continea doar formularea "Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale". Ulterior s-a adaugat si "permanente".

Cand CCR a verificat constitutionalitatea legii de modificare a legii 3/2000, s-a referit in mod expres la acest cvorum. Detalii www.hotnews.ro/stiri-esential-12780241-ccr-intrunirea-majoritatii-absolute-referendum-conditie-esentiala-pentru-exprima-real-efectiv-vointa-cetatenilor.htm" target="_blank">aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

...iata ca Crizel a facut azi o numire cu talc:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/schimbari-la-autoritatea-electorala-permanenta-dan-vlaicu-noul-vicepresedinte-al-aep-994953.html

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

eumada, nu mai e vorba de morti, demult, pentru ca si-au dat si ei seama ca multe liste sunt actualizate si nu se poate generaliza asta cu totul e vraiste. Si atunci au trecut la diaspora, care oricum le statea in gat demult, vezi declaratiile lui Crin.

Dar eu intreb, daca diaspora era preponderent USL-ista mai judecau asa ? Ca si acesta e un punct de vedere... Pana la urma nu poti trata diferit alegatorii si nu le poti atinge drepturile doar pe baza optiunii politice.

Numarul de romani cu drept de vot nu ar trebui sa tina cont de optiunile politice ale cetatenilor cu drept de vot si nici de parerea unora despre cati vor vota. Ca am auzit si asta la USL (de la Ghise, cred) de ce sa includem in liste diaspora, ca oricum voteaza prea putini dintre ei si nu e corect sa-i calculam la cvorum.

Atunci, dupa acelasi principiu sa-i scoatem de pe liste si pe cetatenii din Harghita si Covasna ca tot voteaza prea putini. Asa si pe cetatenii care nu s-au prezentat pana acum la vot, chiar daca au acest drept, ca e clar ca sunt dezinteresati.

Mergi la inceput